ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κοντονής: «Δεν μπορεί να εγκριθεί η επιχορήγηση των ΕΠΣ»


http://eurwtaselous.blogspot.grΣε ερώτηση που δέχθηκε για την επιχορήγηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μέσω της ΕΠΟ, απάντησε σήμερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής απάντησε στη Βουλή στην υπ’ αριθμό 75/24-3-2015 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για την επιχορήγηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) κατά το έτος 2014.

Στην πρωτολογία του ο κ. Κοντονής είπε:

«Κατά πρώτον θέλω να πω ότι η επιχορήγηση δεν ήταν τακτική, όπως ειπώθηκε, αλλά έκτακτη σύμφωνα με απόφαση που πήρε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 ο τότε αρμόδιος Υφυπουργός, ο συνάδελφος κ. Ανδριανός. Μετά από αυτήν την έγκριση της έκτακτης επαναλαμβάνω, και όχι τακτικής, έχουμε μία σειρά αποκαλυπτικών δημοσίων εγγράφων, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμό και στον χώρο του ποδοσφαίρου

Εν πρώτοις στις 19 Νοεμβρίου κοινοποιείται έγγραφο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπηρεσία του Επιτρόπου η οποία εδρεύει στο πρώην Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι αυτά τα χρήματα, το 1.444.100εκ. δεν είναι δυνατό να εκταμιευτούν διότι υπάρχει οφειλή της ΕΠΟ και ως εκ τούτου αυτό το ποσό δεν δύναται να το εισπράξει. Αυτό είναι το πρώτο έγγραφο και ακολουθεί, αποδεικτικό ενημερότητας το οποίο προστρέχει η ΕΠΟ να λάβει την 1η Δεκεμβρίου του 2014 και εκδίδεται από την 17η ΔΟΥ Αθηνών. Έχουμε λοιπόν αρχικά ένα έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο λέει ότι η ΕΠΟ δεν είναι ενήμερη φορολογικά και ένα έγγραφο της 17ης ΔΟΥ Αθηνών που υποστηρίζει το αντίθετο.

Τα ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντα έρχονται και αποκαλύπτονται με έγγραφο του γενικού λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2014, έγγραφο της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εδρεύει στο Υπουργείο. Αναφέρει λοιπόν αυτό το έγγραφο ότι ο φορολογούμενος οφείλει ρυθμισμένα χρέη και δεν είναι φορολογικά ενήμερος.

Επίσης, η γενική διεύθυνση δημοσιονομικών ελέγχων αναφέρει ότι μετά από σχετικό έγγραφο η 12η ΔΟΥ Αθηνών είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ, και όχι η 17η ΔΟΥ Αθηνών, μάλιστα η 12η ΔΟΥ Αθηνών βεβαιώνει ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη!

Και μετά από όλα αυτά τα «υπέροχα» πράγματα έρχεται η 17η ΔΟΥ Αθηνών και λέει ότι εκ παραδρομής δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΠΟ, καθώς όπως προκύπτει από τα έγγραφα που ανέφερα αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ είναι η 12η ΔΟΥ Αθηνών και όχι η 17η ΔΟΥ στην οποία προσέτρεξε η ΕΠΟ για να λάβει τη σχετική βεβαίωση.

Αυτή είναι η κατάσταση κύριε συνάδελφε. Η ΕΠΟ αντί να πάει στη ΔΟΥ που ανήκει πήγε σε άλλη και ενώ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη πήρε φορολογική ενημερότητα.

Η δε 17η ΔΟΥ όταν πλέον αποκαλύπτεται όλη αυτή η κατάσταση, στέλνει έγγραφο και ανακαλεί τη φορολογική ενημερότητα. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα και να τα λάβει η ΕΠΟ και περαιτέρω οι ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία; Όχι βέβαια.

