ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σκέφτεται αλλαγές η UEFA στο Champions League

Αλλαγές στην διαμόρφωση των groups δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Champions League σκέφτεται να κάνει η UEFA
Η UEFA επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την θέλουν να σκέφτεται αλλαγές όσον αφορά στην διαμόρφωση των groups δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Champions League.
Συγκεκριμένα, είναι πάρα πολύ πιθανό από τη νέα σεζόν (2015-2016) στο πρώτο group δυναμικότητας να είναι οι 8 πρωταθλητές από τις 8 πρώτες χώρες της κατάταξης ή οι 7 μαζί με τον κάτοχο του Champions League (αν αυτός δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα σε μία από αυτές τις 8 χώρες).
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αν φέτος ίσχυε θα ήταν στο πρώτο group οι Ρεάλ, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Μπενφίκα, Γιουβέντους, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρί Σεν-Ζερμέν.
8η είναι η Ουκρανία, έτσι με τον πρωταθλητή Ευρώπης να είναι διαφορετικός με τον πρωταθλητή Ισπανίας η Σαχτάρ θα έμενε εκτός πρώτου group, αν και πρωταθλήτρια της 8ης χώρας.
ADVERTISEMENT
Θα ευνοούνταν πχ η Μάντσεστερ Σίτι που φέτος ήταν στο 2ο group, γενικότερα φυσικά οι αλλαγές θα είχαν να κάνουν με τα δύο πρώτα groups δυναμικότητας, θα είχαν ζημιά, Άγγλοι και Ισπανοί, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για Ιταλούς, φυσικά την Παρί Σεν-Ζερμέν ή την Ντόρτμουντ αν πάρει πρωτάθλημα και βέβαια πρωταθλητές σε Ρωσία, Ουκρανία ή και Ολλανδία στο μέλλον.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 USA vs Lithuania 96-68 FIBA Basketball World Cup 2014

ΗΠΑ - Λιθουανία 96-68,ipa - lithouania 96-68Οι Αμερικανοί χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο λεπτά για να κάνουν ένα σερί 10-0 και να μετατρέψουν σε περίπατο τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Λιθουανία, την οποία διέλυσαν 96-68.

Νέο συμβόλαιο Κουρτουά με Τσέλσι

Μετά από 3 χρόνια δανεισμού στην Ατλέτικο ο Τιμπό Κουρτουά επέστρεψε στην Τσέλσι και υπέγραψε νέο συμβόλαιο πέντε ετών
Νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019 υπέγραψε ο Τιμπό Κουρτουά στην Τσέλσι, στην οποία επέστρεψε έπειτα από 3 χρόνια δανεισμού στην Ατλέτικο.
Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια κατάφερε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον πλανήτη και πλέον είναι βασικός στους "μπλε", με τον Πετρ Τσεχ αλλαγή του.
"Είμαι πολύ χαρούμενος με το νέο μου συμβόλαιο, είναι πολύ όμορφο να έχεις υπογράψει για πέντε χρόνια. Το μέλλον μου ήταν σίγουρα εδώ, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις πως θα είσαι εδώ σίγουρα για πέντε χρόνια και τώρα μπορώ να συγκεντρωθώ στα παιχνίδια", τόνισε ο 22άχρονος Βέλγος που είχε αποκτηθεί το 2011 από την Γκενκ.

Πηγή: Sport 24

Αναφέρεται στην επικείμενη τελευταία αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα Spiegel για τρόικα: «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;»

Spiegel για τρόικα: «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;»

«Νέα δανειακή βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους δεν θα υπάρξει μετά το τέλος του χρόνου όταν ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να προσφέρει άλλη βοήθεια εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζητήσει ατηγορηματικά» αναφέρει το δημοσίευμαΗ σύνθεση της νέας Κομισιόν είναι στο επίκεντρο των σχολίων του ευρωπαϊκού τύπου, ενώ το Der Spiegel αναφέρεται στη νέα αποστολή της τρόικας στην Αθήνα και στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

«Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Der Spiegel που αναφέρεται στην επικείμενη τελευταία αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα και την εκτέλεση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους. «Νέα δανειακή βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους δεν θα υπάρξει μετά το τέλος του χρόνου όταν ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να προσφέρει άλλη βοήθεια εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζητήσει κατηγορηματικά. Εκείνη αποκρούει ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και διαψεύδει τις εικασίες που θέλουν τη χώρα να χρειάζεται ένα τρίτο, μικρότερο πακέτο της τάξεως των 10 με 20 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, είναι πρόωρες οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά για τη «νίκη επί της κρίσης» και θυμίζουν την πρόωρη ανακοίνωση του τέως αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τη νίκη επί του Ιράκ το 2003. «Κυρίως οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων εξακολουθούν να είναι τεράστιες», γράφει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να περικόψει θέσεις στο δημόσιο, ενώ οι δανειστές απαιτούν μειώσεις των συντάξεων και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα μπορούσε να είναι λεπτή υπόθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά το Der Spiegel.
«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ανυπομονησία την έναρξη των συνομιλιών για την απομείωση του ελληνικού χρέους που έχουν οριστεί για το τέλος του χρόνου… Ακόμη και εάν οι ευρωπαίοι εταίροι συμφωνήσουν, είναι εξαιρετικά πιθανόν να επιμείνουν ως αντάλλαγμα στην συνέχιση των ελέγχων» επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Μια τέτοιου είδους παράταση της εποπτείας συνιστά για πολλούς Έλληνες λόγο ικανοποίησης και όχι απογοήτευσης, καθώς έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην απαξιωμένη τρόικα των δανειστών παρά στο δικό τους πολιτικό σύστημα», παρατηρεί το Der Spiegel επικαλούμενο δημοσκόπηση της εφημερίδα «Το Βήμα» που θέλει τους Έλληνες να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Τρόικα (17,4%) από ό,τι στην κυβέρνησή τους (14,5%).
Τέλος, το δημοσίευμα επικαλείται έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να θεωρεί σημαντική την παρουσία της τρόικας και ο οποίος αναφέρεται στους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».


Πηγή: Deutsche Welle

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ Εκτός ο Σόσα με Αστέρα, αμφίβολος ο Μπα

Εκτός ο Σόσα με Αστέρα, αμφίβολος ο Μπα
Δυο ευχάριστα νέα προκύπτουν από το ιατρικό δελτίο της Μπεσίκτας εν όψει της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Ποια είναι αυτά; Κατ' αρχήν η απουσία του Αργεντινού χαγ, Χοσέ Σόσα, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης με αποτέλεσμα να χάσει το ματς με τους Αρκάδες.
Από κει και πέρα, τεράστιο ερωτηματικό συνιστά η συμμετοχή ή μη του επιθετικού, Ντεμπά Μπα. Ο 29χρονος στράικερ είναι αμφίβολος. Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και πιθανώς θα χάσει το ματς πρωταθλήματος με τη Ρίζεσπορ και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την ομάδα της Τρίπολης.

Πηγή: Goal

Αναστασίου: "Ικανοποιημένος με το ρόστερ που έχω"


Ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι υποστήριξε πως δεν ήθελε άλλη μεταγραφή ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να έχουν την νοοτροπία και την φιλοσοφία για να μπορούν να παίξουν το ίδιο ανταγωνιστικά σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός δεν προχώρησε σε άλλη μεταγραφή μετά από την προσθήκη του Μπερίσα στο ρόστερ παρά το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στο τριφύλλι υπήρχαν άνθρωποι που υποστήριζαν ότι η ομάδα χρειάζεται μια ακόμα μεταγραφή. Όπως φαίνεται όμως ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε την ίδια άποψη.
Καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της "NOVA" τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχει στην διάθεση του και το πιστεύει αρκετά. Παράλληλα έδειξε ότι υπολογίζει πολύ στην παρουσία του Μπαϊράμι για τον οποίο τόνισε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει αλλά και στην μετατοπίσει του Ντίνα στο αριστερό άκρο.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο ματς με την Καλλονή αλλά και στις ευρωπαϊκές μονομαχίες και την δυνατότητα των πράσινων να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πρωτάθλημα και Europa League.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της "NOVA":
Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό ή θεωρείτε ότι θα επιδράσει αρνητικά στην ομάδα αυτό το διάστημα στο οποίο δεν είχατε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις;
"Όταν υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, από τη μια μπορείς να πεις ότι μας βγάζει εκτός ρυθμού, όμως από την άλλη μας δίνει την δυνατότητα να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Νομίζω ότι προσπαθήσαμε το δεύτερο και το σημαντικό είναι ότι επανήλθαν τα παιδιά που ήταν τραυματίες.
Πλην του Μπεργκ, όλοι οι υπόλοιποι είναι fit και το σημαντικό είναι για εμάς ότι δουλέψαμε και ενόψει της δύσκολης συνέχειας, έχουμε όλο το γκρουπ έτοιμο για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και στις απαιτήσεις".
Δουλέψατε σε κάτι διαφορετικό σε αυτό το διάστημα; Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε κάτι διαφορετικό από τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια της σεζόν ή υπάρχει η ίδια φιλοσοφία, το ίδιο πλάνο και η ίδια τακτική;
"Με την επιστροφή του Μπαϊράμι και με την χρησιμοποίηση του Ντίνα αριστερά, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί και λίγο πιο διαφορετικοί στο παιχνίδι μας. Έχοντας και αυτά τα παιδιά, μπορούμε πλέον να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας τελείως διαφορετικά ή ανάλογα με τις συνθήκες.
Νομίζω ότι πλέον όλα τα παιδιά ξέρουν ότι οι αντίπαλοι μας περιμένουν, ξέρουν τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, οπότε θα είναι σημαντικό για εμάς κάθε φορά να βγάζουμε το κάτι διαφορετικό. Και έχουμε τους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βγάλουν στο παιχνίδι τη διαφορετικότητα. Το σημαντικό είναι να είμαστε σε εγρήγορση τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να δημιουργούμε πρόβλημα στον αντίπαλο".
Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα από την περσινή σεζόν και δείχνει ότι είναι καλά δουλεμένη, ωστόσο μοιάζει λίγο ... "μπουκωμένη" η μηχανή στην αρχή της σεζόν. Η ομάδα ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα της, το ρυθμό της, τους αυτοματισμούς της, ίσως και την αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται, στοιχεία που είδαμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω αν έχετε την ίδια εικόνα και αν υπάρχει κάποια εξήγηση γι αυτό;
"Είναι αρχή ακόμα και για κάθε ομάδα είναι δύσκολα στην αρχή, όμως νομίζω ότι η ομάδα έχει δείξει τα καλά της στοιχεία και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και στο πρωτάθλημα, ειδικά στα δύο δεύτερα ημίχρονα με τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο. Το σημαντικό για μένα είναι ότι δείχνουμε αντίδραση ως ομάδα και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε σαν ένα θετικό στοιχείο. Σε αυτό που δουλεύουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε, είναι να είμαστε από την αρχή των αναμετρήσεων του ελληνικού πρωταθλήματος, τελείως διαφορετικοί".
Το γκολ λείπει από τη στιγμή που απουσιάζει και ο Μπεργκ ή θεωρείτε ότι και στη δημιουργία, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων θα βρεθεί τελικά η λύση εκ των έσω;
"Μετά τον τραυματισμό του Μάρκους παίξαμε δύο παιχνίδια και τα κερδίσαμε και τα δύο, ενώ είχαμε διαφορετικούς σκόρερ. Έχει η ομάδα πλουραρισμό στην επίθεση. Το σημαντικό είναι να έχουμε και διάρκεια και το κυριότερο να τελειώνουμε τις ευκαιρίες. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας από το καλοκαίρι και είναι θέμα συγκέντρωσης. Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και οι παίκτες ατομικά για να τελειώνουμε τις φάσεις όπως πρέπει, απλά είναι καθαρά έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και είναι αυτό που δουλεύουμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε".
Έγινε μεγάλη συζήτηση γιατί δεν έγινε μια ακόμα μεταγραφή, αν και είχατε δηλώσει πρόσφατα ότι είστε ικανοποιημένος με το υπάρχον ρόστερ. Λείπει ένας δημιουργικός χαφ από την ομάδα;
"Είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Όπως βλέπω την ομάδα και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, δεν αισθάνομαι ότι είχαμε κάποια έλλειψη σε κάτι συγκεκριμένο. Είχα πει ότι αν γινόταν κάποια προσθήκη, θα γινόταν με έναν παίκτη που θα είχε τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους παίκτες που έχουμε. Και αυτός θα ήταν για μένα πιο πολύ σέντερ φορ και όχι δημιουργικός μέσος.
Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά και πάντα θα υπάρχει αυτό. Αν θα παίρναμε δημιουργικό μέσο, θα βρίσκαμε κάτι άλλο, ότι λείπει για παράδειγμα ένα στόπερ. Μετά θα λέγαμε ότι λείπει κάποιο μπακ ή κάποιο εξτρέμ. Πάντα θα υπάρχει κάτι που λείπει στα μάτια των οπαδών, των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, των δημοσιογράφων και γενικότερα όλων μας.
ADVERTISEMENT
Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή - το έχω πει και το ξαναλέω- έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Δουλεύω καθημερινά μαζί τους, γνωρίζω τις δυνατότητες τους και οι ίδιοι ξέρουν ποιες είναι οι δυνατότητες τους. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να έχουμε διάρκεια και νομίζω ότι με τον συνεχόμενο ρυθμό παιχνιδιών, η διάρκεια της ομάδας μας θα είναι πολύ καλύτερη, αλλά και οι παίκτες μας ατομικά θα βελτιωθούν πάρα πολύ".
Αναφερθήκατε προηγουμένως στον Μπαϊράμι. Μπορεί ο Σουηδός να είναι αυτή η έξτρα μεταγραφή και να δώσει λύσεις;
"Σίγουρα ο Εμίρ είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε πάρα πολύ. Είναι δημιουργικός παίκτης, που ξέρει να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει σωστά τα πράγματα. Νομίζω ότι μας δίνει πολλές λύσεις η επιστροφή του, γιατί μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα άκρα. Είναι ένα δημιουργικός παίκτης, είναι πάρα πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, διαβάζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, οπότε σίγουρα η επιστροφή του μας δίνει μια επιλογή παραπάνω στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι, γιατί πιστεύω ότι έχει την ικανότητα να εκτελεί".
Ο Μπερίσα είναι έτοιμος ή θεωρείτε ότι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προσαρμογής, καθώς είναι πολύ νεαρός σε ηλικία;"Είναι πολύ νεαρός και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο. Δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή, όμως το σημαντικό είναι ότι δουλεύει, θέλει να μάθει, αντιλαμβάνεται αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και αυτά που προσπαθούμε να τον κάνουμε να αντιληφθεί. Σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο, όμως το σημαντικό είναι για μένα ότι συνεχίζει να δουλεύει και θέλει να γίνεται καλύτερος. Αυτό κρατάμε και δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες του, ώστε σε βάθος χρόνου να είναι έτοιμος και όταν μπει στην ομάδα να μπορέσει να κάνει τα σωστά πράγματα και αυτά που θέλουμε".
Το ματς με την Καλλονή είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το περσινό, καθώς επέστρεψε στο σπίτι της, ενώ θα είναι και γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή... Τι παιχνίδι περιμένετε απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία τις πρώτες αγωνιστικές;
"Ξεκίνησε πολύ καλά η Καλλονή και με την επιστροφή της στο νησί, νομίζω ότι δείχνει και σταθερή στα αποτελέσματα. Πήρε έναν σημαντικό βαθμό την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα και είναι μια ομάδα αρκετά επικίνδυνη. Έχει δημιουργικούς παίκτες, παίζουν στην έδρα τους, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους, γιατί έχουν πάρει τέσσερις από τους έξι βαθμούς, αλλά αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι το πως θα παρουσιαστούμε.
Γιατί νομίζω ότι το σημαντικό για την ομάδα μου είναι το πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Σίγουρα σεβόμαστε την Καλλονή και κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως θα παρουσιαστεί η δική μας ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".
Τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες σας για να μην γίνετε ...καρδιακοί, όπως είπατε μετά το ματς με τον Πανιώνιο;
"Να τελειώνουν τις φάσεις πιο γρήγορα".
Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, ωστόσο εφέτος υπάρχει και η Ευρώπη. Είναι δύσκολο να παραμείνει ένας παίκτης συγκεντρωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν ακολουθεί το πρώτο ματς για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;
"Είναι δύσκολο, αλλά είναι θέμα νοοτροπίας. Αυτό που τονίζω συνέχεια στα παιδιά είναι ότι από τη στιγμή που αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό και θέλεις να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές και ότι θα πρέπει να παίζεις παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είναι φυσιολογικό αυτό όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό και αν έχεις τη φιλοδοξία να παίξεις στον Παναθηναϊκό.
Δικαιολογίες πάντα μπορείς να βρεις όταν δεν παίζεις καλά, αλλά το σημαντικό είναι πάντα να ξέρεις που αγωνίζεσαι και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Και από τη στιγμή που είσαι top fit και όχι απλά fit, θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου και θα πρέπει να την κάνεις στο μέγιστο βαθμό. Το να παίξεις άσχημα, μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Αλλά το σημαντικό είναι να δουλεύεις και να δουλεύεις όπως πρέπει για την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι έχουν τη φιλοδοξία να παίζουν ένα παιχνίδι κάθε Κυριακή, νομίζω ότι αυτό δεν συμβαδίζει με τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε και με τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες μας έχουν τη φιλοδοξία να παίζουν κάθε τρεις μέρες παιχνίδια και να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Σίγουρα είναι κουραστικό, πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο για τα παιδιά, αλλά από την άλλη έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ αυτή τη στιγμή και μπορούμε πάνω σε αυτό το ρόστερ να κάνουμε κάποιο rotation και να είμαστε φρέσκοι και αυτοί που πρέπει σε κάθε παιχνίδι".

