ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Live Streaming.21:45 Greece vs Northern Ireland 0-2, Live Streaming.21:45 Finland vs Romania 0-2, Live Streaming.21:45 Faroe Islands vs Hungary 0-1,Live Streaming.21:45 Denmark vs Portugal 0-1,Live Streaming.21:45 Poland vs Scotland 2-2,Live Streaming.21:45 Germany vs Ireland 1-1,Live Streaming. 21:45 Serbia vs Albania Διεκόπη, (videos)Uefa Euro 2016, Eastern European Summer Time

Ρονάλντο,ronalntoΜε γκολ του Τζον Ο'Σέι στο 94' η Ιρλανδία πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γερμανία μέσα στο Γκέλζενκιρχεν και με γκολ του Κρ.Ρονάλντο στο 95' η Πορτογαλία νίκησε 1-0 στην Δανία. Διεκόπη το Σερβία - Αλβανία (videos)

Αντετοκούνμπο ως… πλέι μέικερ εναντίον Λεμπρόν!

Αντετοκούνμπο ως… πλέι μέικερ εναντίον Λεμπρόν!Την απόφασή του να ξεκινήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αρχική πεντάδα και σαν πλέι μέικερ στο φιλικό των Μπακς με τους Καβαλίερς τα ξημερώματα έκανε γνωστή ο Τζέισον Κιντ.

Ο Τζέισον Κιντ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της θέσης του πλέι μέικερ και θεωρεί πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να τα καταφέρει σε αυτή τη θέση. Γι’ αυτό αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα στο φιλικό των Μπακς με τους Καβαλίερς.
«Ο προπονητής πρέπει να ‘ακούει’ τους παίκτες του. Χωρίς να χρειάζεται να του το πουν, από τις πράξεις τους καταλαβαίνεις με τι είναι άνετος ο καθένας. Ο Γιάννης έκανε πολύ καλή δουλειά κόντρα στους Μπουλς σε αυτή τη θέση και είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Προσπαθεί να κάνει το σωστό, να βρει τους συμπαίκτες του και να δημιουργήσει γι’ αυτούς και τον εαυτό του», δήλωσε ο προπονητής του Μιλγουόκι για τον 19χρονο άσο.
Πηγή: Σπορ FM

Φουλ επίθεση η Εθνική!


Φουλ επίθεση η Εθνική!Όλα για όλα στην προσπάθεια για την πρώτη νίκη της Εθνικής τα παίζει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός παρατάσσει ενδεκάδα με νέα πρόσωπα κι ένα (φουλ επιθετικό) 4-4-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Με μια φουλ επιθετικογενή σύνθεση θα επιδιώξει η Εθνική μας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro.
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε ν’ αλλάξει και πρόσωπα και σύστημα -σε σχέση με το παιχνίδι στη Φινλανδία- επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τους Σαμαρά και Μήτρογλου και παρατάσσοντας την ομάδα με 4-4-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία.
Μια διάταξη που θα έχει ίδια άμυνα, δεν θα περιέχει τους Μαυρία και Σάμαρη και θα διαμορφωθεί ως εξής:
Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Βύντρα. Στα χαφ θα είναι οι Μανιάτης-Ταχτσίδης, στα πλάγια θα βρίσκονται οι Καρέλης (αριστερά), Σαμαράς (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση οι Αθανασιάδης-Μήτρογλου.
Αναλυτικά η ενδεκάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Μήτρογλου.
Πηγή: Σπορ FM

Με Μακ, Παπ και Μαντούρο

Με την προσθήκη του Ρόμπερτ Μακ και των Ευθύμη Κουλούρη, Στέλιου Πόζογλου, Παναγιώτη Δεληγιαννίδη που επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τρίτης (14.10) στη Νέα Μεσημβρία.
Ο Σλοβάκος που αγωνίστηκε και στα δύο νικηφόρα παιχνίδια της χώρας του με Ισπανία και Λευκορωσία πραγματοποίησε ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με παιχνίδι σε μικρό χώρο και κυκλοφορία με μία και δύο επαφές με τη μπάλα.
Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχαν δίχως πρόβλημα οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χέντβιγκες Μαντούρο, ενώ ο Φακούντο Περέιρα ακολούθησε ειδικό ασκησιολόγιο για επανέλθει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Την Τετάρτη (15.10) η ομάδα θα προπονηθεί στις 18.00 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.
Από paokfc.gr Πηγή: PaokMania

ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 23 ΕΤΩΝ Αποχώρησε από την κολύμβηση η Πέρντιου

Αποχώρησε από την κολύμβηση η Πέρντιου
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών υποχρέωσαν την Λαουρέν Πέρντιου να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την κολύμβηση μόλις σε ηλικία 23 ετών. Η Αμερικανίδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, προσπάθησε να επανέλθει, αλλά οι τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια.
Μάλιστα η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρασε από χίλια κύματα. Η αθλήτρια μετά από μια χειρουργική επέμβαση στον ώμο, δεν πρόλαβε να πάρει μέρος στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ, αλλά η επιμονή των παραγόντων του Πανεπιστήμιου της Βιρτζίνια την έφεραν σαν 4η στην ομάδα στα 200μ ελεύθερο και της εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: Goal

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ Ο ΤΙΕ ΜΠΙ Εκτός για 10 ημέρες ο Γκοϊάν του Αστέρα

Εκτός για 10 ημέρες ο Γκοϊάν του Αστέρα
Τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν οι τραυματίες Ντορίν Γκοϊάν και Τιε Μπι ήταν…ευχάριστα – δεδομένων των συνθηκών – μόνο για τον έναν.
Συγκεκριμένα παρά τους αρχικούς φόβους για πιο σοβαρό τραυματισμό ο Ρουμάνος στόπερ έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό στο πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για 10 ημέρες και όχι μεγαλύτερο διάστημα.
Θα χάσει, πάντως, τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και εκείνον με την Τότεναμ στο Λονδίνο.
Από την άλλη ο Τιέ Μπι, που έχει υποστεί κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα περίπου ενός μηνός. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται ούτε για το δεύτερο παιχνίδι με την Τότεναμ στην Τρίπολη.
Πηγή: Goal

Μπέιλ: Το θέλαμε πολύ


Μπέιλ: Το θέλαμε πολύΣτη μαχητικότητα, το ομαδικό πνεύμα και την αφοσίωση στην κατάκτηση της νίκης πίστωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ την επιτυχία της εθνικής ομάδας της Ουαλίας στο ματς απέναντι στην Κύπρο (2-1), έχοντας μάλιστα αγωνιστεί από το 47ο λεπτό με δέκα παίκτες

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να μη σκόραρε, αλλά συνέβαλε στην εξασφάλιση των τριών βαθμών για τους "δράκους" με την εμπειρία και τις ικανότητές του. Μάλιστα, μονάχα από δικές του προσπάθειες δημιουργήθηκαν επικίνδυνες στιγμές για την κυπριακή εστία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Δευτέρας, όταν οι Ουαλοί είχαν αριθμητικό μειονέκτημα.
"Κάναμε εκπληκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και πολύ νωρίς πήραμε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο γκολ της Κύπρου κάναμε λάθη και η άμυνά μας ολιγώρησε, αλλά στη συνέχεια, νομίζω πως όλοι είδαν πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη. Ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι, με μαχητικότητα και με τους οπαδούς μας να είναι απίστευτοι τα καταφέραμε" δήλωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Πηγή: AEK365

ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΙΕ 13χρονο τερματοφύλακα με ύψος 1,85 παίρνει η Τσέλσι!

