ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΝΒΑ: Τα καλύτερα των Χριστουγέννων (video)


Ξεχωριστή είναι η ημέρα των Χριστουγέννων για το ΝΒΑ και έτσι στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube δημιουργήθηκε το βίντεο με τα καλύτερα της παραδοσιακής αυτής ημέρας.
Αν υπάρχει μία διοργάνωση που κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω του θεάματός τα, τότε σίγουρα αυτή είναι το ΝΒΑ. Στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και μία από τις ξεχωριστές ημέρες του θεσμού είναι αυτή των Χριστουγέννων.
Έτσι, στο επίσημο κανάλι του πρωταθλήματος στο youtube δημοσιεύτηκε ένα βίντεο όπου συγκεντρώθηκαν οι 12 καλύτερες φάσεις την ιστορία της διοργάνωσης την ημέρα των Χριστουγέννων. Απολαύστε το…

Πηγή: OnSports

Live Streaming.21:30 Oklahoma City Thunder vs San Antonio Spurs 114-106 Eastern European Summer Time



O Russell Westbrook ήταν ο απόλυτος σταρ στο San Antonio και οδήγησε την Oklahoma City στη σπουδαία νίκη επί των Spurs με 114-106.
Όταν η ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου ρώτησε τον Gregg Popovich τι σκοπεύει να κάνει στην τέταρτη περίοδο για να περιορίσει τον Russell Westbrook, ο “Pop” δεν έκρυψε την απορία του. “Μακάρι να ήξερα” αποκρίθηκε ο προπονητής των Spurs. Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι δεν έλεγε ψέματα.


Παρότι ξεκίνησε το ματς με 1/8 σουτ, ο Russell Westbrook ήταν ο απόλυτος σταρ στο AT&T Center, όπου έβαλε 34 πόντους με 14/28 σουτ, μοίρασε 11 ασίστ (ατομικό ρεκόρ για φέτος), μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκανε 5 κλεψίματα και έπαιζε όλο το βράδυ σαν να βρισκόταν ένα επίπεδο πάνω απ 'όλους τους άλλους. Οταν ο Westbrook παίζει έτσι, δύσκολα μπορείς να τον σταματήσεις. Και στο San Antonio o “Russ” ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.


Η Oklahoma City είχε +27 στα 34'40'' που βρέθηκε στο παρκέ ο Westbrook, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στους 8 πόντους. Αυτός ο αριθμός δείχνει πόσο πολύτιμη ήταν η παρουσία του στο παρκέ και διόλου τυχαία το ίδιο ακριβώς νούμερο είχε και ο Steven Adams. Κι αυτό διότι ο Νεοζηλανδός σέντερ έβαλε 16 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ (7 επιθετικά), έκοψε 3 σουτ και παράλληλα εξαφάνισε τον Duncan στην άμυνα.


Πολύ καλός ήταν επίσης ο Serge Ibaka (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και αν προσθέσετε σε αυτούς τους τρεις τα καθοριστικά τρίποντα του Anthony Morrow στην τέταρτη περίοδο, τότε έχετε τέσσερις καλούς λόγους για τους οποίους η Thunder έφυγε από το San Antonio με την 5η σερί νίκη επί των Spurs σε αγώνες κανονικής περιόδου!

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Πηγή: Sport 24

Αφρική: Οι υποψήφιοι για τον κορυφαίο του 2014

Για ακόμα μία φορά στους υποψήφιους για την ανάδειξη του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή του έτους είναι ο Γιάγια Τουρέ.
Το δικό του ρεκόρ είναι έτοιμος να κάνει ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος έχει αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αφρικής τρεις συνεχόμενες φορές, κάτι που είχε καταφέρει μόνο ένας ποδοσφαιριστής στο παρελθόν.
Ο λόγος για τον Αμπεντί Πελέ από την Γκάνα. Φέτος ο Τουρέ είναι εκ νέου υποψήφιος και αν φτάσει στην κατάκτηση της συγκεκριμένης διάκρισης θα γίνει ο πρώτος που το κατακτά για τέταρτη διαδοχική χρονιά.
Ο 31χρονος σε 35 εμφανίσεις για το έτος με τη Μάντσεστερ Σίτι έχει σημειώσει 20 τέρματα. Μαζί του για την ανάδειξη του κορυφαίου, υποψήφιοι είναι οι Πιέρ – Εμερίκ Αουμπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ και ο Βινσέντ Ενιεάμα, γκολκίπερ της Λιλ.
Πηγή: OnSports

Όταν εξαφανίστηκαν τα ξυραφάκια

Όταν,otanΔεν έχουν μείνει... πολλοί να ξυρίζονται πια στη Euroleague, αν κρίνουμε από το video που δημιούργησε η Euroleague TV με πρωταγωνιστές όσους έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ξυραφάκι. Δείτε τι λέει ο Σπανούλης για τους Καϊμακόγλου και Ζήση.

