ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Live Streaming.21:45 Olympiacos Piraeus vs Juventus 1-0,Live Streaming.21:45 Atletico Madrid vs Malmo FF 5-0,Live Streaming.21:45 Liverpool FC vs Real Madrid 0-3,Live Streaming.21:45 FC Ludogorets vs FC Basel 1-0,Live Streaming.21:45 Bayer 04 Leverkusen vs FK Zenit St. Petersburg 2-0,Live Streaming.21:45 AS Monaco vs SL Benfica 0-0,Live Streaming.21:45 RSC Anderlecht FC vs Arsenal 1-2,Live Streaming.21:45 Galatasaray vs Borussia Dortmund 0-4.Champions League, ..Eastern European Summer Time.

Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-0,olybiakos - giouventous 1-0Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός και ένα Θρυλικό Ρομπέρτο υπέταξαν τη Γιουβέντους με 1-0 στο Καραϊσκάκη σε μία ακόμα μαγική νύχτα. Σκόρερ ο Κασάμι, μαέστρος ο Τσόρι, ήρωας ο Ρομπέρτο στο β' μέρος
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ατλέτικο - Μάλμε 5-0

Ατλέτικο - Μάλμε 5-0,atletiko - malme 5-0Η Μάλμε άντεξε μόνο ένα ημίχρονο και η Ατλέτικο πήρε τελικά νίκη με 5-0 επί των Σουηδών, έτσι είναι στην κορυφή του ομίλου μαζί με τον Ολυμπιακό (videos)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Λίβερπουλ - Ρεάλ 0-3, Λουντογκόρετς - Βασιλεία 1-0

Λίβερπουλ - Ρεάλ 0-3 Λουντογκόρετς - Βασιλεία 1-0,liverpoul - real 0-3 lountogkorets - vasileia 1-0Η Ρεάλ νίκησε 3-0 την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" με δύο γκολ του Μπενζεμά και το 70ό του Κριστιάνο Ρονάλντο, γράφοντας ιστορία, ενώ η Λουντογκόρετς λύγισε το φινάλε την Βασιλεία (videos)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Λεβερκούζεν - Ζενίτ 2-0, Μονακό - Μπενφίκα 0-0

Λεβερκούζεν - Ζενίτ 2-0 Μονακό - Μπενφίκα 0-0,leverkouzen - zenit 2-0 monako - benfika 0-0Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει η Λεβερκούζεν νίκησε 2-0 την Ζενίτ, ενώ στο 0-0 έμειναν Μονακό και Μπενφίκα (video)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Άντερλεχτ - Άρσεναλ 1-2, Γαλατάσαράι - Ντόρτμουντ 0-4

Άντερλεχτ - Άρσεναλ 1-2 Γαλατάσαράι - Ντόρτμουντ 0-4,anterlecht - arsenal 1-2 galatasarai - ntortmount 0-4Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 στις Βρυξέλλες την Άντερλεχτ με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, ενώ η Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-0 της Γαλατάσαράι μέσα στην Πόλη (videos)

Πηγή: Sport 24

Δώνης: «Κίνητρο μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη»

Δώνης: «Κίνητρο μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη»Το όνομα της Αϊντχόφεν και τα αρνητικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού προσφέρουν αρκετά κίνητρα εν όψει του αγώνα της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο Χρήστος Δώνης.

Κάθε άλλο παρά αδιαφορούν στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Ο Χρήστος Δώνης επισήμανε τα κίνητρα που υπάρχουν για την ομάδα του ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα της Πέμπτης στο «Φίλιπς Στάντιον» για το Europa League.

«Θέλουμε να είναι κοντά μας ο κόσμος και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Υπάρχει πίεση μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και είναι μια ευκαιρία να ανακάμψουμε. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι μια ευκαιρία να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο νεαρός μέσος.

«Αν η ομάδα βρει τα πατήματα της θα είναι καλύτερη, όπως πέρυσι στον δεύτερο γύρο. Πιστεύουμε πως στην συνέχεια θα πάμε καλύτερα. Έχουμε να κάνουμε χρόνια μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Είναι κίνητρο. Αν δώσουμε όλοι το 100 τοις 100 μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Πηγή: Σπορ FM

ΠΑΟΚ - Ζιελόνα Γκόρα 85-66

ΠΑΟΚ - Ζιελόνα Γκόρα 85-66,paok - zielona gkora 85-66Μετά τον θρίαμβο στην έδρα της Καρσίγιακα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ζιελόνα Γκόρα με 85-66 στην PAOK Sports Arena και συνεχίζει αήττητος στον ΣΤ' όμιλο του EuroCup!

