ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Μόνο η Ντινάμο Μόσχας νίκησε από τις 14 «πρωτάρες»!


Μόνο η Ντινάμο Μόσχας νίκησε από τις 14 «πρωτάρες»! Άλλο ένα... παράσημο στο ευρωπαϊκό μαράζωμα του Παναθηναϊκού! Οι Πράσινοι (κατάφεραν και) ηττήθηκαν (και) από τη Ντινάμο Μόσχας που έκανε ντεμπούτο σε φάση ομίλων! Η ρωσική ομάδα ήταν η μοναδική από τις 14 πρωτάρες της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League που κατάφερε να νικήσει, αφού οι 8 έχασαν και πέντε αναδείχτηκαν ισόπαλες...

Πηγή: E-Soccer

Live Streaming.21:30 SC Freiburg vs Hertha BSC Berlin 2-2 Bundesliga...Eastern European Summer Time

Ρόνι,roniΗ Φράιμπουργκ κρατούσε μέχρι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων στα χέρια της την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά είδε τον Ρόνι να της την στερεί.

Πλατινί: Η FIFA ήξερε για τα ρολόγια και τώρα μας ζητά να τα δώσουμε πίσω

Η καλή του ανατροφή δεν επιτρέπει στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί να επιστρέψει το ρολόι τον 16.000 λιρών που πήρε ως δώρο από την Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. 

Ο Πλατινί αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις τονίζοντας: "Είμαι καλά αναθρεμμένος. Δεν επιστρέφω δώρα. Αν το τμήμα ηθικής της FIFA δεν επικροτούσε αυτή την ενέργεια ας μας το έλεγαν τέσσερις μήνες πριν στη Βραζιλία. Ήξεραν ότι θα μας δώσουν αυτά τα ρολόγια γιατί απλά τα έδωσαν σε όλους. Τώρα λόγω ενός άρθρου στον βρετανικό Τύπο ξαφνικά η FIFA λέει πως πρέπει να επιστρέψουμε τα ρολόγια. Είναι κάτι που με τρόπο που εξελίχθηκε μου προκάλεσε εντύπωση και δεν μου άρεσε καθόλου. Θα ρωτήσω λοιπόν για την αξία αυτού του ρολογιού και θα δώσω αυτό το ποσό σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Δεν μπορώ να επιστρέψω ένα δώρο".

Πηγή: AEK365

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η αρχαία πόλη της Αμφίπολης αποκαλύπτεται [video]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Η, Αμφίπολης, [video],apistevto i, amfipolis, [video]Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική. . . Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν.

Ιντσάγκι: «Θέλουμε το τέλειο ματς»


Ιντσάγκι: «Θέλουμε το τέλειο ματς»Η Μίλαν είναι έτοιμη για την πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν, την Γιουβέντους, με τον Φίλιπο Ιντσάγκι να ζητάει το τέλειο ματς από παίκτες και... τιφόζι!

