ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Διπλό" στη Ρώμη με Καρνέζη & Κονέ (videos)

Διπλό, Ρώμη, Καρνέζη, Κονέ,diplo, romi, karnezi, koneΗ Ουντινέζε νίκησε 1-0 την Λάτσιο μέσα στην Ρώμη και πέρασε μόνη στην δεύτερη θέση. Για τρίτο ματς δεν δέχτηκε γκολ ο Καρνέζης, εξαιρετικός ο Κονέ (videos)

Το ροτέισιον... έσπασε το αήττητο σερί

Το ροτέισιον... έσπασε το αήττητο σερί,Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πήρε παλικαρίσια νίκη κόντρα στον "Δικέφαλο" με σούπερ-γκολ του Ευσταθίου. Στην οικογένεια Ποικιλίδη μέρος των εσόδων.

Live Streaming.21:45 Lazio vs Udinese 0-1,(videos)Serie A Eastern European Summer Time

Διπλό, Ρώμη, Καρνέζη, Κονέ,diplo, romi, karnezi, koneΗ Ουντινέζε νίκησε 1-0 την Λάτσιο μέσα στην Ρώμη και πέρασε μόνη στην δεύτερη θέση. Για τρίτο ματς δεν δέχτηκε γκολ ο Καρνέζης, εξαιρετικός ο Κονέ (videos)

Γκατούζο: «Μόνο ο Μαραντόνα κέρδιζε μόνος του»

Γκατούζο: «Μόνο ο Μαραντόνα κέρδιζε μόνος του» Για ακόμα μία φορά ο Ιταλός προπονητής του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο φρόντισε με δηλώσεις του να κλέψει την παράσταση και να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα.

Ο τεχνικός των Κρητικών μίλξσε για το προσεχές ματς με τον ΠΑΟΚ. Δήλωσε πως σέβεται απόλυτα τον αντίπαλο ως σύνολο χωρίς να φοβάται κάποιον ποδοσφαιριστή συγκεκριμένα, αφού ο μόνος παίκτης που συνάντησε στην καριέρα του και μπορούσε να πάρει μόνος του ένα ματς ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γκατούζο:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχω μεγάλο σεβασμό στην ομάδα, τον κόσμο και τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλοί παίκτες. Οπωσδήποτε όμως θα πάμε εκεί για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς θα προετοιμαστούμε καλά για να πάμε στον ΠΑΟΚ, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι σέβομαι πολύ και σαν ομάδα και σαν σύλλογο και σαν κόσμο για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε αρχικά ο Τζενάρο Γκατούζο.
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με βαθμό ή βαθμούς:
«Οπωσδήποτε είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά εμείς σε κάθε ματς αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, όμως θα πάμε στην Τούμπα για να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα».
Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη -όπως ο Αθανασιάδης- από τον αντίπαλο:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα συνόλου. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες. Εγώ στη ζωή μου έχω δει μόνο έναν παίκτη να κερδίζει αγώνες μόνος του και αυτός είναι ο Μαραντόνα. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή και δυνατή ομάδα και θα πάμε εκεί να τον αντιμετωπίσουμε».
Για τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:
«Με πολλά πράγματα που γράφονται στις εφημερίδες τρελαίνομαι και στενοχωριέμαι ταυτόχρονα γιατί είναι ψευδή και δεν είναι σωστό. Η ομάδα έχει προβλήματα τα οποία ήξερα εδώ και δύο μήνες, αφού ο πρόεδρος του ΟΦΗ ήρθε σπίτι μου και μου τα ανέλυσε, αλλά ο κόσμος και οι εφημερίδες πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει προβλήματα, αλλά είναι μία ομάδα μεγάλη και δυνατή. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που δουλεύουν σκληρά. Είναι άνθρωποι με οικογένειες είτε ποδοσφαιριστές, είτε άνθρωποι της ομάδας και είναι πολύ κακό να γράφονται ψευδή πράγματα και για αυτό στενοχωριέμαι. Είμαι εδώ με την οικογένεια μου, αγαπώ τη δουλειά μου, τη σέβομαι και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κρήτη και το Ηράκλειο».