Οι καλύτερες φάσεις στην Ισπανία (video)

Ισπανία VIDEO,ispania VIDEOΚαρφώματα, εντυπωσιακά μακρινά καλάθια, buzzer beater και όλες οι κορυφαίες φάσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα σε ένα χορταστικό video. Απολαύστε το.

«Στάζει μέλι» για Ιτούδη-Χάινς ο Βατούτιν!

«Στάζει μέλι» για Ιτούδη-Χάινς ο Βατούτιν! Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν στο ρωσικό Τύπο, τόσο για τον Δημήτρη Ιτούδη, όσο και για τον Κάιλ Χάινς.

Το εγκώμιο των Δημήτρη Ιτούδη και Κάιλ Χάινς έπλεξε ο Αντρέι Βατούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «izvestia.ru».

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε πως ο Έλληνας κόουτς έχει φέρει «πνεύμα νικητή» στην ομάδα, συγκαταλέγοντας τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού στους κορυφαίους της Ευρώπης!

«Παίζουμε πιο γρήγορα και πιο θεματικά σε σχέση με την περσινή σεζόν. Γενικά παίζουμε μοντέρνο μπάσκετ. Αρέσει στους φιλάθλους, ενώ ακόμη περισσότερα παιδιά έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται. Ο προπονητής έχει μοιράσει τους ρόλους στους παίκτες και ο καθένας στην ομάδα ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο. Έτσι, έχουμε τις βάσεις να κάνουμε ένα καλό δεύτερο μισό της σεζόν. Στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ξεκινά ένα διαφορετικό τουρνουά, το οποίο απαιτεί έξτρα δουλειά και κίνητρο. Στα παιχνίδια με Τσεντεβίτα, Λιμόζ και Ουνικάχα Μάλαγα δείξαμε χαρακτήρα. Ειδικά στο ματς στην Ισπανία γυρίσαμε από το -20. Με αυτόν τον τρόπο αποδείξαμε στους αντιπάλους μας πως δεν υπάρχουν “τελειωμένες” καταστάσεις. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι έχουμε χτίσει ένα πνεύμα νικητή», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν σε ερώτηση για τη δουλειά του Δημήτρη Ιτούδη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε στον Κάιλ Χάινς: «Η θέση του είναι αυτή του σέντερ. Αισθάνεται πιο άνετα όταν παίζει στο “5”, κάτι που έκανε πολύ επιτυχημένα στον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο Κάιλ, που έχει ύψος 1,97μ., συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης. Κάποιος μπορεί να γελάσει με αυτό που θα πω, αλλά μιλάμε για μία μοναδική περίπτωση παίκτη».
Πηγή: Σπορ FM

Ο πιο μεγάλος στόχος

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για κεντρικό χαφ, έναν πιο επιθετικογενή παίκτη σε σχέση με τα «εξάρια» που έχει.


Από την ΠΑΕ επιβεβαιώθηκε (κι' αυτό έχει αξία για να καταλάβουμε τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλει να πάρει ο Δικέφαλος) ότι ο πρώτος (χρονικά αλλά και ουσιαστικά) στόχος για την συγκεκριμένη θέση ήταν ο Κοσταρικανός Κέλσο Μπόρχες.
Ο 26χρονος διεθνής Κοσταρικανός που εδώ και χρόνια παίζει στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, ένας δυνατός –όχι τόσο ντελικάτος παίκτης- μία προσωπικότητα που αμύνεται καλά, αλλά δημιουργεί με ευκολία, ένας παίκτης με στημένες φάσεις, ένας πολύ πειθαρχημένος παίκτης-ομάδας που (δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ) έκανε καλά παιχνίδια στο μουντιάλ.
Αυτός ήταν και τώρα ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ από αυτόν –και την ομάδα του- ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, αλλά...
Όσο κοντά κι' αν πλησίασε ο ΠΑΟΚ με τους Σουηδούς, όσο και αν πίεσε ή ανέβασε την προσφορά του στον Κοσταρικανό, εκείνος πιστεύει ότι θα παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης και περιμένει πρόταση από την Premierτης Αγγλίας.
Εδώ και λίγο καιρό ο ΠΑΟΚ παράτησε αυτή την υπόθεση (εκτός κι' αν εκείνος πλέον χτυπήσει την πόρτα) με έναν παίκτη που και φέτος στην Σουηδία είχε 26συμμετοχές, έξι γκολ και οκτώ ασίστ.
Από paok24.com Πηγή: PaokMania

