ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πέρασαν από τη Βοστώνη οι Νετς

Πέρασαν από τη Βοστώνη οι Νετς

Αν και βρέθηκαν στο -12 στην τέταρτη περίοδο, οι Νετς επικράτησαν 109-107 των Σέλτικς στη Βοστώνη. Ο Τζάρετ Τζακ έκανε φετινό ρεκόρ με 27 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε τρίτη στη σειρά νίκη. Ο Τζεφ Γκριν με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, που είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του Τζάρεντ Σάλιντζερ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Δωδεκάλεπτα: 29-28, 56-56, 86-79, 107-109.
Σέλτικς (10-17): Γκριν 22, Σάλιντζερ 19, Μπράντλεϊ 17, Ζέλερ 14, Όλινικ 11, Σμαρτ 5, Νέλσον 5, Μπας 4, Ράιτ 4, Τέρνερ 3, Κράουντερ 3, Ουάλας. Νετς (13-15): Τζακ 27, Πλάμλι 14 (12 ριμπ.), Άντερσον 15, Τελέτοβιτς 11, Τζόνσον 9, Λόπεζ 8, Ουίλιαμς 8, Καράσεφ 7, Γκαρνέτ 6, Μπογκντάνοβιτς 4.
Πηγή: AEK365

Santa… Sanchez!..ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓ. ΣΤΗN PREMIER LEAGUE Τα γκολ της Boxing Day

Santa… Sanchez,Τον δικό της Άγιο -που τη φροντίζει όλη τη σεζόν κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα- έχει η Άρσεναλ! Βάζοντας ένα γκολ και δίνοντας άλλο ένα στον Ροσίτσκι, ο Χιλιανός οδήγησε σε αγχωτική νίκη 2-1 επί της ΚΠΡ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 

Πηγή: Σπορ FM

ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓ. ΣΤΗN PREMIER LEAGUE

Τα γκολ της Boxing Day

Το Sport24.gr συγκεντρώνει όλα τα γκολ που σημειώνονται στην 18η αγωνιστική της Premier League. Γιατί Boxing Day στο νησί σημαίνει δράση, γκολ και θέαμα!ΠAΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ(vdeos)