Πηγή: Goal

Ολυμπιακός - Μάλαγα 69-82

Ολυμπιακός - Μάλαγα 69-82,olybiakos - malaga 69-82Ο Ολυμπιακός έκανε 19 λάθη στο ματς και παρουσίασε αδυναμίες στην άμυνα, χάνοντας από την καλύτερη Μάλαγα με σκορ 69-82. Ξεχώρισαν στην επίθεση οι Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ.

Λουτσέσκου: «Να πάμε την Ξάνθη ψηλά»

Λουτσέσκου: «Να πάμε την Ξάνθη ψηλά»Για τους στόχους με την Ξάνθη, την τεχνική ηγεσία της οποίας ανέλαβε, μίλησε στην επίσημη παρουσίασή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Και επίσημα προπονητής της Ξάνθης, είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά και την παρουσίασή του που έγινε στο Le Chalet.
ADVERTISEMENT
Τον Ρουμάνο τεχνικό παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγου, λέγοντας αρχικά: «Εκ μέρους του μεγαλομετόχου κ. Πανόπουλου του Δ.Σ. και όλης της αθλητικής οικογένειας της SKODA ΞΑΝΘΗ καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή κ. Λουτσέσκου. Είμαστε σίγουροι ότι με την βοήθεια όλων αλλά και με τις εμπειρίες που έχει ο κ. Λουτσέσκου θα έχουμε μία πετυχημένη πορεία στο τρέχον πρωτάθλημα. Του ευχόμαστε «καλώς ήρθε» και να είναι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.»
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω «καλησπέρα» (σ.σ. στα ελληνικά) σε όλους. Ευχαριστώ που ήρθατε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την εισαγωγή έκανε. Αυτή ήταν μία πολύ ωραία κατάσταση για μένα γιατί στη χώρα μου δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Όπως είπα και στους παίκτες σήμερα το πρωί δεν είμαι εδώ για να τους διδάξω ποδόσφαιρο αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω μαζί τους και να βελτιωθεί η ομάδα συνολικά και ο καθένας ατομικά και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι μετά τον επίσημο ποδοσφαιρικό χρόνο.
Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για μένα κι αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω ανάμεσα σε δύο επίσημα παιχνίδια τη χρονιά μου. Θα είναι δύσκολη η περίοδος στην αρχή καθώς θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για προσαρμοστούμε στη νέα φιλοσοφία και νοοτροπία. Θα συλλέξω πολλές πληροφορίες για τους παίκτες και για την ομάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα ποδόσφαιρο. Σ’ αυτή την περίοδο μπορούμε να παίξουμε με αποφασιστικότητα γιατί είναι πολύ σημαντικό για να βοηθηθούν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής και το προσωπικό έτσι ώστε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα σε μικρό διάστημα. Είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα η νέα χώρα, με διαφορετική κουλτούρα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τόσο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική μου ζωή.»
Aμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις...
Για το αν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι: «Είμαι στις προπονήσεις αλλά ακόμη δεν συμμετέχω ενεργά στην προετοιμασία της ομάδας. Η δουλειά μου ξεκινά από την Τρίτη».
Για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Χρειάζεται η ισορροπία και γενικά η σωστή συμπεριφορά μέσα στον αγώνα. Σαν στυλ προτιμώ το επιθετικό ποδόσφαιρο όμως πρέπει να κοιτάξουμε τα πάντα γύρω από την ομάδα».
Για το τις πρώτες του πληροφορίες για την Ξάνθη: «Γνωρίζω ότι μεγαλομέτοχος είναι για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και η ομάδα στην Α' Κατηγορία. Ξέρω ότι πέρσι δεν ήταν καλή σαιζόν αν και ξεκίνησε πολύ καλά, σχεδόν ιδανικά. Φέτος η ομάδα «χτίστηκε» για καλά αποτελέσματα και για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ξέρω ότι γύρω από την ομάδα όλοι είναι φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις και θέλουν να πετύχουν πράγματα. Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να πάρουμε το μάξιμουμ από το κάθε παιχνίδι χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Βήμα με βήμα μπορούμε να χτίσουμε και την δική μας αυτοπεποίθηση αλλά και την αγωνιστική μας εικόνα δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδια».
Για τον αριθμό των παικτών στο ρόστερ: «Οι 29 ποδοσφαιριστές είναι ένας νορμάλ αριθμός καθώς υπάρχουν δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε.»
Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Δεν γνωρίζω πολύ καλά την διοργάνωση. Έτυχε η πρώτη μου παρουσία στην ομάδα να είναι σε παιχνίδι κυπέλλου. Κοιτάμε να περνάμε τον κάθε επόμενο γύρο. Το κύπελλο είναι ένας στόχος που κυνηγούν όλες οι ομάδες. Χθες μετά το παιχνίδι, συναντήθηκα με τους παίκτες και τους συνεχάρηκα για την επιτυχία. Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι».
Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που συνάντησε: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Πολύ λίγες ομάδες έχουν αυτή την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Εδώ ο κάθε προπονητής έχει ότι μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι όμως μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Νιώθω πολύ «ζεστά» εδώ και θεωρώ πως είναι εξαιρετικό το κλίμα. Κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που διάλεξα την Ξάνθη».
Για όλους τους λόγους που είπε το «ναι» στην Ξάνθη: «Οι εγκαταστάσεις και η υποδομή, το γεγονός ότι ήταν μία νέα εμπειρία για μένα, οι ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα με καλή δουλειά».
Για το αν γνωρίζει παίκτες της ομάδας: «Ξέρω τον Καπετάνο από την Ρουμανία όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας ιδανικός παίκτης που θέλει να κερδίζει και να δουλεύει στις προπονήσεις. Μπορεί να δώσει κίνητρο και στους συμπαίκτες του».
Για το αν χρόνος μέχρι να επέλθει η συμφωνία ήταν μεγάλος: «Όχι. Ήταν πολύ σύντομη η επιλογή μου».
Για το αν είδε παιχνίδια της Ξάνθης: «Δεν είδα περσινά παιχνίδι. Θέλω να αφοσιωθώ στο παρόν και να αναλύσω τα επόμενα παιχνίδια για να πληροφορηθούν οι παίκτες σωστά. Σίγουρα θα δω παιχνίδια από φετινή Superleague για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Ντιέγκο Λόγκο ο οποίος δήλωσε: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον προπονητή, την ομάδα κι όλους όσους επέλεξαν να είναι εδώ να πετύχουμε στόχους».