Για να σας ενημερώσω, ο Υπουργός Αθλητισμού, της προηγούμενης Κυβέρνησης, ο κ. Ανδριανός, κατά τη γνώμη μου πολύ ορθά, έφερε μία έκτακτη τροπολογία στη Βουλή και ζήτησε και ψηφίστηκε, αυτά τα χρήματα να μπορέσει το Υπουργείο να τα διαθέσει απευθείας στα σωματεία και στις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Αυτή η τροπολογία έχει περάσει και είναι Νόμος του Κράτους. Όμως ο Νόμος ψηφίστηκε παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μπήκαμε στο επόμενο έτος, όπου εκεί πλέον είχαμε μπροστά μας τον προϋπολογισμό του 2015.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Αντιλαμβάνεστε ποιος είναι υπεύθυνος για το ότι αυτά τα χρήματα, τα οποία επρόκειτο να κατευθυνθούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν εκταμιεύτηκαν. Με πιστοποιητικά που εκδίδονται από αναρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες βεβαιώνουν πράγματα που δεν έπρεπε να βεβαιωθούν, αντιλαμβάνεστε ποιος είναι υπεύθυνος. Δεν ήταν ούτε η προηγούμενη ηγεσία, ούτε βεβαίως η σημερινή. Τι έχουμε κάνει εμείς; Εμείς παραλάβαμε έναν προϋπολογισμό για τον αθλητισμό μειωμένο κατά 12 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα λοιπόν τα εντάξαμε στον προϋπολογισμό του 2015 και κάναμε μία συνολική αναδιανομή όλων των κονδυλίων για να υπάρχει ισοδιανομή στις δαπάνες και τις επιχορηγήσεις. Αν υπάρξει δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης, εμείς θα τη ζητήσουμε και θα την αποδώσουμε στα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία πραγματικά περνάνε δύσκολες ώρες. Να ξέρετε ότι ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε εγκρίνει για τις ΕΠΣ 540 χιλιάδες ευρώ, που θα εκταμιευτούν άμεσα και θα αποδοθεί στα σωματεία της Ελλάδας.

Κύριε συνάδελφε, δεν είναι μόνο τα σωματεία της Χίου που φυτοζωούν, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, και της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Ζακύνθου, αλλά θέλω να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά ότι απολύτως υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες. Εμείς αυτές τις πρακτικές δεν τις αναφέρουμε στις διεθνείς συναντήσεις, τις οποίες κάνει το Υπουργείο, για να ενημερώνουμε και τους ξένους παράγοντες, οι οποίοι έρχονται στη χώρα και υπεραμύνονται ορισμένων καταστάσεων. Διότι δεν θέλουμε να εκθέτουμε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γιατί μία τέτοια έκθεση βλάπτει τη χώρα.

Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν σε αυτόν τον τόπο ότι η Ελλάδα είναι συγκροτημένο κράτος δικαίου, ότι θα εφαρμόζεται ο Νόμος και το Σύνταγμα προς κάθε κατεύθυνση και ανέλεγκτη και αυτόνομη νησίδα δεν υπάρχει ούτε αναγνωρίζει η ελληνική έννομη τάξη.

Θα τα πούμε αναλυτικά στο σχέδιο Νόμου που ήδη είναι ανηρτημένο για διαβούλευση. Αυτή τη στιγμή έχω να σας πω ότι κάνουμε αγωνιώδεις προσπάθειες από τη μια να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού, να περιορίσουμε τις δαπάνες και από την άλλη να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για το που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου πολίτη.

Πρέπει να γνωρίζετε δε αγαπητοί συνάδελφοι ότι μετά από δεκαετίες επανασυστήθηκε μόλις αναλάβαμε το Ελεγκτικό Συμβούλιο που θα ελέγχει σωματεία και ομοσπονδίες για τη χρηματοδότηση που θα λαμβάνουν. Γιατί από το 2000 ως το 2015 ουδείς έλεγχος παρήχθη, για περίπου 1 δις εκ. ευρώ που δόθηκε, και κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε. Θα ξέρουν οι πάντες ότι και για το τελευταίο ευρώ θα ελέγχονται είτε υπάρχουν σκιές είτε όχι.
Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.