ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟ "ΔΙΠΛΟ" Η ΚΙΕΒΟ.Η αφύπνιση του Παλάσιο έσωσε την Ίντερ (videos)




Η Ίντερ γλίτωσε την ήττα από την Λάτσιο (2-2) με το 1ο γκολ του Παλάσιο. Δύο ασίστς ο Παναγιώτης Κονέ στην Γένοβα, ελληνικό δράμα στην Βερόνα (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2,levadeiakos - paok 1-2Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα πόντο διαφορά από τον Ολυμπιακό. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Μιλοσάβλιεβ στο τέλος.

Live Streaming.21:45 Inter Milan vs Lazio 2-2 Serie A Eastern European Summer Time

ΜΕΓΑΛΟ "ΔΙΠΛΟ" Η ΚΙΕΒΟ

Η αφύπνιση του Παλάσιο έσωσε την Ίντερ 

  Η Ίντερ γλίτωσε την ήττα από την Λάτσιο (2-2) με το 1ο γκολ του Παλάσιο. Δύο ασίστς ο Παναγιώτης Κονέ στην Γένοβα, ελληνικό δράμα στην Βερόνα (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Σωτήρας Σκρτελ στο 97' για Λίβερπουλ (videos)

Σωτήρας Σκρτελ, Λίβερπουλ,sotiras skrtel, liverpoulΗ Άρσεναλ έκανε γαλλική ανατροπή στο "Άνφιλντ", αλλά με γκολ του πονεμένου, Σκρτελ, η Λίβερπουλ γλίτωσε την ήττα (2-2) στο 97' (videos)

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1,Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1,asteras tripolis - SKODA xanthi 2-1Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 2-1 της Ξάνθης με πανομοιότυπα γκολ των Γιαννιώτα και Μάσα, φτάνοντας στην πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι στους Ακρίτες. Μείωσε με πέναλτι ο Κλέιτον που πάντως δεν υπήρχε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0,ergotelis - pas giannina 1-0Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και πολλά νεύρα, ο Εργοτέλης κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Levadiakos FC vs PAOK Saloniki Eastern European Summer Time

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA Levadiakos FC vs PAOK Saloniki 19:30 μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1 

Link 2

ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Live Streaming.18:00 Liverpool FC vs Arsenal 2-2 Eastern European Summer Time

Σωτήρας Σκρτελ, Λίβερπουλ,sotiras skrtel, liverpoulΗ Άρσεναλ έκανε γαλλική ανατροπή στο "Άνφιλντ", αλλά με γκολ του πονεμένου, Σκρτελ, η Λίβερπουλ γλίτωσε την ήττα (2-2) στο 97' (videos)

«Κλάδεψε» τον προπονητή του! (video)


«Κλάδεψε» τον προπονητή του! (video)Μην απορήσετε αν ο Κίνι φάει… πάγκο στα επόμενα παιχνίδια της Ράγιο Βαγεκάνο μετά από αυτό που έκανε στον προπονητή του.

Δεν έφτανε που ο Πάκο Χέμεθ έβλεπε την ομάδα του να χάνει από την Εσπανιόλ (0-1). Είδε κι έναν παίκτη του να τον «κλαδεύει».

Ο Κίνι προσπάθησε να αποσοβήσει ένα πλάγιο άουτ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να… γκρεμίσει τον προπονητή του στην ήττα της Ράγιο Βαγεκάνο από τους Καταλανούς (1-3).

Πηγή: Σπορ FM

Κλοπ: Στεκόμαστε σαν ηλίθιοι

Κλοπ: Στεκόμαστε σαν ηλίθιοιΟ Γερμανός τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ μίλησε με σκληρά λόγια για τον εαυτό του και τους παίκτες του

Η κατρακύλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη φετινή Bundesliga συνεχίζεται με την ομάδα της Βεστφαλίας να τελειώνει το πρώτο γύρο έχοντας 10 ήττες, τις περισσότερες από κάθε άλλη, και να βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη τελευταία θέση.
Μετά το 2-1 από τη Βόλφσμπουργκ, ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε με σκληρά λόγια λέγοντας το εξής: "Τα καλά νέα είναι ότι το ποδόσφαιρο για το 2014 σταμάτησε. Κάθε κριτική που δεχόμαστε είναι αποδεκτή. Στεκόμαστε σαν ηλίθιοι και αυτό είναι δικό μας λάθος. Τώρα έχουμε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας μπροστά μας".