Πηγή: Gazzetta

Παναιτωλικός - Χανιά 0-1


Τα Χανιά νίκησαν με 1-0 τον Παναιτωλικό για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Αγρίνιο και έβαλαν φωτιά στον 8ο όμιλο. Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα οι γηπεδούχοι.
Τα Χανιά νίκησαν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό 1-0 και πήραν αβαντάζ πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα πρωταθλήματος την περασμένη Δεύτερα (22/9) κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Το γκολ της νίκης των Χανίων σημείωσε στο 51' ο Πάγκαλος με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν και δεύτερο γκολ.
Ο Παναιτωλικός είχε στην περισσότερη ώρα του αγώνα την κατοχή της μπάλας αλλά οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Επίσης, έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Τα Χανιά εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που δημιούργησαν και πήραν δίκαια τη νίκη.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κόρμπος(73' Βασιλείου), Μπεχαράνο, Άλβες(58' Μορένο), Κάπελ, Μαλεζάς, Καλογέρης, Μήλιος(58' Φωτάκης), Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος.
ΑΟ Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Γκούμας, Παγώνης, Καραγιάννης(85' Εσόνο), Καραλής(61' Καμινιώτης), Κρητικός(87' Γουέλκαμ), Κοντεών, Σιλιγαρδάκης, Πάγκαλος, Μανωλάς, Γκότοβος.
Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:00 Apollon Kalamaria vs PAOK Saloniki 1-0 Eastern European Summer Time

Το ροτέισιον... έσπασε το αήττητο σερί,Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πήρε παλικαρίσια νίκη κόντρα στον "Δικέφαλο" με σούπερ-γκολ του Ευσταθίου. Στην οικογένεια Ποικιλίδη μέρος των εσόδων.

