ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

.Δεν έχει απαντήσει ο Λουτσέσκου

Λουτσέσκου
Προ ημερών είχε διαρρεύσει πρόταση της Ξάνθης για επέκταση του συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αποδείχθηκαν βάσιμα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ρουμάνος ωστόσο δεν έχει δώσει την απάντησή του.
Στην Ξάνθη είναι πολύ ικανοποιημένοι με το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα. Τον χαρακτηρίζουν δουλευταρά τον Ρουμάνο, ο οποίος έχει τους ακρίτες στην 7η θέση της Superleague και στους ''16'' του Κυπέλλου.
Προ ημερών ο συμπατριώτης και συνάδελφος του Ρουμάνου τεχνικού, Ιοάν Αντόνε, που εργάζεται στον Απόλλωνα Λεμεσού, δήλωσε ότι η Ξάνθη έχει κάνει πρόταση για ανανέωση στον Λουτσέσκου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όσα διέρρευσε ο Αντόνε είναι βάσιμα, αλλά ο Λουτσέσκου ακόμη δεν έχει δώσει την απάντησή του στη διοίκηση των ακριτών. Όσο για το τι προέβλεπε αυτή; Έναν ακόμη χρόνο στο τιμόνι της ΠΑΕ, με, προφανώς, καλύτερες αποδοχές.
Πηγή: Sport 24

.Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76,bartselona - panathinaikos 80-76Η Μπαρτσελόνα κέρδισε για τρίτη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό (80-76), αν και οι "πράσινοι" μπορούσαν να αποδράσουν με το "διπλό" από το "Παλαού Μπλαουγκράνα". Γιατί δεν το έκαναν; Υπέπεσαν σε τέσσερα σερί λάθη στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

.Αναντολού Εφές - Μάλαγα 74-70,Ζάλγκιρις - Άλμπα Βερ. 75-62

Αναντολού Εφές - Μάλαγα 74-70,anantolou efes - malaga 74-70Η Αναντολού Εφές είδε για δύο -και κάτι- περιόδους την Μάλαγα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, όμως χάρη σε ανατροπή διαρκείας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-70, κάνοντας το 2Χ2 στο Top 16.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ζάλγκιρις - Άλμπα Βερ. 75-62

Ζάλγκιρις - Άλμπα Βερ, 75-62,zalgkiris - alba ver, 75-62Με τους Γιανκούνας και Γιαβτόκας να... τοποθετούνται επί του θέματος, η Ζάλγκιρις νίκησε την Άλμπα (75-62), για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Πηγή: Sport 24

.Αναστασιάδης: "Όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς"

Για τις κακές πορείες του ΠΑΟΚ σε Κύπελλο Ελλάδας και Ευρώπη και στο πως αυτές δεν θα επηρεάσουν την ομάδα του στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη μίλησε στη NOVA ο Άγγελος Αναστασιάδης

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:
Για τον αποκλεισμό της ομάδας στο Κύπελλο: "Εμείς ως ομάδα είχαμε τρεις στόχους. Δυστυχώς για εμάς πλέον οι δυο στόχοι είναι παρελθόν και χάθηκαν και μάλιστα νωρίς. Το κακό για εμάς είναι ότι οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε δεν ήταν καλύτερες από εμάς, Και στο κύπελλο και στην Ευρώπη μπορούσαμε να περάσουμε. Βέβαια είμαι υπεύθυνος εγώ γιατί εγώ προπονώ, εγώ επιλέγω ποιοι θα παίξουν και επομένως υπεύθυνος είμαι εγώ. Άρα λοιπόν όλη η ευθύνη είναι δική μου. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε και για εμάς και για το πρεστίζ και για τον κόσμο μας, για τη διοίκηση. Αλλά εγώ έχω μια δική μου φιλοσοφία ότι και από έναν θάνατο μπορεί να βγει κάτι θετικό. Δεν ήθελε η Παναγιά να μας τα δώσει, αν και  θα μπορούσε. Έτσι έχει μείνει ένας στόχος, αυτός του πρωταθλήματος και έχει και τα θετικά του. Θα δώσουμε και την ψυχή μας και όλη μας την ενέργεια και την δύναμη σε αυτόν τον στόχο για να τον κάνουμε πραγματικότητα".
Για το αν ο αποκλεισμός μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: "Δεν υπάρχει καμιά δυσκολία. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχει και τα πάνω και τα κάτω σου. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθεις δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Πρέπει λοιπόν ως μεγάλη ομάδα να κοιτάξουμε το ματς αυτό  εφόσον κάνουμε πρωταθλητισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν με αρχή το ματς απέναντι στον Αστέρα να ανασκουμπωθούμε και να πάρουμε τη νίκη για να παραμείνουμε στην κορυφή. Ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή που παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι δυνατή ομάδα. Επομένως πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".
Για τις απουσίες των Κατσικά και Τζιόλη είπε: "Ο Κατσικάς δεν έχει αρχίσει ακόμη προπονήσεις με την ομάδα, ενώ ο Τζιόλης είναι σε ένα στάδιο αποθεραπείας και χρειάζεται περισσότερο χρόνο αποκατάστασης. Δε θα βιαστούμε γιατί ήδη με τον Τζιόλη έχουμε φτάσει ήδη στον μήνα απουσίας και η απόφαση του γιατρού σε συνεργασία με το παιδί είναι όσο το δυνατόν να γυρίσει 100% σίγουρος ότι όταν θα μπει μέσα δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα".
Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 FC Barcelona vs Panathinaikos 80-76 Eastern European Summer Time