Πηγή: Sport 24

Δεν... ίδρωσε το αυτί του Ριμπερί

Δεν... ίδρωσε το αυτί του ΡιμπερίΟ Γάλλος εξτρέμ απάντησε στις απειλές του Πλατινί

Με αφορμή την απόφαση του Φρανκ Ριμπερί να αποσυρθεί από την Εθνική Γαλλίας, ο Μισέλ Πλατινί είχε απειλήσει με τιμωρία αποκλεισμού τον συμπατριώτη του αν αρνηθεί κλήση από την Εθνική με τον Γάλλο εξτρέμ να επιμένει στην απόφαση του και να κάνει λόγο για πολιτικά παιχνίδια.
Σε δηλώσεις του ο Φρανκ Ριμπερί τόνισε: "Είχα αποκαλύψει και παλιότερα τις σκέψεις μου, πριν ακόμα ανακοινώσω ότι σταματάω από την εθνική ομάδα. Το έχω συζητήσει μάλιστα με τον προπονητή και έχουμε συμφωνήσει.
Θέλω να αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις μου με τη Μπάγερν Μονάχου. Αυτό θέλω μόνο να πω. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε πολιτικά παιχνίδια που παίζονται γύρω από αυτή την απόφαση μου".


Πηγή: AEK365

Ένοχος αλλά όχι για φόνο εκ προμελέτης ο Όσκαρ Πιστόριους

Ένοχος αλλά όχι για φόνο εκ προμελέτης ο Όσκαρ ΠιστόριουςΞέσπασε σε λυγμούς ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Όσκαρ Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της δίκης του. Σήμερα όμως ήταν διαφορετικά αφού ήταν η μέρα της κρίσης, η ημέρα που η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα θα αποφάσιζε αν είναι αθώος ή ένοχος για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Η δικαστής αποφάσισε πως μεν ο Πιστόριους είναι ένοχος για το φόνο της συντρόφου του, αλλά θεώρησε περιστασιακά τα στοιχεία για το φόνο εκ προμελέτης. Έτσι, τον έκρινε αθώο γι' αυτό το κομμάτι της κατηγορίας.
Από τα πρώτα λεπτά της ανάγνωσης της ετυμηγορίας από τη δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα, ο Πιστόριους έβαλε τα κλάματα. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση είναι πως δίπλα του, στο εδώλιο, υπάρχει ένας πράσινος κουβάς, μια πετσέτα και μπουκαλάκια με νερό.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά ούτε αν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης κάνει εμετό στο άκουσμα των όσων θα ειπωθούν στο δικαστήριο.
Η δικαστής απέρριψε κρίσιμες μαρτυρίες γειτόνων του κατηγορούμενου κρίνοντας ότι δεν είναι αξιόπιστες. Όπως εξήγησε δεν έχει καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των μαρτύρων και, μάλιστα, τους ευχαρίστησε "διότι αφιέρωσαν χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουν το δικαστήριο".
Ωστόσο έκρινε ότι έσφαλαν στην ερμηνεία αυτών που άκουσαν.
"Η μαρτυρία αυτής της Μισέλ Μπέργκερ (γειτόνισσας του Πιστόριους) και του συζύγου της επικρίθηκε δικαίως (από την υπεράσπιση), δεν είναι αξιόπιστη κατά την κρίση μου. Πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της", είπε η δικαστής επισημαίνοντας την μεγάλη απόσταση, περίπου εκατό μέτρων , ανάμεσα στο σπίτι του κατηγορούμενου και το σημείο όπου η μάρτυρας βρισκόταν τη στιγμή των γεγονότων.
Από γενικής απόψεως, η δικαστής αιτιολόγησε για ποιον λόγο θεωρεί ότι οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας, αλλά και υπεράσπισης έδωσαν έναν "ανακριβή" απολογισμό των γεγονότων, τονίζοντας ότι ούτε η ανθρώπινη αντίληψη ούτε η μνήμη είναι "αλάθητες".
"Κατά τη γνώμη μου, δεν κατόρθωσαν να κάνουν διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτό που γνώριζαν προσωπικά και σε αυτό που άκουσαν να λέγεται από άλλους ή από τα μέσα ενημέρωσης", είπε.
"Είναι γεγονός ότι η υπόθεση προσέλκυσε μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα αμέσως μετά το γεγονός, και το γεγονός ότι έγινε θέμα συζήτησης σε πολλά σπίτια, δεν βοήθησε επίσης", τόνισε.
Αναφερόμενη στις προσπάθειες της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης να περιγράψουν τη σχέση του ζευγαριού ως προβληματική και ανταγωνιστική ή ως ειδυλλιακή αντίστοιχα, η δικαστής δήλωσε ότι ούτε η μία ούτε η άλλη εκδοχή είναι πειστική.
"Ούτε τα στοιχεία υπέρ μίας ειδυλλιακής ερωτικής σχέσης, ούτε τα στοιχεία υπέρ μίας τεταμένης σχέσης δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτό δικαστήριο να δημιουργήσει πεποίθηση για το αν ο κατηγορούμενος είχε την πρόθεση να σκοτώσει το θύμα του", είπε.
Καμία από τις δύο εκδοχές "δεν αποδεικνύει τίποτε", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι μία ερωτική σχέση είναι εξ ορισμού "δυναμική και απρόβλεπτη τον περισσότερο χρόνο".


