ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"Μαγεία" Ίσκο στην προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης(video)


Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψαν στις προπονήσεις και ο Ίσκο φρόντισε να αποζημιώσει τους 6.000 φίλους των "μερένγκες" που έδωσαν το παρών, με ένα εκπληκτικό γκολ.


Περίπου 6.000 οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης πήγαν να παρακολουθήσουν από κοντά στην επιστροφή των "μερένγκες" στις προπονήσεις, με τον Ίσκο να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ ύστερα από εξίσου εκπληκτική κίνηση, κερδίζοντας το χειροκρότημα συμπαικτών και φιλάθλων.




Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Liverpool FC vs Swansea City FC 4-1 Eastern European Summer Time

Λαλάνα,lalanaΗ Λίβερπουλ χάρη στον εκπληκτικό Άνταμ Λαλάνα, εκμεταλλεύτηκε τα δώρα της Σουόνσι, την νίκησε με 4-1 και την έπιασε στην όγδοη θέση της Premier League. (videos)

Η... αταίριαστη Αγγλία για τον Μπλάνκο

Ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο που παραδέχτηκε πως δεν του ταιριάζει το δυνατό παιχνίδι στα αγγλικά γήπεδα αλλά και τα 2 εκ. ευρώ που ξόδεψε η Γουέστ Μπρομ για να τον κάνει δικό της

Tο ποσό των 2 εκ. ευρώ είχε ξοδέψει η Γουέστ Μπρομ για τον Σεμπαστιάν Μπλάνκο προκειμένου να τον κάνει δικό της από την Μέταλιστ. Ο Αργεντινός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων με τους Αγγλους στις 30 Αυγούστου και ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας, Άλαν Άιρβιν δήλωνε ευχαριστημένος. "Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να φέρουμε στην ομάδα του Σεμπαστιάν.
Είναι έμπειρος, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, κάνει ωραίες σέντρες, δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να σκοράρει", είχε πει ο Άιρβιν που πάντως στάθηκε και σε ένα πρόβλημα τραυματισμού που είχε ο Αργεντινός και είχε κάνει ειδική αναφορά σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός, απλώς μετά ο Μπλάνκο δεν αγωνιζόταν καθώς όπως παραδέχτηκε, δεν του ταιριάζει το δυνατό παιχνίδι στα αγγλικά γήπεδα.
Πηγή: Contra

Τζαναβάρας: «Μας ενημέρωσαν ότι τελείωσε η Νίκη»


Τζαναβάρας: «Μας ενημέρωσαν ότι τελείωσε η Νίκη»Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αναζητάει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και οι παίκτες της Νίκης Βόλου, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αφού ενημερώθηκαν απ’ την διοίκηση πως είναι ελεύθεροι.

Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Παναγιώτη Τζαναβάρα η συνεργασία του με τη Νίκη Βόλου, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην τεχνικός του συλλόγου της Μαγνησίας μίλησε για της τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση πως η ομάδα χρειαζόταν ελάχιστη προσπάθεια ακόμα για να εξασφαλίσει την σωτηρία της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας στην εκπομπή του Μάνου Ζερβάκη:
Για την τωρινή κατάσταση στη Νίκη Βόλου: «Είναι άσχημες αυτές οι γιορτές για εμάς. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που μας έκοψε στα δύο. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι τελείωσε το θέμα. Είμαστε ελεύθεροι να ψάξουμε τον επόμενο σταθμό της καριέρας μας, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές. Η απόφαση είναι οριστική και απομένουν τα τυπικά για να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης».

Για την στάση των ποδοσφαιριστών: «Τα παιδιά ενημερώθηκαν και επίσημα ότι μπορούν να φύγουν. Όλοι κοιτάζουν να βρουν τον επόμενο σταθμό τους. Πιστεύω όμως ότι θα βρουν εύκολα».

Για το τι θα κάνει ο ίδιος: «Περίμενα και σήμερα να δω τι θα γίνει και από σήμερα θα αρχίσω να σκέφτομαι τι θα κάνω. Έχω κάποιες ενοχλήσεις από ομάδες από Super League και Football League, αλλά περίμενα το τυπικό οκ απ’ τη Νίκη για να αρχίσω να τις εξετάζω».