Πηγή: AEK365

Νίκη για να παραμείνει πρώτος o ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης
Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει σήμερα στη Λιβαδειά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2014 και αναζητά τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα τον διατηρήσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα επιτρέψουν στους παίκτες του να κάνουν καλές γιορτές.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δεκέμβριος τείνει να εξελιχθεί σε καταστροφικός για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με την τεράστια νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια ακολούθησαν η ηχηρή ήττα στην Ξάνθη, ο αποκλεισμός από την Γκενγκάν στην Τούμπα, η δύσκολη νίκη επί της Κέρκυρας και το νέο εκτός έδρας χαστούκι από τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΟΚ μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων περίπου έχασε τους τέσσερις από τους πέντε βαθμούς από το προβάδισμα που απέκτησε έναντι του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του επί των «ερυθρολεύκων» και χρειάζεται σήμερα τη νίκη ώστε να δείξει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού.
Ο Μακεδόνας τεχνικός βλέπει την ομάδα του να έχει μείνει από δυνάμεις στα τελευταία παιχνίδι και θα πρέπει να ντοπάρει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές εν όψει του σημερινού παιχνιδιού που αναμένεται εξίσου δύσκολο. Ο Αναστασιάδης θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας του που είτε λόγω κούρασης των παικτών είτε λόγω σημαντικών απουσιών έχει το τελευταίο διάστημα χαλαρώσει. Και ένα ενδιαφέρον στοιχείο στον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό είναι η φιλοσοφία με την οποία θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ που συνηθίζει να παίζει εξίσου επιθετικά και εντός αλλά και εκτός Τούμπας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι επιστροφές των Ραζβάν Ρατς και Γιώργου Τζαβέλλα θα δυναμώσουν τα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Από εκεί και πέρα τη θέση του τραυματία Γλύκου κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρει ο Σαρλ Ιτάνζ, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Φάνη Τζανδάρη στη μεσαία γραμμή, όπου θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η χρησιμοποίηση των Κάτσε και Γκολάσα. Λύσεις ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει από κάποιον από τους νεαρούς που έχει στην αποστολή (Σαββίδης, Ποζατζίδης), εκτός και αν προχωρήσει σε αλλαγή σχηματισμού παίζοντας με δύο αμυντικούς χαφ.
Πηγή: Goal

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΣΤΙΣ 6μ.μ. Φινάλε με νίκη, θέαμα και πρωτιά θέλει η ΑΕΚ

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν έχει κατασταλάξει απόλυτα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών
Το 2014 φεύγει και η ΑΕΚ θέλει να το αποχωριστεί μία ακόμα νίκη, προκειμένου να κλείσει με θετικό πρόσημο η σεζόν. Ο αντίπαλος δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο και η Ενωση έχει την ευκαιρία να προσφέρει γκολ και θέαμα στον κόσμο της, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.
Προφανώς ο πρώτος στόχος είναι η ομάδα να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά για τον Τραϊανό Δέλλα μετράει και η εμφάνιση. Ο Τράι, μάλιστα, έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα αναφορικά με την ενδεκάδα και με βάσει τα όσα... δεν είδε από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με αντίπαλο τον Φωστήρα.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μία τουλάχιστον αλλαγή στην άμυνα. Από τη στιγμή που ο Μπακάκης δεν υπάρχει και ο Ρόβας θα μετακομίσει στα χαφ, η χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου στο δεξί άκρο είναι πολύ πιθανή.
Αν και υπάρχουν παράπονα από την απόδοση του Σαρρή, ο Δέλλας προτίθεται να τον διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόβας φαίνεται πως θα είναι ο παρτενέρ του Ανάκογλου, αφού προέρχεται από μία καλή εμφάνιση. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Τζανετόπουλος, ο οποίος για μισή ώρα απέναντι στον Φωστήρα έκανε όλα όσα δεν έκανε ο Φαγέ σε μία ώρα αγώνα. Προφανώς και ο Σενεγαλέζος θα μείνει στον πάγκο.
Από κει και πέρα, ο Δέλλας σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Μάρκο Ντούνη, ο οποίος είναι αλήθεια πως δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μείνει στον πάγκο ο Ζόριτς, με τον Μαυροβούνιο να αποδίδει καλύτερα ως επιτελικός μέσος, παρά ως εξτρέμ. Τέλος, αλλαγή θα έχουμε πιθανότατα και στην επίθεση, με τον ντεφορμέ Αραβίδη να μένει εκτός και τον Μπρέσεβιτς να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.
Πηγή: Goal