Πηγή: Sport 24

Τάιμ-άουτ

O Κώστας Καίσαρης γράφει για τα Χριστούγεννα, την υποκρισία της φιλανθρωπίας και τις ευθύνες των πολιτών, που με τις επιλογές τους είναι συνένοχοι
Τα Χριστούγεννα, οι γιορτές γενικά, είναι για τα παιδιά και τους φιλάνθρωπους. Τα παιδιά απολαμβάνουν αγάπη και στοργή. Οι φιλάνθρωποι πουλάνε αγάπη και στοργή. Αν υπήρχε Άγιος Πέτρος περίπτωση να τον παραμυθιάσουνε και να τους βάλει στον παράδεισο δεν υπήρχε. Αυτούς που μπορούν να παραμυθιάσουν είναι οι κοινοί θνητοί.
Η υποκρισία, αυτή την εποχή, είναι δέκα φορές χειρότερη. Τα παιδιά, αρκετά παιδιά δηλαδή, δεν έχουν ανάγκη από παιχνίδια. Έχουν ανάγκη από φαγητό. Έχουν ανάγκη από ρούχα. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν χρίς ρεύμα. Που δεν έχουν λεφτά, ούτε για φάρμακα. Ούτε για ασπιρίνη. Πέρα από τους ανέργους, υπάρχουν οι άστεγοι. Δεν υπάρχουν οι περίπου 3.500 που έχουν αυτοκτονήσει τα χρόνια της κρίσης.
Να το ξαναπούμε για μια ακόμα φορά. Η φιλανθρωπία δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα. Φιλάνθρωπος υπήρξε ο Αλ Καπόνε. Φιλανθρωπίες έκανε η Κου Κλουξ Κλαν. Τους φτωχούς βοήθαγε στην Κολομβία, ο Πάμπλο Εσκοπάρ. Εδώ στην Ελλάδα, δωρεάν τρόφιμα μοιράζαν η Χρυσή Αυγή και ο Καρατζαφέρης.
Τώρα στις γιορτές θα δούμε ποδοσφαιριστές να ποζάρουν σε φωτογραφίες με άρρωστα παιδάκια. Δεν λέμε ντε και καλά ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δείχνει υστεροβουλία. Ο χρόνος, όμως, έχει 365 ημέρες. Το να δείχνεις, μια μέρα, την ευαισθησία σου και τον ανθρωπισμό σου, δεν λέει τίποτα. Και στην τελική, όποιος κάνει μια καλή πράξη, δεν την λέει. Την κρατάει για τον εαυτό του. Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει ανάγκη ούτε τους φωτογράφους, ούτε τους καμέραμεν.
Τις προάλλες στην Ισπανία, οι τράπεζες πέταξαν έξω από το σπίτι της μια ογδοντάχρονη συνταξιούχο καθαρίστρια. Η Ράγιο Βαγεκάνο αποφάσισε να τις καλύψει τα έξοδα για το ενοίκιο σε μια αξιοπρεπή κατοικία. Αυτή πράγματι, είναι μια πράξη αλληλεγγύης. Δίνει ένα παράδειγμα.
Έστω μια κουβέντα
Άκουσε κανείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα να υιοθετήσει μια άστεγη οικογένεια; Να δίνει χίλια ευρώ το μήνα για ενοίκιο και σουπερ-μάρκετ; Άκουσε κανείς ένα παράγοντα του ποδοσφαίρου να μιλάει για την κρίση; Έστω κι ένας να πει μια κουβέντα! Έστω κι ένας ποδοσφαιριστής να πει δυο λόγια!
Και δεν είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι κονομημένοι. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στη Σουπερλίγκ που παίζουν μόνο για το μισθό κι αν τον παίρνουν κι αυτόν. Που δεν έχουν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, για να πάνε στην προπόνηση.
Δεν γίνεται να είσαι καλός άνθρωπος δυο φορές τον χρόνο: Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Και να το δείχνεις μάλιστα. Να το φωνάζεις. Όποιος κάνει μια καλή πράξη δεν τη λέει. Δεν τη διαφημίζει. Δεν ποζάρει για φωτογραφίες και για πλάνα. Οι γιορτές είναι κάτι σαν τάιμ-άουτ, ένα διάλειμμα. Που όλοι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Όσοι έχουν ξεχάσει τους γονείς τους να τους κάνουν μια επίσκεψη της μισής ώρας.
Όλοι στις γιορτές θέλουν να γίνουν καλοί άνθρωποι. Να αγαπάνε τους συνάνθρωπούς τους. Να σκέφτονται τους φτωχούς και τους άστεγους. Κάπως έτσι, η φιλανθρωπία λειτουργεί σαν άλλοθι.
Αυτός που έχει το πρόβλημα, όμως, το έχει 365 μέρες το χρόνο. Δεν σώνεται, αν βρει ένα πιάτο φαΐ, τα Χριστούγεννα. Και εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά είναι δουλειά του κράτους. Να έχουν δουλειά οι πολίτες, να έχουν ιατρική περίθαλψη, να έχουν δικαίωμα στην Παιδεία κλπ ( Όση περισσότερη παιδεία έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να σε πιάσουν κορόιδο οι πολιτικοί)
Κι οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του κράτους είναι οι πολίτες. Με τις επιλογές και τη γενικότερη στάση τους. Συνένοχοι θα μπορούσες να πεις. Και ο πλούσιος φοροφυγάς, που κάνει δωρεές σε νοσοκομεία και ο φτωχός εργαζόμενος (;) που ψηφίζει τους δυνάστες του.
Που υφίσταται όλη ατή τη βαρβαρότητα, χωρίς να αντιδρά. Που περιμένει να σωθεί κάθε τέσσερα χρόνια δια της ψήφου του. Και κάθε φορά τον πιάνουνε κορόιδο.
Κορόιδα δεκαετιών
Τα μικρά παιδιά, με ένα παιχνίδι τώρα στις γιορτές, τα κοροϊδεύεις. Εξίσου εύκολο είναι να κοροϊδέψεις και ντους μεγάλους. Κι όχι γι αυτές τις λίγες, δήθεν χαρούμενες μέρες. Να τους κοροϊδεύεις για δεκαετίες. Με ψεύτικα λόγια. Με υποσχέσεις που δεν επαληθεύονται ποτέ. Λες και οι πολιτικοί είναι φιλάνθρωποι και ενδιαφέρονται γα τα προβλήματα των πολιτών.
Αν ήταν έτσι θα τα είχαν λύσει. Οι γιορτές δεν είναι τίποτα παραπάνω από το τάιμ-άουτ που λέγαμε. Δήθεν για να ξεκουραστούμε, δήθεν για να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, δήθεν για να δώσουμε μια χείρα βοηθείας στους φτωχούς και στους αδύνατους.
Δήθεν για να είμαστε αισιόδοξοι για τον καινούργιο χρόνο. Λεπτομέρεια: Μόνο, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα,  έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο 3.419 μετανάστες. Πνίγηκαν στην πιο "θανάσιμη διαδρομή του πλανήτη". Και του χρόνου...
(Κάποιος ήταν κομμουνιστής επειδή  Giorgio Gaber)
Πηγή: Sport 24

