ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Φαν Χάαλ: «Δεν αξίζουν Χρυσή Μπάλα οι Μέσι και Ρονάλντο»

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίζονται ως τα απόλυτα φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» από την FIFA, ωστόσο, ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν… ασπάζεται τη συγκεκριμένη σκέψη.
Ο Ολλανδός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής ομάδας της χώρας του, σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του αγγλικού συλλόγου, υποστήριξε πως ο Αργεντίνος αστέρας της Μπαρτσελόνα και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν πρέπει να κατακτήσουν το βραβείο, μια και στην… λίστα υπάρχουν και Γερμανοί, οι οποίοι το καλοκαίρι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία.
«Τις περισσότερες φορές, οι παίκτες που παίρνουν την «Χρυσή Μπάλα» είναι οι πιο διάσημοι. Νομίζω πως νικητής θα είναι ένας εξ των Ρονάλντο και Μέσι, αλλά θέλω να πω πως θα πρέπει να κερδίσεις κάτι. Το πιο σημαντικό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι ένας Γερμανός ποδοσφαιριστής, καθώς το αξίζουν», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.
Πηγή: OnSports

ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-79

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με την Καρσίγιακα και γνώρισε τη δεύτερή του ήττα στο Eurocup με 79-74
Οι Θεσσαλονικείς με αυτή την ήττα «πέταξαν στα σκουπίδια» το σπουδαίο «διπλό» της πρεμιέρας μέσα στη Σμύρνη κι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση του ομίλου τους. «Δήμιος» για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους.
Ο αγώνας
Όλα τα στοιχεία του ντέρμπι είχε η αναμέτρηση πριν το τζάμπολ κι αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ και η Καρσίγιακα συμβάδιζαν. 
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-20 για τους γηπεδούχους. Μάλιστα στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν με διαφορά 13 πόντων (38-25), με τους 1500 οπαδούς τους να παραληρούν στις εξέδρες του κλειστού της Πυλαίας. Η απάντηση του συγκροτήματος του Ουφούκ Σαρίτσα ήταν άμεση και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-41.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι Τούρκοι πλησίασαν ακόμα περισσότερο, όμως ένα ξέσπασμα του κορυφαίο του «Δικεφάλου του Βορρά» Κώστα Χαραλαμπίδη (18 π.) έδωσε εκ νέου σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (65-57) στο 30'.
Τα τελευταία δέκα λεπτά φάνηκαν... αιώνας για την ελληνική ομάδα. Ο Σαρίτσα αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, αλλά ο Στρόμπερι το πήρε πάνω του και με διαδοχικούς πόντους βοήθησε την Καρσίγιακα να περάσει για πρώτη φορά μπροστά μετά την πρώτη περίοδο με 68-66. Το άγχος «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ και οι Τούρκοι έφυγαν με ένα σημαντικό «διπλό» που τους ανέβασε στη δεύτερη θέση παρέα με τους «ασπρόμαυρους».
Δεκάλεπτα: 24-20, 45-41, 65-57, 74-79
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 1, Λιάπης 8 (2), Χαραλαμπίδης 18 (4), Κάρτερ 7 (1), Κακαρούδης 8 (2), Τσόχλας 5 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 6, Όντουμ 10 (1), Βον 8, Σαλούστρος 2
Καρσίγιακα (Ουφούκ Σαρίτσα): Ντεμίρ 9, Παλάσιος 6, Χερσέκ 5 (1), Στρόμπερι 23 (3), Κοτς, Ντίξον 16 (2), Σονσίρμα, Γκάμπριελ 5, Αλτάι 5, Ντίμπλερ 10 (2), ΣεντούρκΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-79
Πηγή: OnSports

Γράφουν για Ομπρανιάκ και ΠΑΟΚ

Γράφουν για Ομπρανιάκ και ΠΑΟΚΣε μεταγραφικό σενάριο με τον Λουντοβίκ Ομπρανιάκ της Βέρντερ Βρέμης συνδέσει τον ΠΑΟΚ δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Kicker.

Σε ένα ακόμα μεταγραφικό σενάριο εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ.

Σε γαλλικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ενδέχεται να επανεξετάσει την περίπτωση του Γιοάν Μολό, ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Kicker παρουσιάζεται ως πιθανός επόμενος προορισμός του Λουντοβίκ Ομπρανιάκ.

O Πολωνός (με γαλλικές ρίζες) δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς δεν υπολογίζεται στην Βέρντερ Βρέμης και ανάμεσα στα διάφορα σενάρια για το μέλλον υπάρχει αναφορά στους «ασπρόμαυρους».

