ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πέτγουεϊ: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας»!

http://eurwtaselous.blogspot.grΒαθιά… υπόκλιση στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, για τις ηγετικές του ικανότητες, έκανε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μέσω του blog που έχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι από τους παίκτες που μπορεί να πάρει μόνος του ένα ματς και αυτό γιατί διαθέτει τρομερές ικανότητες, σύμφωνα με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του Ολυμπιακού με αφορμή την άμυνα που έκανε στο τέλος κόντρα στη Νίζνι, ενώ τόνισε πως με την έναρξη του δευτέρου γύρου του TOP 16 της Ευρωλίγκας, ξεκινούν και τα… δύσκολα για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Καταφέραμε να… κλέψουμε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ ακριβώς πριν από τη διακοπή. Το κλέψιμο του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) ήταν μεγάλη υπόθεση. Είχαν την μπάλα, αλλά και την ευκαιρία να πετύχουν ένα εύκολο λέι απ, αλλά εκείνος κυνήγησε τη φάση, έκανε τη βουτιά και την κέρδισε πίσω. Αυτή ήταν η κίνηση που μας έδωσε τη νίκη! Και στη συνέχεια πάσαρε στον Οθέλο για να καρφώσει! Αυτές οι δύο φάσεις ήταν σίγουρα τα “κλειδιά” του παιχνιδιού! Το λέμε και θα το λέμε, ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και αυτό το αποδεικνύει κάθε χρόνο! Είναι ηγέτης και θα πρέπει να κάποιος να δει τις εμφανίσεις του στο Final 4! Είναι ικανός να πάρει τη νίκη μόνος του σε οποιοδήποτε παιχνίδι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει!

Δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε τη Νίζνι. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Μόλις είχαν παίξει με την ΤΣΣΚΑ και είχαν οδηγήσει το ματς στην παράταση. Τα έχουν πάει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, ειδικά στην έδρα τους. Είναι σκληροί και διαθέτουν πολύ καλό επιθετικό ταλέντο. Είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις γιατί σουτάρουν αρκετά τρίποντα, ενώ έχουν και τον Παραχούσκι, ο οποίος έχει καλά τελειώματα κοντά στην μπασκέτα. Είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις. Μπορούν να σκοράρουν και να πασάρουν, αλλά εμείς καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη.

Επίσης, νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ στην έδρα μας και γίναμε η πρώτη ομάδα που το κατάφερε αυτό στη φετινή Ευρωλίγκα. Είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο και γενικά εκτελέσαμε πολύ καλά το πλάνο μας εκείνη την ημέρα. Διαθέτουν μία πλειάδα επιθετικών “όπλων” που μπορεί να πετύχει 20 πόντους ο καθένας σε κάθε παιχνίδι, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι μείναμε στο πλάνο μας, παίξαμε καλή άμυνα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το γήπεδό μας ήταν γεμάτο και πάντα αυτό βοηθάει για να νικήσεις, καθώς ο κόσμος σου γίνει πολλή ενέργεια. Αυτή ήταν μία πραγματικά σημαντική νίκη για εμάς, αλλά τώρα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του TOP 16 και θέλουμε κι άλλες. Για εμάς, το βασικό που θέλουμε είναι να προστατέψουμε την έδρα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Θα αντιμετωπίσουμε τη Λαμποράλ Κούτσα, η οποία μας είχε νικήσει εύκολα στην κανονική διάρκεια. Τώρα, έχουμε την Ουνικάχα Μάλαγα και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια του TOP 16. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε βράδυ.

Η Ουνικάχα παίζει με την πλάτη στον τοίχο και θα έρθει για να παλέψει, καθώς δεν έχει να χάσει κάτι και έτσι δεν έχει πίεση. Οι ομάδες που δεν έχουν άγχος σουτάρουν πολύ και παίζουν γενικά καλύτερα. Και πρόκειται για μία καλή ομάδα, η πρώτη του ισπανικού πρωταθλήματος! Δηλαδή, δεν είναι τα πηγαίνουν παντού άσχημα και έτσι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Πολλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα τα έχασαν στις λεπτομέρειες και όλοι ξέρουμε το πόσο δύσκολη είναι η ισπανική λίγκα. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα κάθε βράδυ. Δεν μπορείς να κοιτάς το ρεκόρ που έχουν και να λες: “πρέπει να το πάρουμε αυτό το ματς”. Είναι ένας δύσκολος όμιλος του TOP 16, όπου ξέρουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το σημείο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να είμαστε υγιείς. Έχουμε ένας πλήρες ρόστερ και περιμένουμε να επιστρέψουν οι δύο νεαροί παίκτες, Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Στο ίδιο σημείο πέρυσι δεν ήμασταν υγιείς, καθώς μας έλειπαν παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι υγιής σε αυτό το σημείο.

Είναι σημαντικό να βλέπεις κάθε εβδομάδα στο TOP 10 της Ευρωλίγκας παίκτες του Ολυμπιακού! Έχουμε παίκτες που μπορούν να βρίσκονται εκεί, λόγω της αλτικότητας τους. Το είδος των παικτών που έχουμε, τον Οθέλο, εμένα, τον Μπράιαντ, τον Βασίλη, μπορούμε να κάνουμε είτε ένα alley-oop, είτε μία τάπα. Έχουμε μία πολύ αθλητική ομάδα! Ποτέ δεν ξέρεις τι εντυπωσιακή φάση μπορείς να προσφέρεις κι αυτό είναι καλό για τον κόσμο μας. Δηλαδή να ξέρουν πως θα έρθουν στο γήπεδο και θα δουν μπάσκετ υψηλών… πτήσεων. Σου δίνει έξτρα κίνητρο όταν έρχεται ο κόσμος να σε δει. Ο Γιαν Βέσελι είναι πάντα εκεί (σ.σ. TOP 10). ΠΑΝΤΑ! Σε κάθε παιχνίδι καρφώνει. Είναι τρελό! Το να βλέπεις τέτοιου είδους παίκτες, σε κάνει να θες να υποστηρίξεις την ομάδα σου λίγο παραπάνω! Σίγουρα σου αρέσει η ομάδα σου, αλλά όταν βλέπεις παρόμοια πράγματα , σκέφτεσαι: “θέλω να δω ένα καλό κάρφωμα”.

Φέτος προσπαθώ να μιλήσω λίγα ελληνικά. Μαθαίνω όλο και περισσότερα! Δεν μπορώ να τα καταλάβω καλά, όταν μου μιλούν. Το μόνο που θέλω για να μιλήσω είναι… εμπιστοσύνη. Ξέρω πολλές λέξεις, αλλά είναι δύσκολο να τις βάλω σε μία σειρά, κάνοντας μία πρόταση, γιατί τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα. Έχουν τόσους πολλούς κανόνες και χρειάζεται λίγος καιρός για να τους μάθεις. Όμως, μιλούν πολύ καλά αγγλικά εδώ! Αυτό είναι πολύ θετικό από θέμα χρόνου. Αρκετός κόσμος μιλάει αγγλικά και το θετικό είναι πως οι περισσότεροι είναι της ηλικίας μου.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της σεζόν, γιατί παίζεις ανταγωνιστικό μπάσκετ! Θέλεις να είσαι στα σημαντικά παιχνίδια και όχι να παίζεις σε ματς που δεν έχουν κανένα νόημα. Θέλεις να συμμετέχεις στα προημιτελικά και στη συνέχεια στο Final 4. Γι’ αυτό παίζεις άλλωστε! Δεν υπάρχει χρόνος για να ξεκουραστείς. Κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο και αυτό είναι φανταστικό. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο σημαντικό
»!

Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.