ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΟΙ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ"Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-76





Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Βαλένθια, όμως κατάφερε να κάνει το 6Χ6, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικρατώντας με 77-76, χάρη σε 1 βολή του Βασίλη Σπανούλη.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Πηγή: Sport 24

Νεπτούνας - Λαμποράλ Κούτσα 80-79, ΤΣΣΚΑ - Άλμπα Βερολίνου 95-66

Η Νεπτούνας έκανε 3 τις νίκες της στη Euroleague (όλες εντός έδρας), βυθίζοντας τη Λαμποράλ Κούτσα (2-4) στην απελπισία. Αν και για την ακρίβεια, μόνη της βυθίστηκε, με τον Ερτέλ να γίνεται από ήρωας, μοιραίος.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ





Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα η ΤΣΣΚΑ που επικράτησε με 95-66 και όντας αήττητη έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Για τους Ρώσους δεν έπαιξε ο Τεόντοσιτς.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:15 Bayern Munchen vs.FC Barcelona 77-99,Live Streaming.21:45 Limoges vs. Maccabi Tel Aviv 73-79,Live Streaming.21:45 GE Turow Zgorzelec vs.Panathinaikos 69-79,Live Streaming.22:00 Emporio Armani Milan vs. Fenerbahce Ulker Istanbul 74-80,Euroleague,Eastern European Summer Time

Οι Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Ράιτ και Μπατίστα πρόσφεραν 46 από τους του Παναθηναϊκού, στο 69-79 που πανηγύρισε στην Πολωνία επί της Τουρόφ, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ







Με τον Τζέρεμι Πάργκο να βάζει την υπογραφή του στο τελευταίο λεπτό η Μακάμπι απέδρασε με τη νίκη από το Λιμόζ (79-73).ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ''ζορίστηκε'' απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο όμως επικράτησε με 80-74 στο Paladesio κι ''ανέβηκε'' στο 4-2 στον Γ' όμιλο. Στο 2-4 οι πρωταθλητές Ιταλίας.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩς

Με επιθετική πολυφωνία που... τσάκιζε κάθε άμυνα η Μπαρτσελόνα πέρασε με 77-99 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου και μαζί με το 6ο ροζ φύλλο πανηγύρισε και την μαθηματική πρόκριση στο ΤΟΡ 16.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Συνέντευξη Σα Πίντο"Εμαθα από τον Μουρίνιο"


Ο Ρικάρντο Σα Πίντο άνοιξε την καρδιά του στο Contra.gr και μίλησε για όλα. Οι φιλοδοξίες για τον Ατρόμητο, ο λόγος για τον οποίο έφυγε από τον ΟΦΗ, η σχέση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο, η λατρεία του για την πειθαρχία, η... μπουνιά στον Αρτούρ Ζόρζε και η επιθυμία του να μείνει για πολλά χρόνια στο Περιστέρι. Ολα σε 1800 λέξεις εξομολόγησης!
Πηγή: Contra

Η ΝΟVA προειδοποιεί τη Λίγκα


Η NOVA είναι δυσαρεστημένη με την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς είναι ένα από ισχυρά όπλα του συνδρομητικού καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη επιστολή στη Λίγκα με την οποία προειδοποιεί ότι θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα για την μη διεξαγωγή και μετάδοση αγώνων μιας ολόκληρης αγωνιστικής με ευθύνη του συνεταιρισμού. Το ποσό που προβλέπει η ρήτρα φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ρήτρα ενεργοποιείται μόνο όταν το πρωτάθλημα διακόπτεται με ευθύνη της Super League. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε θέμα ανωτέρας βίας, αφού η ΕΠΟ είναι αυτή που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων με τον μη ορισμό διαιτητών.
Αξίζει να σημειωθεί πως τούτη τη στιγμή δεν γίνεται λόγος για διεξαγωγή της αγωνιστικής.
Πηγή: Contra

Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ "ΥΠΕΓΡΑΨΕ" ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές 67-64




Με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει 18 πόντους στο δεύτερο μέρος και να βάζει τις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ούνικς Καζάν κέρδισε την Αναντολού Εφές (67-64) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Top 16.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Ριμπερί: «Δεν θα κάνω στην άκρη για τον Ρόις»


Ριμπερί: «Δεν θα κάνω στην άκρη για τον Ρόις»Σε συνέντευξή του στο Kicker, ο Φρανκ Ριμπερί τόνισε ότι δεν θα παραχωρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα της Μπάγερν στον Μάρκο Ρόις, σε περίπτωση που οι Βαυαροί αποκτήσουν το Γερμανό μέσο το καλοκαίρι.

