ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Άφησε βαθμούς στη Γένοβα η Ρόμα (videos)

Άφησε, Γένοβα, Ρόμα,afise, genova, romaΗ Ρόμα έμεινε στο 0-0 με την Σαμπντόρια στην Γένοβα, έτσι έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή έστω και για ένα βράδυ (videos)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 3-1(videos)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 3-1,real - bartselona 3-1Η Ρεάλ βρέθηκε να χάνει στην Μαδρίτη από το γκολ του Νεϊμάρ, αλλά νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα με σκόρερς τους Κρ.Ρονάλντο, Πέπε και Μπενζεμά, έτσι πλησίασε στον βαθμό τους "μπλαουγκράνα" (videos)

Live Streaming.21:45 Sampdoria vs AS Roma 0-0 Eastern European Summer Time

Άφησε, Γένοβα, Ρόμα,afise, genova, romaΗ Ρόμα έμεινε στο 0-0 με την Σαμπντόρια στην Γένοβα, έτσι έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή έστω και για ένα βράδυ (videos)

Live Streaming.19:00 Real Madrid vs FC Barcelona 3-1

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 3-1,real - bartselona 3-1Η Ρεάλ βρέθηκε να χάνει στην Μαδρίτη από το γκολ του Νεϊμάρ, αλλά νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα με σκόρερς τους Κρ.Ρονάλντο, Πέπε και Μπενζεμά, έτσι πλησίασε στον βαθμό τους "μπλαουγκράνα" (videos)

Live Streaming.17:00 Sunderland vs Arsenal 0-2,Live Streaming.17:00 Liverpool FC vs Hull City 0-0,Live Streaming.17:00 Southampton FC vs Stoke City 1-0,Live Streaming.Live Streaming.17:00 West Bromwich Albion vs Crystal Palace 2-2 (videos) Eastern European Summer Time


ΜΕ ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ Η ΑΡΣΕΝΑΛ

Ήττα η Σίτι, γκέλα η Λίβερπουλ





Η Άρσεναλ νίκησε στο Σάντερλαντ με Αλέξις και έπιασε την Λίβερπουλ που έμεινε στο 0-0 με την Χαλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Γουέστ Χαμ (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.14:45 West Ham United vs Manchester City 2-1 (videos) Eastern European Summer Time

ΜΕ ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ Η ΑΡΣΕΝΑΛ

Ήττα η Σίτι, γκέλα η Λίβερπουλ





Η Άρσεναλ νίκησε στο Σάντερλαντ με Αλέξις και έπιασε την Λίβερπουλ που έμεινε στο 0-0 με την Χαλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Γουέστ Χαμ (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Οι πρεμιέρες του Λούις Σουάρες (PHOTOS & VIDEOS)

Λούις Σουάρες PHOTOS, VIDEOS,louis souares PHOTOS, VIDEOSΟ Λούις Σουάρες επιστρέφει ύστερα από την τετράμηνη τιμωρία που του επιβλήθηκε για το... δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το Contra.gr θυμάται τις πρεμιέρες του Ουρουγουανού με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, καθώς και τις επιστροφές του ύστερα από τιμωρίες ή πολύμηνους τραυματισμούς.

Κανείς άλλος για Γιουνάιτεντ;


Κανείς άλλος για Γιουνάιτεντ;Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «καίγεται» για αμυντικό και οι παίκτες που φέρεται να εξετάζει είναι πολλά. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και ο Εζεκιέλ Γκαράι της Ζενίτ.

Ακόμα ένα όνομα αμυντικού έρχεται να προστεθεί στη λίστα που εξετάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Εζεκιέλ Γκαράι.

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ δαπάνησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να αποκτήσει τον 28χρονο από την Μπενφίκα και ο Λουίς Φαν Χάαλ μετά τους Χούμελς και Πικέ φημολογείται πως κοιτάει τον διεθνή Αργεντινό αμυντικό.

Ο Γκαράι τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού είχε ξανά συνδεθεί με τους «κόκκινου διαβόλους», όμως τελικά κατέληξε στη Ρωσία, μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός στον τελικό κόντρα στη Γερμανία.

Πηγή: Σπορ FM

Ζέκα: «Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος»


Ζέκα: «Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος»Το διπλό στο "Καραϊσκάκη" είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού όπως τόνισε ο Κάρλος Ζέκα, επισημαίνοντας όμως πως θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από το περσινό του Φαλήρου. 

