ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Μπαλαδόρος ο Φορτούνης, υπερήφανοι για Χάρα»

«Μπαλαδόρος ο Φορτούνης, υπερήφανοι για Χάρα»Τον Ολυμπιακό του πρώτου μισάωρου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ονειρεύεται ο Βίτορ Περέιρα, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός μίλησε επίσης για τους Φορτούνη και Χάρα, αλλά και για το ματς με την Κέρκυρα.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Βίτορ Περέιρα.
Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο 25λεπτο με Αστέρα Τρίπολης… «Η αλήθεια είναι ότι χθες κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα με τον Αστέρα. Μπήκαμε πολύ επιθετικά. Οι γραμμές μας ήταν ψηλά. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα είχαμε πολύ ποιοτική κίνηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μας άρεσε πολύ. Όμως, είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή η ομάδα να αποδώσει τόσο καλά κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών. Αυτό το αποδίδουμε στην κούραση γιατί είχαμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, με την ΑΕΚ, την Ξάνθη και τον Αστέρα. Έτσι, δεν ήταν εύκολο μετά από τρία παιχνίδια μέσα σε τόσες λίγες μέρες με λίγη ξεκούραση, να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την ποιότητα στο παιχνίδι μας σε όλη τη διάρκεια. Όμως, η αλήθεια είναι πως αυτόν τον Ολυμπιακό θέλουμε να βλέπουμε στο μέλλον».
Για τον αγώνα με την Κέρκυρα και το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι ένα βασικό παιχνίδι για να συνεχίσουμε καλά στο πρωτάθλημα. Θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε. Όμως, η αλήθεια είναι πως θα έχει δυσκολίες. Η κούραση είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα και οι περισσότεροι παίκτες της. Για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας. Θέλουμε ο κόσμος να είναι στο πλευρό της ομάδας. Να την υποστηρίζει και να τη βοηθήσει να βρει την ενέργεια που χρειάζεται, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει έλλειψη ενέργειας. Δεν την έχουμε και θα πρέπει να την αναζητήσουμε. Θα πρέπει να βρεθούν αποθέματα ενέργειας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο, της Κέρκυρας. Ζητάμε, λοιπόν, από τους φιλάθλους μας να είναι στο πλευρό της ομάδας, να έχουν υπομονή με την ομάδα και να μας βοηθήσουν να βρούμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».
Για τον Φορτούνη: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ταλέντο. Πραγματικά έχει πολύ υψηλό επίπεδο στην τεχνική του. Είναι μπαλαδόρος, όπως θα λέγαμε με την μπάλα. Μπορεί να παίξει στη θέση νούμερο 8, μπορεί να παίξει ως δεκάρι και μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ από τα άκρα. Είναι ένας παίκτης που έχει πολλές ικανότητες. Πραγματικά πιστεύω πως είναι από τα μεγάλα ταλέντα αυτής της χώρας. Θέλουμε να τον δούμε να εξελίσσεται. Θέλουμε να τον δούμε να προχωράει. Πιστεύουμε πως είναι ικανός να παίξει και σε άλλα πρωταθλήματα».
Για τον Χάρα: «Πιστεύω πως ο Χάρα παίζει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός. Εκεί έπαιζε στην Μπενφίκα και εκεί πιστεύουμε πως είναι καλύτερος και στη δική μας ομάδα. Μέχρι στιγμής εκεί έχει αποδώσει πολύ καλά και στα δικά μας παιχνίδια. Και βλέπουμε βελτίωση και εξέλιξη όσο αγωνίζεται. Ο Χάρα είναι ένας παίκτης για τον οποίο πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που βρίσκεται στην ομάδα μας. Πρέπει να του δείξουμε την αγάπη μας. Πρέπει να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα έτρεξε δέκα χιλιόμετρα. Δέκα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά για ένα επιθετικό παίκτη, αν σκεφθείς πως ο μέσος όρος των επιθετικών είναι τα οκτώ χιλιόμετρα. Έτρεξε, λοιπόν, δύο χιλιόμετρα παραπάνω από το μέσο όρο. Είδαμε πως μέχρι και στο 92ο λεπτό προσπάθησε να τρέξει για να βοηθήσει την ομάδα του αμυντικά. Τρέχει τόσο πολύ και βοηθάει την ομάδα για να πάρει την μπάλα από τον αντίπαλο ακόμη και στην άμυνα που αξίζει το χειροκρότημα των φιλάθλων. Αξίζει να δείξουμε την αγάπη μας προς αυτόν. Να είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στο σύλλογό μας, γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος δίνει τη ζωή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δίνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι για τη φανέλα, για το σύλλογο στον οποίο ανήκει. Του αξίζει η αναγνώριση για την προσπάθειά του».
Πηγή: Goal 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.