Μπορεί τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Μάρκο Ρόις να δίνουν και να παίρνουν, όμως ο Φρανκ Ριμπερί δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Ο ίδιος, αν και πλησιάζει τα 32, θέλει να συνεχίζει να παλεύει ώστε να συνεχίσει να παίζει βασικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο Kicker:
«Ο Ρόις είναι εκπληκτικός παίκτης, αλλά θα συνεχίσω να είμαι εδώ ακόμα και στα 32 μου χρόνια. Νιώθω πολύ καλά και δεν πρέπει να με ξεγράφουν ακόμα από τη Μπάγερν».

Ο Ρόις έχει συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ έως το 2017 και η ρήτρα του ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον για τον Γερμανό διεθνή έχουν δείξει και άλλες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι.
Πηγή: Σπορ FM

Παπακωνσταντίνου: "Δεν είμαστε ηλίθιοι"

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μίλησε για όλα όσα ακούγονται για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ επιτέθηκε στον Βασίλη Γκαγκάτση. Αναλυτικά η συνέντευξή του.



Με αφορμή την άσχημη πορεία της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του EURO 2016 και την επίθεση που δέχεται η ΕΠΟ, o αντιπρόεδρός της και πρόεδρος της ΕΠΣΕ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο EVIAGOAL για όλα όσα ακούγονται για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, επιτέθηκε στον άλλοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση.

