ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μαρκόπουλος: "Είχαμε συγκέντρωση και πάθος"


Τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος για την μεγάλη νίκη του "Δικεφάλου" απέναντι στην Καρσίγιακα. Τι είπε ο Τζέικ Οντουμ
Απόλυτα ευχαριστημένος, όπως είναι λογικό, έμεινε ο Σούλης Μαρκόπουλος από την προσπάθεια των παικτών του στο ματς με την Καρσίγιακα.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος κόουτς είπε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η συγκέντρωση που είχαν για 50 λεπτά και το πάθος που είχαν για τη νίκη μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα, η οποία προέρχονταν από μεγάλες νίκες και σίγουρα σε μία πολύ καυτή έδρα. Η ατμόσφαιρά ήταν εντυπωσιακή και είναι σημαντικό ότι στο τέλος υπήρχε κόσμος που μας χειροκρότησε. Όσον αφορά για το παιχνίδι, προσπαθήσαμε μέσα από την άμυνά μας να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα φτάσουμε στο αντίπαλο καλάθι.
Τις περισσότερες φορές το πετύχαμε και η άμυνά μας ήταν αρκετά δυνατή και μας έδινε την δύναμη να συνεχίσουμε στην επίθεση. Ξέρω ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι, ξέρουν κι αυτοί ότι έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε για να διαχειριστούμε και τη νίκη και την κούραση. Βάλαμε δύο μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτου, τα παιδιά είχαν εμπιστοσύνη και ανέβασαν και την ενέργειά τους στην άμυνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, πολύ ευχαριστημένος και από την προσπάθεια των παιδιών, αλλά θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια".

Οντουμ:  "Η ομάδα μας αρνείται να χάσει"

Ο Τζέικ Οντουμ είπε: "Ήρθαμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά και όσο περισσότερο μπορούμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και νομίζω ότι σε πολύ σημαντικό βαθμό είχαμε τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη. Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα εκτός του ότι είναι πολύ σημαντικό, θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμη καλύτερα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι που ακολουθεί και το οποίο γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και για την αντιπαλότητα που υπάρχει. Η ομάδα μας είναι ομάδα που αρνείται να χάσει. Παντού, ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια και για αυτό είδατε πόσες παρατάσεις παίξαμε μέχρι τώρα.

ADVERTISEMENT
Νομίζω ότι εκτός από την δουλειά που κάναμε εμείς μέσα στο γήπεδο, μας είχαν προετοιμάσει με εξαιρετικό τρόπο και οι προπονητές μας. Δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, δεν κατάφεραν να τρέξουν, ενώ τους οδηγήσαμε και σε πολλά λάθη. Είδα τις δύο παρατάσεις από τον πάγκο, αφού είχαμε αποβληθεί με φάουλ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ότι στο κολέγιο. Γιατί στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη, όπως ο Χαραλαμπίδης και ο Marc, αλλά όλα τα παιδιά".

Σάριτσα: "Κάναμε δώρο στον ΠΑΟΚ αυτό το αποτέλεσμα"

Ο προπονητής Καρσίγιακα, Ουφούκ Σάριτσα είπε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Πριν από το παιχνίδι είχα πει στους παίκτες μου ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε. Στις δύο πρώτες περιόδους δουλέψαμε αρκετά καλά, δεν ήταν ανάλογη η συνέχεια και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε σωστές επιθέσεις, γιατί χάσαμε αρκετές φορές την μπάλα και ουσιαστικά κάναμε δώρο στον ΠΑΟΚ αυτό το αποτέλεσμα, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια και προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτό το λάθος που έγινε σήμερα".
Πηγή: Sport 24

Λαμποράλ Κούτσα - Νεπτούνας 88-69

Λαμποράλ Κούτσα - Νεπτούνας 88-69,laboral koutsa - neptounas 88-69Η πρώτη εμπειρία της Νεπτούνας απέναντι σε ισπανική ομάδα αποδείχτηκε... τραυματική αφού η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε με 88-69 στη Fernando Buesa Arena. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τόμας Ερτέλ!