Πηγή: Sport 24

ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ Ανεβάζει ρυθμούς ο Φάμπιο

Ανεβάζει ρυθμούς ο Φάμπιο
Η προετοιμασία του Ατρόμητου για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου (25/10) με τον Εργοτέλη συνεχίστηκε την Τετάρτη (22/10), με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ναπολεόνι, Κούρος, Φάμπιο με τη διαφορά ότι ο τελευταίος γυμνάστηκε σε πιο έντονο ρυθμό, ενώ γυμναστήριο και πισίνα έκαναν οι Παπάζογλου, Μπρίτο.
Πριν από την προπόνηση υποβλήθηκε σε αιματολογικό έλεγχο το δεύτερο γκρουπ των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου. Την Πέμπτη (23/10) θα διεξαχθεί πρωινή προπόνηση και αμέσως μετά αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών θα βρεθεί στο 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου για να μοιράσει στους μαθητές εισιτήρια του αγώνα με τον Εργοτέλη.
Την αντιπροσωπεία θα αποτελέσουν οι Ανδρέας Τάτος, Βασίλης Μπάρκας και Κυριάκος Κιβρακίδης.
Πηγή: Goal

Ρεάλ, Λίβερπουλ, Αντσελότι: Τρίγωνο Champions League

Ρεάλ Λίβερπουλ Αντσελότι, Τρίγωνο Champions League,real liverpoul antseloti, trigono Champions LeagueΚάρλο Αντσελότι-Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο ομάδες και ένας προπονητής που έχουν σημαδέψει ο ένας τον άλλον στο παρελθόν. Όχι τόσο με την ποσότητα των συναντήσεων, όσο με τη σημασία που είχαν και για τους τρεις πρωταγωνιστές. Γιατί όλα έχουν γίνει με φόντο το “κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά”.
Πηγή: Contra

Αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο - Το μέγεθος του κόβει την ανάσα (vids)

Αυτό, [video],afto, [video]Το Pieter Schelte είναι πλέον το μεγαλύτερο πλοίο στις θάλασσες του κόσμου, ξεπερνώντας ακόμα και το γιγάντιο Maersk Triple-E.

«Απαγορεύεται να κάνουμε λάθος»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για τον αυριανό (23/10) αγώνα με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα και τόνισε ότι στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο

Αναλυτικά:
«Ο ΠΑΟΚ από μόνος του, από τότε που έπαιζα εγώ κι από πιο πριν έχει πάντα τρεις στόχους. Πρώτα το πρωτάθλημα, μετά την καταξίωση στην Ευρώπη και τρίτον το Κύπελλο. Αυτά ήταν και αυτά θα είναι, ακόμη κι όταν εμείς τελειώσουμε. Ο στόχος δημιουργεί την υποχρέωση από τη δική μας πλευρά, όπως και το ‘θέλω' του κόσμου. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για μας κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα αποδυτήρια, για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε απέναντι στην ομάδα. Το ματς της Πέμπτης το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι το τελευταίο».
Όσο για το πώς περιμένει να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ μετά την καλή του παρουσία στα φιλικά απέναντι σε ιταλικές ομάδες το καλοκαίρι, είπε: «Το θέμα είναι να είμαστε καλά εμείς. Πάντα, σε όλα τα παιχνίδια, όλα εξαρτώνται από μας, χωρίς να βάζω στην άκρη τον αντίπαλο. Βεβαίως τον σεβόμαστε και τον υπολογίζουμε, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να κάνουμε εμείς ό,τι πρέπει κι έτσι θα γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα μας. Γι' αυτό δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος για μας και απαγορεύεται να κάνουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας. Εγώ δεν έχω άγχος. Άγχος έχει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται».
Ερωτηθείς για το αν ο Μακ θα είναι διαθέσιμος, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν θα είναι σε θέση να προπονηθεί. Κάνει θεραπεία, θα δούμε πώς είναι και ανάλογα θα λειτουργήσουμε».
Σχετικά με το αν το sold out αποτελεί επιβράβευση για την ομάδα του, είπε: «Ο κόσμος θα μας βοηθήσει και πάλι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι φίλαθλοι χαίρονται να έρχονται στο γήπεδο και είναι στο χέρι μας να ξαναέρθουν. Όταν χάσεις ένα ματς, δεν είναι τόσο εύκολες οι επόμενες μέρες. Ο κόσμος περιμένει από μας. Αν το συνειδητοποιήσουμε εμείς, θα έχουμε λιγότερες μέρες ταλαιπωρίας. Ήδη ήρθαν τέτοιες μέρες. Εγώ φοβάμαι πάντα όταν έρθουν τα πολλά χειροκροτήματα. Εγώ έμαθα να ξεκινάω το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να πανηγυρίζω το Μάιο. Όποιος πανηγυρίσει ενδιάμεσα πεθαίνει. Αυτό δεν μπόρεσα ακόμη να το μεταφέρω στην ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεχής επαφή με τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη πείνα στον κόσμο και το 95% περιμένει χαρά από την ομάδα. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα κοντά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν μπορέσουμε να γεμίσουμε την Τούμπα λόγω της κρίσης, ας καταφέρουμε τουλάχιστον να γεμίσουμε την καρδιά του κόσμου με χαρά».
Για τις φήμες περί αποχώρησης του παίκτη για την Αραβία, είπε: «Από σας το ακούω αυτό το σενάριο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω».
Πηγή: AEK365