13χρονο τερματοφύλακα με ύψος 1,85 παίρνει η Τσέλσι!
Στην Τσέλσι φροντίζουν για το μέλλον και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Equipe» οι «μπλε» έχουν συμφωνήσει ώστε να κάνουν παίκτη τους τον 13χρονο τερματοφύλακα της Πουατιέ, Νικολά Τιέ, ο οποίος έχει ήδη ύψος 1,85!
Ο νεαρός Γάλλος, τον οποίο παρακολουθούσαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, θα υπογράψει με την Τσέλσι το 2017 μόλις γίνει 16 ετών.
Ο άνθρωπος που βρήκε τον Τιέ είναι ο ίδιος που ανακάλυψε και τον Πετρ Τσεχ, ενώ ο μικρός αναμένεται στις διακοπές του να βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι.
Πηγή: Goal

Η ΕΠΟ ζητάει την παραίτηση Τζαλακώστα

Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, έγινε δεκτή από το ΔΣ της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/10) κι έτσι θα ζητηθεί η παραίτηση του Βασίλη Τζαλακώστα και των συνεργατών του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας κ-19.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή για να εξετάσει τα τραγικά επεισόδια της Αλικαρνασού και του αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός φιλάθλου, με στόχο τις άμεσες επιβολές κυρώσεων.
Αναλυτικά οι αποφάσεις
"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις.
1.Έκαναν δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή, βάσει του άρθρου 41, ΣΤ, παρ. 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός και να εκδώσει απόφαση. Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ, θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης.  Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό άρθρο του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις  ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές  διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».
2. Έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σαρρή να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη. Επίσης, αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινά χρέη προπονητή στην Εθνική Νέων ο κ. Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα ερευνήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ τα γεγονότα σχετικά με το φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ελβετία.
3. Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγωνιστικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2014/15. Η 3η αγωνιστική της 2ης φάσης μετατίθεται για τις 6, 7, 8 Ιανουαρίου 2015, η 1η αγωνιστική της 3ης φάσης στις 20, 21, 22 Ιανουαρίου 2015 και η 2η αγωνιστική της 3ης φάσης στις 27, 28, 29 Ιανουαρίου 2015. Η κλήρωση της 3ης φάσης θα διενεργηθεί στις 9/1/2015".
Πηγή: Contra


ADVERTISEMENT

Ίρβιν :«Παίκτης κλειδί ο Σαμαράς»

Ίρβιν :«Παίκτης κλειδί ο Σαμαράς»Ο προπονητής της Γουέστ Μπρομ Άλαν Ίρβιν μίλησε για τον ρόλο κλειδί του Σαμαρά στην ομάδα και εκθείασε την αποτελεσματικότητα του στα μεγάλα ματς.

Ποντάρει πολλά πάνω στον Έλληνα επιθετικό ο προπονητής του και φρόντισε να το κάνει σαφές μέσα από δηλώσεις του. Συγκεκριμένα ο Άλαν Ίρβιν δήλωσε:
ADVERTISEMENT
«Έχει γνήσιο ταλέντο, αυτή η μικρή πάσα που κάνει στο τέταρτο γκολ μας απέναντι στη Μπάρνλευ, είναι αυτές οι κινήσεις προσδοκούμε να δούμε.
Κάποιον που να μπορεί να κάνει μια τόσο ωραία πάσα αλλά και κάποιον που μπορεί να βάλει γκολ.Ένα από τα πράγματα που έλεγε ο Νιλ Λένον ήταν ότι ζωντάνευε στα μεγάλα παιχνίδια. Έκανε τα καλύτερα ματς του στα μεγάλα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, συνείσφερε πραγματικά στη Σέλτικ.»
Τέλος ο τεχνικός των «Μπάγκις» είπε ότι είναι κρίμα που έχασε τον Σαμαρά για τους αγώνες της εθνικής αλλά καταλαβαίνει και εξηγεί ότι είναι σημαντικός για την εθνική ομάδα της Ελλάδας και ελπίζει ότι με την επιστροφή του θα φτάσει στο πικ της φόρμας του για να βοηθήσει στο μέγιστο την ομάδα του.