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:30 Laboral Kutxa Vitoria vs Neptunas Klaipeda 88-69 Eastern European Summer Time

Λαμποράλ Κούτσα - Νεπτούνας 88-69,laboral koutsa - neptounas 88-69Η πρώτη εμπειρία της Νεπτούνας απέναντι σε ισπανική ομάδα αποδείχτηκε... τραυματική αφού η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε με 88-69 στη Fernando Buesa Arena. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τόμας Ερτέλ!
Πηγή: Sport 24

Εκδίκαση στις 23/10 για το Σερβία - Αλβανία

Η UEFA ανακοίνωσε πως στις 23 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των επεισοδίων στο Σερβία - Αλβανία. Δείτε ποιες είναι οι κατηγορίες
Με επίσημη ανακοίνωσή της UEFA γνωστοποίησε πως στις 23 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση του της αναμέτρησης, Σερβία - Αλβανία, η οποία διεκόπη στο Βελιγράδι λόγω επεισοδίων.
Οι πέντε κατηγορίες για την ομοσπονδία της Σερβίας είναι οι εξής: χρήση και ρίψη πυροτεχνημάτων, διαταραχή του πλήθους (φιλάθλων), είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ανεπαρκής οργάνωση και χρήση λέιζερ.
Δύο οι κατηγορίες για την αλβανική ομοσπονδία: άρνηση για συνέχιση του αγώνα και εμφάνιση ενός παράνομου πανό (banner).
Η σερβική ομοσπονδία ζήτησε από την UEFA να της επικυρώσει νίκη με 3-0, θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνη την Αλβανία για το περιστατικό.
Η ανακοίνωσή της μάλιστα κάνει λόγο για... "προσχεδιασμένο σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας", έπειτα και από την σύλληψη του αδελφού του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος εκτιμούν πως αυτό βρίσκεται... πίσω από όλα αυτά.
Πηγή: Sport 24

«Αλλάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. «Η Ευρωλίγκα θα γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή λίγκα στη βάση της παράδοσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με άνοδο και υποβιβασμό. Δεν θα εξαρτάται από το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και λίγκες, αλλά θα υπάρχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να φτάσεις στις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης, δίνοντας στους φιλάθλους και τις ομάδες μια σαφή εικόνα για το τι χρειάζεται να κάνουν. Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα απολαύσει μια ακόμη καλύτερη Ευρωλίγκα κι ένα ακόμη καλύτερο Eurocup».

Στη συνέχεια τόνισε πως...«Εχουμε συμφωνήσει με τις ομάδες και τις λίγκες για να μεταβούμε σε μια τελική δομή λίγκας, που θα έχει μορφή πυραμίδας με την Ευρωλίγκα στην κορυφή, μετά το Eurocup και τις εγχώριες λίγκες στη βάση της. Σε αυτή θα προβλέπεται σύστημα ανόδου και υποβιβασμού ανάμεσα στα επίπεδα αυτά. Αν και υπάρχει συναίνεση, ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες, αλλά αυτή την περίοδο θα παρουσιάσουμε μια πιο αναλυτική πρόταση στις ομάδες και τις λίγκες. Θα υπάρχει ένα μεταβατικό μοντέλο με κάποιες τροποποιήσεις την επόμενη σεζόν και θα αφορά κυρίως τον τρόπο κατανομής των αδειών συμμετοχής. Με το νέο σύστημα κάθε ομάδα θα γνωρίζει με σαφήνεια πως αν τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματός της, θα παίξει στην Ευρωλίγκα και δεν θα εξαρτάται από τίποτε άλλο. Επίσης οι πρώτες ομάδες του Eurocup θα προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα και οι τελευταίες της Ευρωλίγκας θα υποβιβάζονται στο Eurocup, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει μεταξύ του Eurocup και των εγχώριων πρωταθλημάτων».
Ολοκληρώνοντας μίλησε και στην εφαρμογή του financial fair play τόνισε πως «έπειτα από δύο σεζόν προσαρμογής στο financial fair play και τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει, από τη σεζόν 2015-16 θα τεθούν σε εφαρμογή».
Πηγή: AEK365

"Μόνο για Μεσανατολικό και Κυπριακό δεν φταίει ο Ρανιέρι"