«Το πέρσι ήταν… πέρσι! Πέρασε ο αγώνας αυτός και δεν σκεφτόμαστε το περσινό παιχνίδι. Φυσικά και πάμε για τη νίκη και φέτος αλλά δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της Nova o Πορτογάλος άσος και πρόσθεσε για την ως τώρα εικόνα του Τριφυλλιού: 
ADVERTISEMENT
«Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας είναι προβληματισμένοι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι τα πάντα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι όμως τι κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο και με μια νίκη θα δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που έχει αλλάξει».
Σχετικά με την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά και κάθε ντέρμπι έχει τη δική του ιστορία. Δεν εξαρτώνται από την βαθμολογική θέση των ομάδων. Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και πρέπει να έχουμε ψυχολογία, κίνητρο και νομίζω ότι αυτό το ντέρμπι είναι σημαντικό για κάθε παίκτη που θα συμμετάσχει. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο να αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει η εικόνα μας».
Όσο για τον παράγοντα της κόπωσης: «Όσο για εμάς, τόσο και για τον Ολυμπιακό η κούραση δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο αγώνας είναι κίνητρο από μόνος του. Η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο θα πάρει και τη νίκη και ευελπιστώ εμείς να είμαστε αυτοί…».

Πηγή: Gazzetta

Φουστέρ: "Όπως με τη Γιουβέντους"


Ο Νταβίντ Φουστέρ τονίζει πως αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη με αντίπαλο τη Γιουβέντους και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Novasports:
Για τη νίκη επί της Γιουβέντους εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Κάναμε μία ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Είναι αλήθεια πως ακολουθεί ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι η νίκη επί της Γιουβέντους πρέπει να μας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να πάρουμε δυνάμεις και να δείξουμε πως αυτή τη χρονιά μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα και να δώσουμε μία μεγάλη χαρά στον κόσμο μας».
Για τη σύγκριση που γίνεται με πέρσι, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια έχασε από τον Παναθηναϊκό: «Ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Φέτος μπορούμε να κερδίσουμε τον μεγαλύτερο αντίπαλό μας».
Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη: «Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάτι που δεν έχουμε δείξει στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη δείχνουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις μπαλιές μας. Πρέπει να βρεθούμε και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Αν το πετύχουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα».
Για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού: «Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Είναι μία ομάδα που θέλουμε όλοι να παίξουμε. Είναι ο αιώνιος, ο ιστορικός μας αντίπαλος. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όπως κάναμε και με τη Γιουβέντους».
Για το μήνυμα στον κόσμο: «Δεν χρειάζεται να τους το ζητήσουμε, δεν θέλουν άλλο κίνητρο. Θα δείξουμε ποπό δεμένοι είναι με την ομάδα. Στηριζόμαστε σε εκείνους. Θα έρθουν και θα θέλουν να δουν την ομάδα μας να κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Αν το πετύχουμε, θα τελειώσει πολύ ωραία αυτή η εβδομάδα».
Πηγή: Contra

Ποια τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

- Οι απουσίες ποδοσφαιριστών στον ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμών και τιμωριών, προκαλούν πονοκέφαλο στον Άγγελο Αναστασιάδη.
- Ποια τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα για τον αγώνα με την Βέροια.
Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές ελλείψεις στο ρόστερ του, ενώ όσο περνούν οι αγωνιστικές και υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια προκύπτουν διαρκώς, όπως είναι φυσιολογικό, τραυματισμοί και τιμωρίες ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να φαίνεται η έλλειψη ποιοτικών λύσεων.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σκόνδρα, Τζαβέλλα, στον τιμωρημένο Βίτορ που είδε την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τον Ατρόμητο ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Ρόμπερτ Μακ.
Στο κέντρο της άμυνας δίδυμο με τον Κατσικά, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Μαντούρο που επανέρχεται μετά από καιρό. Ο Ολλανδός περιμένει μία ευκαιρία και ο προπονητής θα του την δώσει. Ο Τζιόλης επιπλέον θα μπορούσε να αγωνιστεί εκεί και είναι μία εναλλακτική λύση αλλά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν μπόρεσε να βοηθήσει και δεν είχε καλή απόδοση.
Επιπλέον σε περίπτωση που προφυλαχθεί ο Μακ ή δεν ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα (εφόσον είναι στην αποστολή) την θέση του αναμένεται να πάρει ο Γκολάσα. Ο Ισραηλινός δείχνει να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του και όλοι περιμένουν ακόμα περισσότερα από τον ίδιο.
Τέλος αντικαταστάτης του Γιάννη Σκόνδρα που υπέστη βαρύ διάστρεμμα και θα απουσιάσει για περίπου ένα μήνα θα είναι ο Κίτσιου.
Με στόχο η ομάδα να κερδίσει, να παραμείνει πρώτη στην βαθμολογία και με την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ποδοσφαιριστών.
Από paokweb.gr Πηγή: PaokMania

MVP 2ης αγωνιστικής: Άντριου Γκούντελοκ(vids)

MVP 2ης, Άντριου Γκούντελοκ,MVP 2is, antriou gkountelokΌπως και αν προφέρεται το όνομα του, ο Andrew Goudelock είναι ο MVP της δεύτερης ημέρας στη φετινή Euroleague, μετά τα όσα έκανε στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Τουρόφ. Τι έκανε; Δείτε.