Ο πιο γρήγορος παίκτης στην Ισπανία!

Ισπανία,ispaniaΣτην ερώτηση ''ποιος είναι πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν'', πολλοί θα επέλεγαν Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Άλμπα, Μπέιλ... τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι έτσι
Πηγή: Sport 24

Μάντζαρης: «Σαν παρτίδα… σκάκι»

Μάντζαρης: «Σαν παρτίδα… σκάκι»Όπως σε όλα τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έτσι και σε αυτό το Σάββατο (27/12), οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κρίνουν το νικητή, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Σαν παρτίδα… σκάκι είναι τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης ενόψει της αναμέτρησης στο ΣΕΦ το Σάββατο (27/12).

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλλει το ρυθμό της, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ροζ φύλλο λόγω της βοήθειας του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο esake.gr:

Για την σημασία του αγώνα για την ομάδα του: «Όλοι ξέρουν τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού τόσο για μας όσο και για τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά είναι περιττή».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Οι λεπτομέρειες. Τι εννοώ; Πρέπει να εφαρμόσουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε προετοιμάσει και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα μικρά πράγματα. Αυτά είναι στο τέλος που σου επιτρέπουν να φτάσεις στην επίτευξη του στόχου σου».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Σ’ αυτό το επίπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο που ξεχωρίζει μια ομάδα. Τον αντίπαλο αυτού του μεγέθους τον αντιμετωπίζεις συνολικά και σαν να παίζεις μια παρτίδα σκάκι. Να σκέφτεσαι την επόμενη κίνηση πριν αυτή γίνει. Γι’ αυτό μίλησα για τις λεπτομέρειες».

Για το πού θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν έχουμε δείξει ότι μέσα από την άμυνα αντλούμε ενέργεια και βγάζουμε φάσεις. Ο στόχος είναι να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι από την αρχή ως το τέλος στο πλευρό μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν».
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.20:00 Brooklyn Nets vs Boston Celtics 109-107 ΝΒΑ Eastern European Summer Time