Οι Ροσονέρι έχουν αρχίσει την σεζόν με 2x2 και αυτό έχει επαναφέρει τον ενθουσιασμό, με τον Αντριάνο Γκαλιάνι να αναφέρεται όλες τις προηγούμενες μέρες στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να δημιουργήσουν οι οπαδοί στο «Σαν Σίρο». Αυτό είπε και ο Ιντσάγκι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, προσπαθώντας παράλληλα να διώξει το άγχος από τους παίκτες του.
ADVERTISEMENT
«Αύριο θα είναι ένα σπουδαίο ματς, στο οποίο δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ξέρουμε την δύναμη της Γιουβέντους, αλλά παίζουμε στο Σαν Σίρο και αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Θα χρειαστούμε το τέλειο ματς, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και ποντάρουμε και στους οπαδούς μας» είπε αρχικά ο προπονητής της Μίλαν, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν είναι αβαντάζ για την ομάδα του το γεγονός ότι νίκησε την Γιουβέντους (1-0) στο 45λεπτο φιλικό του Trofeo TIM.
«Παίξαμε στο μάξιμουμ εκείνη την ημέρα. Δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι νικήσαμε γιατί αυτό το τουρνουά είναι ξεχωριστό. Τους αντιμετωπίσαμε, πάντως, με τρομερό πνεύμα, ήμασταν πραγματική ομάδα και αυτή θα πρέπει να είναι η δύναμη μας. Βλέπω το πώς ωριμάζουμε ως ομάδα και λέω ότι ίσως θα ήταν καλυτερο να αντιμετωπίσουμε την Γιουβέντους πιο αργά, όταν θα έχουμε περισσότερη σιγουριά για την ομάδα μας. Η Γιούβε είναι πιο δυνατή, δεν έχει δεχθεί γκολ από τις 28 Απριλίου. Δεν ξέρουμε πόσο πίσω από την Γιουβέντους είμαστε αλλά ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε. Δεν γίνεται να περιμένουμε ότι θα είμαστε στο επίπεδο τους αυτή την στιγμή αλλά σε ένα ματς όλα μπορούν να συμβούν. Ξέρουμε την δύναμη τους αλλά δεν έχουμε χάσει πριν γίνει το ματς. Θα βγούμε στο γήπεδο 11 εναντίον 11 και θα τα δώσουμε όλα. Επαναλαμβάνω ότι οι τιφόζι μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ σε αυτόν τον αγώνα».
Από εκεί και πέρα, ο Ιντσάγκι είπε ότι είναι λογικό να μην είναι τέλεια η άμυνα της Μίλαν μετά από μόλις δύο αγωνιστικές και σε ερώτηση για την κατάσταση των Τόρες και Ελ Σαραουί, απάντησε: «Ο Τόρες ήθελε να παίξει με την Πάρμα, μέχρι και δύο ώρες πριν το ματς σκεφτόμουν να τον έχω στον πάγκο αλλά τελικά αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε. Τόσο αυτός όσο και ο Ελ Σαραουί είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και θα αποφασίσω στο τέλος».
Ο τεχνικός των Ροσονέρι δεν θέλησε να σχολιάσει τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Ντε Γιονγκ να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Τέβες, χωρίς να το διαψεύσει όμως, είπε ότι δεν ξέρει αν η Μίλαν μπορεί να πάρει τίτλο φέτος αλλά στόχος του είναι να επαναφέρει στην ομάδα το DNA του συλλόγου και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δικές του πολύ κακές σχέσεις με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προσπάθησε να μην... παρασυρθεί σε αυτό το θέμα.
«Ο αγώνας είναι Μίλαν-Γιουβέντους. Με τον Αλέγκρι υπήρξαν κάποιες παρεξηγήσεις στο παρελθόν αλλά το έχουμε λύσει το θέμα. Ας απολαύσουμε αυτό το ντέρμπι στο κατάμεστο Σαν Σίρο».
Πηγή: Gazzetta

Ζήτησαν ραντεβού και περιμένουν...

Καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League το άλλο Σαββατοκύριακο 27-28/9, αφού ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η αναβολή της πρεμιέρας θεωρείται απίθανο να έχει εκλείψει τις επόμενες ημέρες.


ADVERTISEMENT
Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, στην καλύτερη περίπτωση, φαίνεται να είναι το Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου!
Η επιτροπή που συστήθηκε στο Δ.Σ. της Τετάρτης (Καλογιάννης, Κούγιας, Μονεμβασιώτης, Μέγκλας, Στούπας) συνέταξε και απέστειλε την Παρασκευή 19/9 τις επιστολές που έχουν προορισμό όλους όσοι ζητείται ραντεβού. Θυμίζουμε πως η Football League αιτείται συναντήσεις με: Πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων, υφυπουργό Αθλητισμού, ΟΠΑΠ, ΕΠΟ, Super League, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη και Μελισσανίδη.
Αναφορικά με το παρασκήνιο του Δ.Σ. της Τετάρτης, να πούμε ότι μπροστάρης και πρωτεργάτης της πρότασης για αναβολή της πρεμιέρας, ήταν ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.
Εκείνος το έθεσε (και μάλιστα εγγράφως), έχοντας συμπαραστάτη και βασικό υποστηρικτή τον Αλέξη Κούγια. Στο πλευρό τους τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ, που τόνισαν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στον Πρωθυπουργό επειδή έρχονται... πρόωρες εκλογές!
Αρνητικοί ήταν ο πρόεδρος της λίγκας, Σπύρος Καλογιάννης και η Καλλιθέα, ενώ η ΑΕΚ διαφώνησε με το επ’ αόριστον της αναβολής...
Πηγή: Contra

Κλείνει με συνδρομητική κυριαρχία το Τσάμπιονς Λιγκ!