Live Straming.18:00 Olympiacos vs Unicaja 69-82 Basketball Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός - Μάλαγα 69-82,olybiakos - malaga 69-82Ο Ολυμπιακός έκανε 19 λάθη στο ματς και παρουσίασε αδυναμίες στην άμυνα, χάνοντας από την καλύτερη Μάλαγα με σκορ 69-82. Ξεχώρισαν στην επίθεση οι Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ.

Οριστικά χωρίς κόσμο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, στις 8 Οκτώβρη, για το Κύπελλο Ελλάδας ωστόσο δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του, αφού η τιμωρία της «πράσινης» ΚΑΕ παρέμεινε μετά την απόρριψη της σχετικής έφεσης από το ΑΣΕΑΔ.
Αναλυτικά η σχετική επίσημη ανακοίνωση:
«Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, επτά (7) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ’ αριθμ. 8/23-1-2014, 34/26-5-2014, 38/30-5-2014 και 43/12-6-2014 αποφάσεών του Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται:
Ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ΕΥΡΩ, (άρθρο 30 παρ. 1 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος που αφορά το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών).
Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική.
Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα. Σε περίπτωση που η ανωτέρω πειθαρχική ποινή (ποινή αποκλεισμού μια αγωνιστικής ημέρας) δεν μπορεί να εκτιθεί για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στην οποία επιβάλλεται, αυτή μεταφέρεται και εκτίεται στον πρώτο κατά σειρά εντός έδρας αγώνα (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) της υπαίτιας ΚΑΕ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αριθμ. 85/23-9-2014 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της υπ’ αριθμ. 44/12-6-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».
Πηγή: Leoforos.gr

Άσχημα νέα για Γκαζαριάν-Σιόβα

Άσχημα νέα για Γκαζαριάν-ΣιόβαΝοκ άουτ για περίπου ένα μήνα τέθηκε ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν στον Ολυμπιακό. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και η επάνοδος του Σιόβα.

«Θύματα» είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και θα στερηθεί δύο πολύτιμες λύσεις τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος και στους αγώνες με Ατρόμητο, Μάλμε και ΠΑΟΚ.
Ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν έχει υποστεί βαριά θλάση (β’ βαθμού) στον δεξιό προσαγωγό και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες, ενώ ο Δημήτρης Σιόβας ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον δεξιό μηρό και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε δέκα μέρες. Αμφότεροι έκαναν θεραπεία, όπως και ο Ματιέ Ντοσεβί, ενώ πρόγραμμα αποκατάστασης συνεχίζει ο Ιμπραΐμ.
Μια ενόχληση στον έσω πλάγιο του αριστερού γονάτου ένιωσε ο Δημήτρης Διαμαντάκος, αλλά δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ίσως απλώς να μείνει εκτός στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Το μοναδικό θετικό νέο είναι πως ο Λεάντρο Σαλίνο προπονήθηκε για δεύτερη σερί μέρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα κάνοντας μάλιστα έξτρα ατομικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Πριν την προπόνηση οι παίκτες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις. Η προετοιμασία για την πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώνεται με προπόνηση το πρωί της Παρασκευής (10:00), μετά το πέρας της οποίας θα ανακοινωθεί η αποστολή, ενώ παράλληλα θα βραβευτεί και ο Παϊτίμ Κασάμι ως MVP της τέταρτης αγωνιστικής.
Πηγή: Σπορ FM

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για την πρώτη μάχη των «αιωνίων». Δύο εβδομάδες και… ελάχιστα φιλικά απέμειναν για το ραντεβού Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Τα νέα και η προετοιμασία των δύο ομάδων.