Ο Σουάρες… άργησε 9,5 ώρες (video)


Ο Σουάρες… άργησε 9,5 ώρες (video)Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από περίπου εννιάμισι αγωνιστικές ώρες πέτυχε ο Λουίς Σουάρες με την Μπαρτσελόνα. Τι δήλωσε ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Επιτέλους… γκολ! Ο Λουίς Σουάρες διπλασιάζοντας τα τέρματα της Μπαρτσελόνα στο χθεσινό 5-0 επί της Κόρδοβα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Για να τα καταφέρει έπρεπε να περάσουν 577 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι περίπου εννιάμισι ώρες παιχνιδιού. Ο Ουρουγουανός φορ είχε ντεμπουτάρει στο ντέρμπι με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» στις 25 Οκτωβρίου και πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον καταλανικό σύλλογο στην Κύπρο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

«Ήθελα πολύ να σκοράρω και θα ερχόταν κάποτε αυτή η στιγμή. Είμαι επιθετικός και ξέρω πως παίζοντας σε αυτή τη θέση πρέπει να σκοράρω, αλλά θέλω να βοηθώ την ομάδα μου με κάθε τρόπο να κερδίζει, δίχως απαραίτητα να βάζω εγώ τα γκολ. Δεν έχω εμμονή», τόνισε ο Σουάρες.

Πηγή: Σπορ FM

Οι κόντρες Λίβερπουλ-Άρσεναλ που μας καθήλωσαν

Η Λίβερπουλ κοντράρεται με την Άρσεναλ στο "Anfield" (Κυριακή 21/12, 18:00 αποκλειστικά στον OTE TV και σε HD) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα ματς που δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ οι φίλοι των δύο ομάδων. Πέντε κόντρες που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία.



ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929,Live Streaming.18:00 Liverpool FC vs Arsenal Eastern European Summer Time.Η Premier League βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και λίγο πριν μπούμε στην εορταστική περίοδο όπου στο Νησί δεν... σταματούν να παίζουν μπάλα (αρχής γενομένης από την φημισμένη Boxing Day, την επομένη ημέρα των Χριστουγέννων) έρχεται ένα ντέρμπι-πρελούδιο ενόψει της "εκρηκτικής" συνέχειας.

Ο λόγος για την σύγκρουση της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ στο "Anfield" το απόγευμα της Κυριακής (18:00), με αμφότερες τις ομάδες να μην έχουν άλλη επιλογή από το να κυνηγήσουν μέχρι τελικής πτώσης το τρίποντο. Μια αναμέτρηση που θα απολαύσετε αποκλειστικά στον OTE TV και σε HD.
Από τη μία πλευρά οι "reds" θέλουν να επουλώσουν τις πληγές τους μετά τη βαριά ήττα στη "μητέρα των μαχών" από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ήταν η 7η φετινή στις 16 πρώτες αγωνιστικές) και να ανέβουν πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ οι "gunners" σκοπεύουν στη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά Champions League αλλά και να πάρουν ρεβάνς για τα πέντε γκολ με τα οποία έφυγαν από το ίδιο γήπεδο πριν από δέκα σχεδόν μήνες.
Λίγο πριν την πρώτη σέντρα στο σπουδαίο αυτό ζευγάρι που φέρνει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και σε HD ο ΟΤΕ TV, το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε αναμετρήσεις τους που καθήλωσαν το κοινό στο Νησί. Από το γκολ-τίτλου του Τόμας το 1989 στο χατ-τρικ που σημείωσε ο Φάουλερ μέχρι να πεις... Ρόμπι και από τα τέσσερα γκολ του Αρσάβιν το 2009 στα τέσσερα γκολ της Λίβερπουλ σε ένα 20λεπτο το 2014!