Ο 30χρονος άσος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα. Με την εθνική Πολωνίας μετράει 6 γκολ σε 34 εμφανίσεις και ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια τους στο Euro 2012. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μετς, εντυπωσίασε για μια πενταετία (2007-2012) με την φανέλα της Λιλ, ακολούθησε η μεταγραφή στην Μπορντό και από το 2014 ανήκει στην Βέρντερ Βρέμης.
Πηγή: Σπορ FM

ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑΓΜΑ ΓΝΑΘΟΥ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Σοκ με Ρόλε στον Αστέρα

Σοκ με Ρόλε στον ΑστέραΣοκ στην Τρίπολη με τον Μάρτιν Ρόλε. Ο μέσος του Αστέρα υπέστη κάταγμα κάτω γνάθου κατά τη διάρκεια του φιλικού που έδωσε η πρώτη ομάδα με την Κ20 και μέσα στις επόμενες ώρες θα χειρουργηθεί ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά.
Από κει και πέρα, στο φιλικό παιχνίδι με την Κ20 οι δύο προπονητές, Στάικος Βεργέτης και Μίλαν Πάβλοβιτς, χρησιμοποίησαν από μία ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαν στη διάθεση τους.
Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε με τέρματα που σημείωσαν οι Παντελιάδης, Πάρα, Μάσα, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μπακασέτας, ενώ για την Κ20 σκόραρε ο Τριανταφύλλης.
Για την ανδρική ομάδα ήταν σημαντικό ότι έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο Κουρμπέλης, Γκόιαν και στο δεύτερο ο Τιε Μπι, ενώ για την ομάδα νέων είναι πάντα μία σημαντική εμπειρία να αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα.
Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε την εξής ενδεκάδα: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μάσα, Μουνάφο, Πάρα, Ρόλε (Γιαννιώτας), Νίκο Φερνάντεθ. Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Μπαντής, Άσεν, Κυριακόπουλος, Τιε Μπι, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Μπακασέτας, Ουσέρο, Μπαράλες, Ντιμπολά, Παπαχρήστος.
Παράλληλα με το φιλικό παιχνίδι, ο Τζέρυ Ούγκεν προπονούσε τους τερματοφύλακες του Αστέρα με τις πάντα απαιτητικές του ασκήσεις.
Πηγή: Goal




Παρόντες Αφελάι, Ελαμπντελαουί

Παρόντες Αφελάι Ελαμπντελαουί,parontes afelai elabntelaouiΟι Αφελάι, Ελαμπντελαουί επέστρεψαν στο Ρέντη, έκαναν αποθεραπεία και ο Μίτσελ περιμένει απόψε και τους Κασάμι, Ντοσεβί, ενώ θα αργήσει όπως πάντα ο Εντιγκά
Πηγή: Sport 24

«Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν παντού…»

«Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν παντού…»Βέβαιος πως οι Έλληνες παίκτες μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για την αποχώρηση από τη Φουενλαμπράδα και το μέλλον του.

Μπορεί ο «γάμος» με τη Φουενλαμπράδα να μην στέριωσε, αλλά ο Μανώλης Παπαμακάριος έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 34χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στους λόγους του «διαζυγίου» με την ισπανική ομάδα, το μέλλον του, αλλά και τους «αιώνιους».

Αναλυτικά, ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στην εκπομπή Play Ball και στους Μάνο Ζερβάκη, Νίκο Ζέρβα και Μαρίνο Πρίντεζη για:


-την αποχώρησή του από τη Φουενλαμπράδα: «Ο επαγγελματισμός αθλητισμός έτσι είναι. Ο προπονητής έκρινε πως δεν ταίριαζα στην ομάδα, εγώ δεν ήμουν ευχαριστημένος με το ρόλο μου και κοινή συναινέσει λύσαμε τη συνεργασία μας. Τα πρώτα δύο χρόνια στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν καταπληκτικά. Όμως η κρίση έχει αγγίξει και το ισπανικό μπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε 5-6 ομάδες, οι υπόλοιπες έχουν οικονομικά προβλήματα».

-την παρουσία πολλών Ελλήνων στην ACB: «Οι Έλληνες παίκτες έχουν πολύ καλό όνομα και όσα παιδιά έχουν παίξει στην ACB έχουν αποδώσει. Αν μπορέσεις να παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι πολύ σκληρό, μπορείς να αγωνιστείς παντού. Είναι μια πρόκληση για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην ACB. Όλα τα παιχνίδια είναι δυνατά, μέσα έξω, και πρέπει να είσαι πάντα 100% έτοιμος. Οι Έλληνες έχουν ένα πολύ καλό όνομα σαν επαγγελματίες και γνωρίζουν πολύ καλά την τακτική. Μπορεί η Ισπανία να έχει περισσότερο ταλέντο, αλλά προπονητικά και τακτικά η Ελλάδα είναι πιο μπροστά».

-την απουσία πολλών ικανών Ελλήνων παικτών από την Α1: «Το να λείπουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα πρόβλημα. Για να γυρίσουν θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες συνθήκες. Οι ομάδες έχουν κάνει κάποια βήματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμη πιο φερέγγυες. Επίσης θα πρέπει να κάνουμε βήματα και στο μάρκετινγκ για να έχουν οι ομάδες επιπλέον έσοδα».

-το δικό του μέλλον: «Είμαι ακόμη στην Ισπανία, τελευταία μέρα. Επιστρέφω την Πέμπτη. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες στην Ελλάδα και μια περίπτωση από το εξωτερικό. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα, θα έχω μια συνάντηση με τον μάνατζέρ μου και από τη Δευτέρα θα μπορούμε να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο».

-τον Ολυμπιακό και το ματς με τη Βαλένθια: «Η Βαλένθια μετά την κατάκτηση του Eurocup είχε δύο σημαντικές απώλειες, τον Ντόελμαν και τον Λαφαγέτ. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα και με τον ερχομό του κ. Σφαιρόπουλου δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο».

