ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

.Παρόντες Πέτγουεϊ και Λαφαγιετ

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει Αρμάνι Μιλάνο (08/01, 21:45) συνεχίζεται με τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Όλιβερ Λαφαγιέτ να "ανεβάζουν στροφές".

Όσο περνούν οι μέρες μειώνονται και τα προβλήματα τραυματισμών στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Όλιβερ Λαφαγιέτ να μπαίνουν σε ρυθμό προπόνησης και να θέτουν εαυτό στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για την Αρμάνι Μιλάνο (08/01, 21:45).
Ο πρώτος προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο δεύτερος έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, με την κατάσταση΄του να μην εμπνέει ανησυχία και την Τρίτη (06/01) αναμένεται να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης.
Πηγή: Sport 24

Κέρδισε αλλά έχασε έναν πολύτιμο βαθμό

Κέρδισε,kerdiseΟ ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-2 σετ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 αλλά ο "Δικέφαλος" κατάφερε να πάρει το "διπλό" με 2-3 χάνοντας όμως έναν βαθμό και πέφτοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Πηγή: olaPAOK

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0,Skoda xanthi - panthrakikos 0-0Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλο το ματς από τον Πανθρακικό και είχε δύο δοκάρια όμως "κόλλησε" στο 0-0 στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής.

Live Streaming.21:45 Lazio vs Sampdoria 3-0 ,Live Streaming.21:55 AFC Wimbledon vs Liverpool FC1-2 Eastern European Summer Time

Τρίτη, 3άρα, Λάτσιο,triti, 3ara, latsioΗ Λάτσιο νίκησε 3-0 την Σαμπντόρια, την άφησε τρεις βαθμούς πίσω και είναι τουλάχιστον για λίγες ώρες μόνη στην 3η θέση

Πρόκριση με Τζέραρντ η Λίβερπουλ

Πρόκριση, Τζέραρντ, Λίβερπουλ,prokrisi, tzerarnt, liverpoulΜε δύο γκολ του Τζέραρντ η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 στο Γουίμπλεντον και πέρασε στους "32" του FA Cup. Δείτε τα ζευγάρια στους "32" (videos)

.Ρήξη στη σχέση Μέσι-Λουίς Ενρίκε;

Στην αποκάλυψη ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Λουίς Ενρίκε λόγω του αυταρχικού στιλ του προπονητή της Μπαρτσελόνα, έκανε ισπανικό ΜΜΕ. "Τέλος" ο Θουμπιθαρέτα.
Ενός κακού μύρια έπονται. Δεν έφτανε στους φίλους της Μπαρτσελόνα η ήττα της ομάδας τους στο "Ανοέτα" από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ (1-0) που την άφησε πίσω στη βαθμολογία από τη Ρεάλ (στο -1 έχοντας και ματς περισσότερο) ήρθε και μία αποκάλυψη από Cadena Cope για να κάνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα.
Και αυτό γιατί ο εν λόγω ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής πως ο Λιονέλ Μέσι "έχει κουραστεί από τον υπερβολικό αυταρχισμό του Λουίς Ενρίκε στα αποδυτήρια", γεγονός που ήρθε να "δέσει" με πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τις Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν να ετοιμάζουν σούπερ πρόταση για να τον κάνουν δικό τους.
Με αφορμή μάλιστα το γεγονός ότι ο Μέσι απείχε από την σημερινή (5/1) προπόνηση της Μπαρτσελόνα, η καταλανική εφημερίδα "El Mundo Deportivo" έφερε στο φως της δημοσιότητας μία κόντρα που είχε ο Μέσι με τον Λουίς Ενρίκε στην πρώτη προπόνηση των "μπλαουγκράνα" του 2015.
Κατά τη διάρκειά ενός μίνι διπλού ο Λιονέλ Μέσι ζήτησε ένα φάουλ και όπως -αναφέρει το εν λόγω μέσο- ο Λουίς Ενρίκε που έπαιζε το ρόλο του διαιτητή δεν το υπέδειξε, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν έναν έντονο διάλογο...
Μαζί με όλα αυτά η επομένη της ήττας από τη Σοθιεδάδ βρήκε τη Μπαρτσελόνα να αναζητάει ποδοσφαιρικό διευθυντή, μιας που μετά από 4,5 χρόνια συνεργασίας με τον Άντονι Θουμπιθαρέτα ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα το διαζύγιο με τον άλλοτε τερματοφύλακά της.
Η απομάκρυνσή του είχε να κάνει με κάποιες μεταγραφές τις οποίες εισηγήθηκε και οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα στους "μπλαουγκράνα", καθώς φυσικά και η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί από τη FIFA στη Μπαρτσελόνα για το γεγονός ότι δεν σεβάστηκε τους κανονισμούς περί απαγόρευσης απόκτησης ανήλικων ξένων ποδοσφαιριστών.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Panathinaikos vs PAOK 2-3 set(23-25)(24-26)(27-25)(25-22)(10-15) Volley League Eastern European Summer Time

Κέρδισε,kerdiseΟ ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-2 σετ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 αλλά ο "Δικέφαλος" κατάφερε να πάρει το "διπλό" με 2-3 χάνοντας όμως έναν βαθμό και πέφτοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Πηγή: olaPAOK

Εκτός ο Αθανασιάδης

Εκτός ο ΑθανασιάδηςΘεραπεία έκανε τη Δευτέρα ο Στέφανος Αθανασιάδης, λόγω αιματώματος, ενώ πλησιάζει το Κέρκυρα-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Παραμένουν τα προβλήματα για Αναστασιάδη. Εκδόθηκε το δελτίο του Παπαγιαννόπουλου.