-Κύριε Παπακωνσταντίνου έχει ευθύνες η Ομοσπονδία για την πορεία της Εθνικής;
«Ο κ. Σαρρής ήταν ο πρώτος, μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε, που έκανε δήλωση και αναγνώρισε τις ευθύνες του, τις οποίες είπε πως θα αναλάβει και στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας. Ευνόητο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες και ο πρόεδρός μας δεν διστάζει να το πει αυτό το πράγμα δημόσια».
-Και ποιες είναι αυτές οι ευθύνες, γιατί στην ΕΠΟ καταλογίζονται πάρα πολλά.
«Το θέμα είναι και ποιοι μας καταλογίζουν ευθύνες. Δεν μιλάω για τα ΜΜΕ ή για τον απλό κόσμο. Η πορεία της Εθνικής Ομάδας με αποκορύφωμα την ήττα της στο γήπεδο Καραϊσκάκη από τα Νησιά Φερόε, αποτέλεσε ευκαιρία να επανέλθουν στο προσκήνιο κάποιοι άνθρωποι τους οποίους έχει απορρίψει η ποδοσφαιρική οικογένεια και η κοινή γνώμη. Δεν περίμενα, για παράδειγμα, από έναν άνθρωπο που καμαρώνει πως “έβαλε το τρένο στις ράγες” ότι θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί την πορεία της Εθνικής σαν ευκαιρία να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο».
-Στον κ. Γκαγκάτση αναφέρεστε;
«Ναι. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μας είπε πόσο… πονάει την Εθνική, αλλά στην πραγματικότητα άσκησε αντιπολίτευση στον Γιώργο Σαρρή και στη διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με αγάπη για την Εθνική; Αυτή η στάση δείχνει πικρία και στενοχώρια ή μήπως φανερώνει δεύτερες σκέψεις;».
​-Τι σημαίνουν οι "δεύτερες σκέψεις";​
«Αν θέλει ο Βασίλης Γκαγκάτσης -που έχασε από τον Γιώργο Σαρρή στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ- να επιστρέψει στο προσκήνιο, να το κάνει με πιο ευθύ και τίμιο τρόπο αντί να εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας. Πρέπει, όμως, να ξέρει ότι στην ξεκάθαρη προσπάθεια της επανάκαμψης του, θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό».
-Τ​ι εννοείτε​;
«Εκείνος ήταν που φόρτωσε στην ΕΠΟ την κάρτας υγείας, η οποία έχει γονατίσει οικονομικά την Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο. Την ξέχασε, όμως. Το μόνο που θυμήθηκε ήταν οι συμφωνίες με χορηγούς, τους οποίους, όμως, έφερε στην ΕΠΟ η Εθνική και οι διεθνείς με τα αποτελέσματά τους την περίοδο της πορείας προς το EURO 2004. Εκείνος ήταν που διοικούσε την ΕΠΟ επί σειρά ετών και ξαφνικά κατέβασε τη φαεινή ιδέα μιλώντας με αφορμή την… Εθνική να εκλέγεται η ΚΕΔ από τους διαιτητές. Και γιατί δεν εφάρμοσε αυτή την ιδέα κατά την προεδρία του; Κι αν θέλει να μιλήσει για το τρένο που έβαλε στις ράγες, ας θυμηθεί τι συνέβη τη νύχτα της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού αθλητισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ποιον αποδοκίμασε ο κόσμος όταν όλη η Ελλάδα είχε βγει στους δρόμους και πανηγύριζε; Τον Σαρρή και τη σημερινή ΕΠΟ; Διαβάζοντας ό,τι έλεγε ο Βασίλης Γκαγκάτσης τις τελευταίες ημέρες, είδα σε μια αποστροφή του λόγου του να αυτοαποκαλείται ηλίθιος. Το σίγουρο είναι πως ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν είναι τέτοιος. Αλλά μη νομίζει ότι είμαστε εμείς ηλίθιοι και δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα κίνητρά του ή πως δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει. Όπως επίσης δεν ήταν ηλίθιοι όσοι τον αποδοκίμαζαν όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε το 2004 η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει σε διαφορετικές βάσεις και η οποία στη συνείδηση όλων δεν αξιοποιήθηκε. Αλήθεια, ποιος ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο;».
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:45 Olympiacos vs.Valencia Basket 77-76.20:00 Galatasaray Istanbul vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade Euroleague..Eastern European Summer Time

ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΟΙ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ"


Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-76




Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Βαλένθια, όμως κατάφερε να κάνει το 6Χ6, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικρατώντας με 77-76, χάρη σε 1 βολή του Βασίλη Σπανούλη.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Πηγή: Sport 24
20:00 Galatasaray Istanbul vs Crvena Zvezda Telekom
Link 2
ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Απάντηση στον Μελισσανίδη από Εργοτέλη


Απάντηση στον Μελισσανίδη από ΕργοτέληΜε ανακοίνωσή του Εργοτέλης απαντά σε όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τονίζοντας πως προσπαθεί να αποφύγει «το δρόμο που επέλεξε η ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από ενάμιση χρόνο»…

Πολλούς τριγμούς και αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ένα από τα θέματα που έθιξε αφορά τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Εργοτέλης και η αναφορά του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ σε offshore εταιρείες που χρηματοδοτούν τους Κρητικούς.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Εργοτέλης δίνει την απάντησή της τονίζοντας πως στηρίζεται σε ίδια μέσα για την επιβίωσή της, προκειμένου –όπως αναφέρεται- να μην ακολουθήσει «το δρόμο που επέλεξε η ΑΕΚ πριν από ενάμιση χρόνο».

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σε όσα εκ των ερωτημάτων έθεσε και μας αφορούν, οφείλουμε να απαντήσουμε τα εξής:

1. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ σε ποσοστό 73,55% ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη. Το πλήρες μετοχολόγιο της εταιρείας μας είναι γνωστό, κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από την ΕΕΑ.