-τον Παναθηναϊκό και το ματς με την Τουρόβ: «Ο Παναθηναϊκός μού έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση. Νομίζω πως τα αποτελέσματα που έχει φέρει είναι φυσιολογικά βάσει της εικόνας του. Το ματς με την Τουρόβ είναι σαν τελικός για την πρόκριση και νομίζω πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα δείξουν την απαιτούμενη προσοχή για να πάρουν τη νίκη».
Πηγή: Σπορ FM

Η παρωδία του Ακτή Ελεφαντοστού - Καμερούν


Καμερούν και Ακτή Ελεφαντοστού βολεύονταν αμφότερες με την ισοπαλία και με το σκορ ισόπαλο 0-0, προτίμησαν να μην παίξουν ποδόσφαιρο, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. (VIDEO)

Με το Καμερούν να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του από τη νίκη επί του ΛΔ Κονγκό, η Ακτή Ελεφαντοστού χρειαζόταν ένα βαθμό στην αναμέτρηση του Αμπιτζάν για να περάσει και αυτή στην τελική φάση του Κόπα Άφρικά που θα διεξαχθεί στην Ισημερινή Γουινέα. Αφού το είχε πετύχει μέχρι το 90', αμφότερες οι ομάδες αποφάσισαν να μην παίξουν ποδόσφαιρο στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων.
Θέλετε ένστικτο της επιβίωσης, θέλετε κοινή λογική, έτσι εκτυλίχθηκαν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν: 
Πηγή: Sport 24

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο υποφέρει...»

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο υποφέρει...»,Ο Νικ Χάρις, ο οποίος έφερε εις πέρας την έρευνα της Daily Mail που κατατάσσει στον πάτο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάει στο gazzetta.gr για τα ευρήματα και την διαφθορά στην Ελλάδα.
Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.19:00 PAOK BC vs. Pinar Karsiyaka Izmir 74-79 Euro Cup Eastern European Summer Time

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με την Καρσίγιακα και γνώρισε τη δεύτερή του ήττα στο Eurocup με 79-74
Οι Θεσσαλονικείς με αυτή την ήττα «πέταξαν στα σκουπίδια» το σπουδαίο «διπλό» της πρεμιέρας μέσα στη Σμύρνη κι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση του ομίλου τους. «Δήμιος» για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους.
Ο αγώνας
Όλα τα στοιχεία του ντέρμπι είχε η αναμέτρηση πριν το τζάμπολ κι αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ και η Καρσίγιακα συμβάδιζαν. 
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-20 για τους γηπεδούχους. Μάλιστα στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν με διαφορά 13 πόντων (38-25), με τους 1500 οπαδούς τους να παραληρούν στις εξέδρες του κλειστού της Πυλαίας. Η απάντηση του συγκροτήματος του Ουφούκ Σαρίτσα ήταν άμεση και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-41.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι Τούρκοι πλησίασαν ακόμα περισσότερο, όμως ένα ξέσπασμα του κορυφαίο του «Δικεφάλου του Βορρά» Κώστα Χαραλαμπίδη (18 π.) έδωσε εκ νέου σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (65-57) στο 30'.
Τα τελευταία δέκα λεπτά φάνηκαν... αιώνας για την ελληνική ομάδα. Ο Σαρίτσα αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, αλλά ο Στρόμπερι το πήρε πάνω του και με διαδοχικούς πόντους βοήθησε την Καρσίγιακα να περάσει για πρώτη φορά μπροστά μετά την πρώτη περίοδο με 68-66. Το άγχος «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ και οι Τούρκοι έφυγαν με ένα σημαντικό «διπλό» που τους ανέβασε στη δεύτερη θέση παρέα με τους «ασπρόμαυρους».
Δεκάλεπτα: 24-20, 45-41, 65-57, 74-79
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 1, Λιάπης 8 (2), Χαραλαμπίδης 18 (4), Κάρτερ 7 (1), Κακαρούδης 8 (2), Τσόχλας 5 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 6, Όντουμ 10 (1), Βον 8, Σαλούστρος 2
Καρσίγιακα (Ουφούκ Σαρίτσα): Ντεμίρ 9, Παλάσιος 6, Χερσέκ 5 (1), Στρόμπερι 23 (3), Κοτς, Ντίξον 16 (2), Σονσίρμα, Γκάμπριελ 5, Αλτάι 5, Ντίμπλερ 10 (2), ΣεντούρκΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-79
Πηγή: OnSports

Live Streaming.18:00 Olympiacos vs Zenit Kazan 0-3(26-28)(19-25)(20-25) CEV Champions League..Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός-Ζενίτ Καζάν 0-3,olybiakos-zenit kazan 0-3Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε δύο σετ με αντίπαλο την πανίσχυρη ρωσική Ζενίτ Καζάν, ωστόσο τα λάθη δεν του επέτρεψαν να κατακτήσει τουλάχιστον ένα σετ.

Έτσι είναι ο Σουμάχερ σήμερα

Μπορεί η οικογένεια του Michael Schumacher να μη δίνει πληροφορίες για την πορεία της αποκατάστασης του, όμως ο καλός του φίλος και πρώην οδηγός της Formula 1, Phillippe Streiff, με δηλώσεις του δίνει μία εικόνα της κατάστασης του Γερμανού πρωταθλητή.