Μετά το αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας και τα σχόλια που ακολούθησαν, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ έδωσε τις απαντήσεις της, που είναι χωρισμένη σε πέντε άξονες. Διαβάστε αναλυτικά.
Απάντηση για όλα τα ζητήματα έδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ σχετικά με την Εθνική ομάδα, την ήττα από τη Βόρεια Ιρλανδία με 0-2, τον Γιώργο Σαρρή, τον Κλάουντιο Ρανιέρι και τους δημοσιογράφους.
Αναλύονται όλα όσα έχει κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, τοποθετείται πέπλο προστασίας" στον Ιταλό κόουτς και υπάρχει κριτική στα ΜΜΕ που έκαναν σχόλια κατόπιν εορτής για τις επιλογές του προπονητή. Παράλληλα, στέλνεται και ένα μήνα στον κόσμο, ο οποίος βοήθησε την ομάδα στο παιχνίδι, προκειμένου να συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Οι απαντήσεις της ΕΠΟ έχουν ως εξής:

1) Η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δε μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά  την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν ΑΜΕΣΑ και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα.
2) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε κριτική για την εικόνα της ομάδας. Ο Γιώργος Σαρρής προφανώς και κάνει λάθη, όπως κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν ανά την υφήλιο. Ας δούμε όμως τι έπραξε στ' αλήθεια όσον αφορά την Εθνική Ανδρών: α)Όταν ο προηγούμενος προπονητής αρνήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ομοσπονδία έκλεισε έναν απ τις καλύτερους προπονητές στον κόσμο ΑΚΡΙΒΩΣ με το ίδιο τίμημα συμβολαίου. Μάλιστα συνολικά το κόστος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι μικρότερο του προηγούμενου κατά 170.000 ευρω. β)Έκανε στον Γιώργο Καραγκούνη πρόταση για την ανάληψη πόστου στην ομάδα ΠΡΙΝ ΚΑΝ την επιστροφή της αποστολής από τη Βραζιλία. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έκανε αποδεκτή την πρόταση και εργάζεται πλέον μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες. γ)Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, τους προσέφερε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και συμφώνησε μαζί τους για όλα τα οικονομικά θέματα. Παράλληλα "όπλισε" τον προπονητή με τη δυνατότητα να έχει δίπλα του όλους τους συνεργάτες της απολύτου επιλογής του. Αυτά είναι τα... εγκλήματα του προέδρου, για τον οποίο μόνον ότι ευθύνεται για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό δεν ακούσαμε ακόμη... Γιατί μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό....
3) Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν κρύφτηκε ποτέ. Πριν από την πρεμιέρα των αγώνων αποκάλεσε καταστροφική την πιθανότητα μη πρόκρισης της Εθνικής. Στη συνέχεια ακολούθησε το δύσκολο δρόμο: Προσπαθεί δηλαδή ν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τώρα η ομάδα και παράλληλα να την οδηγήσει στην πρόκριση. Τ' αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον βοηθούν. Την ευθύνη όμως για τα λάθη του δε τη διώχνει μακριά του. Την αναλαμβάνει πλήρως. Είναι ένας απ τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο του οφείλεται  στοιχειώδης σεβασμός.
ADVERTISEMENT
4) Όσον αφορά τη ποδοσφαιρική κριτική των ΜΜΕ είναι προφανέστατα απολύτως σεβαστή εφόσον γίνεται με γνώμονες την καλή πίστη, την κοινή λογική και την πρόθεση για την προκοπή και το καλό της ομάδας. Μια παρατήρηση μόνο: Η ενδεκάδα της ομάδας ήταν αναρτημένη σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες δύο ώρες πριν από τον αγώνα στο Καραισκάκη. Άρα οι σχολιογράφοι και οι αναλυτές είχαν όλη την άνεση να κάνουν το σχόλιό τους ΠΡΙΝ από το παιχνίδι. Δεν το έκανε κανείς. Φυσικά όλοι και όλα κρίνονται στη ζωή εκ του αποτελέσματος. Όμως, όποιος θέλει να είναι τίμιος (ως οφείλει) με αυτόν που κρίνει, πρέπει να είναι τίμιος και με τον εαυτό του. Και να παίρνει το ρίσκο της κριτικής όπως το παίρνει και ο προπονητής με τις επιλογές του για την ενδεκάδα.
5) Η πολύ δυνατή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Καραισκάκη ήταν ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να στηρίξει και τους παίκτες, αλλά και τον Ρανιέρι και το αγωνιστικό και προπονητικό σκεπτικό του. Στο χέρι όλων είναι ο κόσμος να μείνει κοντά στην ομάδα...
Πηγή: Sport 24