Δεν προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης τη Δευτέρα και έμεινε στο γυμναστήριο για θεραπεία. Ο επιθετικός του πρωτοπόρου της Super League δέχθηκε χτύπημα στον δικέφαλο στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Πανιώνιο για την 17η αγωνιστική της Super League και αποκόμισε αιμάτωμα.

Ούτε σήμερα προπονήθηκαν οι Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Κατσικάς. Ο πρώτος συνέχισε ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αποκατάσταση σε πισίνα, ενώ ο 24χρονος αμυντικός έκανε πρόγραμμα επανένταξης. Θεραπεία έκανε και ο Παναγιώτης Γλύκος, ενώ ατομικό ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης.

Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Στέφανος Αθανασιάδης, Εργκούς Κάτσε, Γιάννης Σκόνδρας, Στέλιος Κίτσιου, Ράζβαν Ρατς υποβλήθηκαν σε αιματολογικό έλεγχο πριν την έναρξη της προπόνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση τους ενόψει της συνέχειας, ενώ την Τρίτη θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για τους Φακούντο Περέιρα, Μιγκέλ Βίτορ.

Ασκήσεις τακτικής και παιχνίδι σε μικρό χώρο είχε το «μενού» του Άγγελου Αναστασιάδη. Εκδόθηκε το δελτίο του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου, που έχει ανακοινωθεί από τις 4 Δεκεμβρίου, αλλά κουβαλάει τιμωρία από το πρωτάθλημα της Σουηδίας, λόγω αποβολής του στον τελευταίο του αγώνα με την Ασιρίσκα.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έφθασε στις τέσσερις κίτρινες κάρτες, καθώς δέχθηκε και στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και δηλώθηκε να απουσιάσει από το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου για την 20η αγωνιστική της Super League. Πρόκειται για αλλαγή τακτικής από την πλευρά του Άγγελου Αναστασιάδη, που μέχρι τώρα άφηνε εκτός στο επόμενο ματς όσους συμπλήρωναν κάρτες.

O ΠΑΟΚ την Τρίτη (06.01) θα προπονηθεί στις 12:30 στο γήπεδο της Τούμπας κι έπειτα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.19:30 AO Xanthi vs Panthrakikos 0-0 Eastern European Summer Time

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0,Skoda xanthi - panthrakikos 0-0Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλο το ματς από τον Πανθρακικό και είχε δύο δοκάρια όμως "κόλλησε" στο 0-0 στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0,pas giannina - panathinaikos 0-0Το καλύτερο στο τέλος κρατούσαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός. Αφού πρώτα "έπαιξαν" ξύλο, στα τελευταία λεπτά έχασαν ευκαιρίες για τη νίκη, αλλά έμειναν στο 0-0.

Στον Καρεμπέ το... βάρος για τον επόμενο προπονητή

Καρεμπέ,karebeΗ κατάσταση για τον Μίτσελ πολύ δύσκολα θα αλλάξει με τον Κριστιάν Καρεμπέ να κοιτάζει στο εξωτερικό για τον επόμενο κόουτς. Σκέψη για Αντώνη Νικοπολίδη για υπηρεσιακό προπονητή για να κλείσει ο νέος τεχνικός έως την Παρασκευή.

Στο περίμενε για Μαρτίνες

Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα της μεταγραφής του Μαρτίνες στο εξωτερικό. Υπάρχει έτοιμη λύση σε περίπτωση που φύγει. Πάει για δυο προσθήκες ο Παναιτωλικός.
Το 2015 έχει μπει εδώ και πέντε μέρες, όμως εξελίξεις γύρω από το θέμα του Νίκολα Μαρτίνες δεν υπάρχει. Οι προτάσεις από την Ασία έχουν μείνει στα... λόγια, οπότε όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής.
Σε περίπτωση που φύγει τελικά ο ποδοσφαιριστής, οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη, ο οποίος θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Τα "καναρίνια" ψάχνουν εδώ και καιρό έναν επιθετικό (ο Πετρόπουλος παίζει πάντα δυνατά), ενώ μία κίνηση θα γίνει και στη μεσαία γραμμή.
Πηγή: Sport 24

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ Νέος χιονιάς θα σαρώσει τη χώρα από σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Νέος χιονιάς θα σαρώσει τη χώρα από σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη (06-01-2015), ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
Στην Αττική σήμερα Δευτέρα (05-01-2015), θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα), αύριο Τρίτη (06-01-2015) θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς Κελσίου).
«Πολικές» θερμοκρασίες
Βρέχει ήδη στα πεδινά και χιονίζει στα ορεινά, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. «Σε όλη την Αττική», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χρυσούλα Πέτρου, προϊσταμένη του τμήματος πρόγνωσης της ΕΜΥ, «βρέχει και στα γύρω ορεινά χιονίζει, ενώ από το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές και από αύριο και σε πεδινές. Μάλιστα, μετά το μεσημέρι, αύριο, μπορεί να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα». Στην Πάρνηθα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, ενώ δυσκολίες συναντούν οι οδηγοί που κινούνται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Από αύριο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Από το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.
Σύμφωνα με την κ. Πέτρου, το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα υπάρχουν μάλιστα περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου ο παγετός θα είναι ολικός, με τον υδράργυρο να δείχνει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Πηγή: imerisia.gr

Πέταξε… αετό κι η Μπαρτσελόνα! (video)

Πέταξε… αετό κι η Μπαρτσελόνα! (video)Τυλιγμένο παρέμεινε το «δώρο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η εξαιρετική Σοσιεδάδ του Μόγιες «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) με σκορ 1-0 και κράτησε αφεντικό τη «βασίλισσα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >


Πηγή: Σπορ FM