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2 (1988-89) 

► 26 Μαΐου 1989: Το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στις καθυστερήσεις του Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ υπέγραψε πριν από δύο χρόνια το πιο συγκλονιστικό φινάλε στο αγγλικό πρωτάθλημα από καταβολής Premier League (1992) ωστόσο το φίλαθλο κοινό στο Νησί έχει ζήσει και παλαιότερα ανάλογο θρίλερ όπου ο πρωταθλητής κρίθηκε με τέρμα στο τελευταίο λεπτό! Αυτό έλαβε χώρα στις 26 Μαΐου του 1989 όταν αναμετρήθηκαν Λίβερπουλ και Άρσεναλ στο "Anfield", με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Έβερτον (3-2) λίγες ημέρες νωρίτερα και να στέφεται πρωταθλήτρια ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά.
Οι Λονδρέζοι από την πλευρά τους ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρουν τον τίτλο στην ισοβαθμία και στην καλύτερη διαφορά τερμάτων και τα κατάφεραν με τρόπο ιστορικό και ονειρεμένο! Ο Άλαν Σμιθ άνοιξε το σκορ για τους "κανονιέρηδες" στο 52' και έβαλε φωτιά στο ματς ενώ στο 90+1' ο Μάικλ Τόμας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκρόμπελααρ και τους οπαδούς της Άρσεναλ στον παράδεισο μιας που έβλεπαν την ομάδα τους να παίρνει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1971!
Το εντυπωσιακό είναι πως η Λίβερπουλ είχε να χάσει σε εκείνο το πρωτάθλημα από την 1η Ιανουαρίου ενώ ηττήθηκε για πρώτη φορά έχοντας επιθετικό δίδυμο Ρας-Όλντριτζ και για πρώτη φορά με δύο γκολ διαφορά εντός έδρας μετά από τρία χρόνια! Όσο για τον Μάικλ Τόμας που χάρισε τον τίτλο στην Άρσεναλ εκείνη την ημέρα, πήρε μεταγραφή το 1991 στη... Λίβερπουλ και φόρεσε μάλιστα τη φανέλα των "reds" για επτά ολόκληρα χρόνια.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Νταλγκλίς): Γκρόμπελααρ, Άμπλετ, Νίκολ, Χάνσεν, Στόουντον, Χάουτον, Γουίλαν, ΜακΜάχον, Μπαρνς, Όλντριτζ, Ρας (32' Μπίρντσλι) ΑΡΣΕΝΑΛ (Γκρέιαμ): Λούκιτς, Ο'Λίρι, Ντίξον, Άνταμς, Μπουλντ (76' Γκρόουβς), Γουίντερμπερν, Τόμας, Ροκάστλ, Ρίτσαρντσον, Μέρσον (73' Χέιζ), Σμιθ

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-0 (1994-95)