Κλείνει με συνδρομητική κυριαρχία το Τσάμπιονς Λιγκ!Οι πληροφορίες της «Στάσης media» αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν κλείσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League της ερχόμενης τριετίας (2015-18).

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι από μέρα σε μέρα θα πρέπει να αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις με όλες τις πληροφορίες να επιβεβαιώνουν αυτό που η στήλη έχει τονίσει καιρό πριν, πως οδεύουμε προς συνδρομητική κυριαρχία.
Ο ΟΤΕ δίνει τα «ρέστα του» προκειμένου να αποκτήσει το προϊόν, το οποίο τόσο πολύ θέλει να αποκτήσει και η Nova «καίγεται» να το διατηρήσει για τρείς ακόμα σεζόν. Δίχως η στήλη να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο και τα δύο συνδρομητικά να αποκτήσουν κομμάτια των δύο κορυφαίων τηλεοπτικών προϊόντων.
Ωστόσο, οι πληροφορίες ...γέρνουν στην κυριαρχία του ενός εκ των δύο συνδρομητικών, σε μία κόντρα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μονομαχία, η οποία πιθανότατα θα έχει έναν νικητή.
Τι ρόλο θα παίξουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα ελεύθερης εμβέλειας κανάλια; Ο ΑΝΤ1 και η ΝΕΡΙΤ φαίνεται (ξαναγράφουμε, φαίνεται) να είναι αυτά που θα αποκτήσουν μέρος του προϊόντος, με το κανάλι του Αμαρουσίου να υπάρχει η φημολογία ότι θα ενδιαφερθεί για την πρώτη επιλογή (Τρίτης ή Τετάρτης) του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με το Europa League να του έχει «κάτσει» τις δύο τελευταίες σεζόν.
Εν πάση περιπτώσει είναι ένα «θρίλερ», για γερά νεύρα και για να γερούς παίκτες.

Πηγή: Σπορ FM

Στα χέρια του Ντε Βινσέντι η φανέλα του Μέσι

Στα χέρια του Ντε Βινσέντι η φανέλα του Μέσι Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έζησε το όνειρό του στο προχθεσινό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Μπαρτσελόνα.
Ο Αργεντινός άσος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Λιονέλ Μέσι, καταφέρνοντας μάλιστα στο τέλος να πάρει ως ενθύμιο και την φανέλα του.

Ποστάροντας ένα κολάζ από φωτογραφίες του αγώνα και σχολιάζοντας την ήττα με 1-0, ο Ντε Βινσέντι έγραψε στο instagram: «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, μας έλειψε μόνο λίγη τύχη για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους καλύτερους του κόσμου».

Πηγή: Goal

Αγωνία για Ντεμπισί


Αγωνία για ΝτεμπισίΣήμερα (19/9) το βράδυ θα γίνει γνωστό αν θα χρειαστεί τελικά χειρουργείο ο Ματιέ Ντεμπισί. Ρήξη συνδέσμου ο 29χρονος μπακ της Άρσεναλ. «Μέχρι και τρεις μήνες έξω», ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ.