2. Δεν υπάρχει καμία offshore ή άλλου είδους εταιρία, ή φυσικό πρόσωπο, που να χρηματοδοτεί την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ. Καλούμε τον κ. Μελισσανίδη ή οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει κάτι διαφορετικό να το γνωστοποιήσει τόσο σε εμάς, όσο και στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Τα βιβλία της εταιρείας μας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

3. Από το καλοκαίρι του 2012, όταν απεβίωσε ο Απόστολος Παπουτσάκης, οι μόνες πηγές εσόδων της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι χορηγίες, τα εισιτήρια και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Είναι, άλλωστε, γνωστή και από καιρό δημοσιοποιημένη η έκκλησή μας προς κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή να συνεισφέρει στην επίπονη προσπάθειά μας για τη χρηματοδότηση της ομάδας. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι μαχόμαστε καθημερινά για να κρατήσουμε την εταιρεία μας ζωντανή και να αποφύγουμε τον δρόμο που επέλεξε η ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από ενάμιση χρόνο...»
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.19:00 Neptunas Klaipeda vs.Laboral Kutxa Vitoria 80-79,Live Streaming.19:30 CSKA Moscow vs.Alba Berlin 95-66,Euroleague,Eastern European Summer Time

Η Νεπτούνας έκανε 3 τις νίκες της στη Euroleague (όλες εντός έδρας), βυθίζοντας τη Λαμποράλ Κούτσα (2-4) στην απελπισία. Αν και για την ακρίβεια, μόνη της βυθίστηκε, με τον Ερτέλ να γίνεται από ήρωας, μοιραίος.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΣΣΚΑ - Άλμπα Βερολίνου 95-66

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα η ΤΣΣΚΑ που επικράτησε με 95-66 και όντας αήττητη έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Για τους Ρώσους δεν έπαιξε ο Τεόντοσιτς.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Η τρελή ιδέα του Γκαλιάνι για μεικτή Μίλαν-Ίντερ


Την ώρα που Μίλαν και Ίντερ ετοιμάζονται για το μεταξύ τους ντέρμπι, ο Αντριάνο Γκαλιάνι πρότεινε τη δημιουργία μίας μεικτής ομάδας με παίκτες και των δύο! Διαβάστε για την "τρελή" ιδέα του.
Προς το παρόν είναι μόνο μία πρόταση που δεν έχει περάσει ακόμα στη φάση του σχεδίου, όμως και μόνο που ακούστηκε από τα χείλη του αντιπροέδρου της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, είναι λογικό ότι θα προκαλέσει συζητήσεις και... αντιδράσεις.
Τι είπε το δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και επί τρεις δεκαετίες παράγοντας της Μίλαν; "Μπορούμε να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε μία ροσονερατζούρα ομάδα για να κοντράρουμε αντιπροσωπευτικές ομάδες των πόλεων στα ντέρμπι", δήλωσε αρχικά, για να αναφέρει κατόπιν αρκετά παραδείγματα ομάδων που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.
"Λοιπόν, ας δούμε. Τι λέτε για Μιλάνο κόντρα στη Μαδρίτη; Ίσως βέβαια να έπρεπε να αποφεύγαμε να παίζαμε αυτή την περίοδο με την μεικτή Ρεάλ-Ατλέτικο αλλά πώς αλλιώς θέλεις να φέρεις το θέαμα στο γήπεδο;
Στη Βαρκελώνη είναι δύσκολο να συμβεί πάντως αυτό. Η Εσπανιόλ είναι αρκετές κλάσεις κάτω από τη Μπαρτσελόνα και ίσως και περισσότερο...
Στην Αγγλία μπορούμε να σκεφτούμε τη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι για να ιδρύσουν μία μόνο ομάδα στο Μάντσεστερ. Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μας τους Μιλανέζους..."
Αυτό πάνω κάτω είναι το πλάνο (σε πολύ αόριστη μορφή) του Γκαλιάνι για ένα τουρνουά πόλεων (η "Gazzetta dello Sport" εκτιμάει πως ίσως ο Ιταλός παράγοντας έχει στο μυαλό του 16 τέτοιες πόλεις), το οποίο σίγουρα ακούγεται ελκυστικό αν σκεφτεί κανείς και άλλες πόλεις με ισχυρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις.
Στη Ρώμη το δίδυμο Ρόμα-Λάτσιο θα έκανε θραύση (αν και κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό με δεδομένη την τρομερή έχθρα των οπαδών), στη Λίβερπουλ η ομώνυμη ομάδα θα ένωνε τις δυνάμεις της με την Έβερτον, στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει το δίπολο Φενέρ-Γαλατά ενώ η πόλη της Αθήνας θα ένωνε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.
Σε ένα τέτοιο πάντως ενδεχόμενο η Μπάγερν δεν θα ωφελούταν και τόσο πολύ αν σκεφτεί κανείς ότι η άλλη ομάδα του Μονάχου βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία (Μόναχο 1860), ενώ στο Λονδίνο θα υπήρχε "θέμα" με το ποια εκ των Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ θα έμενε εκτός...
Λέτε να δούμε και τέτοιο ποδοσφαιρικό τουρνουά σε μερικά χρόνια από τώρα;
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:30 Unics Kazan vs.Anadolu Efes Istanbul 67-64 Euroleague..Eastern European Summer Time

Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ "ΥΠΕΓΡΑΨΕ" ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές 67-64

Με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει 18 πόντους στο δεύτερο μέρος και να βάζει τις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ούνικς Καζάν κέρδισε την Αναντολού Εφές (67-64) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Top 16.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

ΕΠΟ: Οριστική η αναβολή

ΕΠΟ: Οριστική η αναβολή | onsports.grΜε επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισήμανε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος αναίρεσης της απόφασης για μη ορισμό διαιτητών στα εθνικά πρωταθλήματα.
Η Ομοσπονδία εξήγησε πως εμμένει σε αυτή την απόφαση με γνώμονα την προστασία όλων των εμπλεκομένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ούτε η Πολιτεία ούτε οι ΠΑΕ έκαναν κάποια κίνηση για να αλλάξει η κατάσταση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ' Εθνική Κατηγορία).
Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας.
Διαβάστε ακόμα:
Πηγή: OnSports

Έγινε... προπονητής ο Τζος Πάουελ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζος Πάουελ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς, αποτελώντας πλέον μέλος του προπονητικού τιμ.

Ο 31χρονος άσος "μετακόμισε" τη φετινή χρονιά στους Ρόκετς, όμως τα πολλά προβλήματα που είχε στα γόνατα τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, με τις "ρουκέτες" να του προσφέρουν μία θέση στο προπονητικό τιμ της ομάδας.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του, τόνισε: "Μου πρόσφεραν αυτή τη δυνατότητα. Έψαχνα να βρω τι ήθελα να κάνω. Μετά είπα στον Κέβιν ΜακΧέιλ να το δοκιμάσω και να δούμε πού θα πάει. Το υπόλοιπο τιμ με βοηθά πολύ στην προσαρμογή μου και οι παίκτες μού επιτρέπουν να τους λέω ορισμένα πράγματα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Πρέπει να στοχεύεις στο υψηλότερο σημείο. Με ό,τι ασχοληθώ πάντως, θέλω να δίνω τα πάντα"
Ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ στις εφτά σεζόν που αγωνίστηκε στο NBA κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2009,2010), έχοντας 3,9 πόντους και 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ κατέκτησε επίσης και την Ευρωλίγκα με την ομάδα του Ολυμπιακού το 2013. Στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης στην Ρωσία, την Ιταλία, την Κίνα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Φιλιππίνες.

Πηγή: Contra

Η Premier League ΔΕΝ έχει δικά της παιδιά!


Έρευνα: Η Premier League ΔΕΝ έχει δικά της παιδιά!Μπορεί η Premier League να έχει προβλήματα; Μπορεί, είναι η απάντηση. Ένα απ' αυτά είναι και οι λίγοι Άγγλοι παίκτες που υπάρχουν στα ρόστερ των ομάδων. Διαβάστε ποιο είναι το σχέδιο και ο στόχος της FA.