Για την στάση του Ανδρέα Πάτση: «Ο κύριος Πάτσης μας είχε ενημερώσει από καιρό ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και σκέφτεται να φύγει. Περιμέναμε μήπως αλλάξει γνώμη ή μήπως συμβεί κάτι άλλο, όμως δεν έγινε. Ήταν σοκ για εμάς. Αγωνιστικά είχαμε κάνει τρομερή προσπάθεια. Είχαμε βρει τα π[πατήματά μας στο γήπεδο, είχαμε αρχίσει να λειτουργούμε καλά. Μετά από μια σημαντική νίκη ήρθε αυτό και μας τελείωσε. Έγινε μέχρι και έρανος για να φάνε οι ποδοσφαιριστές πριν το τελευταίο παιχνίδι. Τραγική κατάσταση».

Για το αν υπήρχαν αγωνιστικά προβλήματα: «Είχε γίνει πολύ κακός σχεδιασμός απ’ το καλοκαίρι. Όμως γινόταν σκληρή δουλειά. Η ομάδα βελτιώθηκε σε δύναμη, φυσική κατάσταση και διορθώθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στην τακτική. Υπήρχαν νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες που είχαν βελτιωθεί αισθητά. Αν υπήρχε διοίκηση να μπει εμπειρία στο ρόστερ, όλα θα πήγαιναν καλύτερα. Με ελάχιστες προσθήκες αυτή η ομάδα θα ήταν πολύ ανταγωνιστική στον δεύτερη γύρο. Υπήρχαν έξι στόπερ και ένα αμυντικό χαφ για παράδειγμα και έπρεπε μ’ αυτόν τον σχεδιασμό να βρεθούν λύσεις. Έπρεπε να τους κάνουμε να πιστέψουν στον εαυτό τους και σιγά-σιγά τα καταφέραμε. Βλέπαμε καθημερινά τη βελτίωση τους. Μόλις άρχισε η σωστή δουλειά σε όλους τους τομείς, σταματήσαμε».

Για την θέση του Ερασιτέχνη: «Ούτε ο ερασιτέχνης μπορεί να αναλάβει αυτά τα χρέη. Έγινε μια προσπάθεια, απ’ ότι έμαθα, να γίνει διοίκηση πρωτοδικείου, όμως πάλι δεν στέφθηκε με επιτυχία, οπότε πάει για εκκαθάριση. Υπάρχουν πιθανότητες να ξεκινήσει και απ’ την Ερασιτεχνική, όχι απ’ την Γ’ Εθνική».

Για το αν θα σκεφτόταν πρόταση για να μείνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να μείνω. Από σήμερα είμαστε όλοι ελεύθεροι. Μείναμε μέχρι την τελευταία μέρα, από σεβασμό στον κόσμο και στους ανθρώπους της ομάδας, αλλά από δω και πέρα τελειώσαμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός. Ο Ολυμπιακός άλλαξε όλη την ομάδα του και γι’ αυτό δεν υπήρχε χημεία. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε μόλις ανέβηκε στην κορυφή, που αυτό είναι το δύσκολο. Τους υπόλοιπους πάνω κάτω τους είδαμε όπως τους περιμέναμε. Στις τελευταίες θέσεις, εκτός της Νίκη που έχει προβλήματα, ο Εργοτέλης κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πανθρακικός, Πλατανιάς και άλλες ομάδες θα παλέψουν για την σωτηρία.

Για το αν θα πόνταρε σε κάποιον να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει κάποιες αδυναμίες. Δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο. Ο Ολυμπιακός συνέρχεται από μια μεγάλη κοιλιά που έκανε. Μεταξύ τους θα παιχτεί ο τίτλος. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει καλύτερο υλικό, γι’ αυτό έχει σημασία πως θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ τώρα. Ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να μπορεί να ακολουθήσει».
Πηγή: Σπορ FM

Ψηλά η "σημαία" του αθλήματος και το 2014

Ψηλά, 2014,psila, 2014Δείτε τις καλύτερες στιγμές του 2014 στην επιτραπέζια αντισφαίριση στην χώρα μας. Πολλές επιτυχίες και αυτή την χρονιά. Μια προς μια τους 12 αυτούς μήνες.