Ο 59χρονος Γάλλος πιλότος είναι τετραπληγικός, ύστερα από ατύχημα που είχε στις 15 Μαρτίου του 1989, κατά την διάρκεια δοκιμών στην πίστα της Βραζιλίας.
Ο Streiff έκανε δηλώσεις στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, τονίζοντας: "O κόσμος λέει πως "ο Σουμάχερ καλυτερεύει". Όλα όμως είναι σχετικά. Η κατάστασή του είναι περίπλοκη και δύσκολη. Είναι παράλυτος σε μία αναπηρική καρέκλα. Επίσης, υποφέρει από κενά μνήμης και προβλήματα στο λόγο".
"Το να βρίσκεται στο σπίτι και περιτριγυρισμένος από μέλη της οικογένειάς του ίσως επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης λίγο, όμως είναι πολύ δύσκολο. Προφανώς, μπορεί να επικοινωνεί με τα μάτια με τη σύζυγό του και τον μάνατζέρ του".
Πηγή: Contra

«Μας άγχωσε η νίκη επί του Ολυμπιακού»


«Μας άγχωσε η νίκη επί του Ολυμπιακού»Το άγχος που προκλήθηκε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη, αλλά και τη δύναμη που τους έδωσε για το επόμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ τόνισε η Αγγελική Καββαδία.

Για τις νίκες του Παναθηναϊκού κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ μίλησε η Αγγελική Καββαδία, σχολιάζοντας την γενικότερη παρουσία της ομάδας της στη φετινή Α1 γυναικών.

Η πολυτιμότερη παίκτρια της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μίλησε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» του Novasports για την πρωταγωνιστική φετινή πορεία των «πράσινων», αλλά και για τον κόσμο της ομάδας που δεν σταματάει να τους στηρίζει.

Αναλυτικά:

Για το άγχος της νίκης: «Εγώ προσωπικά δεν αγχώνομαι γι' αυτό. όποτε παίζω νιώθω ότι δίνω ότι μπορώ και δεν κοιτάζω τον αντίπαλο. Δίνω το 100% πάντα ως Αγγελική Καββαδία».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Η παρουσία του κόσμου στηρίζει την ομάδα. Όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί, μας είχαν αγκαλιάσει. Οι φωνές η ατμόσφαιρα ήταν λες και ήταν δίπλα μας. Ήταν καταπληκτικό. Ήταν τόσο δυνατά η φωνή που ήταν λες και είχα βάλει ακουστικά και με στήριζαν. Ευχαριστιέμαι να παίζω στην Κυψέλη, την Κυριακή έμοιαζε σαν να παίζαμε στην Λεωφόρο».

Για τη νίκη με τον Ολυμπιακό: «Η νίκη μας άγχωσε λίγο για το ματς με ΑΕΚ. Αλλά μετά αυτό έγινε δύναμη για τη νίκη και την εμφάνιση. Η νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο Ρέντη ανεβάζει τις προσδοκίες σε παίκτριες και κόσμο. Θα πρέπει να δίνουμε όπως και κάνουμε πλέον το 100%. Θεωρώ ότι ξεκινάμε δυναμικά και ο στόχος είναι να φτάσουμε στην κορυφή. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον την δυνατότητα. Πάντα στο τέλος βέβαια κρίνονται όλα αλλά η καθεμιά ξεχωριστά έχουμε δέσει ως ομάδα».

Για τα ινδάλματά της: «Όταν ήμουν στον Ηρακλή Κηφισιάς μου άρεσε πολύ το στυλ παιχνιδιού της Μαρίσα Φερνάντεζ. Επίσης θαύμαζα την Μαρία Χατζηνικολάου».

Για το καλύτερο στοιχείο της: «Στο παιχνίδι μου αρέσει περισσότερο το μπλοκ. Χαίρομαι περισσότερο όταν παίρνω πόντο από μπλοκ παρά από επίθεση».

Για τον Ηρακλή Κηφισιάς: «Η ομάδα έχει δώσει πολλές αθλήτριες στο ελληνικό βόλεϊ όπως η Γιώτα, η Διώτη, η Λαμπρούση, η Ιβάνοβα, η Νομικού. Είναι μεγάλη η παραγωγή».

Για τον προπονητή της και τη δουλειά του: «Θεωρώ πως κάθε προπονητής θα τονίσει τα λάθη του αθλητή ώστε να τα διορθώσει. Πιστεύω ότι ο κ. Ρούσης μας βοηθά όλες στο καλύτερο δυνατό που μπορεί για να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά. Έχω μάθει να είμαι προσηλωμένη σε ότι ζητά να ακολουθήσω όσο μπορώ τις τεχνικές οδηγίες του. Ότι κάνεις στην προπόνηση θα σου βγει στον αγώνα. Βέβαια δεν είναι εύκολο πάντα κάθε μέρα να δίνεις το 100%. ξεκινάς σιγά, σιγά και προσδοκάς στο τέλος της εβδομάδας να δίνεις το 100%».
Πηγή: Σπορ FM

Ο "Παπ" ζορίζεται, αλλά διδάσκει μπάσκετ Εάν ξεπεράσει τον σκόπελο...

Εάν ξεπεράσει τον σκόπελο...Ο Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι ο "Παπ" παίζει καλά ακόμα κι όταν παίζει άσχημα.