Αναμφίβολα η σεζόν δεν ξεκίνησε έτσι όπως θα ήθελε ο Ματιέ Ντεμπισί.
Έχοντας πάρει τα πρώτα παιχνίδια στα πόδια του με την Άρσεναλ, ο 29χρονος μπακ τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αποκομίζοντας ρήξη συνδέσμου.
Δεδομένο είναι πως ο διεθνής Γάλλος θα μείνει εκτός γηπέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο σήμερα (19/9) θα ξεκαθαρίσει ακριβώς η κατάστασή του.
Προ της ιατρικής διάγνωσης όμως, ο Αρσέν Βενγκέρ πρόλαβε να γνωστοποιήσει τα… σενάρια της απουσίας του Ντεμπισί από τους αγωνιστικούς χώρους, με το δεύτερο να είναι ένα που θα ήθελαν να αποφύγουν οι «κανονιέρηδες».
«Αν δεν χρειαστεί χειρουργείο, τότε θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες, αν όμως χρειαστεί, τότε θα μείνει τρεις μήνες», ήταν η τοποθέτηση του έμπειρου τεχνικού.

Πηγή: Σπορ FM

Ντρογκμπά: Ο Λάμπαρντ ανήκει σε εμάς

Ντρογκμπά: Ο Λάμπαρντ ανήκει σε εμάςΟ Ιβοριανός φορ μιλάει για την επιστροφή του Άγγλου στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Την Κυριακή η Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι και τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στον Φρανκ Λάμπαρντ που μετά από 13 χρόνια παρουσίας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" επιστρέφει ως αντίπαλος με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να υποστηρίζει πως ο Άγγλος μεσοεπιθετικός θα ανήκει πάντα στη Τσέλσι.
Σημειώνεται πως το καλοκαίρι ο Λάμπαρντ υπέγραψε στη Σίτι της Νέας Υόρκης αλλά μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο MLS δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη Μάντσεστερ Σίτι.
Για την επιστροφή του Λάμπαρντ, ως αντίπαλος, στο "Στάμφορντ Μπριτζ", ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δήλωσε: "Οι φίλαθλοι ξέρουν τι έχει δώσει για τον σύλλογο. Οπότε, είμαι σίγουρος ότι η αντίδραση τους θα είναι καλή. Δεν έχει σημασία για ποια ομάδα παίζει τώρα, ανήκει σε εμάς. Είναι παίκτης της Τσέλσι. Για ότι έχει κάνει, είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου.
Ανυπομονώ να τον δω. Είναι λίγο κρίμα που εγώ επέστρεψα και εκείνος δεν είναι εδώ. Έπαιξα εναντίον της Τσέλσι τη προηγούμενη σεζόν οπότε ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνον. Αλλά ξέρω και τον Φρανκ. Θα κάνει το καλύτερο που μπορεί".


Πηγή: AEK365

«ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ» Stern: Το νέο κόλπο των πλούσιων Ελλήνων για να πληρώνουν λιγότερους φόρους

Stern: Το νέο κόλπο των πλούσιων Ελλήνων για να πληρώνουν λιγότερους φόρουςΣτους πλούσιους Έλληνες που καλύπτουν τις πισίνες τους για να μην πληρώνουν φόρους αναφέρεται δημοσίευμα του STERN.

«Νέο κόλπο των πλούσιων Ελλήνων για να πληρώνουν λιγότερους φόρους. Καλύπτουν με τέντες παραλλαγής και δίχτυα τις πισίνες τους. Με τον τρόπο αυτό δεν μπορούν να τις εντοπίσουν οι δορυφόροι , τους οποίους χρησιμοποιούν οι φοροεισπρακτικές αρχές ώστε να εντοπίσουν πισίνες που δεν έχουν δηλωθεί. Στην Ελλάδα η ιδιοκτησία μιας πισίνας θεωρείται 'τεκμήριο εισοδήματος'. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο πισίνας η εφορία υπολογίζει ένα επιπλέον εισόδημα 160 ευρώ» αναφέρει το Stern στο σηνοσίευμα του.