Ο ΜΙΤΣΕΛ ΣΚΛΗΡΥΝΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ράγισε για τα καλά το... γυαλί με Αφελάι

Ράγισε για τα καλά το... γυαλί με Αφελάι «Αν ο Αφελάι δεν αλλάξει νοοτροπία, θα έχει πρόβλημα με μένα στον Ολυμπιακό και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ο Αφελάι είναι ένας επαναστάτης, έχει τη ψυχή μικρού παιδιού, αλλά πρέπει να πειστεί ότι δεν είναι ακόμα στην Μπαρτσελόνα ή στη Σάλκε». Η προ εβδομάδας χαρακτηριστική δήλωση του Μίτσελ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», που είχε έρθει λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού από την αποστολή των «ερυθρολεύκων» για το ματς με την Καλλονή.

Μια δήλωση που βρήκε και συνέχεια και σε πράξεις στη σημερινή (29/12) επιστροφή των Πειραιωτών στις προπονήσεις.
Βλέπετε ο Μίτσελ έστειλε τον Ολλανδό εξτρέμ να γυμναστεί μόνος, σε μια απόφαση που αποδεικνύει ότι το… γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών έχει ραγίσει για τα καλά, όπως και το ότι το μέλλον του Αφελάι στον Ολυμπιακό διόλου ευοίωνο είναι για τον ίδιο.
Ο Ισπανός προπονητής, λοιπόν, σκληραίνει τη στάση του απέναντι στον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα, αφού δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος τόσο από την απόδοσή τους στους αγώνες, όσο και από τη συμπεριφορά τους στις προπονήσεις.
Πηγή: Goal

Δεν… κρατιέται ο Τσέρτσι

Δεν… κρατιέται ο ΤσέρτσιΤις βαλίτσες του για την Ιταλία και συγκεκριμένα την Μίλαν, ως έμψυχο αντάλλαγμα του deal της Ατλέτικο με τον Φερνάντο Τόρες, ετοιμάζει ο Αλέσιο Τσέρτσι, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter.

Έτοιμος να επιστρέψει στην Ιταλία είναι ο Αλέσιο Τσέρτσι. Ο δανεισμός του Φερνάντο Τόρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τους επόμενους 18μήνες φαίνεται πως δεν θα φέρει μόνο χρήματα στα ταμεία αλλά και έναν μεσοεπιθετικό.

Ο 27χρονος Ιταλός διεθνής τόνισε πως ανυπομονεί να περάσει ιατρικά στους «ροσονέρι», επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που τον ήθελαν να αποτελεί έμψυχο αντάλλαγμα για τον Ισπανό φορ.

«Δεν μπορώ να περιμένω να βρεθώ στο Μιλάνο, όπου θα περάσω ιατρικά και θα υπογράψω», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο twitter.
Πηγή: Σπορ FM

Ιβάνοβιτς: "Να σταματήσουμε το transition"

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (30/12, 22:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για να κερδίσει πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος αμυντικά, όπως επεσήμανε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς -μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (30/12, 22:00) αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το "τριφύλλι" να τεστάρει τις δυνάμεις του. Ειδικά από τη στιγμή που απέναντί του θα βρει "το καλύτερο transition της Ευρώπης", όπως υποστήριξε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός μίλησε για τα "βαριά χαρτιά" των Ισραηλινών και τα όσα πρέπει να κάνουν οι "πράσινοι" για να πάρουν τη νίκη, στην πρώτη αγωνιστική του Top 16.
"Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, που περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ομάδες. Κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο", είπε αρχικά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, πριν αναφερθεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: "Η αλήθεια είναι ότι δει μόνο τα τελευταία της παιχνίδια. Γενικά όμως γνωρίζω τί αποτελέσματα έχει. Στην αρχή δεν έπαιζε τόσο καλά, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε. Είναι μια ομάδα που διαφέρει από τις περισσότερες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παίζει πολύ γρήγορα, στηρίζεται στο ένας εναντίον ενός, χρησιμοποιεί άμυνες ματς απ και φυσικά παραμένει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης".
Τί σημαίνει αυτό; "Είναι ξεκάθαρο τί πρέπει να κάνουμε αφού αντιμετωπίζουμε μία πλήρη ομάδα. Όλοι οι παίκτες της είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός και τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο. Πάνω απ όλα είναι η κορυφαία στην Ευρώπη στο transition. Αν μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτά τα κομμάτια, τότε θα μπορέσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες", κατέληξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σλότερ: "Να προστατεύσουμε το ΟΑΚΑ"