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76,bartselona - panathinaikos 80-76Η Μπαρτσελόνα κέρδισε για τρίτη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό (80-76), αν και οι "πράσινοι" μπορούσαν να αποδράσουν με το "διπλό" από το "Παλαού Μπλαουγκράνα". Γιατί δεν το έκαναν; Υπέπεσαν σε τέσσερα σερί λάθη στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

.Νίζνι - Φενέρμπαχτσε 60-78

Νίζνι - Φενέρμπαχτσε 60-78,nizni - fenerbachtse 60-78Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 78-60 της Νίζνι δείχνοντας της ότι στο ΤΟΡ 16 οι εκπλήξεις δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του

Live Streaming.18:30 Volga Nizhny Novgorod vs Fenerbahce Ulker Istanbul 60-78 Eastern European Summer Time

Νίζνι - Φενέρμπαχτσε 60-78,nizni - fenerbachtse 60-78Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 78-60 της Νίζνι δείχνοντας της ότι στο ΤΟΡ 16 οι εκπλήξεις δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του

Ο κ. Βίτορ Περέιρα στο Olympiacos TV



Περέιρα

Κασίγιας: «Δεν θα έπαιρνα τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα»


Κασίγιας: «Δεν θα έπαιρνα τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα»Περιττό για αυτή τη Ρεάλ θεωρεί τον Λιονέλ Μέσι ο Ίκερ Κασίγιας. «Σκέφτηκα να φύγω», παραδέχεται ο γκολκίπερ της «βασίλισσας».

Αποκαλυπτική συνέντευξη στην οποία απάντησε σε ερωτήματα πέρα από τα τετριμμένα έδωσε ο Ίκερ Κασίγιας. Ο γκολκίπερ κι αρχηγός της Ρεάλ δήλωσε πως δεν θα έπαιρνε τώρα τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα του, παραδέχτηκε πως είχε σκεφτεί να φύγει από τη «βασίλισσα» όταν έχασε τη θέση του στην ομάδα, ενώ τόνισε πως θέλει ξανά να κερδίσει τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα στον κόσμο.

Αναλυτικά, ο 33χρονος άσος μίλησε για:

-το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τη Ρεάλ: «Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να φύγω από τη Ρεάλ. Έψαχνα να βρω μια λύση. Όμως θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2017 και θέλω να το εξαντλήσω. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω και μετά τα 36 μου».

-το αν θέλει να ξαναγίνει ο κορυφαίος στη θέση του: «Φυσικά και θέλω να γίνω ο καλύτερος γκολκίπερ στον κόσμο και πάλι. Γι’ αυτό προπονούμαι σκληρά. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος είναι ο Νόιερ, αλλά θέλω να ξαναγίνω ο κορυφαίος».

-το λάθος του στον τελικό του Champions League: «Ακόμα το θυμάμαι. Έκανα λάθος στον υπολογισμό της μπάλας κι αυτό κόστισε στην ομάδα μου ένα γκολ σε τελικό Champions League. Ευτυχώς ο Σέρχιο (σ.σ. Ράμος) έστειλε το ματς στην παράταση και πήραμε τον τίτλο».

-τη Χρυσή Μπάλα: «Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα ο Κριστιάνο. Κάποια στιγμή όμως αξίζει να κερδίσει το βραβείο αυτό κι ένας τερματοφύλακας. Πέρασαν πολλοί σπουδαίοι γκολκίπερ και κανένας δεν το πήρε. Είναι αστείο να μην έχουν πάρει τη Χρυσή Μπάλα παίκτες όπως ο Καν και ο Μπουφόν. Θα το άξιζαν».

-το αν θα έπαιρνε τον Μέσι στη Ρεάλ: «Όχι, δεν θα έπαιρνα στη Ρεάλ τον Μέσι αυτή τη στιγμή. Τώρα είμαστε πολύ καλά με τους παίκτες που έχουμε και πετυχαίνουμε μεγάλες νίκες. Άλλωστε νομίζω ότι και ο ίδιος είναι καλά στην Μπαρτσελόνα».

-το πότε θα σταματήσει από την εθνική Ισπανίας: «Πιθανότατα θα σταματήσω από την εθνική ομάδα μετά το Euro 2016»
. Πηγή: Σπορ FM

Με αστέρια "5άρα" η Μπαρτσελόνα (videos)

5άρα, Μπαρτσελόνα,5ara, bartselonaΜέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες ήταν βασικοί, σκόραραν και οι τρεις και η Μπαρτσελόνα νίκησε 5-0 την Έλτσε, "καθαρίζοντας" την πρόκριση (videos)

Πηγή: Sport 24