ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

LIVE: ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης


Η ΑΕΚ δίνει το πρώτο εντός έδρας ματς της ιστορίας της στη Football League, φιλοξενώντας στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 2η αγωνιστική. Παρακολουθείστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Live Streaming.15:30 Queens Park Rangers - Liverpool 2-3(videos) FC England Premier League Eastern European Summer Time


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Με δύο αυτογκόλ η Λίβερπουλ νίκησε 3-2 την ΚΠΡ μέσα στο Λονδίνο, σε ένα ματς με 4 γκολ στα τελευταία 9 λεπτά! Απίστευτη χαμένη ευκαιρία ο Μπαλοτέλι (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Πηγή: Sport 24

Συνήλθε η Ατλέτικο(videos)

Συνήλθε, Ατλέτικο,synilthe, atletikoΗ Ατλέτικο νίκησε με 2-0 την Εσπανιόλ στην Μαδρίτη, έτσι άφησε πίσω της την ήττα από την Βαλένθια στο "Μεστάγια" (videos)

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ «Πρόστιμα, αλλά όχι μεγάλες τιμωρίες σε Σερβία και Αλβανία»


«Πρόστιμα, αλλά όχι μεγάλες τιμωρίες σε Σερβία και Αλβανία»
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες στον σέρβικο Τύπο για την τύχη του αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη.
Ο Ρούντολφ Ρέπκα, γενικός γραμματέας της τσέχικης ομοσπονδίας και μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA τόνισε πως το ματς που διακόπηκε θα ξαναγίνει σε ουδέτερο έδαφος, όπως και η ρεβάνς, ενώ προανήγγειλε πως οι ποινές που θα επιβληθούν στις δύο χώρες δεν θα είναι πολύ αυστηρές (σ.σ. δύσκολα θα αποβληθούν, αλλά θα... πληρώσουν ακριβά).
«Θα πάρουμε απόφαση στα μέσα Νοεμβρίου γιατί είναι πολύπλοκη η υπόθεση. Στις 23 Οκτωβρίου θα ξέρουμε μόνο τι θα γίνει με το διακοπέν ματς. Όμως, για τις τιμωρίες χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Πιστεύω πως ούτε η Σερβία ούτε η Αλβανία θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο, αλλά τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα και το παιχνίδι είναι πιθανόν να γίνει ξανά, αλλά σε ουδέτερο γήπεδο και χωρίς κόσμο. Και η δεύτερη αναμέτρηση θα γίνει σε άλλο γήπεδο και όχι στην Αλβανία», τόνισε...
Πηγή: Goal

Live Streaming.13:30 AC Fiorentina - Lazio Italy Serie A Eastern European Summer Time

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA AC Fiorentina - Lazio  13:30  μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ LINK ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Γκαρσία: Το Ολίμπικο θα βγάζει φωτιές με Μπάγερν

Γκαρσία: Το Ολίμπικο θα βγάζει φωτιές με ΜπάγερνΟ προπονητής της Ρόμα μίλησε για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η νταμπλούχος Γερμανίας αλλά και για τις πιθανότητες της ομάδας του για κατάκτηση του πρωταθλήματος

Η Ρόμα κέρδισε 3-0 τη Κιέβο, βρίσκεται στο -1 από τη πρωτοπόρο Γιουβέντους και ο Ρούντι Γκαρσία ανυπομονεί για το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου σε ένα παιχνίδι όπου, όπως υπογράμμισε, το "Ολίμπικο" θα... βγάζει φωτιές.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής της Ρόμα τόνισε: "Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής είχα πει ότι εμπιστεύομαι 100% όλους τους παίκτες μου και το αποδεικνύουν τα γκολ που σημειώθηκαν από τον Ματία Ντέστρο και τον Άντεμ Λιάγιτς.
Δεν ξέρω αν ήταν προφητεία η δήλωση μου περί σίγουρου πρωταθλήματος, η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο.
Την εικόνα που είχαμε σήμερα θα πρέπει να την δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Τώρα κλείνουμε το βιβλίο του πρωταθλήματος και ανοίγουμε αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα τη Μπάγερν σε ένα Ολίμπικο που θα... βγάζει φωτιές και θα έχει μια φανταστική ατμόσφαιρα. Η Μπάγερν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά ανυπομονώ να έρθει η Τρίτη".
Στη συνέχεια ο Ρούντι Γκαρσία δήλωσε: "Είμαι ένας από αυτούς που ήξεραν πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε διαλέξει μια εύκολη πρόκληση στη Μπάγερν. Τα έχει πάει καλά και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά. Άκουγα κόσμο να λέει ότι δεν είναι ο προπονητής που έκανε τη Μπαρτσελόνα να παίζει καλά, όμως αντιθέτως ο Γκουαρντιόλα αποδεικνύει πως είναι εκείνος που κάνει τις ομάδες του να παίζουν καλά".
Για τις πιθανότητες της Ρόμα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, ο Γκαρσία δήλωσε: "Θα είμαστε αουτσάιντερ τη Τρίτη, αντιμετωπίζουμε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε στο 120% και ελπίζουμε πως η Μπάγερν θα είναι στο 70%".