Κωμική εκτέλεση πέναλτι στο Λίβερπουλ-Ρεάλ!(video)

Κωμική, Λίβερπουλ-Ρεάλ,komiki, liverpoul-realΌλοι έχουν τις άτυχες στιγμές τους: αυτό θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Μπόρχα Μαγιοράλ αν θέλει να ξεχάσει γρήγορα τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο αστόχησε από την άσπρη βούλα κόντρα στη Λίβερπουλ (video)!

Live Streaming.19:00 PAOK BC vs Stelmet Zielona Gora 85-66 Eastern European Summer Time

ΠΑΟΚ - Ζιελόνα Γκόρα 85-66,paok - zielona gkora 85-66Μετά τον θρίαμβο στην έδρα της Καρσίγιακα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ζιελόνα Γκόρα με 85-66 στην PAOK Sports Arena και συνεχίζει αήττητος στον ΣΤ' όμιλο του EuroCup!

Πηγή: Sport 24

«Απαράδεκτη η ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός»

«Απαράδεκτη η ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός»Απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσε η πειραϊκή ομάδα

Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε ως απαράδεκτη την ένσταση που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για αντικανονική διεξαγωγή του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Η πειραϊκή ομάδα ισχυριζόταν πως, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών, στο κλειστό του ΟΑΚΑ υπήρχαν υπεράριθμοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, τονίστηκε και η παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Ωστόσο, ο αθλητικός δικαστής δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός και απέρριψε την ένσταση.

Η απόφαση:
«Απορρίπτει την ένσταση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ, ως διατυπώθηκε στο Φ.Α. για την κατά παράβαση αποφάσεων του ΜΔΟ είσοδο στο γήπεδο του κ. Δ. Γιαννακόπουλου κατά τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. της 9-10-2014, ως απαράδεκτη».
Πηγή: AEK365

Πάνε... γήπεδο οι «πράσινοι»


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αφήνει μόνη την ομάδα και το έχει αποδείξει μέσα στη διάρκεια των χρόνων.
Φέτος μάλιστα είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο της Λεωφόρου στα ματς της Ευρώπης αλλά και του πρωταθλήματος. Την περσινή περίοδο, όπως παρουσιάζει η εφημερίδα «Goal», ο Παναθηναϊκός, σε 18 ματς που έδωσε στη Λεωφόρο έκοψε 167.525 εισιτήρια, 9.307 κατά μέσο όρο δηλαδή ανά αγώνα.
Φέτος, ήδη στα πρώτα ματς της Σούπερ Λίγκα αλλά και στην Ευρώπη, ο μέσος όρος των εισιτηρίων αγγίζει τα 12.012, δηλαδή υπάρχει αύξηση 2.705 εισιτηρίων.
Δείτε αναλυτικά τα εισιτήρια στα φετινά ματς του Παναθηναϊκού:
Αντίπαλος    Εισιτήρια    Πληρότητα γηπέδου
Σταντάρ Λ.:     14.227        88,9%
Μίντιλαντ        13.102        81,8%
Ντιναμό Μ.      13.073        81,7%
Νίκη Β.            9.055         56,58%
ΟΦΗ               10.603        66,26%