«Η υπόθεση Κολέ τελείωσε»

«Η υπόθεση Κολέ τελείωσε»Οριστικά και αμετάκλητα έκλεισε την πόρτα στον Ολυμπιακό, για τον Βενσάν Κολέ, ο πρόεδρος της Στρασμπούρ, Μαρσιάλ Μπεγιόν, με νέες δηλώσεις του στο γαλλικό Τύπο.

Πουθενά δεν πρόκειται να πάει ο Βενσάν Κολέ, όπως τόνισε ο Μαρσιάλ Μπεγιόν με νέες του δηλώσεις στο γαλλικό Τύπο. Ο πρόεδρος της Στρασμπούρ αποκάλυψε πως άνθρωπος του Ολυμπιακού επικοινώνησε ξανά μαζί του την Τρίτη (14/10) για τον τεχνικό της αλσατικής ομάδας, ωστόσο του ξεκαθάρισε πως ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ» δεν είναι προς πώληση!
«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μου τηλεφώνησε και εκτός από χρήματα, μου πρότεινε ακόμα να μου βρει και καινούριο προπονητή», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Στρασμπούρ, Μαρσιάλ Μπεγιόν, για να προσθέσει: «Εγώ απάντησα ευγενικά και του τόνισα πως ο Βενσάν (Κολέ) δεν είναι διαθέσιμος για μεταγραφή. Η υπόθεση τελείωσε».
Από την πλευρά του, ο Βενσάν Κολέ δήλωσε σε σχετική ερώτηση κατά την αναχώρηση της γαλλικής ομάδας για τη Βόννη, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Eurocup: «Με τιμά το ενδιαφέρον τους, αλλά είναι γνωστό το μέλλον μου».

Πηγή: Σπορ FM

Θέλει Μίλνερ και Τζόνσον η Νάπολι

Θέλει Μίλνερ και Τζόνσον η ΝάπολιΣτη μεταγραφική λίστα του Ράφα Μπενίτεθ ενόψει Γενάρη βρίσκεται ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Γκλεν Τζόνσον, όπως και ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Τζέιμς Μίλνερ, να συμβόλαια τον οποίων λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι

«Άρωμα» Πρέμιερ Λιγκ θέλει να δώσει στη Νάπολι ο Ράφα Μπενίτεθ.
Ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ έχει στο στόχαστρό του τον αμυντικό των «κόκκινων», Γκλεν Τζόνσον, του οποίου μέχρι στιγμής δεν του έχει προταθεί νέο συμβόλαιο (λήγει το καλοκαίρι).
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Τζέιμς Μίλνερ, με τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι να μπορεί να διαπραγματευτεί το μέλλον του με όποια ομάδα επιθυμεί από την 1η Γενάρη, μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του.
Ο Μπενίτεθ θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί με τους δύο παίκτες, «κλείνοντάς» τους είτε για το ερχόμενο καλοκαίρι, είτε αποκτώντας τους έναντι ενός μικρού ποσού τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: AEK365

Τόμιτς: «Πάμε για ένα καλό παιχνίδι»

Τόμιτς: «Πάμε για ένα καλό παιχνίδι»Με αρκετά προβλήματα πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα με την Βαλένθια, με τον Μίλαν Τόμιτς να δίνει το σύνθημα για την αυριανή αναμέτρηση.