Πηγή: Gazzetta

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 11 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Σάρωσε ο ΝΟΒ στους αγώνες ιστιοσανίδας

Σάρωσε ο ΝΟΒ στους αγώνες ιστιοσανίδας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης μας οι διασυλλογικοί αγώνες Ιστιοσανίδας Techno 293 και RSX το Σαββατοκύριακο. Με πάνω από 45 συμμετοχές, ο ΝΟΒ κατάφερε να κατακτήσει 4 χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια!
Συγκεκριμένα:
Στα TECHNO293:
Κορίτσια
Κατηγορία U13:
Χρυσό μετάλλιο Δανάη Ποντίφιξ
Αργυρό μετάλλιο Ιόλη Λύτρα
Κατηγορία U15:
Χάλκινο μετάλλιο Ελένη Λύτρα
Κατηγορία U17:
Αργυρό μετάλλιο Ναταλία Αράπογλου
Χάλκινο μετάλλιο Αλίκη Καραντινού
Αγόρια
Κατηγορία U13: Χρυσό μετάλλιο Μάξιμος Νινιός
Κατηγορία U17: Χάλκινο μετάλλιο Χάρης Αγγελετόπουλος
Στα RSX:
Κατηγορία Εφήβων:
Αργυρό μετάλλιο Έβρης Κουτεντάκης
Χάλκινο μετάλλιο Θοδωρής Αρβανίτης
Κατηγορία Ν.Ανδρών:
Χρυσό μετάλλιο Στρατής Δούκας
Κατηγορία Νεανίδων:
Χρυσό μετάλλιο Σοφία Κωνσταντινίδη

Πηγή: Goal

Τσιάρτας για Ρανιέρι και Εθνική Νέων

Τους πιο έτοιμους και φορμαρισμένους παίκτες θα είναι καλό να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Φινλανδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας. Τι είπε για την Νέων;


Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το περιστατικό με την Εθνική Νέων και το ενδεχόμενο τιμωρίας τους από την ΕΠΟ: «Είναι κατακριτέο, αν όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα. Δεν πρέπει να περάσει έτσι. Είναι παιδιά που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Πρέπει να σέβονται την όποια περιουσία, το εθνόσημο, τις ομάδες που εκπροσωπούν και τις οικογένειές τους και ό,τι άλλο πρέπει να έχει ένας σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος που βρίσκεται σε μία τέτοια αποστολή και όταν έχει αποκτήσει μία σχετική δημοσιότητα. Από την άλλη, όμως, όλη η αυτή η ιστορία έχει γίνει μείζον θέμα. Δεν λέω οι υπεύθυνοι να μην τιμωρηθούν. Το θέμα είναι αν πρόκειται για εξόντωση ή για συνέτιση.
Σίγουρα ο κάθε προπονητής με την προσωπικότητά του, με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται στα παιδιά και τους κανόνες που περνάει. Επίσης, είναι θέμα έμπνευσης και επιβλητικότητας στα παιδιά και είναι ανάλογη αντίδρασή τους. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι πριν πάνε στην εθνική ομάδα, όπως είναι στις ομάδες τους. Αν υπήρχε χαλαρότητα, αν κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να περάσει έτσι. Όταν πρόκειται για Εθνική ομάδα, οι ευθύνες ανεβαίνουν αρκετά και ο καθένας πρέπει να τις αντιλαμβάνεται από νωρίς. Η κίνηση του καθενός έχει συνέπειες».
ADVERTISEMENT
Για τις εμφανίσεις της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2016 και τις πολυσυζητημένες επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι: «Μετά το Μουντιάλ υπήρξε αλλαγή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ανέλαβε ο κ. Ρανιέρι να διαχειριστεί μία κατάσταση και μία πορεία, μία κληρονομία που κουβαλάει η Εθνική. Οφείλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, τις καλές πορείες και την παρουσία της ομάδας στις τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ. Κάποιες συγκυρίες δεν τον βοήθησαν να κάνει καλό ξεκίνημα. Οι παίκτες που επιλέχτηκαν δεν ήταν έτοιμοι από αγωνιστικής άποψης. Δεν είχε άμεση εικόνα και στο τέλος Αυγούστου γίνονται κάποια φιλικά και επίσημα ματς. Όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική αγορά είναι δύσκολο κάποιοι να είναι έτοιμοι. Ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Παρά το κακό ξεκίνημα που έχει κάνει η εθνική, εκείνο που έχει ανάγκη είναι ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα για να ηρεμήσει και με την αγωνιστική συμμετοχή των διεθνών να μπορέσουν να έρθουν στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει. Τότε θα είναι πιο εύκολο για τον απροπόνητη να επιλέγει στους πιο φορμαρισμένος και να δουλέψει με αυτούς που θα έχει στη διάθεσή του. Η λογική οι πιο φορμαρισμένοι και έτοιμοι αγωνιστικά πρέπει να παίζουν. Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Κατά την προσωπική μου άποψη, επειδή μιλάμε για Εθνική ομάδα και πρέπει να επιλέξεις σε 20 – 25 παιδιά και είναι σε καλή κατάσταση, από αυτούς περιμένεις το καλό αποτέλεσμα. Αν οι εξαιρέσεις μπορούν να βοηθήσουν και με το ρίσκο που θα πάρει ο προπονητής, μπορεί να του βγει».
Για τη νίκη με την Βόρειο Ιρλανδία πριν από 11 χρόνια, όταν είχε εκτελέσει εκείνος εύστοχα το πέναλτι που μας έστειλε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 με τα… γνωστά αποτελέσματα: «Σίγουρα ήταν ένα καθοριστικό πέναλτι, με τις συνέπειες που όλοι ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό. Καταφέραμε και απομονώσαμε σε μεγάλο ποσοστό τη σημασία του αγώνα και προσπαθήσαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».
Πηγή: Contra