Πηγή: Leoforos.gr

Παπανικολάου: «Θα ήμουν ανόητος…»

Παπανικολάου: «Θα ήμουν ανόητος…»Ευκαιρία που δεν ήθελε να μετανιώσει κάποια στιγμή πως άφησε ανεκμετάλλευτη χαρακτήρισε την πρόταση των Ρόκετς ο Κώστας Παπανικολάου. Τι είπε για την προσαρμογή του και το θρίαμβο του 2006.

Είτε πετύχει είτε όχι, ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα μετανιώσει ποτέ για την απόφασή του να παίξει στο ΝΒΑ, όπως δήλωσε. Ο 24χρονος φόργουορντ μίλησε για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, αλλά και το θρίαμβο της Εθνικής επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ το 2006.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-το λόγο που επέλεξε να μετακομίσει φέτος στο ΝΒΑ: «Η ομάδα έδειξε πως ήθελε πολύ να έρθω. Μίλησα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας και τον κόουτς και είδα ότι με ήθελαν. Μετά την πρόταση που μου έκαναν είπα πως θα ήμουν ανόητος να μην την αποδεχτώ και δεν θα ήθελα σε πέντε χρόνια να έχω μετανιώσει που δεν ήρθα. Υπήρχαν μεγάλοι παίκτες που είχαν την ευκαιρία να πάνε στο ΝΒΑ και δεν το έκαναν. Για μένα είναι ένα όνειρο και ήθελα να το κάνω πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ή όχι στο ΝΒΑ, αλλά όταν κάνω τον απολογισμό στην καριέρα μου θα λέω πως τουλάχιστον το δοκίμασα».

-την προσαρμογή του στο ΝΒΑ: «Είναι μια μακρά διαδικασία όταν έρχεσαι από την Ευρώπη, υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ήμουν προετοιμασμένος για τέτοιες άσχημες στιγμές. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ για την ομάδα μου. Κάποια στιγμή όλα θα είναι καλά».

-το τι πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι του: «Πρέπει να προσαρμοστώ στην ταχύτητα και τη δύναμη του παιχνιδιού. Δεν νιώθω άγχος, αλλά ξέρω πως θα χρειαστώ το χρόνο μου για να προσαρμοστώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να προσαρμοστώ και να βελτιώσω».

-τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ: «Ήξερα πως τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά εδώ. Έχουμε 3-4 παιχνίδια την εβδομάδα και κάθε βράδυ πρέπει να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις, ακόμη και μετά από μια άσχημη ήττα. Ακόμη και η απόσταση στο τρίποντο είναι διαφορετική».

-τη χρονιά του στην Μπαρτσελόνα: «Είχα μια καταπληκτική χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Έκανα πολλούς φίλους, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κι έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί. Είναι ένας σύλλογος παγκοσμίου βεληνεκούς, υπάρχει παντού».

-τη νίκη της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ του 2006 επί των ΗΠΑ: «Πιστεύω πως ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ η νίκη επί των ΗΠΑ με παίκτες όπως ο Λεμπρόν, ο Ουέιντ και ο Χάουαρντ. Ήμουν στο χωριό μου και ήταν κάτι τρελό για όλους μας. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα τις ΗΠΑ».
Πηγή: Σπορ FM

Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ «Εκδίκηση για το '99 που περιμένουμε χρόνια»