Πηγή: Deutsche Welle 
Πηγή: Εθνος

Μία τρίτη ματιά για τον ΠΑΟ…

Μία τρίτη ματιά για τον ΠΑΟ…Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει τη δική του άποψη για το πώς είδε το Παναθηναϊκός-Ντινάμο Μόσχας…

***Λογικό είναι να γίνεται κουβέντα στον Παναθηναϊκό για «θέμα» στην άμυνα, από την στιγμή που δεν έχει μπορέσει να κρατήσει το μηδέν πίσω σε κανένα από τα εφτά τελευταία παιχνίδια του. Για την ακρίβεια, ο Κοτσόλης δεν δέχθηκε γκολ μόνο στο πρώτο ματς της σεζόν, στο 0-0 στη Λιέγη…
***Μάλιστα χθες, οι Ρώσοι εκτός από τα δύο γκολ, είχαν και δύο δοκάρια, ενώ μπορώ να θυμηθώ άλλες πέντε φορές που οι δύο τους φορ (τρεις ο Κουράνι και δύο ο Κοκόριν) βρέθηκαν σε θέση βολής, άσχετα αν αστόχησαν η, νικήθηκαν στην τελική τους από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
***Όμως νομίζω ότι τουλάχιστον με όσα βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς και μέχρι σήμερα, το αγωνιστικό «θέμα» του Παναθηναϊκού είναι γενικότερο. Εξ ου και προκύπτει το αποτέλεσμα: σε ένα σύνολο οκτώ αγώνων, κόντρα σε έξι αντιπάλους, έχει κερδίσει μόνο την Μίντιλαντ Δανίας και τον Πανιώνιο-τον τελευταίο με δύο γκολ μετά το 90’. Και στο μεν πρωτάθλημα δεν έχει παίξει και με τις πλέον δυνατές ομάδες (τον Λεβαδειακό και δη στο ΟΑΚΑ, τον Πανιώνιο, στην τιμωρημένη πάντως Λεωφόρο και την φορμαρισμένη όντως Καλλονή), ενώ στην Ευρώπη η Σταντάρ Λιέγης φέτος δεν είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός αντίπαλος, όπως προκύπτει ακόμη κι από την παρουσία της στο βελγικό πρωτάθλημα.
***Και θεωρώ ότι το «θέμα» της ομάδας είναι γενικότερο, γιατί βλέπω πέρα από τα όποια λάθη γίνονται στη άμυνα, το ποια είναι η επιθετική παραγωγή. Αν βγάλεις από το κάδρο τα δύο παιχνίδια με τους Δανούς, προκύπτει ότι ο ΠΑΟ εκτός από τα δύο γκολ μετά το 90’ με τον Πανιώνιο, έχει: ένα αυτογκόλ σε δύο ματς με τους Βέλγους, ένα γκολ από πέναλτι στο ΟΑΚΑ με το Λεβαδειακό κι ένα γκολ από φάουλ με την Ντινάμο Μόσχας στη Λεωφόρο…
***Η απουσία του Μπεργκ είναι φανερή και έχω την αίσθηση ότι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στις πιο δύσκολες στιγμές είναι ο Πέτριτς. Αλλά όχι μπαίνοντας στο 76’, όπως χθες. Και δεν το λέω επειδή αυτός έβαλε το γκολ της μοναδικής (πλην Μίντιλαντ) νίκης του Παναθηναϊκού, με τον Πανιώνιο. Ακόμη και στην ήττα με την Καλλονή, δεν έβλεπα άλλον να απειλεί πραγματικά, ανεξάρτητα των χαμένων ευκαιριών. Δεν ξέρω από πλευράς δυνάμεων και αντοχών πως είναι ο Κροάτης. Απλά λέω τι βλέπω μέσα στο παιχνίδι.
***Όπως νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός την σεβάστηκε παραπάνω απ΄ότι έπρεπε την Ντινάμο. Οκέϊ, έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά βλέποντας την πορεία της φέτος, δεν…τρελαίνεσαι κιόλας. Στο πρωτάθλημα Ρωσίας έχει κερδίσει μόνο ομάδες που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω της βαθμολογίας-όταν έπαιξε με Ζενίτ και Σπαρτάκ έχασε. Και στην Ευρώπη τα αποτελέσματά της ήταν: με Χάποελ Κίριατ Ισραήλ 1-1 μέσα και 2-1 έξω και με Ομόνοια Κύπρου 2-2 μέσα και 2-1 έξω, με το γκολ πρόκρισης στις καθυστερήσεις.
***Δεν θα σταθώ στις ελλείψεις τεσσάρων βασικών παικτών της. Αλλά θα έχω την άποψη ότι με μεγαλύτερη πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού, η Ντινάμο θα είχε ζητήματα πίσω. Γιατί λέμε για τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, όμως οι Ρώσοι σε 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα έχουν κρατήσει το μηδέν μόνο παίζοντας με Ουράλ, Ούφα και Κράσνονταρ και στα υπόλοιπα εννιά παιχνίδια τους έχουν παθητικό 15 γκολ.
***Μήπως δηλαδή έπρεπε να το πήγαινε λίγο πιο τολμηρά το ματς ο Παναθηναϊκός και να μην επένδυε τόσο στην αμυντική ασφάλεια, που όχι μόνο αποδείχθηκε ότι δεν είχε, αλλά και δύσκολα θα μπορούσε να έχει, υπό την έννοια ότι η Ντινάμο έχει μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς.