► 28 Αυγούστου 1994: Το μπρα ντε φερ της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ τον Αύγουστο του 1994 όχι μόνο έβγαλε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ αλλά χάρισε και το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. O 19χρονος τότε Ρόμπι Φάουλερ, στη δεύτερη μόλις εμφάνισή του στην πρώτη φουλ σεζόν του με τη Λίβερπουλ τρέλανε συμπαίκτες και αντιπάλους εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα στο "Anfield" καθώς χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να σκοράρει απέναντι στην Άρσεναλ.
Η αρχή έγινε στο 26' με σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, το δεύτερο "χτύπημα" ήρθε στο 29' με διαγώνιο σουτ και πάλι μέσα από την περιοχή ενώ η χαριστική βολή στην... ζαλισμένη άμυνα των Λονδρέζων ήρθε στο 31' με δεξί πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από ασθενή απόκρουση του Σίμαν. Εκείνο το εφιαλτικό πεντάλεπτο για τον Άνταμς, τον Κίον, τον Ντίξον και τον Γουίντερμπερν ήταν ταυτόχρονα εκείνο που "απογείωσε" την καριέρα του Φάουλερ όπως παραδέχτηκε ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα στην αυτοβιογραφία του.
"Τότε ήταν που μου κόλλησαν το παρατσούκλι "Θεός" (God). Η ζωή μου είχε ήδη αλλάξει αλλά μετά από αυτό απέκτησε άλλο ρυθμό...". Όπως μάλιστα σημειώνει ο θρυλικός Τζον Μπαρνς, που είχε βγάλει την ασίστ για το τρίτο γκολ του Φάουλερ στο παιχνίδι "όλοι ξέραμε πόσο καλός ήταν ο Ρόμπι αλλά μετά από εκείνο το χατ-τρικ το παρατήρησαν και άλλοι".

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Έβανς): Τζέιμς, Τζόουνς, Νίκολ, Μπιόρνεμπι, Ράντοκ, Μπαρνς, Μόλμπι (57’ Τόμας), Ρέντναπ, ΜακΜάναμαν, Ρας, Φάουλερ
ΑΡΣΕΝΑΛ (Γκρέιαμ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Γένσεν (75’ Λίνιγκαν), Κίον, Άνταμς, Κάμπελ, Ράιτ, Σμιθ, Μέρσον (75’ Ντέιβις), Σβαρτς

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-6 (2006-07)

► 9 Ιανουαρίου 2007: Η μοίρα τα έφερε έτσι στην ανατολή του 2007 ώστε Λίβερπουλ και Άρσεναλ να κοντραριστούν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για δύο διαφορετικές διοργανώσεις και μάλιστα σε νοκ-άουτ παιχνίδια στο "Anfield". Το πρώτο ραντεβού στις 6 Ιανουαρίου βρήκε την Άρσεναλ να επικρατεί με 3-1 στο FA Cup απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τον 4ο γύρο (μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ροζίτσκι που πέτυχε δύο γκολ) ενώ τρεις ημέρες αργότερα "αντάμωσαν" στα προημιτελικά του League Cup.
Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς Κυπέλλου (διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα μόνο ο αρχηγός Τζέραρντ και ο γκολκίπερ Ντούντεκ), όμως η επιλογή του αυτή δεν τον δικαίωσε αφού οι λεγόμενες "ρεζέρβες" των "κόκκινων" γνώρισταν τη συντριβή με σκορ 6-3! Ήταν η ημέρα του Ζούλιο Μπαπτίστα ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές αλλά και της Άρσεναλ η οποία έφυγε για πρώτη φορά νικήτρια από την έδρα της Λίβερπουλ σε αγώνα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ βίωσε μία από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές στην ιστορία της καθώς η τελευταία φορά που είχε δεχτεί έξι γκολ μέσα στο σπίτι της ήταν στις 19 Απριλίου του 1930 με το 0-6 από την Σάντερλαντ!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Πελτιέρ, Χίπια, Παλέτα, Γουόρνοκ (58' Αλόνσο), Γκάθρι, Τζέραρντ, Αουρέλιο, Γκονσάλες (11' Λουίς Γκαρσία (75' Κάραγκερ), Φάουλερ, Μπέλαμι ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Αλμούνια, Χόιτ, Κολό Τουρέ, Τζουρού, Τραορέ (88' Κόνολι), Γουόλκοτ (74' Ντιαμπί), Φάμπρεγας, Μπίλονγκ, Ντενίλσον, Ζούλιο Μπαπτίστα, Αλαντιέρ

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-4 (2008-09)