Πηγή: AEK365

Live Streaming.13:00 Atletico Madrid - Espanyol 2-0 Spain LIGA BBVA Eastern European Summer Time

Συνήλθε, Ατλέτικο,synilthe, atletikoΗ Ατλέτικο νίκησε με 2-0 την Εσπανιόλ στην Μαδρίτη, έτσι άφησε πίσω της την ήττα από την Βαλένθια στο "Μεστάγια" (videos)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ!

Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ!
Την πικρία του για τον τρόπο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
«Δεν τρελάθηκα ένα πρωί και είπα “φεύγω”. Δεν άντεχα άλλο αυτή την κοροϊδία», ανέφερε ο διεθνής στόπερ.
Με σαφείς αιχμές για την μεταχείριση που είχε από τον Μίτσελ, ο Αβραάμ αναφέρθηκε με πικρία στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.
Ο πρώην αμυντικός και αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε ότι αναγκάστηκε να φύγει από το Λιμάνι για την Τράμπζονσπορ, εξαιτίας της αντιμετώπισής του από τον Ισπανό τεχνικό.
«Τι πιο έντιμο από το να μου πει ο προπονητής: "Αβραάμ δεν μου κάνεις, δεν σε θέλω, δεν σε θεωρώ έτοιμο". Αυτό θα ήταν αντρίκειο και θα το σεβόμουν. Ίσως να έκανα κι εγώ λάθη, αλλά ποτέ δεν κορόιδεψα και σεβόμουν τους πάντες», αναφέρει σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.
Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News:
Για το αν ενοχλήθηκε από την αντιμετώπιση που είχε αφότου επανήλθε από τον τραυματισμό του: «Όχι, δεν με ενοχλούσε. Απλά με στενοχωρούσε, ότι ακόμα κι ο προπονητής μου το επιβεβαίωνε καθημερινά κι έδινε... τροφή στον κόσμο και τους δημοσιογράφους για συμπεράσματα και σχολιασμούς ως προς την ετοιμότητά μου».
Για τον λόγο της αποχώρησής του: «Τον κόσμο τον αγαπάω γιατί με στήριξε και με εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και πάντα ήταν δίπλα στην ομάδα και μας βοηθούσε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό. Απέδειξα όλα αυτά τα χρόνια ότι την ομάδα την είχα στην καρδιά μου και δεν με ενδιέφεραν ποτέ μόνο τα χρήματα, η δόξα και η δημοσιότητα. Οφείλω όμως να διευκρινίσω κάποια πράγματα για να μάθει κι ο κόσμος την αλήθεια. Κι αυτό επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα. Είναι καλό να ειπωθεί όλη η αλήθεια, ώστε να βάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους. Αναγκάστηκα να φύγω από την ομάδα. Δεν θα έφευγα ποτέ από μία ομάδα για την οποία έδωσα... μάχες για να πάω. Δεν θα έφευγα ποτέ από μία ομάδα που λάτρεψα. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι δεν υπήρχε πλέον λύση για να μείνω. Δεν τρελάθηκα ένα πρωί και είπα “φεύγω”. Δεν μπορούσα, δεν άντεχα πλέον 1,5 χρόνο αυτή την κοροϊδία.

Να εξηγήσω, λοιπόν τι εννοώ κοροϊδία. Δυστυχώς είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που ήθελε χρόνο για να επανέλθω σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Τέλος πάντως, δούλεψα σκληρά, γύρισα, έκανα κανονικά προπονήσεις. Ήρθε ο τωρινός προπονητής στην ομάδα και μου μίλησε για πρώτη φορά ύστερα από τρεις εβδομάδες κι αυτό κατόπιν παραίνεσης του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος τον ενημέρωσε για την περίπτωσή μου, τον ρόλο μου και τη θέση μου στην ομάδα. Το αφήνω αυτό κι έρχομαι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Επί έναν χρόνο πολλοί έλεγαν ότι δεν ήμουν έτοιμος, δεν επέστρεψα ο ίδιος και πολλά άλλα. Ναι! Μέχρι ένα σημείο είχαν δίκιο, αλλά πώς να είμαι έτοιμος αν δεν βρω ρυθμό; Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος δυστυχώς αθλητής με σοβαρό τραυματισμό.