Από την πλευρά του, ο Έι Τζέι Σλότερ στάθηκε στην προσωπική άμυνα, που αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει να έχει αύριο ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει: "Πρόκειται για μία πολύ αθλητική ομάδα, που είναι πολύ καλή στο transition. Είναι επίσης πολύ καλοί στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα", είπε αρχικά πριν αναφερθεί στον Τζέρεμι Πάργκο, που αποτελεί τον ηγέτη της "ομάδας του λαού": "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε καλά πάνω του".
Όσο για την... υποχρέωση που έχουν αυτός και οι συμπαίκτες του; "Πρέπει να προστατεύσουμε το "σπίτι" μας. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να κερδίζει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια", γιατί όπως εξήγησε: "Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ με πολλές καλές ομάδες. Το παιχνίδι με τη Μακάμπι θα είναι μια δοκιμασία για εμάς. Θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο Top 16".

Μπατίστα: "Βελτίωση σε κάθε παιχνίδι"

Τέλος, ο Εστέμπαν Μπατίστα δήλωσε πως "το "κλειδί" θα είναι να παίξουμε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ένταση στο παιχνίδι μας. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού", πριν καταλήξει απαντώντας σε ερώτηση για την αγωνιστική του κατάσταση μετά τον τραυματισμό στο πόδι: "Η ιδέα είναι ότι θα πρέπει κάθε φορά να είσαι έτοιμος να δίνεις το 100%. Γνωρίζω πως ακόμα δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν πριν τον τραυματισμό. Κάθε παιχνίδι είναι μία αφορμή για να γίνεις καλύτερος. Έτσι το  βλέπω και μακάρι να είμαι όπως πριν το συντομότερο δυνατό".
Πηγή: Sport 24