Ξενύχτησα δύο συνεχόμενα βράδια για να δω στον ΟΤΕ ΤV τον Παπανικολάου: Χιούστον-Οκλαχόμα Κυριακή προς Δευτέρα, Μέμφις-Χιούστον ξημερώματα Τρίτης. Τον είδα.  Και τον λυπήθηκε η ψυχή μου.
Εξηγούμαι, πριν παρεξηγηθώ.
Ο φίλος μας παίζει μια χαρά μπάσκετ. Χάρηκα με αυτά που είδα.
Δεν έδινα μεγάλη σημασία σε όσα συνέβαιναν γύρω του. Παρακολουθούσα μόνο τον «Παπ», τις κινήσεις του με ή χωρίς τη μπάλα, τις αντιδράσεις του προπονητή και των συμπαικτών σε ό,τι ο ίδιος έκανε (ή δεν έκανε), τις εκφράσεις του προσώπου του, τη γλώσσα του σώματος.
Οι Χιούστον Ρόκετς είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Κέρδισαν 9 από τους πρώτους 11 αγώνες. Λογικά θα μπουν στα πλέι-οφ και θα κάνουν και θόρυβο.
Σε αυτή την αξιόλογη ομάδα, ο Κώστας Παπανικολάου είναι έκτος παίκτης και παίζει κατά μέσο όρο 23,4 λεπτά. Σε έναν αγώνα ξεκίνησε βασικός.
Στις δύο μεταδόσεις του διημέρου, ο Ελληνας φίλαθλος είδε τους Ρόκετς από την καλή αλλά και από την ανάποδη, αφού γνώρισαν συντριβή στο Μέμφις. Ο Παπανικολάου δεν διακρίθηκε σε αυτούς τους αγώνες. «Είχε άγχος επειδή τον έβλεπαν οι φίλοι του στην Ελλάδα», είπε κάποιος, χάριν αστεϊσμού. Οι αστεϊσμοί συχνά περιέχουν επικίνδυνες δόσεις αλήθειας.
Ο «Παπ» προσπαθεί πάνω απ’όλα να διώξει το φυσιολογικό του άγχος και να βγάλει τον Ελληνα από μέσα του. Είναι πλέον με το σπαθί του παίκτης ΝΒΑ και δεν χρειάζεται να πτοείται από το πρώτο άστοχο σουτ, όπως συνέβη στο Μουντομπάσκετ. Κανείς δεν του μετράει τα «τούβλα» στο Χιούστον. Άλλα πράγματα κοιτάζουν οι προπονητές του στο Χιούστον.
Ετσι ελπίζω, τουλάχιστον.
Αφήστε με να σας εξηγήσω τι εννοώ, όταν γράφω ότι τον λυπήθηκε η ψυχή μου.
Ο Παπανικολάου προσπαθεί να παίξει κανονικό μπάσκετ, σε μία ομάδα όπου (ως είθισται στο ΝΒΑ) οι περισσότεροι κοιτάζουν τα στατιστικά τους.
Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι το αστέρι της ομάδας, κάτοχος χρυσός μεταλλίου από το Παγκόσμιο Κύπελλο και υποψήφιος MVP για τη χρονιά που ξεκίνησε. Αλλά παίζει για την πάρτη του, σαν να προσπαθεί να μιμηθεί τον Κόμπι Μπράιαντ. Πρώτα σουτάρει και μετά σκέφτεται. Η δημιουργική του διάθεση του εξαντλείται σε λόμπες προς τον Ντουάιτ Χάουαρντ και σε πάσες αιφνιδιασμού.
Ο πόιντ-γκαρντ είναι ο Πάτρικ Μπέβερλι, του Ολυμπιακού ο Μπέβερλι, καλή προσωπική άμυνα, το κεφάλι κάτω, αλλά μηδέν κουμάντο. Ο Αρίζα και ο Τέρι είναι spot-shooters που δεν κοιτάζουν τι συμβαίνει γύρω τους.
Το ταλέντο είναι άφθονο, αλλά απολύτως ενταγμένο στην απλουστευτική λογική του ΝΒΑ, όπου τίποτε δεν βγαίνει μέσα από ομαδική δουλειά ευρωπαϊκού τύπου. Οι Γκρίζλις, που έχουν στα κύτταρά τους ευρωπαϊκή νοοτροπία, έκαναν τους Ρόκετς να μοιάζουν με παιδική χαρά. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα κάνουν και οι Σπερς, όταν φτάσει η ώρα των πλέι-οφ.
Μέσα σε αυτό το αλαλούμ, μίας από τις καλύτερες επαναλαμβάνω ομάδες του ΝΒΑ, ο Παπανικολάου προσπαθεί να κάνει το σωστό.
Είναι ο μοναδικός που κυκλοφορεί τη μπάλα γρήγορα και με τη μία. Ο μοναδικός που κάνει σκριν για τους συμπαίκτες του. Ο μοναδικός που θα αναζητήσει την έξτρα πάσα μέσα από το μποτιλιάρισμα, ξαφνιάζοντας συχνά τον υποψήφιο παραλήπτη της. Ο μοναδικός που κοιτάζει να δώσει βοήθειες σε κάθε μαρκάρισμα.
Παίζει καλά ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά. Σπανίως δέχεται καλάθι από τον παίκτη του, ακόμα κι όταν παίζει «τεσσάρι».