Πηγή: Σπορ FM

Αλλάζει μα δεν τον τρομάζει

Ο Daniel Ricciardo αναλύει τις απαιτήσεις του σιρκουί της Σιγκαπούρης.


"Αλλάζεις, αλλάζεις... μέρα τη μέρα και με τρομάζεις", έλεγε ένα δημοφιλές τραγούδι που όμως στην περίπτωση του Daniel Ricciardo και της αγωνιστικής διαδρομής της Σιγκαπούρης, η αλλαγή δεν φέρνει τρόμο αλλά απαιτεί υπομονή.
Μπορεί να μην απολαμβάνει ανάλογες του teammate του επιτυχίες στη Μαρίνα Μπέι (σ.σ. καλύτερος τερματισμός η ένατη θέση του 2012 με τη Scuderia Toro Rosso) αλλά ο Αυστραλός δείχνει να ξέρει ποιο είναι το κλειδί στο συγκεκριμένο σιρκουί.
"Περπατώντας στην αγωνιστική διαδρομή την Πέμπτη, βλέπεις πως το οδόστρωμα είναι ακάθαρτο. Έτσι συμβαίνει στα σιρκουί πόλης που περιλαμβάνουν δημόσιους δρόμους. Ξέρεις πως θα έχεις μπροστά σου ένα τριήμερο με συνεχείς αναπηδήσεις και πλαγιολισθήσεις. Όμως αυτό μου αρέσει! Το σημαντικό εδώ στη Σιγκαπούρη είναι να μην παρασυρθείς αναζητώντας το τέλειο στήσιμο στο μονοθέσιο σου την Παρασκευή. Η κατάσταση της αγωνιστικής διαδρομής θα βελτιωθεί, πρέπει να είσαι υπομονετικός και να προσαρμοστείς χωρίς να αλλάζεις συνεχώς ρυθμίσεις. Είναι ένας από τους αγώνες όπου ποτέ δεν είσαι απολύτως ικανοποιημένος με την προετοιμασία που έχεις κάνει", είπε ο 25χρονος Ricciardo στην επίσημη προεπισκόπηση της Red Bull Racing για το Grand Prix Σιγκαπούρης.

Πηγή: Contra

ΠΑΟΚ - Ντινάμο Μινσκ 6-1.Τα ρεκόρ του Κλάους! (vid)Στο... χαλαρό η Φιορεντίνα!

ΠΑΟΚ - Ντινάμο Μινσκ 6-1,paok - ntinamo minsk 6-1Με χατ τρικ σε 17 λεπτά ο Αθανασιάδης έγινε πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ και οδήγησε τον "Δικέφαλο" στο εντυπωσιακό 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Τα ρεκόρ του Κλάους! (vid)Ο Κλάους Αθανασιάδης ξεπέρασε τον Σαλπιγγίδη, έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που σημείωνει χατ-τρικ στην Ευρώπη και ο δεύτερος πιο γρήγορος σε φάση...ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Στο... χαλαρό η Φιορεντίνα!Πάρτι στην Τούμπα, αλλά και στο Αρτέμιο Φράνκι, με τη Φιορεντίνα να επικρατεί εύκολα της Γκινγκάμπ με 3-0. Με δέκα τελείωσαν οι Γά...ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Gazzetta