Το μόνο που μου έλειπε ήταν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και να πάρω κάποια παιχνίδια στα πόδια μου. Τίποτα άλλο. Αυτό αποδείχτηκε πολύ δύσκολο, διότι δεν πήρα συνεχόμενα παιχνίδια και ποτέ ο σημερινός προπονητής δεν με έκανε να νιώσω σημαντικός για την ομάδα. Σίγουρα είχα μερίδιο ευθύνης κι εγώ περιμένοντας στήριξη. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι, πριν από την προετοιμασία κατάλαβα ότι μόνος μου πρέπει να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να αλλάξω την ψυχολογία μου. Δούλεψα πολύ σκληρά κι ένιωσα έτοιμος να αγωνιστώ ξανά σε υψηλό επίπεδο. Μία σειρά γεγονότων όμως, στα οποία δεν θέλω να επεκταθώ, με οδήγησαν στην τελική μου απόφαση. Τι πιο έντιμο από το να μου πει ο προπονητής: "Αβραάμ δεν μου κάνεις, δεν σε θέλω, δεν σε θεωρώ έτοιμο". Αυτό θα ήταν αντρίκειο και θα το σεβόμουν.

Ίσως να έκανα κι εγώ λάθη, αλλά ποτέ δεν κορόιδεψα και σεβόμουν τους πάντες. Γι' αυτό άλλωστε μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα, όλους τους παίκτες κι όσους δούλευαν στο Ρέντη. Αν βρεθεί έστω κι ένας να πει ότι ο Αβραάμ δημιούργησε πρόβλημα, τότε ναι, θα πω κι εγώ: είμαι... φάουλ. Ακόμα και τώρα που έφυγα άκουσα να λέγεται ότι ήμουν ο 4ος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν ισχύει! Άκουσα επίσης ότι αρχηγός είσαι εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Την απάντηση σε αυτό μπορεί να σας τη δώσει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού κι ο κόσμος».

Για την σχέση του με τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Για τον πρόεδρο ό,τι και να πω είναι λίγο. Πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που με βοήθησε πάρα πολύ. Μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Έχει όραμα γι' αυτόν τον σύλλογο. Του έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι ήδη επιτυχημένος, αλλά να ξέρετε ότι θέλει να φτάσει την ομάδα ακόμα ψηλότερα».

Για την επικείμενη αναμέτρηση των ερυθρολεύκων με τη Γιουβέντους: «Είναι δύσκολο ματς, άλλωστε μιλάμε για την κορυφαία διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει και με την Ατλέτικο αλλά και στο παρελθόν ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Σ' αυτά τα παιχνίδια ο κόσμος και το "Καραϊσκάκη" δίνουν τεράστια ώθηση στην ομάδα και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας ως τώρα στα προκριματικά του Euro 2016: «Ναι, είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα την εικόνα μας και να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη».

olympiacos-blog
Πηγή: NewsNow

«Οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα με Βέροια»

«Οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα με Βέροια»Την επιτακτική ανάγκη του Λεβαδειακού για μια νέα αρχή μετά τη διακοπή και το θετικό αποτέλεσμα στην σημερινή αναμέτρηση με την Βέροια τόνισε ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Με μόλις 2 βαθμούς ο Λεβαδειακός βρίσκεται καθηλωμένος στην τελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί ελπίζουν ν' αφήσουν πίσω το κακό ξεκίνημα και από το σημερινό παιχνίδι στην έδρα της Βέροιας να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάτι το οποίο πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μάντζιος.
«Δεν έχουμε ξεκινήσει καθόλου καλά και είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για μας. Πάμε οπωσδήποτε για κάτι θετικό στην Βέροια. Μια καλή ομάδα ειδικά στην έδρα της.
Η διακοπή μας έκανε καλό, δουλέψαμε εκεί που είχαμε αδυναμίες. Ελπίζω να παρουσιαστούμε διαφορετικοί.
Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, με μαζική άμυνα και σε κάποια αντεπίθεση να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ», ήταν τα λόγια του Έλληνα επιθετικού στην κάμερα της Nova.