Α, ξέχασα να σας το πω αυτό. Ο Κέβιν Μακχέιλ τον εμπιστεύεται μεν, αλλά τον χρησιμοποιεί σε ρόλο πάουερ-φόργουορντ (εξ ημισείας με τον Λιθουανό Μοτιεγιούνας στα τελευταία παιχνίδια), λες και υπάρχει ο,τιδήποτε «πάουερ» στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Στο ΝΒΑ έχει σουξέ ο ρόλος του “stretch four”, ώστε να ανοίγουν οι αντίπαλες άμυνες για να κυνηγήσουν το ελαφρύ «τεσσάρι» που ξέρει να σουτάρει.
Στα μετόπισθεν, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται. Στον αγώνα της Κυριακής, ο Παπανικολάου αναγκάστηκε να μαρκάρει τον …Ιμπάκα. Τη Δευτέρα, τον δυναμίτη Ζακ Ράντολφ. Εφαγε αρκετό ξύλο, αλλά το κράτησε το φρούριο.
Ο Παπανικολάου είναι ακόμη στην αρχή. Εμφανίζεται διστακτικός στο σουτ και γίνεται υπερβολικά «streaky» όταν τον πιάνουν τα ψυχολογικά του: το κοντέρ του έγραψε 8/10 τρίποντα στα δύο καλύτερα παιχνίδια του, αλλά 4/32 στα υπόλοιπα. Φοβάται την επαφή και δεν κερδίζει καθόλου βολές. Εχει σχετικά εύκολο το λάθος, όταν επιχειρεί διείσδυση ή πάσα από μέσα προς τα έξω.
Ωστόσο, καταλαβαίνει το παιχνίδι καλύτερα από τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους του. Η μπασκετική του παιδεία βγάζει μάτι. Οι ασίστ που μοιράζει, 3 σε κάθε παιχνίδι παρά τα προβληματάκια του στον χειρισμό της μπάλας, είναι ρεκόρ καριέρας.  Το ίδιο και τα 4,2 ριμπάουντ, μάχες κερδισμένες απέναντι σε θηρία.
Η ικανότητά του στο ανοιχτό γήπεδο είναι αντάξια των παικτών που βγάζουν παντεσπάνι δίπλα του. Τα αμυντικά του στατιστικά, 1 κλέψιμο και 0.6 τάπες, δείχνουν διάθεση και οξυδέρκεια. Το σουτ ασφαλώς θα βελτιωθεί μόλις λυθούν τα χέρια και το μυαλό. Το ταλέντο συνδυάζεται με εργατικότητα και ταπεινοφροσύνη.
Τελευταία, ο Παπανικολάου άρχισε να μιλάει προς τους συμπαίκτες του (περισσότερο τους δευτεροκλασάτους παρά τις φίρμες), όταν αισθάνεται ότι κάτι έγινε λάθος μέσα στο παιχνίδι. Μου άρεσε αυτό. Στους συμπαίκτες, δεν ξέρω αν άρεσε.
Ας μη ξεχνάμε, ότι ο Παπανικολάου είναι ρούκι. Λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους υπόλοιπους πρωτάρηδες, αλλά ρούκι. Με εξαίρεση 2-3 που εμφανίστηκαν εξαρχής έτοιμοι (αλλά και επιρρεπείς σε φοβερά σκαμπανεβάσματα), οι υπόλοιποι παίζουν ελάχιστα ή καθόλου και πάντως όχι καλύτερα από το δικό μας παιδί.
Αμερικανοί, αλλά και Ευρωπαίοι: ο πολύς Νίκολα Μίροτιτς έχει εξαφανιστεί στο Σικάγο, ενώ ο Κροάτης Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς απογοητεύει στο Μπρούκλιν.
Ευρωπαίοι, αλλά και Αμερικανοί: ο Αντριου Ουίγκινς (γιος του δικού μας Μίτσελ), νούμερο 1 στο φετινό ντραφτ, παίζει 26,2 λεπτά στο ναυάγιο της Μινεσότα. Ο Άαρον Γκόρντον, το νο4 της ίδιας λίστας, έχει συνολικά 22 πόντους και 10 ριμπάουντ στους πρώτους 5 αγώνες του στο Ορλάντο.
Αυτοί, βέβαια, είναι 19άρηδες και 20άρηδες. Ο "Παπ" έκλεισε τα 24.
Το πρόβλημα του Κώστα Παπανικολάου είναι ότι –αντίθετα με άλλα ρούκια, που έδεσαν τον γάιδαρό τους για συναπτή τριετία- έχει συμβόλαιο 1 έτους στο Χιούστον. Αισθάνεται ότι δίνει εξετάσεις σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση.
Δεν είναι εύκολο να αντέξει κάποιος αυτό το βάρος, οσοδήποτε ώριμος και συνειδητοποιημένος κι αν είναι. Εάν ξεπεράσει το σκόπελο του ερχόμενου καλοκαιριού, νομίζω ότι δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα. Με εξαίρεση, ελπίζω, την Εθνική Ελλάδας.