Πέρασαν από τη Βοστώνη οι Νετς

Αν και βρέθηκαν στο -12 στην τέταρτη περίοδο, οι Νετς επικράτησαν 109-107 των Σέλτικς στη Βοστώνη. Ο Τζάρετ Τζακ έκανε φετινό ρεκόρ με 27 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε τρίτη στη σειρά νίκη. Ο Τζεφ Γκριν με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, που είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του Τζάρεντ Σάλιντζερ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Δωδεκάλεπτα: 29-28, 56-56, 86-79, 107-109.
Σέλτικς (10-17): Γκριν 22, Σάλιντζερ 19, Μπράντλεϊ 17, Ζέλερ 14, Όλινικ 11, Σμαρτ 5, Νέλσον 5, Μπας 4, Ράιτ 4, Τέρνερ 3, Κράουντερ 3, Ουάλας. Νετς (13-15): Τζακ 27, Πλάμλι 14 (12 ριμπ.), Άντερσον 15, Τελέτοβιτς 11, Τζόνσον 9, Λόπεζ 8, Ουίλιαμς 8, Καράσεφ 7, Γκαρνέτ 6, Μπογκντάνοβιτς 4.
Πηγή: AEK365

"Πετάνε" Γιουνάιτεντ και Σίτι (videos)

Πετάνε Γιουνάιτεντ, Σίτι,petane giounaitent, sitiΗ Μάντεστερ Σίτι πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γουέστ Μπρομ και έμεινε στο κυνήγι της Τσέλσι ενώ η Γιουνάιτεντ επικράτησε με το ίδιο σκορ τη Νιούκαστλ κάνοντας το "7 στα 7". Εκτός έδρας τρίποντα για Λίβερπουλ και Τότεναμ (videos).

Αστέρας Τρίπολης.Δεκάρι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ


Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πληροφορίες θέλουν τους Αρκάδες να είναι σε συζητήσεις με παίκτη που θα κάνει τη διαφορά.
Τις υψηλές πτήσεις θέλει να συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της Superleague ο Αστέρας Τρίπολης. Η διοίκηση της ομάδας της Αρκαδίας επιδιώκει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα και βρίσκεται σε διαρκείς επαφές για να ολοκληρώσει μεταγραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύσεις γίνονται με δεκάρι που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για παίκτη που θα προκαλέσει αίσθηση και θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Αυτό, βεβαίως, αν εντέλει τελεσφορήσουν οι επαφές που πραγματοποιούνται.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Arsenal vs Queens Park Rangers 2-1 Eastern European Summer Time

Santa… Sanchez,Τον δικό της Άγιο -που τη φροντίζει όλη τη σεζόν κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα- έχει η Άρσεναλ! Βάζοντας ένα γκολ και δίνοντας άλλο ένα στον Ροσίτσκι, ο Χιλιανός οδήγησε σε αγχωτική νίκη 2-1 επί της ΚΠΡ
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 

Πηγή: Σπορ FM

ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓ. ΣΤΗN PREMIER LEAGUE

Τα γκολ της Boxing Day

Το Sport24.gr συγκεντρώνει όλα τα γκολ που σημειώνονται στην 18η αγωνιστική της Premier League. Γιατί Boxing Day στο νησί σημαίνει δράση, γκολ και θέαμα!ΠAΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ(vdeos)

Πηγή: Sport 24

"Καθάρισαν" Τέρι και Κόστα (videos)

Καθάρισαν Τέρι, Κόστα,katharisan teri, kostaΜε τον Τζον Τέρι να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μέρος και τον Ντιέγκο Κόστα να το κλείνει στο δεύτερο, η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Γουέστ Χαμ στη Boxing Day και παραμένει πάντα πρώτη στη βαθμολογία (videos).