► 21 Απριλίου 2009: Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή τη σεζόν 2008-09, όμως παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε 86 βαθμούς και έκανε νταμπλ νικών κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1 στο "Anfield", 4-1 στο "Old Trafford"), το φινάλε την βρήκε στη δεύτερη θέση με τέσσερις πόντους λιγότερους σε σύγκριση με την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον.
Το καθοριστικό ματς που "φρέναρε" την πορεία της προς τον τίτλο διεξήχθη πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου όταν υποδέχτηκε την Άρσεναλ, με τις δύο ομάδες να διαφημίζουν το ποδόσφαιρο μέσα από ένα χορταστικό 90λεπτο που έληξε με σκορ 4-4! Μεγάλος πρωταγωνιστής πάνω στο χορτάρι δεν ήταν άλλος από τον Αντρέι Αρσάβιν που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Άρσεναλ και με τέσσερα γκολ σμπαράλιασε όχι μόνο την άμυνα των "κόκκινων" αλλά και κάθε ελπίδα τους για την επιστροφή στην κορυφή εκείνη τη χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως μία ακριβώς εβδομάδα νωρίτερα (14 Απριλίου) η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε αναδειχτεί ισόπαλη 4-4 και με την Τσέλσι για τα προημιτελικά του Champions League, όπου και εκείνο το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για αυτή καθώς έφερε τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραγκερ, Άγκερ, Αουρέλιο, Αλόνσο, Μαστσεράνο, Μπεναγιούν, Κάουτ (86' Ελ Ζαρ), Ριέρα (74' Μπάμπελ), Τόρες ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κολό Τουρέ, Σιλβέστρ, Γκιμπς, Αρσάβιν, Σονγκ, Φάμπρεγας, Ντενίλσον (65' Γουόλκοτ), Νασρί, Μπέντνερ (90' Ντιαμπί) 

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1 (2013-14)

► 8 Φεβρουαρίου 2014: Η Άρσεναλ κατέβηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο χορτάρι του "Anfield" έχοντας τον αέρα της πρωτοπόρου όμως η Λίβερπουλ ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ και τους ποδοσφαιριστές του να βλέπουν... αστεράκια την ώρα του αγώνα και εφιάλτες για αρκετό καιρό. Και αυτό γιατί "καθάρισαν" το ματς μέσα στα πρώτα 20 λεπτά όταν και ο φωτεινός πίνακας έγραφε 4-0: ο Σκρτελ χρειάστηκε μόλις 53 δευτερόλεπτα παιχνιδιού για να σκοράρει και ο ίδιος έκανε το 2-0 με κεφαλιά στο 10λεπτο, ο Στέρλινγκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 17' ενώ ο Στάριτζ έγραψε το 4-0 στο 20ο λεπτό.
Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που η Άρσεναλ δέχτηκε 4 ή περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με την πρώτη να είναι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001 (τότε είχε ηττηθεί με 6-1 στο "Old Trafford), με τη Λίβερπουλ από την πλευρά της να πανηγυρίζει την δεύτερη πιο ευρεία επιτυχία απέναντι στους "κανονιέρηδες" ύστερα από το 5-0 του 1964.
Να σημειωθεί πως ήταν τόσο καταιγιστική η εμφάνιση της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς σε αυτό το πρώτο 20λεπτο ώστε οι υπεύθυνοι του αγγλικού τηλεοπτικού σταθμού "BT SPORT" να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω ματς για να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό μονόλεπτο τρέιλερ για την Premier League της οποίας δείχνουν στιγμιότυπα κάθε εβδομάδα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρότζερς): Μινιολέ, Φλάναγκαν, Κολό Τουρέ, Σκρτελ, Αλί Σισοκό, Τζέραρντ (76' Άιμπ), Χέντερσον, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ (66' Άλεν), Λουίς Σουάρες (85' Άσπας) ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (61' Γκιμπς), Αρτέτα, Γουίλσιρ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Εζίλ (61' Ροζίτσκι), Ζιρού (60' Ποντόλσκι)