Η Αγγλική Ομοσπονδία θέλει να... γεμίσει την Premier League με Βρετανούς παίκτες και ο μεγάλος στόχος είναι το 45% των παικτών να είναι ομογενείς μέχρι το 2022.
Αυτό, τουλάχιστον, είναι το «φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό, όπως το χαρακτηρίζουν στο BBC, σχέδιο του πρόεδρου της FA, Γκρεγκ Ντάικ.
Τη σεζόν που μας πέρασε το λιγότερο από το 1/3 των παικτών ήταν από την Αγγλία, δηλαδή το ποσοστό άγγιξε το 32.6% σε σύγκριση με το 69% που ήταν πριν από 20 χρόνια. Στόχος είναι το νούμερο αυτό να αλλάξει και σε βάθος 8ετίας να μετατραπεί αυτό το ποσοστό σε 45%.
Όμως, ακόμη κι αυτό να συμβεί η Αγγλία θα είναι τελευταία στη σχετική λίστα σε σχέση με Ισπανία και Γερμανία. Όπως τελευταία ήταν και το 2000 όταν και είχε το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 45%.
Η έρευνα του BBC, στη συνέχεια, εστιάζει στο ποιοι σύλλογοι έχουν στο ρόστερ τους τους λιγότερους Βρετανούς. Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ φαίνεται να προτιμούν και να εμπιστεύονται παίκτες εκτός Νησιού.
Αναφορικά με το πόσο έχουν παίξει οι Άγγλοι, σε ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 36.08% αλλά η Μπέρνλι που έχει αρκετούς παίκτες από την χώρα στη σύνθεσή της μεγαλώνει αυτό το ποσοστό.

Πηγή: Gazzetta

Γενική "απροθυμία" για τον Μαυρία

Ο Χάρης Μαυρίας φέρεται να μην επιθυμεί την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο προπονητής της Σάντερλαντ δεν συζητά την παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού.
Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές για την απόκτηση του Χάρη Μαυρια από τον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού, όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ από την Αγγλία.
Τα αγγλικά ΜΜΕ τονίζουν, επικαλούμενα το περιβάλλον του, ότι ο 20χρονος εξτρέμ διστάζει να επιστρέψει στην Αθήνα, διότι θεωρεί ότι αυτό θα αποτελέσει πισωγύρισμα στην καριέρα του.
Ο Μαυρίας φέρεται να προτιμά να παραμείνει στη Σάντερλαντ και να διεκδικήσει μία θέση στην ενδεκάδα, παρά να πάρει χρόνο συμμετοχής στη Superleague.
Παράλληλα, προστίθεται ότι ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Γκουστάβο Πογιέ θέλει να έχει τον Μαυρία στη διάθεση του, διότι έχει μικρό ρόστερ και πιστεύει στο ταλέντο του.
Ακόμα, εκφράζονται οι απορίες για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει οικονομικά το συμβόλαιο του Μαυρία, αφού στο Νησί είναι γνωστή η δεινή οικονομική του θέση.
Πηγή: Sport 24

LIVE εικόνα: Οι δηλώσεις του Μελισσανίδη

LIVE, Μελισσανίδη,LIVE, melissanidiΤο SentraGoal, μέσω του enwsi.gr, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά, με εικόνα και ήχο, τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σαρρής: "Ας φέρουν ξένους διαιτητές"

Ο Γιώργος Σαρρής δεν προτίθεται να υποχωρήσει όσον αφορά στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών, όπως τόνισε με δηλώσεις του.
"Αν δεν μου στείλουν μέχρι τις 12 σήμερα (20/11) το μεσημέρι την δήλωση που ζητήθηκε δεν θα οριστούν οι διαιτητές για τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου.
Αν θέλουν ας φέρουν ξένους διαιτητές...", δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARENA FM 89.4".
Πηγή: Sport 24

Ντούμπλιεβιτς: «Μακάρι να ήταν μόνο ο Σπανούλης... είναι κι άλλοι»

Ντούμπλιεβιτς: «Μακάρι να ήταν μόνο ο Σπανούλης... είναι κι άλλοι»Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μιλά στο gazzetta.gr για το αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό (19:45/Novasports 2) και τις σοκολάτες που τον ενώνουν με τον Όλιβερ Λαφαγέτ.