Live Streaming.16:59 West Bromwich Albion vs Manchester City 1-3,Live Streaming.16:59 Manchester United vs Newcastle United 3-1,Live Streaming.16:59 Burnley FC vs Liverpool FC 0-1,Live Streaming.16:59 Leicester City vs Tottenham Hotspur 1-2,Live Streaming.16:59 Crystal Palace vs Southampton FC 1-3,Live Streaming.16:59 Swansea City FC vs Aston Villa 1-0,Live Streaming.16:59 Sunderland vs Hull City 103,Live Streaming.16:59 Everton FC vs Stoke City 0-1,

Πετάνε Γιουνάιτεντ, Σίτι,petane giounaitent, sitiΗ Μάντεστερ Σίτι πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γουέστ Μπρομ και έμεινε στο κυνήγι της Τσέλσι ενώ η Γιουνάιτεντ επικράτησε με το ίδιο σκορ τη Νιούκαστλ κάνοντας το "7 στα 7". Εκτός έδρας τρίποντα για Λίβερπουλ και Τότεναμ (videos).

Live Streaming.14:45 Chelsea vs West Ham United 2-0 Eastern European Summer Time

Καθάρισαν Τέρι, Κόστα,katharisan teri, kostaΜε τον Τζον Τέρι να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μέρος και τον Ντιέγκο Κόστα να το κλείνει στο δεύτερο, η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Γουέστ Χαμ στη Boxing Day και παραμένει πάντα πρώτη στη βαθμολογία (videos).

Ο μικρός μπαίνει στο γήπεδο

Μια μέρα σαν αυτή, πριν απ΄πο 37 χρόνια ξεκινούσε μια μεγάλη καριέρα. Ο Γιάννης Λαμπίρης με τη βοήθεια του Δημήτρη Μαυρίκη γράφει για το ντεμπούτο του Δημήτρη Σαραβάκου, το 1977!
Χριστούγεννα και τότε, στο μακρινό 1977, όπου η ΕΠΟ εφάρμοζε την περίφημη Boxing Day (σύμφωνα με την αγγλική ορολογία) όταν είχε ξεσπάσει η απεργία των επαγγελματιών παικτών.
Η 15 αγωνιστική, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων,  στις 26 Δεκεμβρίου του 1977 περιελάμβανε αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια μεταξύ των οποίων και το Πανιώνιος-Αρης στη Νέα Σμύρνη, όπου συγκέντρωσε και το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Ουσιαστικά το ΔΣ του ΠΣΑΠ είχε κάνει…έφοδο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης καθώς υπήρχαν φήμες ότι οι γηπεδούχοι θα παρέτασσαν επαγγελματίες.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε πάντως και αντιθέτως αυτή η χριστουγεννιάτικη απεργία έγινε αφορμή για να κάνει το ντεμπούτο του ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Δημήτρης Σαραβάκος
Στον πάγκο του Πανιωνίου καθόταν τότε μια τεράστια μορφή του ρωσικού ποδοσφαίρου, ο Ιγκόρ Νιέτο, αρχηγός της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης την περίοδο 1954-1963 με την οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956 και το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1960 στα τελικά της Γαλλίας.
Ο Ρώσος τεχνικός (που είχε υπάρξει και παίκτης στο χόκεϊ επί πάγου !) , είχε δει τον «Μικρό» στα τσικό, όπως έλεγαν τότε τις μικρές ομάδες, τις ερασιτεχνικές και τον είχε ξεχωρίσει.
«Μικρέ αύριο ετοιμάσου να παίξεις» είπε στον μόλις 16 ετών Δημήτρη Σαραβάκο, ο οποίος έτσι και αλλιώς ξημεροβραδιαζόταν στο γήπεδο, έχοντας «κολλήσει» το μικρόβιο από τον πατέρα του Θανάση, επίσης επιθετικό του Πανιωνίου παλαιότερα.
«Ήταν ψαρωμένος στην αρχή αλλά μπήκε γρήγορα στο νόημα και μάλιστα ήταν από τους καλύτερους της ομάδας. Ουσιαστικά έδειξε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο του ταλέντο» θυμάται στο Sport24.gr ο φίλος του και κατά επτά χρόνια μεγαλύτερος Δημήτρης Μαυρίκης που δεν είχε αγωνιστεί – ως επαγγελματίας – σε εκείνο το παιχνίδι.