Πηγή: Σπορ FM

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ψύχρα και Μποφόρ, αλλά... για λίγο


Ψύχρα και Μποφόρ, αλλά... για λίγο
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τοπικά και τα 8 Μποφόρ. Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Διαβάστε περισσότερα στο www.ethnos.gr
Πηγή:Goal

Κάνει το απίθανο: παίζει όλο και χειρότερα!(vids)

Κάνει,kaneiΟ Νίκος Γιαννόπουλος καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στην άμυνα του πρωταθλητή που έχει καταφέρει το απίθανο. Να παίζει σε κάθε παιχνίδι ολοένα και πιο άσχημα.
Πηγή: Contra

Δυο μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας


Δυο μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας Με δυο μετάλλια για την Ελλάδα , ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, απίστευτες εικόνες, πολλά ρεκόρ και χιλιάδες νέους θαυμαστές ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία φιλοξένησε για τρεις μέρες η Θεσσαλονίκη και ο Θερμαικός κόλπος 

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Ζαν Κριστοφ Ρολάντ που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την οργάνωση , τις εγκαταστάσεις και το αποτέλεσμα.Το τετραπλό σκιφ γυναικών του ΝΟΘ με τις Άννα Ιωάννου-Στυλιανή Κουμπλή-Μαρία Πέργουλη-Παρασκευή Γιάννου και Κατερίνα Μακαρούνα (πηδαλιούχο) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από μια συναρπαστική όσο και επεισοδιακή κούρσα ενώ τα δίδυμα αδέλφια Απόστολος και Νικος Γκουντούλας πήραν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ και ανέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο της διοργάνωσης μετά το ασημένιο πέρυσι στο Χέλσιμποργκ.
Ο «θεός του Παγκοσμίου» επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις κατά την σημερινή μέρα στους 400 κωπηλάτες που έλαβαν μέρος αφού ο Βαρδάρης άκουσε τις εκκλήσεις όλων και φούσκωσε με περίπου 4 μποφορ τα κύματα στο Θερμαϊκό.
Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει συναρπαστικές συνθήκες στους τελικούς αλλά και πολλά απρόοπτα στα πληρώματα. Ένα από αυτά στοίχισε στα κορίτσια του ΝΟΘ το χρυσό μετάλλιο αφού λόγω του μεγάλου κυματισμού δεν μπόρεσαν να δουν μια απο τις σημαδούρες με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λανθασμένη πορεία και να χάσουν πολύτιμο έδαφος. Τελικά με μεγάλη προσπάθεια ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου και τα κατάφεραν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 

ADVERTISEMENT
"Γλυκόπικρη γεύση"
Το ασημένιο τελικά άφησε γλυκόπικρη γεύση στις Ελληνίδες κωπηλάτριες όπως εξομολογήθηκε η Στέλλα Κουμπλή «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα από την Ολυμπιακή κωπηλασία. Ήταν πολύ δύσκολος ο σημερινός τελικός αλλά αν και ήμασταν στα 2/3 της διαδρομής μπροστά από κάποια λάθη λόγω του κυματισμού χάσαμε την 1η θέση . Η Παράκτια για μένα είναι περισσότερο χόμπι. Θα συνεχίσω στην ολυμπιακή κωπηλασία αλλά όταν μου δοθεί ευκαιρία να μετάσχω στην παράκτια»
"Τυχεροί και υπερήφανοι"
Ο Νίκος και ο Απόστολος Γκουντούλας αν και μετείχαν για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο παράκτιας δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για τις αγωνιστικές συνθήκες . «Ζήσαμε τις πιο δύσκολες συνθήκες αγώνα παράκτιας που έχουμε πάρει μέρος ποτέ . Ήταν ένας φανταστικός αγώνας , ένας πραγματικός αγώνας παράκτιας κωπηλασίας. Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά , σε κάποια σημεία ο καιρός μας άφησε καθηλωμένους. Πραγματικά όμως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την 3η θέση αλλά και πολύ περήφανοι και τυχεροί που βιώσαμε αυτή την εμπειρία μέσα στην πόλη μας» τόνισε ο Απόστολος Γκουντούλας ενώ για το μέλλον ξεκαθάρισε. «Εμείς παραμένουμε στην παράκτια γιατι μας ταιριάζει ωστόσο το μόνο πρόβλημα είναι οι πόροι αφού είναι ένα άθλημα που δεν επιδοτείται και πρέπει να βρίσκουμε μόνοι μας τη χρηματοδότηση. Συνεχίζουμε ωστόσο με τον πρώτο Όμιλο αποκλειστικά για Παράκτια Κωπηλασία που δημιούργησε ο Νίκος και είναι το Coastal Rowing Club της Θεσσαλονίκης ο οποίος λειτουργεί ουσιαστικά παράλληλα με τον ΟΦΘ και ξεκινάμε να βρούμε πόρους για να πάμε του χρόνου στο Περού που θα γίνει το επόμενο παγκόσμιο αλλά και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα» .
Πολυνίκης η Γαλλία
Συνολικά μετά τους έξι τελικούς η Γαλλία αναδείχθηκε πολυνίκης με 6 μετάλλια , ακολούθησε η Ιταλία με 5 ενώ η Ελλάδα ήταν στην 4η θέση με τα δυο μετάλλια.



Πηγή: Gazzetta