Φάγαμε το γάιδαρο, έμεινε η ουρά… Πέρασαν κοντά στους τέσσερις μήνες από την τελευταία συνάντηση των «αιωνίων» και ήδη μας λείπουν. Η αναμονή, ωστόσο, τελειώνει σύντομα, αφού σε δύο εβδομάδες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα ξαναλένε. Κι όχι σε ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον, αλλά σε νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου, που-ας μη γελιόμαστε-συνεπάγεται μισό… τίτλο. Ας δούμε πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τα προβλήματα των δύο ομάδων πριν από το μεγάλο ματς που θα γίνει 8 ή 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ (για την ώρα χωρίς κόσμο, αλλά εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης των «πράσινων»).
«Νοσοκομείο» ο Παναθηναϊκός
Δεν φτάνει που είναι νέα ομάδα, με πολλούς καινούριους αλλά και νεαρούς σε ηλικία παίκτες, καθώς και νέο προπονητή… Ο Παναθηναϊκός έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από τους τραυματισμούς στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Σλότερ έχει χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία, ο Μαυροκεφαλίδης το μεγαλύτερο μέρος της, ο Νέλσον επιχείρησε να μπει στο πρόγραμμα χθες αλλά ένιωσε ξανά πόνους στην κνήμη, ενώ μέχρι και ο Φώτσης που δεν είχε βγάλει σχεδόν ποτέ μυϊκό πρόβλημα στην καριέρα του υπέστη ελαφρά θλάση. Ειδικά οι τρεις πρώτοι, ακόμη κι αν είναι παρόντες, είναι αμφίβολο αν θα έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και ενσωματωθεί στο πνεύμα που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν, έστω και λίγα, σημεία αναφοράς στην ομάδα: η σταθερή αξία που λέγεται Διαμαντίδης, ο Γκιστ που άργησε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις αλλά δείχνει σε άριστη κατάσταση, ο Μπατίστα που προσδίδει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι από τη ρακέτα που έλειψε πέρσι, αλλά και οι αναβαθμισμένοι Παππάς και Γιάνκοβιτς, που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Όσο για τους νέους, Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος φαίνεται πως θα πάρουν το χρόνο τους, σε αντίθεση με τους Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Κόνιαρη και Λούντζη, που μάλλον θα πρέπει να περιμένουν. Ειδικά, δε, για τους δύο σέντερ, τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη δυσκολότερα καθώς εξετάζεται η αγορά για την απόκτηση κι άλλου ψηλού.
Μέχρι τον προημι-τελικό με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Κάουνας για τα γενέθλια τη Ζαλγκίρις, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα αναμετρηθεί με Γαλατάσαραϊ ή Λοκομοτίβ Κουμπάν. Τελευταία τεστ θα είναι αυτά στη Μόσχα για το «Γκομέλσκι Καπ» της ΤΣΣΚΑ, όπου οι νταμπλούχοι θα παίξουν στις 4 Οκτωβρίου με τη Νίζνι και μια μέρα μετά με την οικοδέσποινα ή τη Λιέτουβος Ρίτας.
Αν δεν έλειπαν και τα «τριάρια»
Ο Ολυμπιακός θα ήταν σε καλύτερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό, αν δεν ερχόταν η λειψανδρία στη θέση «3». Τη στιγμή που η μοναδική σημαντική αποχώρηση του καλοκαιριού αφορούσε τη μετακόμιση του Στράτου Περπέρογλου στην Αναντολού Εφές, ήρθαν και οι τραυματισμοί των Ιωάννη Παπαπέτρου και Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο 20χρονος άσος θα μείνει εκτός λογικά μέχρι τις αρχές του 2015, ο δε 33χρονος Αμερικανός θα επανέλθει προς τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε το βάρος θα επωμιστεί σχεδόν αποκλειστικά ο Ματ Λοτζέσκι.
Πάλι καλά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει σε έναν μεγάλο κορμό από πέρσι, που έχει σημαντικές βελτιώσεις με τις προσθήκες των Λαφαγέτ και Χάντερ αντί των Κόλινς και Σίμονς. Ο Σπανούλης είναι υγιής και φρέσκος, οι περσινοί πρωτάρηδες σε τόσο υψηλό επίπεδο ξένοι της ομάδας δείχνουν φέτος πιο έτοιμοι κι αν έλειπαν και μικροπροβλήματα, όπως οι ενοχλήσεις του Πρίντεζη στη μέση, όλα θα ήταν καλύτερα.
Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Απόψε αναμετράται με τη Μάλαγα στον δεύτερο αγώνα του Gloria Cup και από το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με εκείνο του αγώνα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη μονομαχία Ομπράντοβιτς-Ιτούδη θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα συναντήσουν οι Πειραιώτες την Παρασκευή. Το φινάλε των φιλικών θα δοθεί στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες (3/10) και την Ούνιξ Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη (4/10).