«Εκδίκηση για το '99 που περιμένουμε χρόνια»
Εκδίκηση για τον αποκλεισμό του '99 στα προημιτελικά του Champions League στο ΟΑΚΑ από τη Γιουβέντους με γκολ του Αντόνιο Κόντε θέλει απόψε στο Καραϊσκάκη ο Γρηγόρης Γεωργάτος.
Ο παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής ήταν μέλος εκείνης της ομάδας και μίλησε στην ιταλική εφημερίδα, «La Stampa» για εκείνο το ματς τονίζοντας πως «ήταν ένα δράμα για τον Ολυμπιακό, αλλά ταυτόχρονα και η καλύτερη στιγμή της ομάδας στη διοργάνωση».
«Θυμάμαι ακόμα την πορεία της μπάλας που δεν μπόρεσε να φθάσει ο Ελευθερόπουλος και ο Κόντε σκόραρε, ήταν ένα δράμα, αλλά και η καλύτερη στιγμή της ομάδας στην Ευρώπη και ελπίζω πως έφθασε η στιγμή να πάρουμε την εκδίκηση που περιμένουμε χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Γεωργάτος.
«Η Γιούβε είναι μία ομάδα που έχει αλλάξει λίγο, η διαχείριση του Αλέγκρι είναι σχεδόν ίδια μ' αυτή του Κόντε», υπογράμμισε.
«Ελπίζω ο Ολυμπιακός να βοηθήσει τους φιλάθλους. Είναι φανατικοί, αλλά εν αντιθέσει με τους άλλους οπαδούς, σέβονται τον αντίπαλο. Το κοινό είναι πιο ώριμο και αυτό οφείλεται στη διαχείριση που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός, κάνοντάς τον μεγάλο, όπως είναι η Πόρτο και η Μπενφίκα. Η Ιταλία είναι το κολέγιο του ποδοσφαίρου, αλλά αν η Γιούβε δεν περάσει τις εξετάσεις, θα κάνει πιο χαρούμενο τον Πειραιά», κατέληξε ο Γεωργάτος.
Πηγή: Goal

Το πλάνο της Φιορεντίνα για Τούμπα

Το πλάνο της Φιορεντίνα για ΤούμπαΤις σκέψεις του Βιτσέντσο Μοντέλα όσον αφορά την ενδεκάδα της Φιορεντίνα για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα «αποκαλύπτει» ο ιταλικός Τύπος.

Αντίστροφα μετρούν ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα για την αυριανή τους συνάντηση στην Τούμπα.
Στην Ιταλία κάνουν αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο ο Βιτσέντσο Μοντέλα σκοπεύει να παρατάξει τους «βιόλα» κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γειτονικής χώρας, ο Ιταλός προπονητής σκοπεύει να ξεκουράσει τον βασικό στόπερ της ομάδας του, Στεφάν Σάβιτς, και έναν εκ των Πιζάρο ή Ακουϊλάνι.
Μάλιστα, τα συγκεκριμένα σάιτ εκτιμούν ότι ο Μοντέλα θα προτιμήσει ένα σχήμα ανάλογο με εκείνο που παρέταξε στον αγώνα με την Ντιναμό στο Μινσκ.
Συγκεκριμένα, τότε είχαν αγωνιστεί οι Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Μπαντέλι, Βάργκας, Ακουιλάνι, και ο Μπόρχα Βαλέρο, Ιλισιτς και Μπερναρντέτσι.
Πηγή: Σπορ FM

Ρόμα - Μπάγερν 1-7, ΤΣΣΚΑ - Μάν. Σίτι 2-2(videos), Πόρτο - Μπιλμπάο 2-1, ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-7(videos),ΑΠΟΕΛ - Παρί ΣΖ 0-1, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1(videos),Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0, Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3(videos)

Η Μπάγερν νίκησε με 7-1 την Ρόμα μέσα στο "Ολίμπικο"... θυμίζοντας Γερμανία στην Βραζιλία, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχασε βαθμούς στην Ρωσία(videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ(videos)

Πόρτο - Μπιλμπάο 2-1, ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-7

Πόρτο - Μπιλμπάο 2-1 ΜΠΑΤΕ - Σαχτάρ 0-7,porto - bilbao 2-1 bate - sachtar 0-7Με πέντε γκολ του Λουίζ Αντριάνο η Σαχτάρ επικράτησε με 7-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, ενώ η Πόρτο νίκησε 2-1 την Μπιλμπάο με λυτρωτή Κουαρέσμα (videos)

ΑΠΟΕΛ - Παρί ΣΖ 0-1, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1

ΑΠΟΕΛ - Παρί ΣΖ 0-1 Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1,apoel - pari sz 0-1 bartselona - agiax 3-1Με γκολ του Καβάνι στο 87' η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 1-0 τη ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 του Άγιαξ (videos)

Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0, Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3

Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0 Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3,tselsi - maribor 6-0 salke - sportingk 4-3Η Τσέλσι νίκησε άνετα με 6-0 την Μάριμπορ στο Λονδίνο, ενώ σε ένα super ματς η Σάλκε νίκησε άδικα με 4-3 την Σπόρτινγκ (videos)