«Δεν είμαι αντικειμενικός όταν μιλάω για τον Δημήτρη, τον οποίο θεωρώ κορυφαίο και είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Το ξέρω από 7-8 χρονών αφού τα σπίτια μας ήταν πολύ κοντά στη Νεά Σμύρνη και παίζαμε πολύ. Λάτρευε τη μπάλα και ήταν τρομερός παίκτης, αν και κάποιες φορές τον έβλεπες μέσα στο παιχνίδι να είναι χαμένος στις σκέψεις του. Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι είναι μεγάλης κλάσης παίκτης και η καριέρα του ουσιαστικά απογειώθηκε όταν ήρθε στην ομάδα μας προπονητής ο Πάνος ο Μάρκοβιτς. Τον έβαζε πολλές φορές μαζί με τον αείμνηστο τον Γιάννη τον Παθιακάκη ο οποίος είχε φοβερό αριστερό πόδι και έβγαζε τρομερές μπαλιές, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σαραβάκου» λέει ο Δημήτρης Μαυρίκης, ο αρχηγός του Πανιωνίου στον αλήστου μνήμης τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ το 1979 (ο Πανιώνιος πήρε το τρόπαιο επικρατώντας με 3-1) στον οποίο ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν αγωνίστηκε αλλά πήρε μετάλλιο. Ενώ αργότερα δύο φορές το 1983 και το 1984 κράτησε τον Πανιώνιο στην Α’ εθνική στα δύο μπαράζ του Βόλου.
Με τον Μακεδονικό (3-2) πέτυχε δύο γκολ μεταξύ των οποίων το νικητήριο στο 86’, ενώ ένα χρόνο αργότερα άνοιξε το σκορ στην παράταση στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα και «απογειώθηκε» για τον Παναθηναϊκό όπου έγινε και η σημαία του τριφυλλιού.
«Του άξιζε απλά καλύτερο ποδοσφαιρικό τέλος και νομίζω θα το είχε αν με είχε ακούσει μετά την ΑΕΚ, που του έλεγα να έρθει να κλείσει την καριέρα του στον Πανιώνιο με προπονητή τότε τον συγχωρεμένο τον Γιάννη Κυράστα. Κρίμα γιατί στον Παναθηναϊκό δεν του φέρθηκαν καλά στο φινάλε λες και δεν του συγχώρεσαν ποτέ ότι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά» καταλήγει ο Δημήτρης Μαυρίκης.
Η ιστορική φωτογραφία από την εξέδρα της Νέας Σμύρνης, εκείνη τη μέρα στις 26 Δεκεμβρίου του 1977, όπως τη βλέπουμε δημοσιευμένη στα «ΝΕΑ» εκείνης της εποχής, δείχνει να βρίσκονται μαζί οι Τάκης Νικολούδης, Αντωνης Αντωνιάδης, Αντώνης Δρακόπουλος, Μίμης Παπαϊώαννου, Θεόδωρος Πάλλας, Βίκτωρας Μητρόπουλος, Στέλιος Παπαφλωράτος και Κώστας Αϊδινίου παρακολουθώντας το παιχνίδι.
Η διοίκηση του Πανιωνίου είχε δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει επαγγελματίες, πλην του Νόνι Λίμα, ενώ ο Γραβάνης που έπαιξε, δεν είχαν κατατεθεί ακόμα τα χαρτιά του επαγγελματισμού του στην ΕΠΟ, συνεπώς δεν λογιζόταν για επαγγελματίας.
Οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος του αγώνα, είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Αρης είχε χρησιμοποιήσει τον Σκόμποε, τον Βάγκνερ, αλλά και τον Κύπριο κυνηγό Παπέτα, ο οποίος μάλιστα είχε δώσει στο 29’ το προβάδισμα με 2-1 στον Αρη. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 3’ με τον Σοφιανό και είχε ισοφαρίσει ο Ζελελίδης για τον Αρη στο 22’ με σούτ, όπου η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον νεαρό ερασιτέχνη τότε τερματοφύλακα Αντώνη Μανίκα !
Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ταη νίκη καθώς οι Κυανέρυθροι ισοφάρισαν στο τελικό 2-2, τρία λεπτά πριν το φινάλε με πέναλτι του Νίκου Παντελή, του γνωστού πλέον προπονητή, ο οποίος τότε ήταν ερασιτέχνης και είχε παίξει μόνο σε αυτό το παιχνίδι τη σεζόν 1977-78.
Πηγή: Sport 24