Λουτσέσκου: «Θέλουμε αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας παιχνίδια»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής της Skoda Ξάνθη το μεσημέρι της Δευτέρας(29/12).
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την πορεία της ομάδας αλλά και για την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος μιλώντας παράλληλα για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγωνιστικό τομέα της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Εύχομαι τα καλύτερα για το νέο χρόνο σε όλους προσωπικά και στους φιλάθλους μας να απολαύσουν την ομάδα το επόμενο διάστημα. Προτιμώ σήμερα να απαντήσω στις ερωτήσεις σας γιατί είμαστε σε μία πιο χαλαρή κατάσταση και συνήθως μετά τα παιχνίδια κάνω την ανάλυσή μου και μιλώ γι’ αυτά που νομίζω ότι πρέπει να πω. Σήμερα είμαι διαθέσιμος για σας.»
Ακολούθως ο προπονητή της ομάδας απάντησε σε ερωτήσεις:
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Είναι φυσιολογικό ο κάθε ένας μέσα στην ομάδα να έχει ελπίδες και στόχους. Δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε για το κάθε επόμενο παιχνίδι από το οποίο προσπαθούμε να πάρουμε το μέγιστο. Χωρίς να έχει σημασία ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουμε, η σκέψη μας είναι να μπούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας κι αυτή είναι και η φιλοσοφία της ομάδας. Είχαμε μία πολύ καλή περίοδο τελευταία με θετικά αποτελέσματα και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι παρελθόν όμως. Από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε μια νέα περίοδος για μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για την δύσκολη περίοδο που ακολουθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια σε σύντομο διάστημα. Η προετοιμασία μας πρέπει να είναι επαγγελματική σε όλους τους τομείς και πνευματικά και σωματικά. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και να έχουμε αποτελέσματα. Σίγουρα θα υπάρξουν και χρονικά διαστήματα στα οποία δεν θα παίξουμε καλά γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όμως είναι σημαντικό να ξέρουμε να κερδίζουμε κι αυτά τα παιχνίδια παίζοντας όχι όπως όταν νικάμε. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να μάθουμε και από τα παιχνίδια που παίζουμε κι εκτός έδρας γιατί μέχρι τώρα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά χωρίς την αυτοπεποίθηση που είχαμε στα εντός έδρας ματς. Δεν είχαμε αυτό το «κάτι» για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια.»
Για τις αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας:
 «Η υπόθεση του Ρούντι έχει «κλείσει» και ο παίκτης δεν ανήκει πλέον σε μας. Ο Μπαρέττας είναι για μένα ένας νέος παίκτης που πρέπει να παίξει και για να βελτιωθεί χρειάζεται και ανταγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρενάν Ολιβέιρα καθώς αποφασίσαμε να δοθεί δανεικός το επόμενο διάστημα. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε ανταγωνισμό να παίξει σε άλλη ομάδα και να διεκδικήσει την βελτίωση μέσα από τα παιχνίδια. Επίσης έμεινε ελεύθερος ο Γιώργος Λαζαρίδης στον οποίο ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του."
Για μεταγραφές:
«Ξέρετε ότι έχουμε αποκτήσει δύο παίκτες, τον Μπέλιτς και τον Φερνάντεζ. Λόγω του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί είναι πιθανό να χρειαστούμε 1-2 παίκτες ακόμη χωρίς να χαλάσουμε τη ισορροπία της ομάδας. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για μεταγραφές. Δεν είναι το στυλ μου να πω θέλω αυτόν τον παίκτη που είναι π.χ. από τη Ρουμανία. Οι μεταγραφές γίνονται μετά από ανάλυση και συνεργασία. Επίσης θέλω να πω πως είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και τις καθημερινές τους προσπάθειες. Αν σε κάποια θέση δεν είμαστε πλήρης τότε θα υπάρξουν συζητήσεις και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».
Για το κύπελλο Ελλάδος:
«Αυτή η διοργάνωση είναι διαφορετική από το πρωτάθλημα και θα παίξουμε με 100% συγκέντρωση σ’ αυτό. Ο πρώτος στόχος στο κύπελλο είναι να κερδίσουμε τη Ζάκυνθο και να προχωρήσουμε. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας επίσημος θεσμός, κάτι που τον καθιστά πολύ σοβαρό, η ομάδα πρέπει να έχει τη νοοτροπία του νικητή στα παιχνίδια ανεξάρτητα από τον θεσμό. Αυτός είναι ο τρόπος να βελτιωθεί ο κάθε παίκτης και η ομάδα συνολικά. Προσωπικά έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από διοργανώσεις κυπέλλου και υπάρχουν πολύ ωραίες στιγμές αν φτάσεις στο μέγιστο. Αλλά όπως εμείς έτσι και ο αντίπαλος μπορεί να σκέφτεται το ίδιο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τη Ζάκυνθο για να προχωρήσουμε.»
Για τον Μπέλιτς και τον Φερνάντεζ Μπαλούφο:
 «Θα βοηθήσουν και το σύνολο θα κερδίσει γιατί θα προσφέρουν λύσεις. Είναι παίκτες με διαφορετική ποιότητα ο καθένας κι έχοντας όλα αυτά τα παιχνίδια ανά μικρό διάστημα τους επόμενους 2 μήνες, αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είναι σημαντικοί. Ο ένας είναι «μαχητής» που είναι κάθε φορά έτοιμος να επιτεθεί κι ο άλλος διαθέτει διαφορετική ποιότητα με την μπάλα, έχει κίνηση και ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι. Πάντα σε νέους παίκτες μιας ομάδας χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής, όμως δυστυχώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Πρέπει να είναι άμεσα έτοιμοι για να παίξουν.»
Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πατέρα του σχετικά με την επιλογή της SKODA ΞΑΝΘΗ: «Δεν γνωρίζω τι είπε ο πατέρας μου. Αλλά αν είπε αυτά που είπε, θα σας συμβούλευα να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέω. Πάντα έχω προβλήματα με τις δηλώσεις του πατέρα μου (σ.σ. γέλια). Θα ήθελα να έρθει στην Ξάνθη να τον φιλοξενήσω αλλά δεν υπάρχει καθόλου χρόνος καθώς έχει υποχρεώσεις στη Νότια Αμερική με την ομάδα του, τη Σαχτάρ. Πάντα είμαστε σε επαφή, έχουμε πολύ καλή σχέση κι εύχομαι σε όλους τους γιους να έχουν την ίδια σχέση που υπάρχει μεταξύ μας.»
Για το γεγονός ότι μαθαίνει ελληνικά και το μέλλον του:
«Προσπαθώ να μάθω ελληνικά. Είναι πολύ δύσκολα για μέσα. Εύχομαι να τα μάθω. Ελπίζω να μείνω εδώ, είμαι χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος αλλά όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αλλαγές από την μία μέρα στην άλλη. Αλλά αν θέλετε μία απάντηση σήμερα από μένα σας λέω ότι θέλω να μείνω γιατί νιώθω πολύ χαρούμενος.»
Για την πόλη της Ξάνθης:
«Πολλοί φίλοι μου με ρώτησαν για τη ζωή στην Ξάνθη και πάντα απαντάω ότι είναι μία μικρή πόλη αλλά ζωντανή. Αυτό μου δίνει μία ωραία αίσθηση, φιλόδοξη. Αλλά στην αθλητική ζωή πολλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Μπορεί να μένεις στο Παρίσι αν όμως τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, τότε το Παρίσι μπορεί να μοιάζει άσχημο…»
Για την χειμερινή προετοιμασία της Ραπίντ Βουκουρεστίου στο αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ:
«Δεν είχα καμία ανάμειξη στον ερχομό της Ρουμάνικης ομάδας. Κι όταν το λέω αυτό το εννοώ.»
Πηγή: OnSports

