ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αναστασίου: "Πιστεύουμε ακόμα στον τίτλο"

Ο Παναθηναϊκός θα παλεύει μέχρι τέλους για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου.
  Ο Παναθηναϊκός έχει ένα εντυπωσιακό σερί νικών που μπορεί να σταματήσει αν σταματήσει;
"Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να σας πω. Τη δεδομένη στιγμή όπως έχουμε πει κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα δούμε".
Θεωρείτε ότι η ομάδα είναι στο πικ της απόδοσης της;"Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε λάθη, έχουμε αδυναμίες, δουλεύουμε, προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή σίγουρα είναι πολύ πιο ώριμη απ' ότι ήταν πέρσι αυτή την εποχή".
Νικήσατε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο αλλά σας δίνουν αυτοπεποίθηση αυτές οι νίκες, το πιστεύετε;
"Το έλεγα πριν 13-14 αγωνιστικές ότι είναι πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος και όλα μπορούν να συμβούν. Βέβαια το πιστεύουμε και θέλουμε να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και να κερδίζουμε τα παιχνίδια".

Ο Παναθηναϊκός έδειξε το μέγιστο της συγκέντρωσης του στα ντέρμπι θεωρείτε ότι κόντρα στις μικρές ομάδες αυτό μπορεί να χαθεί;
"Αυτό που είπα και πριν ότι πλέον παίζουμε πιο ώριμα και η ομάδα αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ωριμότητα τα παιχνίδια και γενικότερα η συμπεριφορά μας δείχνει πλέον ότι λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά και είμαστε πολύ ποιο ήρεμοι στις αποφάσεις μας και στις επιλογές μας. Αν δώσουμε έμφαση και παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και όχι σε οτιδήποτε άλλο νομίζω ότι εκεί σίγουρα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα.

Από την άλλη ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που θέλει βαθμούς, μια ομάδα που θα παλέψει για να πάρει βαθμούς κερδίζοντας το παιχνίδι και σίγουρα και εμείς θα πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες για να μπορούμε να θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε".
Τι εικόνα έχετε για τον Εργοτέλη; "Είναι μια ομάδα που γενικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει πάρει περισσότερους βαθμούς. Έχει φέρει αρκετούς παίκτες. Αυτό δεν βοηθάει από την μια αλλά από την άλλη δείχνει αυτή τη στιγμή ότι έχουν αποτελέσματα. Αλλά όπως έχω πει αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται πιο πολύ από την συμπεριφορά την δική μας και την νοοτροπία που θα δείξουμε και όχι τόσο από τον αντίπαλο. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε στον βαθμό που πρέπει συγκεντρωμένοι για να κάνουμε τα αυτονόητα και να πάρουμε τη νίκη".
Ο Μάρκους είχε πολύ καιρό να σκοράρει και επέστρεψε στα γκολ με χατ τρικ, εσείς τον πιστεύατε και τον στηρίζατε; "Αυτό που είχαμε πει ότι για εμάς είναι σημαντικό η ομάδα να μην στηρίζεται αποκλειστικά σε έναν παίκτη και να έχει πλουραλισμό στην επίθεση. Όσα παιχνίδια δεν έπαιζε ο Μάρκους πριν που ήταν τραυματίας και στα παιχνίδια που έπαιξε και δεν σημείωσε γκολ υπήρχαν παίκτες που σημείωναν γκολ.
Για τον Μάρκους συγκεκριμένα θα έλεγα ότι εγώ το περίμενα ότι θα έχει ένα ξέσπασμα γιατί τις τελευταίες δυο εβδομάδες ειδικά η ένταση της προπόνησης από μέρους του ανέβηκε. Δείχνει να πατάει καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης και ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε αυτή η προσπάθεια που κάνει στην προπόνηση.
Απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλή όπως είναι ο ΠΑΟΚ, που ήθελε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα όταν μια ομάδα παίζει, δημιουργεί και αφήνει κενά.
Αλλά αυτό που έχω πει ότι για εμάς το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Σίγουρα ο Μάρκους και ο κάθε Μάρκους στην ομάδα είναι σημαντικοί αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα".
Και κάτι επί προσωπικού, γράφτηκε ότι είπατε το "ναι" για την ανανέωση του συμβολαίου σας, θέλετε να μας πείτε κάτι για αυτό;

"Όπως είπα και πριν σημαντικό είναι η ομάδα και όχι τα πρόσωπα, ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό όταν θα έρθει η στιγμή θα τα πούμε".
 

Πηγή:SPORT 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.