ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ «Είδαμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι».Οι ευχές των παικτών - PAOK TV


«Είδαμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι»
Ο Ιβάν Σαββίδης ευχήθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τις γιορτές και έστειλε μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας «πόσα ρισκάρουμε όταν χάνουμε αυτό το πνεύμα».
Αναλυτικά η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου του «δικεφάλου» μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας:
«Αγαπητοί φίλοι,
Σας εύχομαι ολόθερμα Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!
Το 2014 ήταν μια χρονιά πολυσήμαντη, διδακτική, δύσκολη και ενδιαφέρουσα, που μας έδειξε πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι και πόσα ρισκάρουμε όταν χάνουμε αυτό το πνεύμα.
Εύχομαι τα μαθήματα που παίρνουμε όλοι μας, να μας κάνουν καθημερινά καλύτερους, να μας δίνουν τη σοφία των σωστών αποφάσεων και να στεκόμαστε με απόλυτη ειλικρίνεια ο ένας δίπλα στον άλλον, με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη της μεγάλης οικογένειάς μας!
Θέλω να πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι η νέα χρονιά θα μας φέρει ομόνοια, ηρεμία και μόνο καλές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.
Εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας υγεία, πολλές ευτυχισμένες στιγμές και την διαύγεια που χρειάζεται για να οδηγηθεί ο καθένας σε καλύτερες μέρες!
Να είστε ευτυχείς!
Ιβάν Σαββίδης»
Χρόνια πολλά από τους παίκτες
Οι Ευθύμης Κουλούρης, Ρόμπερτ Μακ, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παναγιώτης Γλύκος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης έστειλαν εκ μέρους όλου του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ τις δικές τους ευχές για τις γιορτινές μέρες μέσω του PAOK TV.

Πηγή: Goal

Ανανέωσε με Ρόκετς ο ΜακΧέιλ!


Ανανέωσε με Ρόκετς ο ΜακΧέιλ!Σε συμφωνία με τους Ρόκετς για τριετή επέκταση συμβολαίου ήρθε ο Κέβιν ΜακΧέιλ.

Στον πάγκο των Ρόκετς θα παραμείνει ο Κέβιν ΜακΧέιλ. Ο 57χρονος τεχνικός συμφώνησε για τριετή επέκταση συμβολαίου με την ομάδα του Χιούστον έναντι 13 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Ο προπονητής της ομάδας του Κώστα Παπανικολάου διανύει την τέταρτη σεζόν του στις «ρουκέτες», που φέτος παρά τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών έχουν 20 νίκες και 7 ήττες. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα οι Ρόκετς έμειναν εκτός play offs, ενώ στις δύο επόμενες αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο.
Πηγή: Σπορ FM

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Χριστούγεννα με νέο τεχνικό η ΑΕΚ

Χριστούγεννα με νέο τεχνικό η ΑΕΚ
Με αστραπιαίες ενέργειες το ΤΑΑ ΑΕΚ τακτοποίησε άμεσα την εκκρεμότητα, που είχε προκύψει στο θέμα του προπονητή, ύστερα από την αρνητική τροπή που πήρε το πρωί της Τετάρτης (24/12) η υπόθεση με τον Γιώργο Κλαρούδα.
Το ΤΑΑ συμφώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με νέο τεχνικό το όνομα του οποίου, για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (25/12).
Νωρίτερα ο Γιώργος Κλαρούδας, πριν καλά-καλά συμπληρώσει 10 ημέρες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ενημέρωσε τους διοικούντες το τμήμα πως αποχωρεί.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΑΕΚ, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στα αρμόδια αθλητικά όργανα και στη δικαιοσύνη, για τη ζημιά, που θεωρεί, πως υπέστη ο σύλλογος από τις ενέργειές του.
Πηγή: Goal

Ψαλιδάκι και... γκολ! (video)

Ψαλιδάκι,psalidakiΜερικά είναι διάσημα,άλλα λιγότερο. Όλα, όμως είναι εξίσου όμορφα και έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το ποδόσφαιρο στην πιο θεαματική του έκφανση. (video)

Γιαννακόπουλος: ''Θα σηκωθώ να φύγω''