Επεισόδιο Ούμπιδες-Πίντο

Από δοκιμασία περνάει τα τελευταία 24ώρα η σχέση του Χαβιέ Ούμπιδες με τον Ρικάρντο Σα Πίντο.


Η πρωτοβουλία του δεύτερου να κάνει την Κυριακή έντονες παρατηρήσεις στον παίκτη για το γεγονός ότι δυσανασχέτησε όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενόχλησε σφόδρα τον Ούμπι ο οποίος δεν δέχθηκε την κατσάδα του κόουτς.
Η συνύπαρξη των δύο ανδρών πλέον συνιστά ζήτημα για τον Ατρόμητο σε μία φάση μάλιστα που ο Ούμπιδες διανύει μία πολύ άσχημη περιόδο ψυχολογικά λόγω του θανάτου της 35χρονης αδερφής του.
Και όλα αυτά ενώ επρόκειτο να αρχίσουν οι συζητήσεις με τον Ατρόμητο για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη.
Πηγή: Contra

Ο Μανωλάς, ο Ρομπέρτο και ο Τοροσίδης «αναγνωρίστηκαν» από την «L' Equipe»










Βαγγέλης Μπραουδάκης

Εν μέσω των μεταγραφικών κινήσεων του Σαββατοκύριακου, με τον 35χρονο Ταυλαρίδη να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό από τον Ατρόμητο, ο οποίος απέκτησε στη θέση του τον 36χρονο Κατσουράνη, με τον 24χρονο Γιόχανσον, τον διεθνή Σουηδό αμυντικό χαφ της Γκέτεμποργκ, ο οποίος αφίχθη στην ΑΕΚ, με τον μάνατζερ του Ροσίτσκι να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο του Ολυμπιακού και με τους ΠΑΟΚτζήδες να γκρινιάζουν, επειδή η αισιοδοξία του Βρύζα για την πρώτη ενίσχυσή τους δεν ευοδώθηκε το τελευταίο 24ωρο, χάζευα στη «L' Equipe» την ετήσια -εσωτερική, των ποδοσφαιρικών τους συντακτών- ψηφοφορία για τους καλύτερους της χρονιάς. Ψήφισα μαζί τους, νοερά, και παρατηρούσα τις επιλογές τους, ψάχνοντας και για τις όποιες τυχόν εγχώριες διακρίσεις...