Ιβάνοβιτς: ''Καλή άμυνα στην πρεμιέρα''

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τουρόφ στην πρεμιέρα της Euroleague 2014-15 (17/10, 21:30) και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς προειδοποίησε ότι οι Πολωνοί είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Τη συμπαράσταση του κόσμου ζήτησε ο Τζέιμς Γκιστ.

Οι ''πράσινοι'' ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κόντρα στην Κηφισιά και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα. Πλέον στρέφονται στο εναρκτήριο ματς της Euroleague 2014-15 με την πολωνική Τουρόφ (17/10, 21:30).
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει έμφαση στην άμυνα αφού οι Πολωνοί διαθέτουν καλούς σουτέρ. ''Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στην Euroleague. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και πρέπει να τον κερδίσουμε! Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Η Τουρόφ αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι ενώ διαθέτει καλούς σουτέρ. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλοί επιθετικά, επομένως πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα'' ανέφερε σχετικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.
Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ υπενθύμισε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία ''αναδόμησης'' και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στη νέα προσπάθεια: ''Έχουμε μπροστά μας τον πρώτο αγώνα στην Euroleague 2014-15 κόντρα σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση! Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο και ότι πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Θα παλέψουμε για τη νίκη. Επίσης, θέλουμε τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Η ομάδα μας χτίζεται ξανά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντικοί σε αυτή την προσπάθεια''.
Πηγή: Sport 24

Κόουτς, απόψε μην τ' αλλάξεις όλα...

Κόουτς, απόψε μην τ' αλλάξεις όλα...Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας ποδοσφάιρου κόντρα στη Β. Ιρλανδία.