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος απ' όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του μπάσκετ και έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του ότι σκέφτεται ν' αποχωρήσει οριστικά από τον αθλητισμό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να έχει αποχωρήσει από την προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και να έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του, ωστόσο παρακολουθεί με ενδιαφέρον όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις.
Μάλιστα, ο πρώην ιδιοκτήτης των Νταμπλούχων έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του: ''Νιώθω αηδιασμένος απ' όσα βλέπω, στην επόμενη απόφαση εις βάρος του Παναθηναϊκού θα σηκωθώ να φύγω από τον αθλητισμό''.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν αξίζει τον κόπο να επενδύει σε κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη ο Αθλητικός δικαστής επέβαλλε ποινή 10 μηνών και πρόστιμο 64 χιλιάδων ευρώ στον πρώην ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την παρουσία του στον αγώνα με το Ρέθυμνο.
Ενώ την ίδια στιγμή ο Γιώργος Αγγελόπουλος απαλλάχθηκε από τον Αθλητικό δικαστή, επειδή ανακάλεσε μέσα σε τέσσερις τοίχους τις απαράδεκτες δηλώσεις που είχε κάνει στην media day του Ολυμπιακού για την έναρξη της φετινής Euroleague, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ουδέποτε επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε η σχετική ανάκληση.
Πηγή: PrasinaNea

Ράμος: «Η Ρεάλ επέστρεψε εκεί όπου ανήκε»


Ράμος: «Η Ρεάλ επέστρεψε εκεί όπου ανήκε»Στην κορυφή της Ευρώπης όπου και ανήκει επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος επισήμανε ότι η ομάδα του ανέκτησε τη χαμένη της αύρα.

Η κορυφή της Ευρώπης ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τον Σέρχιο Ράμος, με την ομάδα του να επιστρέφει εκεί ύστερα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός αμυντικός, δήλωσε χαρούμενος για τη χρονιά που πέρασε τονίζοντας ότι η «βασίλισσα» ανέκτησε τη χαμένη της αύρα.

«Το 2014 ήταν μια φανταστική χρονιά. Δεν ήταν μόνο τα τρόπαια, αλλά και ο τρόπος ο οποίος κατακτήθηκαν. Ο Αντσελότι κατάφερε να κάνει όλους τους παίκτες να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα επέστρεψε στη θέση που ανήκε, ανακτώντας τη χαμένη της αύρα. Πλέον υπάρχει σεβασμός για τη Ρεάλ σε κάθε γήπεδο», ήταν τα λόγια του 28χρονου στόπερ που στη συνέχεια μίλησε για το δέκατο.

«Το δέκατο ήταν μία ξεχωριστή στιγμή. Μία στιγμή που θα μείνει στην ιστορία της Ρεάλ για πάντα λόγω της δραματικής εξέλιξης του αγώνα με ένα γκολ που ήρθε όταν είχε απομείνει πολύ λίγος χρόνος. Το να φέρω τόση χαρά στους οπαδούς μας ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», είπε ο Ισπανός διεθνής που στο τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια της σεζόν.

«Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αν υπάρχει αυτό το πνεύμα και η ομάδα συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, τότε πιστεύω θα έχουμε μία μεγάλη χρονιά», κατέληξε.
Πηγή: Σπορ FM

Απαλλαγή Ολυμπιακού & Αγγελόπουλου

Μετά την κλήση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και την απολογία του Γιώργου Αγγελόπουλου στον αθλητικό δικαστή, ο εκ των ιδιοκτητών των ''ερυθρολεύκων'' απαλλάχθηκε από την τιμωρία που είχε επιβληθεί περί ανάκλησης δηλώσεων.
Σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 58/18-11-2014 απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ, επιβλήθηκε στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο πρόστιμο και ποινή έγγραφης επίπληξης, με πρόσκληση για ανάκληση.
Ο λόγος; Οι δυσφημιστικές δηλώσεις των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την 1η Οκτωβρίου 2014.
Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, βρέθηκε εχθές (23/12) ενώπιον του αθλητικού δικαστή κι έδωσε εξηγήσεις για τους ισχυρισμούς του που είχαν επιφέρει ποινή της αυστηρής επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή μετά την κλήση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η ακόλουθη:
Απαλλάσσει:

α) Την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την πράξη της μη συμμόρφωσης του Ιδιοκτήτη της, Γεωργίου Αγγελόπουλου προς την υπ’ αριθ. 58/18-11-2014 απόφαση του παρόντος ΜΔΟ και

β) τον Γεώργιο Αγγελόπουλο, ιδιοκτήτη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την πράξη της μη συμμόρφωσης του προς την ως άνω απόφαση. 

Πηγή: Sport 24

.Εκπαιδευτικό ινστιτούτο από τον Νεϊμάρ στην Βραζιλία

Εκπαιδευτικό ινστιτούτο από τον Νεϊμάρ στην ΒραζιλίαΕνα όνειρό του πραγματοποίησε ο Νεϊμάρ. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ίδρυσε ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Πράια Γκράντε της Βραζιλίας, περιοχή όπου πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας.