Πηγή: Gazzetta

Απειλεί με αποχώρηση η Skoda Ξάνθη!

Απειλεί με αποχώρηση η Skoda Ξάνθη!Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τη θέση που θα κρατούσε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας εξέδωσε η διοίκηση της Skoda Ξάνθης, η οποία άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη Σούπερ Λίγκα και στο χώρο της διαιτησίας πήρε η Skoda Ξάνθη, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και απαρίθμησε τα όσα θα ανέφερε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας το οποίο αναβλήθηκε.

Οι Ακρίτες γνωστοποιούν τις προτάσεις τους και στο τέλος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, «εφόσον δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς».

Η ανακοίνωση

ΘΕΣEΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΟ
Σ’ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΓΟΥΣ

1. Α. Όσον αφορά, στα γεγονότα βίας, που βλέπουμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, η Πολιτεία θα πρέπει, να βρει τους ενόχους, όποιοι και αν είναι αυτοί, και για τον τιναγμένο φούρνο στον αέρα, και για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, και για τον Κο Σιδηρόπουλο, γιατί, έτσι και μόνο έτσι, θα βοηθήσει όποιους από εμάς επιθυμούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, στο μέτρο που μας αναλογεί.

Β. Ας μην κρυβόμαστε. Η καλοπροαίρετη κριτική σε ένα διαιτητή, δεν μπορεί να αποτελεί «ποινικό αδίκημα». Δόξα τον Θεό, έχουμε τουλάχιστον Δημοκρατία.

2. Όσον αφορά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ : Έχουμε «καταντήσει» τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, γιατί περί «κατάντιας» πρόκειται, να συμμετέχουν οι ομάδες «κατά το δοκούν» εφαρμόζοντας η κάθε μία ξεχωριστά τους δικούς της κανόνες συμμετοχής.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Συνεχώς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Εμείς οι ίδιοι, εδώ στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, είμαστε υπεύθυνοι γι’αυτό που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες, (οικονομικά προβλήματα), με όλες αυτές τις ανοχές και παρεκκλίσεις που συνεχώς κάνουμε.

3. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ θα εξετάσει την περίπτωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. Πιθανόν έτσι, να διευκολύνει κάποιους, στο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το ποδόσφαιρο που πιθανόν να τους αρέσει.

Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
Πηγή: Σπορ FM

Απίστευτος Ντεμάρκους Κάζενς στο Top10 του NBA (VIDEO)

Απίστευτος Ντεμάρκους Κάζενς, Top10, NBA VIDEO,apisteftos ntemarkous kazens, Top10, NBA VIDEOΜεγάλος πρωταγωνιστής στο σημερινό (19/11) Top10 του NBΑ είναι ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, Ντεμάρκους Κάζενς με τρεις απίστευτες φάσεις. Δείτε το VIDEO.

Πρόβλημα με Φώτση

Πρόβλημα με ΦώτσηΟ Αντώνης Φώτσης δεν ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με την Τουρόβ. Θα επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί αν μπορεί να πετάξει για Πολωνία αργότερα.

Πάνω που έλεγε πως ανάσανε, με τα ευχάριστα νέα από τους Μπατίστα, Σλότερ και Ράιτ, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι ετοιμοπόλεμοι, ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέο πονοκέφαλο. Αυτός λέγεται… Αντώνης Φώτσης, καθώς ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ από χθες τη νύχτα έχει στομαχικές διαταραχές και το πρωί δεν ακολούθησε την αποστολή που πέταξε μέσω Μονάχου για την Πολωνία, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Τουρόβ για την Ευρωλίγκα.

Πάντως η συμμετοχή του δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, αφού θα επανεξεταστεί κι αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα, θα μπει στο αεροπλάνο και θα ενσωματωθεί στην αποστολή, έστω και με καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, ο Τζούλιαν Ράιτ, που ξεπέρασε γρήγορα τη θλάση στη γάμπα, έδωσε το στίγμα για τον προσεχή αγώνα.«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Την πρώτη φορά που τους αντιμετωπίσαμε, είχαμε προβλήματα απέναντι στο transition παιχνίδι τους. Αυτό θέλουμε να σταματήσουμε αύριο προκειμένου να μπορέσουμε να τους ανακόψουμε το ρυθμό. Στο γήπεδό τους είναι καλύτεροι γι’ αυτό και για να καταφέρουμε να κερδίσουμε πρέπει να τηρήσουμε το πλάνο μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε δουλέψει σκληρά στην προπόνηση και μας έχει εξηγήσει ο κόουτς το που πρέπει να επικεντρωθούμε. Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να είμαστε να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα σε σχέση με το πρώτο ματς, να έχουμε καλή επικοινωνία σε αυτό το κομμάτι και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν θέλουμε να πάμε μακριά στη διοργάνωση πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω πως αν το κοντρολάρουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάμε καλά».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Τουρόβ. Το βασικό τους στοιχείο είναι ότι τρέχουν πολύ καλά στο γήπεδο. Αν τους σταματήσουμε αυτό το στοιχείο πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες νίκης. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ταχύτητα. Θεωρώ πως αν κοντρολάρουμε αυτό το κομμάτι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου ως ομάδα σε σχέση με το πρώτο ματς. Πετύχαμε δύο καλές νίκες με την Φενέρ και την Αρμάνι και δείχνουμε ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο».
Πηγή: Σπορ FM