Η "μάχη" του Αμπιντάλ με τα ελληνικά (video)

Αμπιντάλ,abintalΔείτε τις χριστουγεννιάτικες ευχές των παικτών, του προπονητή και στελεχών του Ολυμπιακού και του Λεόνε, καθώς και τις αστείες προσπάθειες τους να σας ευχηθούν στα ελληνικά (video).
Πηγή: Sport 24

Τα 20 καλύτερα γκολ του 2014 σε Ελλάδα και Εξωτερικό (video)

2014, Ελλάδα, Εξωτερικό VIDEO,2014, ellada, exoteriko VIDEOΤο 2014 "φεύγει" αλλά μας αφήνει παρακαταθήκη μερικά πανέμορφα γκολ. Το Contra.gr συγκέντρωσε τα 20 καλύτερα από Ελλάδα και Εξωτερικό και σας τα παρουσιάζει. Από την εκπληκτική κεφαλιά του Φαν Πέρσι στο Μουντιάλ, στην κεφαλιά του Ναπολεόνι στη Super League κι από το γκολ του Ρονάλντο κόντρα στη Λίβερπουλ, σε αυτό του Φουστέρ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επιλέξτε το καλύτερο.
 
Πηγή: Contra

Μπούρμπος: "Όνειρο για μένα ο Παναθηναϊκός"

Ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε για το πρώτο μισό της σεζόν, χαρακτήρισε όνειρο την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συνέχεια το τριφύλλι θα παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρό.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου άσου στη NOVA:
Πως κύλησε το 2014 για τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα ήταν μια πάρα πολλή καλή χρονιά για την ομάδα, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος, να κάνει βήμα προς τα μπρος η ομάδα και να εκπληρώσει τους στόχους της».
Η ευχή σου είναι και ένας τίτλος;
«Πάντα όταν βρίσκεσαι σε τέτοια ομάδα, αυτές είναι οι ευχές σου. Όμως σκαλοπάτι- σκαλοπάτι θα χτίζει αυτή η ομάδα».
Είσαι ικανοποιημένος με την γενικότερη παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα; Παρουσιαστήκατε περισσότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την περσινή σεζόν και παραμένετε κοντά στην κορυφή...
«Η ομάδα είναι πιο ανταγωνιστική, όμως πρέπει να σταθεροποιηθούμε λίγο στην απόδοση μας. Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης και στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα το δείξουμε».
Τι κρατάς από το πρώτο μισό της σεζόν και τι δεν θα ήθελες να δεις τη νέα χρονιά;
«Δεν θα ήθελα να δω ήττες όπως αυτή στην Ξάνθη, γιατί πραγματικά δεν αξίζει στην ομάδα τέτοια εικόνα και θα ήθελα να δω μια ομάδα, η οποία θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο».
Σε προσωπικό επίπεδο, έζησες ένα μικρό... όνειρο;
«Σίγουρα ήταν όνειρο το γεγονός ότι ήρθα στον Παναθηναϊκό. Θέλω να σταθεροποιήσω την απόδοση μου. Και για μένα αυτό το πρώτο μισό της σεζόν και αυτοί οι πρώτοι μήνες στην ομάδα ήταν αναγνωριστικοί και ένα στάδιο προσαρμογής. Εύχομαι τη νέα χρονιά να σταθεροποιήσω και να ανεβάσω την απόδοση μου».
Τι εύχεσαι στην Παναθηναϊκή οικογένεια;
«Να βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Να έχει όλος ο κόσμος υγεία. Αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα. Και να είναι κοντά στην ομάδα και να την βοηθά».
Πηγή: Contra

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ,ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ,ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ...ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ.ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΕΝΑ ΒΑΡΚΑΚΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ....ΤΟ Δ.Σ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ,Η ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟ 2010 ΕΙΧΕ 2Ο5 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ 22 ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΕ 12 ΑΙΘΟΥΣΕΣ.ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2015 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ???.