Δύο Ελληνες κι άλλοι τόσοι που έπαιξαν ή παίζουν ακόμα το 2014 στο πρωτάθλημά μας συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές. Καλύτερο πλασάρισμα αυτό του Κώστα Μανωλά (Ολυμπιακός ? Εθνική ? Ρόμα) στους κεντρικούς αμυντικούς, όπου κατατάχθηκε 14ος εκ των 32 συνυποψήφιων για τη δυάδα στη θέση του. Τον ξεπέρασαν οι Χούμελς, Σέρχιο Ράμος, Γκοντίν, Βαράν, Μπόατενγκ, Μασεράνο, Κομπανί, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Γκαράι, Νταβίντ Λουίς, Βλάαρ και Κέιχιλ, αλλά προσπέρασε τον Μπενατία (αυτόν, μάλιστα, αντικατέστησε στην «αιώνια πόλη») κι ακόμα τους Τέρι, Πέπε, Μαγκαλά, Κεϊλίνι κ.ά
Θέση μεταξύ των καλύτερων δεξιών μπακ (15ος στους 18) βρήκε και ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ από τους «δικούς» μας ψηφίστηκαν οι Ρομπέρτο (14ος τερματοφύλακας στους 20) και Κάμπελ
Εν συνόλω, η «κάλπη» της «L' Equipe» σταύρωσε 185 ποδοσφαιριστές (20 τερματοφύλακες, 32 στόπερ, 18 δεξιά μπακ και 21 αριστερά, 52 χαφ -21 καθαρούς ανασταλτικούς- και 42 επιθετικούς, εκ των οποίων οι 29 ακραίοι)! Για άλλη μια χρονιά, 3η στις τελευταίες τέσσερις, ο Νόιερ κάθεται κάτω από τα δοκάρια (είχε χάσει το 2012 από τον Κασίγιας) με αναπληρωματικό τον Κουρτουά. Ο Λαμ έχει εργολαβία το δεξί άκρο, με αναπληρωματικό τον Ιβάνοβιτς, ο Αλάμπα το αριστερό, με τον Φελίπε Λουίς στον πάγκο και οι Χούμελς, Σέρχιο Ράμος απαρτίζουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Γκοντίν και Βαράν αναπληρωματικούς
Τσάμπι Αλόνσο (Μάτιτς), Κρόος και Ντι Μαρία (Χάμες, Πογκμπά) στη μεσαία γραμμή, Ρονάλντο ? Μέσι ? Νεϊμάρ στην επίθεση (Μίλερ ? Ρόμπεν και Ντιέγκο Κόστα αναπληρωματικοί)! Και για να κάνουμε 25άδα, ο Δε Χέα, ο Μόντριτς και ο Αγκουέρο! Ως αποτύπωση ολόκληρου του 2014, με το φινάλε της περασμένης σεζόν, το Μουντιάλ και το πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου (κι όχι της συνολικής αξίας καθενός εκ των 185) δύσκολα βρίσκεις ψεγάδι
ΥΓ.: Οσο ζεις, μαθαίνεις. Π.χ. ότι υπάρχουν «aggressive» αμυντικοί, συνεπώς και μη «aggressive»! Προσοχή, όχι ικανοί, αποτελεσματικοί κ.λπ., αλλά «aggressive»! Προφανώς, για να είναι «aggressive», θα κάνουν «μπου» πριν μαρκάρουν τον επιθετικό!
Πηγή: Goal

Πρωτοφανές: Ο Βασιλόπουλος καλεί τους δημότες Φιλαδέλφειας να κάνουν ομάδα περιφρούρησης σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο

Πρωτοφανές: Ο Βασιλόπουλος καλεί τους δημότες Φιλαδέλφειας να κάνουν ομάδα περιφρούρησης σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο

Κάποιος να μαζέψει τον επικίνδυνο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας

Μία απόφαση που προκαλεί σοκ, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, πήρε ο Αρης Βασιλόπουλος, ενόψει το αυριανού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα, με ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε σε τοπικά Μέσα, ο δήμαρχος της πόλης καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν στο Δ.Σ. για να αναλάβουν ρόλο της ομάδας περιφρούρησης του, προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα με αυτά της περασμένης εβδομάδας, δημιουργώντας από μόνος του ένα έκρυθμο κλίμα.
Πρόκειται για μία... ασύλληπτη σκέψη από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος καλεί ευθέως τους υποστηρικτές του να έρθουν αντιμέτωποι με τον κόσμο της ΑΕΚ, που μπορεί να παραβρεθεί (αφού είναι ανοιχτό το Δ.Σ.) στη συνεδρίαση.

