ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μίσσας: "Δεν μπορείς να παίξεις ποιοτικότερη ομάδα στα ίσα"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την επικείμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Νέων (U20), Κώστας Μίσσας.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη
Για την δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Πριν μπούμε σε μία πιο ιδιαίτερη ανάλυση είναι δεδομένο και σίγουρο ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα με εναλλακτικές λύσεις και με καλούς παίκτες σε μεγάλο αριθμό. Ο Παναθηναϊκός υπολείπεται στο κομμάτι ρόστερ και σύνολο. Είναι δεδομένο ότι έδωσε μία μεγαλύτερη μάχη στην συγκέντρωση. Δεν μπήκε σε μία λογική μάχης και άμυνας στα όρια του φάουλ. Δεν μπορεί να πας στα ίσα να παίξεις με μία ομάδα που έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εσένα. Στην προκειμένη περίπτωση η μόνη σου τύχη είναι να ρισκάρεις να παίξεις κάποιες άμυνες ζώνης. Να βάλεις τον αντίπαλο σου να σκέφτεται. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα κερδίσεις. Βάζεις τον αντίπαλο σου να σκέφτεται και να δυσκολευτεί. Μιλάμε για παίκτες που είναι πάρα πολύ ακριβοί και ποιοτικοί που δεν μπορείς να τους εντάξεις στα ρόστερ, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πιο παλιά μιλούσαμε για ένα Παναθηναϊκό που είχε Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σάρας".
Για τον αγώνα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ: "Ο βασικός στόχος είναι τί προσπαθείς να κάνεις. Η ΤΣΣΚΑ ανέβασε τον μέσο όρο της επίθεσης της. Εσύ θα πρέπει να παίξεις τόσο καλή άμυνα που θα κάνεις τους 85 πόντους στους 77 και εσύ να ανέβεις. Έχει η ΤΣΣΚΑ 36 φάουλ και ο Παναθηναϊκό 37 είναι πολύ λίγα. Έπρεπε να είχε τουλάχιστον 47. Είναι μία ομάδα που έχει μπει σε μία διαδικασία να έχει στα τρίποντα κοντά στο 50% καλύτερα να σουτάρει βολές. Εσύ για να φτάσεις τους 77-78 πόντους για να κερδίσει το παιχνίδι έστω και ένα πόντο, θα πρέπει αν ανεβάσεις το ποσοστό σου από την περιφέρεια. Επίσης θα πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές για να βρεις στην ΤΣΣΚΑ όχι στην δράση, αλλά στην αντίδραση. Ξαφνικά βλέπεις κάποια κορμιά που δεν μπορείς να πασάρεις. Τα ριμπάουντ έχουν να κάνουν και με την ομαδική δουλειά. Τα ριμπάουντ δεν είναι υπεύθυνο να το πάρει μόνο το 5 και το 4, αλλά και το 3 και το 2. Και οι περιφερειακοί πρέπει να παίρνουν τα ριμπάουντ."
Για την επένδυση του Παναθηναϊκού σε νεαρούς παίκτες: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επένδυση σε παιδιά με ιδιαίτερη προοπτική και ταλέντο. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι πιο έτοιμος. Δεν φτάνει μόνο η καλή προπόνηση που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά και το κατά πόσο θα πάρει εμπειρίες για να αρχίσουν να ετοιμάζονται και να δούμε κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν. Και ο Ολυμπιακός είχε κάνει μία επένδυση που έχει αρχίσει και του βγαίνει. Γι’ αυτές τις ομάδες είναι πιο εύκολο να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε αυτά τα παιδιά, γιατί τα πιο πολλά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολλά με λίγα. Υπάρχει μία μέθοδος που δεν ρισκάρεις πάρα πολύ. Μπορεί να υπάρχει ένας παίκτης στο 11-12 και να τον σημαδεύεις τρίτο στην θέση του και από εκεί και πέρα αν κάνει τον πας για δεύτερο. Δεν είμαι τελείως της άποψης ότι κάποιος πρέπει να παίζει με το πιστοποιητικό γέννησης. Είναι θέμα προγραμματισμού, δεν τον βάζω τον άλλο χωρίς να τον έχω προετοιμάσει. Είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα. Τον βλέπεις τον πρώτο χρόνο και μπορεί να γίνει δεύτερος ή και πρώτος. Η λογική του να βάλω έναν νεαρό σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου είναι να τον βάλεις στην πρώτη πεντάδα. Αν πάει καλά τον κερδίζω, αν όχι τον αλλάζω στα 4-5 πρώτα λεπτά και δεν τον χάνω".
Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: "Ο Χαραλαμπόπουλος έχει μία σωματοδομή που είναι τεσσάρι στην άμυνα και τριάρι στην επίθεση. Μιλάμε για παιδιά που είναι στα 2 μέτρα, που είναι γρήγορα, ντριπλάρουν, τρέχουν γρήγορα. Γίνεται μία δουλειά στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορος, μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός".
Για την μη χρησιμοποίηση του Γκάνι Λαουάλ: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρω έναν παίκτη που δεν το χρησιμοποιώ. Ας έβαζε τον Διαμαντάκο. Δεν έχει λογική και νόημα. Είναι και δύσκολο να βρεις ψηλούς. Ή πάνε σε ομάδα που θα δώσει πολλά λεφτά ή πάνε αμέσως στο ΝΒΑ. Έτσι είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η αγορά. Αν δεν βρίσκεις βάλε τον Διαμαντάκο και τον Παπαγιάννη, που δεν είναι έτοιμοι, αλλά μπορείς να επενδύσεις σε κάτι που το έχεις".
Για τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα: "Δεν είδα στο παιχνίδι διάρκεια στην άμυνα. Αντιμετωπίζει και αυτός μία ομάδα με προσόντα και ταλέντο. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η απουσία του Σπανούλη και το ρίσκο που πάρθηκε για να παίξει κόντρα στην Φενέρ. Είναι ο πιο βασικός παίκτης και όχι μόνο για να κουβαλήσει το σκορ. Βγάζαμε τους μέσους όρους που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός στο σκορ και όχι σε μία σούπερ μέρα του Βασίλη και ήταν γύρω στους 14 και αυτοί δεν βρέθηκαν. Η άμυνα σου δίνει την δυνατότητα να μην χάσεις ένα παιχνίδι, αλλά για να το κερδίσεις πρέπει να είσαι καλός στην επίθεση. Να το πούμε πολύ απλά. Αν παίξεις τέσσερις καλές άμυνες και δεν βάλεις τουλάχιστον δύο επιθέσεις δεν δημιουργείς πρόβλημα στον αντίπαλο, ούτε στην ψυχολογία, ούτε πουθενά. Αν τις βάλεις τότε ο άλλος έχει πρόβλημα, αλλιώς είναι μία η άλλη. Στο πρώτο παιχνίδι ίσως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίξει γρήγορα και να ρισκάρει, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να πάρεις το ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ γρήγορη στο πέντε εναντίον πέντε. Δημιουργεί καταστάσεις δύο ή τριών παικτών. Δεν είναι σαν την Ρεάλ που είναι κλασική ομάδα και τρέχει".
Για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού: "Σήμερα πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερος. Αν είναι καλά ο Σπανούλης έχει μεγάλη τύχη. Ο Βασίλης φέτος παίζει πολύ ποιοτικό μπάσκετ. Εκεί που πρέπει να σκοράρει θα σκοράρει και εκεί που πρέπει να πασάρει θα το κάνει. Μην ξεχνάμε ότι για ακόμη μία χρονιά, δίνουν μάχη με πολύ μεγάλες ομάδες και μεγάλους οργανισμούς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να είναι στην κορυφή, γιατί επηρεάζουν και άλλα πράγματα".

Πηγή: Contra 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.