Πηγή: newsit.gr

Mετά τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Λουϊς Σουάρες


Mετά τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Λουϊς Σουάρες

Ο Λουϊς Σουάρες θα παίξει στο clasico της 25ης Οκτωβρίου και θα γίνει ο πρώτος Ουρουγουανός που θα συμμετάσχει σε ντέρμπι Ρεάλ - Μπαρτσελόνα μετά τον Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Λουϊς Σουάρες, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα, στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Θα γίνει έτσι ο πρώτος Ουρουγουανός που το κάνει μετά τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία.
ADVERTISEMENT
Ο Γκαρσία είχε παίξει στο Mπαρτσελόνα - Ρεάλ 1 - 1 και είχε περάσει αλλαγή στο 90ο λεπτό, στη θέση του Γκούτι...
Ο 37χρονος Ουρουγουανός πήγε στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2005 και έπαιξε για ένα χρόνο σε 22 ματς, πριν δοθεί δανεικός στη Θέλτα!

Πηγή: Gazzetta

Δίδυμοι Πύργοι: Η άγνωστη ιστορία του ανθρώπου που έπεσε από 106ο όροφο... [photos]


Φωτογραφία για Δίδυμοι Πύργοι: Η άγνωστη ιστορία του ανθρώπου που έπεσε από 106ο όροφο... [photos]