Μάλιστα, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί από την ομάδα περιφρούρησής του, αν έστω και ένας μεμονωμένος φίλαθλος που βρεθεί εκεί, απευθύνει με επιχειρήματα της ενστάσεις του για το γηπεδικό θέμα.
Και βεβαίως, με την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το αυριανό δημοτικό συμβούλιο, έπεσαν και οι μάσκες. Με το επιχείρημα πως οι μέρες που διανύουμε είναι έκρυθμες, αναβλήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Δήμο και την ΑΕΚ. Μία συνάντηση που θα γινόταν σε έναν κλειστό χώρο μεταξύ 10-15 ανθρώπων. Αντίθετα, ο Βασιλόπουλος δεν δείχνει να ανησυχεί -μολις 24 ώρες μετά- να διεξάγει Δ.Σ. και μάλιστα ανοιχτό σε όλους. Προφανώς ο φόβος του δημάρχου διαρκεί ένα 24ωρο.
Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θα πρέπει να «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις του Βασιλόπουλου και όσοι τελικά παραβρεθούν στο συμβούλιο θα πρέπει να είναι είναι άκρως προσεκτικοί.
Αναλυτικά η πρόσκληση
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Την περασμένη Δευτέρα 22/12/2014, δεκάδες άτομα που φέρονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, εισέβαλαν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσαν επεισόδια, προέβησαν σε ξυλοδαρμούς πολλών παριστάμενων και τραυμάτισαν δημοτικούς συμβούλους και συνδημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που γίνεται επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης εναντίον αιρετών, αφού αντίστοιχα γεγονότα επαναλήφθηκαν το Νοέμβρη του 2013.
Μετά την σχεδιασμένη και οργανωμένη αυτή επίθεση ατόμων που συκοφαντούν το ήθος, τις αξίες και την ιστορία του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΚ, καλούμε σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30/12/2014 και ώρα 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης & Λαχανά- απέναντι από τη Ρενώ).
Σας καλούμε να παραβρεθείτε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και να δηλώσουμε μέσα από την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, την καταδίκη κάθε προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των εκλεγμένων οργάνων της Τ.Α. Να δηλώσουμε την απόφασή μας να περιφρουρήσουμε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και την δυνατότητα μας να λειτουργούμε ελεύθερα και δημοκρατικά σε όφελος της πόλης και των πολιτών.
Η πρόσκληση-επιστολή όπως στάλθηκε στα τοπικά Μέσα
Πηγή: AEK365

Δεν γίνεται το ΟΦΗ-Νίκη Βόλου, αλλαγή στη Βέροια


Δεν γίνεται το ΟΦΗ-Νίκη Βόλου, αλλαγή στη ΒέροιαΗ Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησε ότι δεν θα διεξαχθεί το ΟΦΗ-Νίκη Βόλου. Ακόμα μια αναβολή απομένει για να «καεί» η ομάδα της Μαγνησίας. Αλλαγή ημερομηνίας στο Βέροια-Παναιτωλικός.

Δεύτερο ματς που χάνει στα χαρτιά η Νίκη Βόλου. Μετά από αυτό με τον Παναιτωλικό, δεν θα γίνει ούτε η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (3/1) στις 15:00, λόγω των χρεών της ομάδας της Μαγνησίας σε δύο ποδοσφαιριστές. Εφόσον αναβληθεί ακόμη ένα ματς της Νίκης Βόλου με δική της υπαιτιότητα τότε θα υποβιβαστεί στη Football League. Ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη αποφασίστηκε να διεξαχθεί το Σάββατο το ΟΦΗ-Παναιτωλικός.

«Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της 17ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, ο αγώνας ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 03/01/2015 και ώρα 15.00 (αντί για την Κυριακή 04/01/2015 και ώρα 17.15), ενώ ο αγώνας ΟΦΗ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ δε θα διεξαχθεί», ενημέρωσε η Διοργανώτρια Αρχή.
Πηγή: Σπορ FM

Σάντσες: "Η καλύτερη επιλογή η Άρσεναλ"

Ο Αλέξις Σάντσες δηλώνει ευχαριστημένος όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Άρσεναλ από την ημέρα που πήρε μεταγραφή στους "κανονιέρηδες" από την Μπαρτσελόνα.
Η Άρσεναλ ξόδεψε 30 εκατ. λίρες για να αποκτήσει τον Αλέξις Σάντσες από την Μπαρτσελόνα και ο Χιλιανός σε 26 εμφανίσεις έχει σημειώσει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Σάντσες σε δηλώσεις του τόνισε ικανοποιημένος με την καριέρα του στην Άρσεναλ θεωρώντας ότι όλα πηγαίνουν καλά στους "κανονιέρηδες".
"Όταν παίρνεις μία απόφαση πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν αν είχες αποφασίσει διαφορετικά αλλά μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος στην Άρσεναλ. Έίμαι σε μία ομάδα όπου αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Όλα είναι εξαιρετικά στην Άρσεναλ".
Πηγή: Sport 24