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ PAOK FC Κλάους: «Επιτυχία, να κλείσουμε πρώτοι τη σεζόν»

Κλάους: «Επιτυχία, να κλείσουμε πρώτοι τη σεζόν»
O κόσμος του ΠΑΟΚ καλείται κάθε μήνα να αποφασίζει για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του «δικεφάλου» το βορρά για το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά και να ψηφίζει για το καλύτερο γκολ.
Για τον μήνα Νοέμβριο, λοιπόν, το βραβείο του MVP δόθηκε στον Κλάους Αθανασιάδη και εκείνο του Best Goal, στον Φακούντο Περέιρα για το τέρμα που πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό.
«Είναι πάντα όμορφο ν' αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου από τον κόσμο», είπε στο paokfc.gr αρχικά ο Στέφανος Αθανασιάδης και συνέχισε μιλώντας ξεκάθαρα για πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό ότι κλείσαμε τη χρονιά στην πρώτη θέση, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν αρκετά σημαντικά παιχνίδια στο υπόλοιπο της σεζόν κι εμείς οφείλουμε να δείξουμε τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα που χρειάζεται. Η επιτυχία θα είναι να κλείσουμε πρώτοι τη σεζόν και γι αυτό προσπαθούμε. Όλοι μέσα στην ομάδα δουλεύουμε για να πάμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται. Και μέσα από τη δουλειά ελπίζουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».
Ο Φακούντο Περέιρα από την πλευρά του δήλώσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ και το έκανε πιο όμορφο το που και πότε σημειώθηκε. Χαίρομαι που βοήθησα τον ΠΑΟΚ να πάρει μια σημαντική νίκη και ο κόσμος πρέπει να είναι σίγουρος πως το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στη συνέχεια. Να σκοράρω και να συμβάλλω όπως μπορώ στην προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».
Πηγή: Goal

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ Περιστεριώτης ο Κατσουράνης!

Περιστεριώτης ο Κατσουράνης!
Μετά από την επιτυχημένη… περιπέτεια της Ινδίας, όπου και ξεχώρισε με τη φανέλα της Πούνε, ο Κώστας Κατσουράνης επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Η ομάδα που προσέγγισε και απέσπασε το «ναι» του Έλληνα αμυντικού μέσου είναι ο Ατρόμητος. Ο 35χρονος άσος τα έχει βρει σε όλα με τους Περιστεριώτες και σήμερα (26/12) θα βρεθεί στα γραφεία της «κυανόλευκης» ΠΑΕ ώστε να υπογράψει το συμβόλαιό του, που θα τον επαναφέρει στα γήπεδα της Superleague.
Ο Κατσουράνης επιθυμούσε την επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ προφανώς θεωρεί ότι μέσω του Ατρομήτου δύναται να κερδίσει και πάλι πίσω τη θέση του στην εθνική μας ομάδα, ένα κεφάλαιο που ποτέ δεν έχει κλείσει με τις δηλώσεις του.
Πηγή: Goal

Πόσο καλά γνωρίζεις την Premier League;

Πόσο, Premier League,poso, Premier LeagueΑνήμερα της Boxing Day, το Sport24.gr τεστάρει τις γνώσεις των αναγνωστών του σχετικά με το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Απαντήστε σε 20 ερωτήσεις και μάθετε πόσο καλά ξέρετε το ποδόσφαιρο στο Νησί.

