ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δεν είναι απλά μια «κεκλεισμένων αγωνιστική»!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το «football grexit» που φαίνεται στον ορίζοντα, την... αμαρτωλή ΕΠΟ και την απόφαση χωρίς γυρισμό! 

Από τις πρώτες του... ώρες στο Υπουργείο Αθλητισμού, ο Σταύρος Κοντονής φρόντισε να δείξει το στίγμα του με τις αποφάσεις για αναβολές των αγωνιστικών στην Σούπερ Λίγκα. Ακόμη κι αν τα επεισόδια γίνονταν σε... Football League, χάντμπολ ή βόλεϊ, ο Υπουργός έκρινε σκόπιμο να κλείνει τα γήπεδα. Το έκανε για 2 αγωνιστικές, ενώ άλλες δύο έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Με το που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες και η φετινή αγωνιστική περίοδος απλά θα έχουμε να θυμόμαστε κι αυτό. Δεν άλλαξε κάτι. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι έτσι, με τον κόσμο εκτός γηπέδων.
Το πολύ-πολύ να την πληρώνουν με οικονομική αφαίμαξη και ομάδες που δεν φταίνε. Όπως κι αν έχει το όνομα του Σταύρου Κοντονή ακούστηκε πάρα πολύ και όχι μόνο σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Φαίνεται όμως ότι ο Υπουργός πάει για ένα ακόμη μεγαλύτερο... μπαμ. Το ποδοσφαιρικό Grexit μέχρι πριν μερικές μέρες ψιθυρίζονταν από στόμα σε στόμα αλλά οι περισσότεροι έλεγαν «όχι ρε δεν γίνονται αυτά».
Μετά την συνέντευξη τύπου της περασμένης Πέμπτης και τα όσα είπε ο αρμόδιος Υπουργός ότι θα προστεθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο (σ.σ τα περί παύσης του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ) το Grexit μοιάζει πιο ορατό από ποτέ.
Μαζί του φυσικά και η περιθωριοποίηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Άλλωστε δεν είναι μια απλή κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά μια ολική ρήξη με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη (Fifa, Uefa) που σημαίνει και αποκλεισμό από τα πάντα. Απουσία από Τσάμπιονς Λιγκ, απουσία από Εuropa League, αλλά το κυριότερο απουσία από μεγάλα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ραντεβού σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια η εθνική Ελλάδος. Ξεχάστε τα Μουντιάλ, ξεχάστε τα Euro και όταν... ξαναμπούμε στο κόλπο (στο σενάριο φυσικά που πρώτα βγούμε) θα ξεκινάμε μαζί με... Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Εσθονία.
Κάπου εκεί θα είμαστε. Δεν ξέρω αν ο Κοντονής ή οποιοσδήποτε Κοντονής, έχει το δικαίωμα πρώτα από όλα σε εκείνους τους «ήρωες του 2004» και μετά σε όσους τους μιμήθηκαν και έφτασαν ψηλά την εθνική ομάδα, να... αφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, ένα από τα λίγα αθλητικά δημιουργήματα για τα οποία είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες. Μάλλον όχι, δεν το έχει αυτό το δικαίωμα, παρά την εξουσία που έχει στα χέρια του...
Προσοχή, όλα τα παραπάνω δεν «αγιοποιούν» την ΕΠΟ. Δεν γίνεται άλλωστε να... αγιοποιηθεί μια αμαρτωλή ομοσπονδία όταν πρώην πρόεδρος της, αλλά και μέλη της είναι μπλεγμένα μέχρι τα μπούνια και σε λίγο καιρό θα κληθούν κι ενώπιον της δικαιοσύνης να απολογηθούν. Ακόμη και ο πλέον αδαής από τα «ποδοσφαιρικά» γνωρίζει τον ρόλο της Ομοσπονδίας και το πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και τις μεθόδους να πορεύεται.
Ναι, εδώ χρειάζονται τομές από όλους και κυρίως από την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού. Στην επιχείρηση «κάθαρση της αμαρτωλής ΕΠΟ» ελάχιστοι είναι αυτοί (που έχουν τους λόγους τους) που έχουν τοποθετηθεί απέναντι από τις προθέσεις Κοντονή.
Σαφώς και θέλουν να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία και να μην υπάρχει μια ομοσπονδία που λειτουργεί ως... κράτος εν κράτη! Σαφώς και γενικότερα οι πάντες επιθυμούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να τιμωρηθούν οι φταίχτες, να τιμωρηθούν όσοι... θησαύρισαν εξυπηρετώντας συμφέροντα. Κανείς όμως δεν θέλει να τιμωρηθεί το ίδιο το ποδόσφαιρο και ο φίλαθλος που απλά το λατρεύει χωρίς άλλα οφέλη, παρά μόνο βλέποντας την ομάδα του να παίζει εντός και εκτός συνόρων!
Υπό αυτή την έννοια ένα πιθανό... grexit από τις διοργανώσεις της ΦΙΦΑ και τις ΟΥΕΦΑ θα έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες, όσο κι αν ο κ. Κοντονής (όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του) πιστεύει ότι δεν πρόκειται να «ανοίξει μύτη» και να μην υπάρξει «αποκλεισμός». Δυστυχώς τόσο η Ευρωπαϊκή, όσο και η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν αστειεύεται. Αυτή την φορά η ζημιά (μακάρι να μην φτάσουμε εκεί) θα είναι πολύ πιο σοβαρή από «1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών». Χρόνος για δεύτερες σκέψεις υπάρχει...

Πηγή: Gazzetta 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.