Ποια είναι η ταυτότητα του υπαλλήλου που έπεσε από τους Πύργους αποτυπώνοντας το τραγικό αδιέξοδο σε μία φωτογραφία – σύμβολο «Αφέθηκε στα χέρια του Θεού; Ή φοβόταν το τέλος που τον περίμενε εκεί κάτω;». Μετέωρη στον αέρα, όπως ακριβώς η σιλουέτα του ανθρώπου στην φωτογραφία, παραμένει η ερώτηση της Γκουέντολιν Μπράιλι. Το μοναδικό πράγμα που έχει για να θυμάται τις τελευταίες στιγμές του αδελφού της Τζόναθαν Μπράιλι είναι αυτή η φωτογραφία που σύμφωνα με την ίδια τον απεικονίζει καθώς πέφτει από έναν από τους δύο φλεγόμενους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Ο φωτογράφος του Associated Press Ρίτσαρντ Ντριου ο οποίος την έβγαλε, το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 βρισκόταν κοντά στους Δίδυμους Πύργους για μια φωτογράφιση μόδας.
Κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το σκοτεινό αυτό προφίλ του ανθρώπου που πέφτει με το κεφάλι προς τα κάτω ανήκει όντως στον Τζόναθαν Μπράιλι, υπάλληλο του εστιατορίου που στεγαζόταν στον 106ο όροφο, στην κορυφή του Βόρειου Πύργου. Εκείνη την τραγική ημέρα οι άνθρωποι που επέλεξαν να πεθάνουν πέφτοντας στο κενό ήταν τουλάχιστον διακόσιοι. Οι συγγενείς του Τζόναθαν είναι πεπεισμένοι πως ο άνθρωπος της φωτογραφίας είναι ο δικός τους άνθρωπος. Για τους υπόλοιπους δεν έχει σημασία τόσο η ταυτότητα του όσο το γεγονός ότι αποτέλεσε το σύμβολο μιας τραγικής ελευθερίας. Οτιδήποτε και να σκεφτόταν, η πράξη του ήταν μια ακραία πράξη εναντίωσης στη δολοφονική μανία των τρομοκρατών – εσείς με σκοτώνετε, αλλά εγώ θα επιλέξω πώς θα πεθάνω.
«Ο άνθρωπος που πέφτει», αναφέρουν τα «Νέα», μετατράπηκε σε έμβλημα, έγινε κινηματογραφική ταινία, ακόμα και μυθιστόρημα (από τον Ντον Ντελίλο). Ωστόσο, οι φωτογραφίες που θα μπορούσαν να αποτελούν το σύμβολο των τρομοκρατικών ενεργειών που εγκαινίασαν την τρίτη χιλιετία είναι πολλές. Μια από αυτές μοιάζει να είναι σκηνοθετημένη από τους ίδιους τους τρομοκράτες: η φωτογραφία (ή και το βίντεο) της σύγκρουσης του δεύτερου αεροσκάφους στον δεύτερο από τους Δίδυμους Πύργους.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το διάστημα των δεκαπέντε περίπου λεπτών που μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σύγκρουσης ήταν προσχεδιασμένο από τους τρομοκράτες ούτως ώστε να είναι σίγουροι ότι τα τηλεοπτικά μέσα θα απαθανατίσουν την τρομοκρατική στιγμή σε όλο της το απάνθρωπο μεγαλείο. Στόχος των τρομοκρατών ήταν το δεύτερο αεροσκάφος να ανατιναχτεί στις οθόνες ολόκληρου του πλανήτη. Όπως και έγινε. Τη σύγκρουση του δεύτερου αεροσκάφους την παρακολούθησαν ταυτόχρονα δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Η φωτογραφία των φλεγόμενων Δίδυμων Πύργων ενδεχομένως να αποτέλεσε ένα μακάβριο έπαθλο για τον Οσάμα μπιν Λάντεν το οποίο εξακολουθεί να στοιχειώνει τους Αμερικανούς. Εκείνοι όμως έχουν τη δική τους φωτογραφία-σύμβολο: μια αναποδογυρισμένη ανθρώπινη φιγούρα μετέωρη στον αέρα και με φόντο τις μεταλλικές κάθετες λωρίδες που περιέβαλλαν τον ουρανοξύστη. Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Repubblica», η φωτογραφία κατέληξε να αποτελέσει αντίβαρο στη μανία των τρομοκρατών που λύτρωσε τα πληγωμένα βλέμματα και αναπλήρωσε τον τρόμο εκατομμυρίων Αμερικανών. 
Πηγή: NewsNow

Η αντίδραση του ισπανικού Τύπου μετά από το κάζο από τους Γάλλους

Τύπου, Γάλλους,typou, gallousΜε τίποτα δεν μπορεί να χωνευτεί από τους Ισπανούς η ήττα από τους Γάλλους στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Ο ισπανικός Τύπος χαρακτηρίζει ως "αποτυχία" και "κάζο" χωρίς προηγούμενο τον αποκλεισμό από τους "τρικολόρ", ενώ ορισμένα φύλλα κάνουν λόγο ακόμα και για την "πιο λυπητερή νύχτα στην ιστορία του ισπανικού μπάσκετ".

Φασούλας αντί Βασιλακόπουλου


Ο Παναγιώτης Φασούλας θέλει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του αθλητισμού και σκέφτεται σοβαρά να αναλάβει τα ηνία του ελληνικού μπάσκετ, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, τι σχέδια έχει και τι θα ισχύει με την παραμονή Κατσικάρη και τον Παναγιώτης Γιαννάκη.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς στο μυαλό του Παναγιώτη Φασούλα έχει "μπολιαστεί" η ιδέα να προσφέρει από διοικητικό πόστο στο ελληνικό μπάσκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κοιτάζει με θετικό μάτι την περίπτωση ανάμιξης του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή με την ΕΟΚ και σε βάθος χρόνου το ενδεχόμενο να χριστεί νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο Φασούλας ήταν κοντά στην αποστολή της Εθνικής ομάδας πριν από το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από το μέλλον του αθλήματος.
Ο 51χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του 1987 θεωρείται ιδανική λύση για τη διάδοχη κατάσταση στην ΕΟΚ, καθώς γνωρίζει από διοίκηση (δήμαρχος Πειραιά), ενώ χαίρει σεβασμού τόσο από τους ανθρώπους του μπάσκετ όσο και από τους φιλάθλους. Θα είναι ακόμη μία επιστροφή, μετά από την επαναδραστηριοποίηση του Νίκου Γκάλη στα κοινά του Άρη.
O Γιώργος Βασιλακόπουλος, βεβαίως, δεν θα αποχωρήσει από την ομοσπονδία και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα, υποστήριξη την οποία θα χρειαστεί τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.
Οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, όμως, θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του σε κάποιο πόστο της ελληνικής ομοσπονδίας. Η ΕΟΚ καλείται να λύσει άμεσα το θέμα του Φώτη Κατσικάρη, το οποίο δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και ας θέλουν δύο πλευρές να συνεχίσουν την συνεργασία τους.
Ο Φασούλας εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του coach της Εθνικής, όμως, έχει και απεριόριστη εμπιστοσύνη στον φίλο του, Παναγιώτη Γιαννάκη. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δύο άνδρες θα συνεργαστούν (Φασούλας-Γιαννάκης) σε περίπτωση που επαληθευτεί το ρεπορτάζ.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πάντως, σε συζητήσεις που κάνει στην Ισπανία, δείχνει "σκασμένος", καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνει την προσπάθεια του Κατσικάρη και των παικτών της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο θεωρεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε να προκριθεί κόντρα στη Σερβία.