Δεν αποτελούν δικαιολογία για τον Ολυμπιακού οι απουσίες σημαντικών στελεχών, όπως είναι οι Πρίντεζης, Ντάρντεν και Παπαπέτρου, όπως δήλωσε ο Μίλαν Τόμιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βαλένθια.
Ο υπηρεσιακός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε ότι στόχος όλων είναι να πάνε στην Ισπανία για να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, ενώ τόνισε ότι οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο στο αυριανό ματς.
«Σίγουρα είχαμε ένα δύσκολο έργο μπροστά μας λόγω των απουσιών. Δεν έχουμε μαζί μας τον Πρίντεζη, δεν έχουμε τον Ντάρντεν, τον Παπαπέτρου ενώ και ο Λοτζέσκι δεν έκανε τέσσερις ημέρες προπόνηση, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε. Χτύπησε και ο Κατσίβελης στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και έτσι ήταν δύσκολο για εμάς. Προετοιμαστήκαμε όμως, καλά και πάμε στη Βαλένθια να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Σερβοέλληνας προπονητής και πρόσθεσε πως:
«αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα, η οποία παίζει πολύ καλή άμυνα, στηρίζεται στην άμυνα της και στον ρυθμό που δίνει στα παιχνίδια της, όχι τόσο στο διάβασμα. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες. Πάμε στη Βαλένθια να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μπορεί να λέγαμε διαφορετικά πράγματα εάν δεν είχαμε απουσίες».
Καταλήγοντας, ο Τόμις αναφέρθηκε στους φετινούς στόχος της ομάδας στη διοργάνωσης, λέγοντας ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
*** Οι Πειραιώτες προπονήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο ΣΕΦ και η αποστολή αναχώρησε για Ζυρίχη και από εκεί για Ισπανία, όπου το βράδυ θα προπονηθούν στο γήπεδο της Βαλένθια και στη συνέχεια θα ξεκουραστούν. Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει το καθιερωμένο χαλάρωμα, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα.
Πηγή: Σπορ FM

Νέο ραντεβού Ρανιέρι-Σαρρή, καμία απόφαση εν θερμώ

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τον Γιώργο Σαρρή για να πάρουν αποφάσεις σχετικές με το μέλλον της Εθνικής ομάδας.

Ο Ιταλός τεχνικός θα αφιχθεί στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει δια ζώσης το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και επί της ευκαιρία θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.
Από την ομοσπονδία τονίζεται ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί εν θερμώ, την ίδια ώρα όμως τονίζεται ότι θα παρθούν δραστικά μέτρα αφενός για τη βελτίωση του κλίματος και αφετέρου για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων.
ADVERTISEMENT
Είναι γεγονός πάντως ότι οι προσδοκίες που υπήρχαν με την πρόσληψη του Ιταλού εκλέκτορα προς το παρόν δεν έχουν εκπληρωθεί.
Πηγή: Contra

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ Ιβάνοβιτς: «Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε»

Ιβάνοβιτς: «Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε» Ο αμυντικός της Τσέλσι και της Σερβίας, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, μίλησε για την επεισοδιακή διακοπή του αγώνα με την Αλβανία, για τα προκριματικά του Euro του 2016, και δήλωσε ότι οι αντίπαλοι τους ήταν εκείνοι που ήθελαν η αναμέτρηση να μην συνεχιστεί.

Το χάος που επικράτησε στο στάδιο του Βελιγραδίου, μετά την κίνηση του Μίτροβιτς να κατεβάσει το αεροπλανάκι με την σημαία της «μεγάλης» Αλβανίας, είναι κάτι που ο Ιβάνοβιτς δεν μπορεί να εξηγήσει όπως είπε, ενώ ο Σέρβος ακόμα δήλωσε πως οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να προστατέψουν τους παίκτες της Αλβανίας.
«Αυτό που έγινε είναι κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε. Προστατέψαμε τους Αλβανούς παίκτες σε κάθε τους βήμα προς την φυσούνα. Η αλβανική ομάδα είπε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά για να συνεχίσει, αφού μίλησε με τους υπεύθυνους», δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.
Πηγή: Goal

«Απαλλάξτε τον Χίντινκ από τη μιζέρια του»

«Απαλλάξτε τον Χίντινκ από τη μιζέρια του»Ο Ολλανδικός Τύπος ζητά την απομάκρυνση του προπονητή από την Εθνική Ολλανδίας