Η Βαλένθια θα αγωνιστεί απόψε με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα τη βάλει πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολος αντίπαλος όπως παραδέχεται ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο Μαυροβούνιος σέντερ θεωρείται ο σταρ της ομάδας (τουλάχιστον πριν την έλευση του Νεμάνια Νέντοβιτς) και μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή αναμέτρηση.
Μπόγιαν ποια είναι η άποψή σου για το ματς με τον Ολυμπιακό;
Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο από τα δέκα της πρώτης φάσης. Έχουμε έρθει όμως για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη την οποία χρειαζόμαστε. Το ρεκόρ μας (1-4) μέχρι τώρα δεν είναι καλό και ψάχνουμε ευκαιρία να το βελτιώσουμε. Σίγουρα όμως απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα εκτός έδρας δεν το λες και εύκολη υπόθεση.
Η πρόκριση στο Top 16 πάντως είναι ακόμη συζητήσιμη για τη Βαλένθια;
Δεν είμαστε καλά. Το ευχάριστο είναι πως στον δεύτερο γύρο έχουμε τρία εντός έδρας ματς. Πρέπει να τα νικήσουμε και μετά ψάχνουμε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα πάντως.
Ποιο είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού;
Πολλοί θα πουν… ο Σπανούλης. Μακάρι να ήταν μόνο αυτός. Σπουδαίος παίκτης, αλλά έχει και πολύ καλούς συμπαίκτες. Πραγματικά είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα αν σταματήσουμε τον Σπανούλη πάντως θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.
Ο ώμος σου σε τι κατάσταση είναι; Έχει συνέλθει πλήρως από το χειρουργείο;
 Δεν είμαι τέλεια, αλλά έχω συνέλθει στο μεγαλύτερο ποσοστό. Στο μπάσκετ υπάρχουν πολλές σωματικές επαφές. Συμβαίνουν αυτά και ελπίζω να μην τραυματιστώ ξανά.
Ο Λαφαγέτ από συμπαίκτης… αντίπαλος.
Σπουδαίο παιδί. Κάναμε πολύ παρέα στη Βαλένθια και μας βοήθησε πολύ. Κρίμα που θα πρέπει να τον νικήσω αύριο (σ.σ σήμερα). Πέρυσι τρώγαμε συνέχεια σοκολάτες μαζί. Μας ένωνε η αγάπη για τη σοκολάτα…

Πηγή: Gazzetta

Μύλος με Μέσι

Μύλος με ΜέσιΤην ώρα που ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει ρήξη στις σχέσεις Μέσι-Μπαρτσελόνα και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον ομάδων για τον Αργεντινό σταρ, ο πρόεδρος του συλλόγου καθησυχάζει…

Κάποιες δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι άναψαν φωτιές στην Μπαρτσελόνα, καθώς για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό ένα «παράθυρο» να μην μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Έκτοτε διάφορα ισπανικά ΜΜΕ έχουν κάνει λόγο για ρήξη στις σχέσεις του Αργεντινού σταρ με τη διοίκηση, με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cope να υποστηρίζει πως το συμβούλιο του συλλόγου θέλει να τον πουλήσει πριν τις εκλογές του 2016. Η Sport, δε, αναφέρει πως Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ είναι ήδη στη… σειρά για να κάνουν δικό τους τον «Λέο» εφόσον προκύψει τέτοια ευκαιρία.

Πάντως ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, φέρεται να επικοινώνησε με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή και να τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από πλευράς συλλόγου και πως όλοι είναι ικανοποιημένοι με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του γιου του.
Πηγή: Σπορ FM