Πηγή: Sport 24

Επιστροφές καταστροφές για Λεμπρόν, εκδίκηση η Θάντερ (videos)

Επιστροφές, Λεμπρόν, Θάντερ VIDEOS,epistrofes, lebron, thanter VIDEOSΟ Λεμπρόν Τζέιμς έπαιξε ως αντίπαλος στο Μαϊάμι και γνώρισε την αποθέωση και συνάμα την ήττα από τη Χιτ με 101-91, παρά τους 30 πόντους του. Η Θάντερ συνέχισε το σερί νικών επί των Σπερς στην κανονική περίοδο με έναν καταπληκτικό Γουέστμπρουκ.

«Ούτε για 300 εκατομμύρια»


«Ούτε για 300 εκατομμύρια» Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν πρόκειται να αλλάξει ομάδα! Θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο πρόεδρός της ξεκαθάρισε ότι δεν πωλείται ούτε για 300 εκατομμύρια.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν πρόκειται να αλλάξει ομάδα! Θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο πρόεδρός της ξεκαθάρισε -μέσω ατόμων του περιβάλλοντός του- ότι δεν πωλείται ούτε για 300 εκατομμύρια.

Με τον τρόπο αυτό απάντησαν οι άνθρωποι της «βασίλισσας» στα σχετικά δημοσιεύματα που θέλουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ικανή να δώσει ακόμη και 150 εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον πρώην άσο της Τότεναμ.

Από την ομάδα της Μαδρίτης, άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου της φρόντισαν να βάλουν τέλος στα σενάρια τα οποία αφορούν την παραμονή του Μπέιλ.
Πηγή: Σπορ FM

.WESTBROOK ON FIRE!

O Russell Westbrook ήταν ο απόλυτος σταρ στο San Antonio και οδήγησε την Oklahoma City στη σπουδαία νίκη επί των Spurs με 114-106.

Όταν η ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου ρώτησε τον Gregg Popovich τι σκοπεύει να κάνει στην τέταρτη περίοδο για να περιορίσει τον Russell Westbrook, ο “Pop” δεν έκρυψε την απορία του. “Μακάρι να ήξερα” αποκρίθηκε ο προπονητής των Spurs. Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι δεν έλεγε ψέματα.


Παρότι ξεκίνησε το ματς με 1/8 σουτ, ο Russell Westbrook ήταν ο απόλυτος σταρ στο AT&T Center, όπου έβαλε 34 πόντους με 14/28 σουτ, μοίρασε 11 ασίστ (ατομικό ρεκόρ για φέτος), μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκανε 5 κλεψίματα και έπαιζε όλο το βράδυ σαν να βρισκόταν ένα επίπεδο πάνω απ 'όλους τους άλλους. Οταν ο Westbrook παίζει έτσι, δύσκολα μπορείς να τον σταματήσεις. Και στο San Antonio o “Russ” ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.


Η Oklahoma City είχε +27 στα 34'40'' που βρέθηκε στο παρκέ ο Westbrook, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στους 8 πόντους. Αυτός ο αριθμός δείχνει πόσο πολύτιμη ήταν η παρουσία του στο παρκέ και διόλου τυχαία το ίδιο ακριβώς νούμερο είχε και ο Steven Adams. Κι αυτό διότι ο Νεοζηλανδός σέντερ έβαλε 16 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ (7 επιθετικά), έκοψε 3 σουτ και παράλληλα εξαφάνισε τον Duncan στην άμυνα.


Πολύ καλός ήταν επίσης ο Serge Ibaka (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και αν προσθέσετε σε αυτούς τους τρεις τα καθοριστικά τρίποντα του Anthony Morrow στην τέταρτη περίοδο, τότε έχετε τέσσερις καλούς λόγους για τους οποίους η Thunder έφυγε από το San Antonio με την 5η σερί νίκη επί των Spurs σε αγώνες κανονικής περιόδου!

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Πηγή: Sport 24