Μετά από τρεις αγωνιστικές στη προκριματική φάση του EURO 2016, η Εθνική Ολλανδίας μετράει δυο ήττες με τον Γκους Χίντινκ να δέχεται τα "πυρά" του ολλανδικού Τύπου.
Συγκεκριμένα, τίτλοι όπως "απαλλάξτε τον Χίντινκ από τη μιζέρια του" και "Χίντινκ φύγε" αποτυπώνουν το, όχι καλό, κλίμα που υπάρχει για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ολλανδίας που ανέλαβε την ομάδα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πηγή: AEK365

Η UEFA αποφασίζει για το Σερβία - Αλβανία! (vid)


Η UEFA αποφασίζει για το Σερβία - Αλβανία! (vid)

Η... μάχη ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία συνεχίζεται και εκτός γηπέδου, με την UEFA να ενημερώνεται και να αποφασίζει για την... καμπάνα.

Το κλίμα έντασης ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία καλά κρατεί και εκτός γηπέδου, με της δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται για τα χτεσινά τραγικά συμβάντα που έλαβαν χώρα στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ στο Βελιγράδι,  Χάρι Μπιν, έχει ενημερώσει τους αρμόδιους σχετικά και αναμένεται να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις, με την... καμπάνα να προβλέπεται αρκετά βαριά. 
ADVERTISEMENT
Από την μεριά τους οι παίκτες των δύο ομάδων παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές. Ο αρχηγός της Αλβανίας, Λόρι Τσάνα, τόνισε πως «τα πάντα θα κυλούσαν κανονικά, αλλά μας επιτέθηκαν», παραβλέποντας την σημαία που έβαλε φωτιά στο ματς! Στην συνέχεια, τα έβαλε και με το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο «δεν μας προστάτευσε, αντίθετα, μας επιτέθηκε κι αυτό. Οι άνθρωποι της UEFA ήθελαν να συνεχίσουν το παιχνίδι με άδειο γήπεδο, αλλά ήταν αδύνατο». 
Δηλώσεις έκανε, πάντως και ο Ιβάνοβιτς, που τόνισε πως μιλάει εκ μέρους όλης της ομάδας της Σερβίας, η οποία ήθελε να συνεχιστεί ο αγώνας. «Δε θέλαμε την διακοπή, είναι λυπηρό που το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Εμείς θέλουμε μόνο να παίξουμε ποδόσφαιρο», τόνισε ο άσσος της Τσέλσι, ξεχνώντας πως οι συμπαίκτες του λίγο νωρίτερα έπαιζαν... μπουνιές. 
Πηγή: Gazzetta

Οι πρωταθλητές επιστρέφουν(vids)

Οι πρωταθλητές επιστρέφουν,Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1999 επιστρέφει στη Euroleague με σκοπό να αποδείξει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της γηραιάς ηπείρου.

Και η μισή Ελλάδα στη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»!

Και η μισή Ελλάδα στη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»!Τη «μεγάλη Αλβανία» δείχνει η σημαία που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Βελιγραδίου προκαλώντας τα βίαια επεισόδια.Στον χάρτη υπήρχε η Ηπειρος, η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία. 

Ο χάρτης αντανακλά τα σύνορα της Αλβανίας όπως ορίζονταν το 1912 και σύμφωνα με αυτά η γειτονική χώρα έφτανε μέχρι τα Γιάννενα και πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.Το όνειρο της «μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί την κατεξοχήν διεκδίκηση των εθνικιστικών κινημάτων της Αλβανίας απέναντι στην Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Πηγή: Gazzetta

Γερμανία - Ιρλανδία 1-1,Πολωνία - Σκωτία 2-2,Νησιά Φαρόε - Ουγγαρία 0-1,Σαν Μαρίνο - Ελβετία 0-4,Φινλανδία - Ρουμανία 0-2,Ελλάδα - Β.Ιρλανδία 0-2,Δανία - Πορτογαλία 0-1,Σερβία - Αλβανία [διεκόπη],Γιβραλτάρ - Γεωργία 0-2 (videos)

Ρονάλντο,ronalntoΜε γκολ του Τζον Ο'Σέι στο 94' η Ιρλανδία πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γερμανία μέσα στο Γκέλζενκιρχεν και με γκολ του Κρ.Ρονάλντο στο 95' η Πορτογαλία νίκησε 1-0 στην Δανία. Διεκόπη το Σερβία - Αλβανία (videos)