Όταν αναγκάζεσαι να αντικαταστήσεις τον προπονητή μιας πετυχημένης ομάδας, ψάχνεις κάποιον με διάθεση να συνεχίσει στα όσα έχουν κατακτηθεί. Ετσι λέει η κοινή λογική. Ετσι έγινε με τον Σάντος όταν διαδέχθηκε τον Ρεχάγκελ. Μόλις χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε, κατάλαβα πως ο Ρανιέρι ήρθε για να τα άλλαξει όλα και να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Δικαίωμά του, αλλά αμφιβάλλω αν αυτό είπαν και συμφώνησαν ρητά με την ΕΠΟ.
Για να προλάβω τυχόν κακοπροαίρετους, σπεύδω να γράψω πως δεν συνιστά ούτε επιβάλλει αλλαγή των πάντων ο τερματισμός της καριέρας του Γιώργου Καραγκούνη και η απομάκρυνση του Τάκη Φύσσα.
Εκτός κι αν ο κόουτς επικαλέστηκε την αλλαγή των «όλων» για να δικαιολογήσει αποτελέσματα και εμφανίσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια. Υποθέτω πως δεν του ζητήθηκε να τα αλλάξει όλα για τον απλούσταστο λόγο ότι δεν παρέλαβε χάος. Ισα ίσα, παρέλαβε μια στρωμένη ομάδα με αξιοσημείωτη παρουσία στο Μουντιάλ και καλή ψυχολογία. Παρέλαβε μια ομάδα με δυο έμπειρους παίκτες που έκαναν ελπιδοφόρες εμφανίσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας κι έδειχναν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος που συνεπάγεται όταν είσαι βασικός στην Εθνική.
Κι όμως, ο κόουτς άφησε στον πάγκο Κονέ και Χριστοδουλόπουλο για να προτιμήσει είτε απροπόνητους και ανέτοιμους είτε νεοφερμένους κι άπειρους. Στην ίδια γραμμή υψηλού ρίσκου και τόλμης κινήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία. Τώρα συζητάμε σε κατάσταση σχετικής ηρεμίας διότι οι Ούγγροι μάλλον απροσδόκητα και κόντρα στη ροή του ματς ισοφάρισαν τους Ρουμάνους. Διαφορετικά, η συζήτηση θα γινόταν με άλλους όρους και κανείς δεν θα αναγνώριζε την τόλμη και το ρίσκο του Ρανιέρι.
Επειδή λοιπόν η τύχη δεν μας γύρισε την πλάτη, σήμερα κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε ζωντανοί σε έναν όμιλο όπου όλοι θα έχουν περίπου ίσες πιθανότητες εκτός από τα Νησιά Φερόε. Αρκεί να νικήσουμε βέβαια...
Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι δεν έχει νόημα να κριτικάρουμε την πρόθεση του Ρανιέρι να τα αλλάξει όλα. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι αν είχε διαθέσιμους τους Λάζαρο, Κονέ, Χολέμπας θα άλλαζε λιγότερα και θα πηγαίναμε πιο ήσυχοι στο παιχνίδι απόψε.
Κι έτσι, όπως έχουν τα πράγματα, υπάρχουν τα περιθώρια για μια αξιόμαχη ομάδα με επιθετικό πνεύμα και μαχητική διάθεση. Τέτοια παιχνίδια με αντίπαλο μικρότερης δυναμικότητας η Εθνική ομάδα μπορεί και πρέπει να τα κερδίζει με το βάρος της φανέλας και τη συμπαράσταση του κόσμου της που θα πρέπει να την ενισχύσει χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Στο παιχνίδι με τους Φινλανδούς ο κόουτς έμεινε ευχαριστημένος, ειδικά από την αμυντική προσπάθεια των διεθνών.
Απόψε θα χρειαστεί κάτι περισσότερο: ένα σχέδιο για να επιτεθούμε και να νικήσουμε. Αν το σχέδιογια νίκη είναι να παίζουμε σφιχτά στην άμυνα και να κάνουμε αντεπιθέσεις, δεν μας χαλάει. Ας μην ταλαιπωρείται όμως ο κόουτς να μας πείσει ότι αυτό σημαίνει αλλαγή. Μια από τα ίδια είναι, μόνο που οι προκάτοχοί του το έκαναν με επιτυχία.
Ανεξάρτητα λοιπόν από δηλώσεις και προθέσεις εκείνο που ενδιαφέρει απόψε είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Για θέαμα και... σαρωτικές αλλαγές μπορούμε να περιμένουμε...
Πηγή: Σπορ FM

Ισλανδία - Ολλανδία 2-0,Λετονία - Τουρκία 1-1,Ουαλία - Κύπρος 2-1,Βοσνία - Βέλγιο 1-1,Μάλτα - Ιταλία 0-1,Νορβηγία - Βουλγαρία 2-1,Κροατία - Αζερμπαϊτζάν 6-0,Ανδόρα - Ισραήλ 1-4,Καζαχστάν - Τσεχία 2-4.Uefa Euro 2016,(videos)

Νέο, Ολλανδία,neo, ollandiaΗ Ισλανδία νίκησε 2-0 την Ολλανδία και την άφησε 6 βαθμούς πίσω, όπως και η Τσεχία! Ήττα της Κύπρου στην Ουαλία, "διπλό" στην Μάλτα με Γκρατσιάνο Πελέ η Ιταλία (videos)