ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Συμβατική προοπτική

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει τα δεδομένα πριν τη διπλή ελληνοτουρκική μονομαχία και εξηγεί πόσο μεγάλη σημασία αποκτούν τα αποτελέσματα των δυο "αιωνίων" για την περαιτέρω πορεία τους στην διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός ποντάρει στη φόρμα του και ο Παναθηναϊκός στη φυσιογνωμία του.

Με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών του ΤΟΡ-16, το διπλό  ελληνοτουρκικό συναπάντημα που έχουμε εμπρός μας, αποκτάει ειδική βαρύτητα στην προσπάθεια των δυο "αιωνίων" να πετύχουν τους στόχους τους. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός καλούνται να αντιμετωπίσουν δυο ομάδες με τις οποίες έχουν τους ίδιους ακριβώς στόχους. Υπό αυτή την έννοια τα αποτελέσματα της Πέμπτης στο "Αμπντί Ιπεκτσί" με την Εφες και (κυρίως) της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με την Γαλατά, θα μετρήσουν διπλά.
Έχοντας διανύσει σχεδόν το ένα τρίτο της μακράς και επίπονης αυτής διαδρομής, θα είναι αφελές να ισχυριστούμε ότι δεν έχουν διαγραφεί με σαφήνεια οι προοπτικές που έχουν δημιουργήσει τα δυο μεγάλα ελληνικά κλαμπ.
Μετά  το αήττητο ξεκίνημά του και ειδικά μετά τις νίκες στην Μάλαγα και στην Πόλη επί της Φενέρ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός(4-0) έχει βάλει τις βάσεις για να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Η εικόνα του μέχρι τώρα, πείθει ότι έχει την κατάσταση στα χέρια του και ότι  από την δική του απόδοση θα εξαρτηθεί αν θα καταφέρει να πετύχει το ζητούμενο.
Αυτή τη στιγμή, μαζί με την ΤΣΣΚΑ (4-0), είναι οι δυο πιο "καυτές" ομάδες της διοργάνωσης. Γι αυτόν είναι πολύτιμο ψυχολογικό εφόδιο ότι πάει να συναντήσει τους παλιόφιλους, τον Ιβκοβιτς, τον Αγγέλου και τον Περπέρογλου, με δυο βαθμούς διαφορά. Από μόνο του αυτό το γεγονός καθιστά το ματς από κρίσιμο έως καθοριστικό για την Εφές (2-2), η οποία στην παρούσα φάση, πρώτα σκέφτεται πώς θα μπει στην τετράδα, παρά αν θα προλάβει να διεκδικήσει και  το πλεονέκτημα.
Η προσπάθειά της αυτή, εκτός από την αναμενόμενη περίπτωση της Φενέρ (2-2), έχει πεταχτεί ξαφνικά η ρωσική Νίζνι (2-2), η οποία αίφνης έχει καταστεί ως ο "Χ FACTOR", αφήνοντας την Αρμάνι (1-3), την Λαμποράλ (1-3) και την Μάλαγα (0-4) να την "κυνηγάνε".
Ετούτη την αγωνιστική, επί ισπανικού εδάφους, θα δοθούν  κι άλλες χρήσιμες απαντήσεις. Όποιος επιβιώσει από το συναπάντημα της Λαμποράλ με την Αρμάνι στην Βιτόρια θα διατηρήσει άσβεστη την ελπίδα. Αν η πρωτοπόρος της ACB, Μάλαγα πετύχει την παρθενική  νίκη της επί της Φενέρ, τότε ο Ομπράντοβιτς θα αρχίσει να κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μετά την περσινή αποτυχία να φτάσει στα play off.
Για τους "ερυθρόλευκους" λοιπόν, η συγκυρία, προσφέρει  μια τεράστια  ευκαιρία να αξιοποιήσουν την φόρμα τους και να κάνουν ένα άλμα που θα τους δώσει την δυνατότητα να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση ακόμη και το ενδεχόμενο, στην πορεία,  να παρουσιάσουν μια (φυσιολογική) κοιλιά.
Η παγιωμένη ικανότητά του να νικάει στο ΟΑΚΑ και να μην έχει βρει ακόμη τον τρόπο να παίρνει "διπλά" που θα του αλλάξουν το status, κάνει τον Παναθηναϊκό (2-2)  υποχρεωμένο να βάλει από κάτω την ασταθή -και γι αυτό επικίνδυνη- Γαλατασαράι (2-2). Η εντύπωση που έχει σχηματιστεί είναι ότι αν οι "πράσινοι" συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, θα είναι γι αυτούς εφικτό να μπουν στην τετράδα των "play off", αλλά όχι να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου.
Η μόνη παράμετρος που θα μπορούσε να τους δώσει ελπίδα για το κάτι παραπάνω, ήταν το νωχελικό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα(2-2), η οποία όμως έχει πείσει ότι έχει τα φόντα να επιστρέψει στις ράγες και να συνεχίσει της διαδρομές τρένου, που έκανε στην πρώτη φάση.
Αντίθετα, η Ρεαλ Μ. (4-0) φαίνεται ότι, τουλάχιστον στην Euroleague, έχει ξεπεράσει την κρίση των εορτών. Σε θεωρητικό επίπεδο, οι βασικοί ανταγωνιστές της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να συνεχίσει φοράνε "κίτρινα". Η μία είναι η κάτοχος του τίτλου, Μακάμπι (3-1), που νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ , έκανε  την  μοναδική ήττα της στο ΟΑΚΑ, με βασικές απουσίες (Πάργκο, Σμιθ) αλλά με την ελεγχόμενη διαφορά των 7 πόντων.
Η άλλη  είναι η Άλμπα, η οποία μετράει δυο έξτρα νίκες που δύσκολα θα πει κανείς ότι υπολόγιζε στο ξεκίνημα: "λύγισε" την Μπαρτσελόνα και πέρασε από την έδρα της Γαλατά. Οι ανταγωνιστές θα παραμείνουν δυο εφόσον η ομάδα του Ιβάνοβιτς φανεί συνεπής στο ματς με την ομάδα του Αταμάν. Αν όχι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει παρατεταμένο ντεμαράζ για να ξαναβρεθεί σε θέση να μπορεί να ελέγχει την τύχη του.
Και για να το κάνει θα πρέπει να περάσει από το αφιλόξενο Βελιγράδι , την έδρα του Ερ. Αστέρα (0-4), που έμεινε πολύ πίσω, αλλά δεν δείχνει να παραδίδεται και από το Κάουνας, όπου η Ζαλγκίρις (1-3) του ασίσταντ Γιασικεβίτσιους δεν είναι εύκολος αντίπαλος. 
Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.