Ο εισαγγελέας ακύρωσε την κλήση του Μελισσανίδη

Μελισσανίδης
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενημερώθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ότι η προβλεπόμενη για σήμερα (19/11) κατάθεση του αναβάλλεται επ' αόριστον.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν προγραμματισμένο να δώσει το «παρών» ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα για να καταθέσει τις απόψεις του, για τη δολοφονική επίθεση κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ θα κατέθετε μετά τους Μαρινάκη και Σαρρή, στη μία το μεσημέρι, ωστόσο ενημερώθηκε από τον ίδιο τον αθλητικό εισαγγελέα, κ. Κωνταντίνο Σιμιτζόγλου να μην παραστεί στην Ευελπίδων.
Πλέον, περιμένει νέα κλήση από τον εισαγγελέα προκειμένου να ενημερώσει για όσα γνωρίζει γύρω από την υπόθεση Ζωγράφου, αλλά και να απαντήσει σε όσα κατηγορήθηκε από πλευράς Μαρινάκη.
Πηγή: Sport 24

Αποκαλύφθηκε το νέο όνομα του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για τη νέα χορηγική συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Microsoft, ο πρόεδρος των "Μαδριλένων", Φλορεντίνο Πέρεθ, "μαρτύρησε" το όνομα του γηπέδου μετά την ανακατασκευή.

Σε συζήτηση που είχε ο Πέρεθ με τον Υπουργού Εκπαίδευσης κι Αθλητισμού, Λουτσία Φιγκάρ, στο περιθώριο της εκδήλωσης, "μαρτύρησε" άθελά του τις σκέψεις των διοικούντων για την ονομασία του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
"Θα το ονομάσουμε "IPIC Μπερναμπέου" ή κάπως έτσι. Υπάρχει σκέψη να ονομαστεί και Cepsa Μπερναμπέου", με την κουβέντα να καταγράφεται από τις κάμερες στην αίθουσα των VIP.

Υπενθυμίζεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανακοινώσει από τις 29 Οκτωβρίου τη νέα χορηγική συμφωνία με την IPIC που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι με σκοπό την ανακατασκευή του γηπέδου.
Πηγή: Contra

Συστάσεις σε Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλο

Συστάσεις στους αδερφούς Αγγελόπολους και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έκανε ο Αθλητικός Εισαγγελέας το πρωί της Τετάρτης. Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού.
Σήμερα (19/11) το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των "ισχυρών ανδρών" του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας είχε καλέσει τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δώσουν... εξηγήσεις για τη μεταξύ τους διαμάχη, που το τελευταίο διάσημα έχει "φουντώσει".
Σε αμφότερες πλευρές έγιναν συστάσεις για να ηρεμήσει το κλίμα το προσεχές διάστημα, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να τοποθετούνται επί των όσων ειπώθηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Πρώτος πάντως το κατώφλι του Αθλητικού Εισαγγελέα πέρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τους ιδιοκτήτες των "ερυθρολεύκων" να ακολουθούν λίγη ώρα αργότερα.
"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όποιος πιστεύει το αντίθετο κάνει λάθος", ήταν τα όσα είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να προσθέτει πως "η πορεία μας και η πορεία της οικογένειας μας κινείται στο πλαίσιο των νόμων και της νομιμότητας. Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και έτσι θα συνεχίσουμε".
Ενώ σε ερώτηση για το αν επίκειται... ανακωχή μεταξύ των πλευρών, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας πως "έχουμε αγώνα την Πέμπτη".
Πηγή: Sport 24

Αργεντινή - Πορτογαλία 0-1(videos),Ισπανία - Γερμανία 0-1(videos),Ρουμανία - Δανία 2-0(videos),Ιταλία - Αλβανία 1-0(videos),Ουκρανία - Λιθουανία 0-0(videos),Ουγγαρία - Ρωσία 1-2(videos),Πολωνία - Ελβετία 2-2(videos),Ιρλανδία - ΗΠΑ 4-1(videos),Γαλλία - Σουηδία 1-0(videos),Σκωτία - Αγγλία 1-3(videos)

Αργεντινή - Πορτογαλία 0-1,argentini - portogalia 0-1Η Πορτογαλία νίκησε με 1-0 την Αργεντινή στο φιλικό του "Ολντ Τράφορντ" χάρη σε γκολ του Γκερέιρο στο 91'. Στο 1ο ημίχρονο έπαιξαν Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο (videos)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ισπανία - Γερμανία 0-1

Ισπανία - Γερμανία 0-1,ispania - germania 0-1Με γκολ του Τόνι Κρόος στο 89' η Γερμανία νίκησε την Ισπανία μέσα στο "Μπαλαΐδος" του Βίγκο (videos)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ιταλία - Αλβανία 1-0

Ιταλία - Αλβανία 1-0,italia - alvania 1-0Καλή εμφάνιση από την Αλβανία στην Γένοβα, "λύγισε" όμως στο 82ο λεπτό και ηττήθηκε με 0-1 από την Ιταλία (videos)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλλία - Σουηδία 1-0

Γαλλία - Σουηδία 1-0,gallia - souidia 1-0Με το πρώτο διεθνές γκολ του Ραφαέλ Βαράν η Γαλλία νίκησε με 1-0 την Σουηδία στο "Βελοντρόμ" (videos)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Σκωτία - Αγγλία 1-3

Σκωτία - Αγγλία 1-3,skotia - anglia 1-3Η Αγγλία πήρε το βρετανικό ντέρμπι, καθώς επιβλήθηκε της Σκωτίας με 3-1 μέσα στο "Σέλτικ Παρκ" (videos)

Πηγή: Sport 24