Πηγή: Contra
ADVERTISEMENT

Έπεσε το ρεύμα στην Ουγκάντα


Παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα η αναμέτρηση της Ουγκάντας με την Γουινέα στο πλαίσιο των Προκριματικών του Κόπα Άφρικα καθώς έγινε μπλακ-άουτ.
Στο "Μαντέλα Νάτιοναλ Στέιντιουμ" στην πρωτεύουσα Καμπάλα, η Ουγκάντα επιβλήθηκε 2-0 της Γουινέα ωστόσο το ματς ολοκληρώθηκε μετ'εμποδίων
Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 2-0 έσβησαν οι προβολείς. Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους φιλάθλους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.
Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία το γήπεδο φωτίστηκε από τα κινητά τηλέφωνα των οπαδών της Ουγκάντας.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.12:30 Romania vs Greece 7-4 Beach Soccer,

Γαλλία - Ισπανία 65-52

Η Ισπανία μετρούσε 14 συνεχόμενες νίκες σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια ωστόσο η Γαλλία πέτυχε τον απόλυτο θρίαμβο στη Μαδρίτη! Οι ''τρικολόρ'' επικράτησαν με 65-52 κι άφησαν εκτός ημιτελικών τη ''φούρια ρόχα''.
Το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο αγώνας

Ο Βενσάν Κολέ έκανε κίνηση ματ στο πρώτο ημίχρονο αφού έριξε τον Ζοφρί Λοβέρν στον Πάου Γκασόλ κι έτσι ''εξουδετέρωσε'' τον φόργουορντ των Chicago Bulls! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος σκόρερ της ''φούρια ρόχα'' στο τουρνουά είχε μόλις 6 πόντους με 2/2 βολές και 2/3 δίποντα στο πρώτο μέρος! Τι άλλο έκανε ο εθνικός κόουτς των Γάλλων; Ανέθεσε στον Ντιό το μαρκάρισμα του Μαρκ, είδε τους Ισπανούς να τελειώνουν το ημίχρονο με 1/11 τρίποντα (9%) κι έριξε τον μέσο όρο της επίθεσης της ''φούρια ρόχα'' στα έξι ημίχρονα του τουρνουά από τους 45.6 στους 28 πόντους!!!
Οι Γάλλοι προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς 8-0 με τον Ερτέλ ωστόσο οι Ίβηρες αντέδρασαν άμεσα, βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τους Ναβάρο, Ρούμπιο και προηγήθηκαν 11-12 με τον Μαρκ στο 7'10''. Ο Πάου σκόραρε τους πρώτους του πόντους στο 13' ενώ ο Καλδερόν σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 κάνοντας το 30-26 στο 17'55''. Ήταν το πρώτο τρίποντο της Ισπανίας στο παιχνίδι μετά το αρχικό 0/9! Παρ' όλα αυτά, η Γαλλία άντεξε στην πίεση των Ισπανών κι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο υπέρ της 35-28.
ADVERTISEMENT
Ο Πάου Γκασόλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία μείωσε σε 35-34 ενώ ο Πιετρούς με τον Γιούλ χρεώθηκαν από μια τεχνική ποινή στο 26' για την ''κοκκορομαχία'' τους. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του Ρούντι Φερνάντεθ έπειτα από ασίστ του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και το μπλοκ του Πάου στον Ντιότ. Το παιχνίδι ήταν ''θρίλερ'' στα τελευταία λεπτά. Ο Ρούμπιο μείωσε σε 53-50 στα 3'16'' για τη λήξη, ο Ερτέλ διαμόρφωσε το 57-52 ωστόσο η Γαλλία κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 42-43, 65-52.

Πηγή: Sport 24