Το "Instituto Proyecto Neymar Jr" έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά στην περιοχή να έχουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν σε εκπαίδευση και αθλητισμό, με τον 22χρονο άσο να είναι παρών και στα εγκαίνιά του.
Οι εγκαταστάσεις του ινστιτούτου βρίσκονται σε μία έκταση 8.500 τετραγωνικών μέτρων, με τον αρχικό προγραμματισμό να κάνει λόγο για φιλοξενία 2.300 παιδιών ηλικίας 7-14 ετών και μακροπρόθεσμα θα έχει την δυνατότητα να δεχθεί έως και 10.000 παιδιά.  
 
Πηγή:SoccerPlus.gr


Αλχημείες από Σαρρή, ακύρωσε το αποτέλεσμα ψηφοφορίας!

Αλχημείες από Σαρρή, ακύρωσε το αποτέλεσμα ψηφοφορίας!Το τελευταίο… έπος του Γ. Σαρρή γράφτηκε στο ΔΣ της Τρίτης (23/12), κατά το οποίο ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Ο πρώην –πλέον- πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε το απίστευτο: Ενώ προκάλεσε ψηφοφορία για συγκεκριμένο θέμα, όταν ανακάλυψε ότι το αποτέλεσμα δεν «ευνοεί» την ακύρωσε και αποφάσισε μόνος του!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στο ΔΣ συζητήθηκαν οι ποινές των ομάδων της Super League που δεν θα πάρουν αδειοδότηση. Τέθηκαν δύο προτάσεις. Η μία ήταν της Super League που πρότεινε οι ποινές να παραμείνουν ως έχουν (περιορισμός αριθμού μεταγραφών άνω ων 24 ετών).
Η άλλη τέθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης, Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος πρότεινε οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν να μην μπορούν να αποκτήσουν ξένους ποδοσφαιριστές.
Η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις στους εκπροσώπους της Super League, με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, να επικαλείται ως δικαιολογία ότι οι ξένοι είναι πιο φτηνοί από τους Έλληνες.
Τότε ο Σαρρής πρότεινε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία. Η πρόταση της Super League πήρε οκτώ ψήφους σε σύνολο 21.
Το αποτέλεσμα προκάλεσε την αντίδραση του Κομπότη, που είπε ότι το θέμα δεν έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία, ενώ κάποια στελέχη της ΕΠΟ πλησίασαν τον Γιώργο Σαρρή πιθανόν για να εκφραστούν επί του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Τελικά ο Σαρρής αποφάσισε να ακυρώσει την ψηφοφορία που μόλις είχε γίνει και αποφάσισε να ισχύσει η πρόταση της Super League, η οποία μόλις είχε καταψηφιστεί!
Έκπληκτος παρατηρούσε τα τεκταινόμενα ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, ο οποίος αδυνατούσε να κατανοήσει η πρόταση που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους επικυρώθηκε.
Με αυτόν τον τρόπο που καταδεικνύει περίτρανα πέραν του αντιδημοκρατικού του πράγματος, το χαμηλό επίπεδο διοίκησης της ΕΠΟ στην «εποχή Σαρρή», δόθηκε η τελευταία παράσταση και έπεσε η αυλαία για έναν «λάθος άνθρωπο» που βρέθηκε σε «λάθος θέση»…

Του Θάνου Μπλούνα  
Πηγή:SoccerPlus.gr
 

Τσάβι: Εκτός τριάδας ο Ρονάλντο λόγω Μουντιάλ

Τσάβι: Εκτός τριάδας ο Ρονάλντο λόγω ΜουντιάλΟ Ισπανός μέσος εξήγησε γιατί δεν συμπεριέλαβε τον Πορτογάλο στους τρεις κορυφαίους της χρονιάς

Ο Τσάβι αποκάλυψε πως για τη "Χρυσή Μπάλα" θα ψήφιζε, κατά σειρά, τον Λιονέλ Μέσι, τον Φίλιπ Λαμ και τον Χαβιέ Μασεράνο εξηγώντας πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε σπουδαία πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να τον συμπεριλάβει στη τριάδα του.
Σε ερώτηση για το τι θα ψήφιζε για τη "Χρυσή Μπάλα", ο μέσος της Μπαρτσελόνα απάντησε: "Πρώτο τον Μέσι, δεύτερο τον Φίλιπ Λαμ και τρίτο τον Χαβιέ Μασεράνο".
Για την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη τριάδα, ο Τσάβι είπε: "Ο λόγος είναι ότι ο Κριστιάνο δεν έκανε πολλά στο Μουντιάλ και θεωρώ ότι σε τέτοια χρονιά κάτι τέτοιο καθορίζει πολλά".

Πηγή: AEK365

Έστειλε «συνημμένο» στα δίχτυα! (video)

Έστειλε,esteileΤους λόγους για τους οποίους δημοσιεύματα θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο να σκέφτεται σοβαρά να προβιβάσει στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι τον Ζερμί Μπογκά εξηγεί ο 17χρονος μέσος των Λονδρέζων.