Πηγή: Σπορ FM

Σάντος: "Χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Ρονάλντο"


Ο Φερνάντο Σάντος πριν από 11 χρόνια καθοδήγησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για μερικές εβδομάδες στη Σπόρτινγκ. Ο CR7 τότε μεταπήδησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο Πορτογάλοι θα ανταμώσουν ξανά μέσω εθνικής.
Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε χθες από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας αναλαμβάνοντας το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο σημειώνοντας πως δεν τίθεται θέμα σε ότι αφορά τον παίκτη που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
"Είναι ο αρχηγός και δεν βλέπω το λόγο για να αλλάξει αυτό. Δεν του έχω μιλήσει ακόμη, αλλά θα το κάνω, τόσο με αυτόν όσο και με άλλους παίκτες.
Διατηρούμε πολύ καλή σχέση και είναι χαρά μου να έχω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο".
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φερνάντο Σάντος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Πορτογάλο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στην προετοιμασία για την σεζόν 2003/04 στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
ADVERTISEMENT
Λίγες εβδομάδες αργότερα ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 15.000.000 ευρώ.

Πηγή: Sport 24

Ο ΜΠΑΠΤΙΣΤΑΟ ΠΛΗΓΩΣΕ ΒΑΛΒΕΡΔΕ Πρώτη απώλεια η Μπαρτσελόνα (videos)


Η Μπαρτσελόνα δεν δέχτηκε και πάλι γκολ, αλλά έχασε δύο βαθμούς στην Μάλαγα και την έπιασε η Σεβίλλη στην κορυφή, ενώ η Ατλέτικο πήρε νίκη με Μιράντα (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Πηγή: Sport 24

Στο 88' η Ρόμα, γκολ ο Ταχτσίδης(videos).Πρόκριση για Σίτι, Τσέλσι & Τότεναμ(videos)

Στο 88' η Ρόμα, γκολ ο Ταχτσίδης

Ρόμα, Ταχτσίδης,roma, tachtsidisΗ Ρόμα είχε στην 11άδα Μανωλά, Τοροσίδη, Χολέμπας και νίκησε 2-1 την Πάρμα με φάουλ του Πιάνιτς στο 88'. Απόλυτο και η Γιουβέντους, γκολ ο Ταχτσίδης για την Βερόνα (videos)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24


Πρόκριση για Σίτι, Τσέλσι & Τότεναμ

Πρόκριση, Σίτι Τσέλσι, Τότεναμ,prokrisi, siti tselsi, totenamΗ Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 7-0 την Σέφιλντ Γουένσντεϊ με τον Λάμπαρντ να σκοράρει δύο φορές, πρόκριση και για Τσέλσι, Τότεναμ (videos)

Πηγή: Sport 24