ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκία - Αυστραλία 65-64

Τουρκία - Αυστραλία 65-64,tourkia - afstralia 65-64

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι η Τουρκία με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πρέλτζιτς κατάφερε να κερδίσει με 65-64 την Αυστραλία και να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.23:30 S. Williams vs Wozniacki 6-3.6-4set, Arthur Ashe Stadium Tennis,

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε τον 18ο Grand Slam τίτλο της, επικρατώντας της πρώην Νο1 στον κόσμο, Κάρολαϊν Βοζνιάκι στον τελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πολλοί κατηγορούν τη Σερένα Γουίλιαμς πως δεν έχει αντίπαλο, πως υπερτερεί έναντι των αντιπάλων της χάρη στη δύναμη της. Από πότε είναι κακό το ότι γεννήθηκε αθλήτρια; Ή ότι διαθέτει το καλύτερο σερβίς στην ιστορία του γυναικείου τένις. Πλέον βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο της κορυφαίας τενίστριας όλων των εποχών.
Η 32χρονη Αμερικανίδα έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη. Κατέκτησε τον 18ο Grand Slam τίτλο της που τη φέρνει στην ίδια... σειρά με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και την Κρις Έβερτ, μόλις τέσσερις πίσω από το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ στην εποχή του επαγγελματικού τένις.
Ίσως σημαντικότερο είναι πως ο 18ος τίτλος ήρθε δεκαπέντε χρόνια μετά τον πρώτο και πάλι στο US Open. Ήταν 17 χρονών το 1999 όταν νίκησε τη Μαρτίνα Χίνγκις, μια τενίστρια από τις λίγες που κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν και να τη νικήσουν. Η
 Η Κάρολαϊν Βοζνιάκι δεν ανήκει σε αυτές, γνώρισε την ήττα στον τελικό του τουρνουά με 6-3, 6-3. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, με τον πρώτο winner να έρχεται με άσο προς το τέλος του πρώτου σετ. Και πάλι οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικοί για την πρώην Νο1 τενίστρια και η συμμετοχή της σε έναν τελικό Grand Slam μετά από πέντε χρόνια, "δώρο" που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει δυνατά τη σεζόν.
"Είσαι μια σπουδαία φίλη και θα κεράσεις τα ποτά αργότερα", αστειεύτηκε η Βοζνιάκι μετά το τέλος του αγώνα. Δίπλα της η Σερένα χαμογελούσε. Στον τελευταίο πόντο έμοιαζε ανακουφισμένη. Το περίεργο δεν είναι πως δεν έχασε σετ αυτές τις δύο εβδομάδες, αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τον 4ο γύρο στα τρία Grand Slams που προηγήθηκαν.
"Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο εδώ και τώρα τον 18ο", δήλωσε η νικήτρια προτού πάρει το τρόπαιο από την Έβερτ και τη Ναβρατίλοβα, μαζί με ένα βραχιόλι με χρυσό 18 καρατίων. Πριν από λίγα χρόνια η Έβερτ σε ανοιχτή επιστολή ζήτησε από τη Σερένα να πάψει να σπαταλάει το ταλέντο της σε δραστηριότητες όπως είναι το σχέδιο ρούχων ή η υποκριτική και να αφοσιωθεί στο τένις. Πλέον έχει μετανιώσει για εκείνα τα λόγια.
Μετά από σοβαρές περιπέτειες στην υγεία της και όταν κυριολεκτικά... έπιασε πάτο, χάνοντας στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός από τη Βιρζινί Ραζανό το 2012, η Σερένα συνήλθε με τη βοήθεια της ετερόκλητης ομάδας της και απολαμβάνει μια δεύτερη καριέρα. Το 2013 ήταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα της, καλύτερη και από το Serena Slam το 2002-03.
ADVERTISEMENT
Πριν από λίγες μέρες δήλωσε πως δεν περίμενε πως σε αυτή την ηλικία, θα συνέχισε να παίζει τένις. Κρατάει στα χέρια της το έκτο της US Open και τρίτο συνεχόμενο. Η μέρα που θα αποχωρήσει, ακολουθώντας πιθανότατα τη Βένους (σ.σ. η οποία την έχει νικήσει σε δύο τελικούς με πρώτο τον prime time τελικό του 2001), θα είναι μια θλιβερή μέρα για το σπορ.

Πηγή: Sport 24

Μπιέλιτσα: «Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Μπουρούση»

Μπιέλιτσα: «Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Μπουρούση»Προσπάθεια να δικαιολογήσει το αντιαθλητικό φάουλ που έκανε στον Γιάννη Μπουρούση, λίγο πριν τη λήξη του Ελλάδα-Σερβία, έκανε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Γιάννη Μπουρούση ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, στο αντιαθλητικό φάουλ που του έκανε λίγο πριν τη λήξη του Ελλάδα-Σερβία, όπως υποστήριξε ο φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στον Τύπο της χώρας του.
inner«Δεν έχει καμία σημασία να συζητάμε για το επεισόδιο. Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Μπουρούση, απλά σκόπευα να του κάνω ένα πιο δυνατό φάουλ. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι νικήσαμε, αλλά θα πρέπει να το ξεχάσουμε σύντομα και να ετοιμαστούμε για τα προημιτελικά», δήλωσε αρχικά ο Νεμάνια Μπιέλιτσα και πρόσθεσε:
«Επιβάλαμε από νωρίς το ρυθμό μας. Όταν παίζουμε ως ομάδα, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε και αυτό πιστεύω πως θα γίνει κόντρα στη Βραζιλία ή την Αργεντινή».

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.23:00 Brazil vs Argentina 86-65.FIBA Basketball World Cup 2014.

Η Βραζιλία... έκρυψε τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και επικρατώντας της Αργεντινής με 86-65 στο "latin" ντέρμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πήρε την πρόκριση στους "8". Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Σερβία. Πρωταγωνιστής ο Νέτο στην επανάληψη.



Οι Βραζιλιάνοι πήραν εκδίκηση για την προ 4ετίας ήττα τους από την Αργεντινή και τη συνδύασαν με την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία με θέα τους ημιτελικούς.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα η "σελεσάο" επέβαλε την κυριαρχία της στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ως "σταθερές" την καλή άμυνα στον Λουίς Σκόλα, την δυναμική παρουσία των ψηλών της (Βαρεζάο, Σπλίτερ και Νένε έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έδωσαν έξτρα κατοχές και "θωράκισαν" τη ρακέτα) και την άκρως θετική παρουσία του Ραουλζίνιο Νέτο, που έδωσε άλλη πνοή από τον πάγκο.
Οι παίκτες του (Αργεντίνου) Ρούμπεν Μανιάνο δεν χρειάστηκαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό της περιφερειακής αστοχίας, καθώς ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλους άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφήνοντας τους "γκαούτσος" να αναλώνονται σε διαγωνισμό τριπόντων.
Ο πρωταγωνιστής
Μπήκε στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου στη θέση του Μαρσελίνιο Χουέρτας που έκανε τρία φάουλ. Και σε εκείνο το σημείο πήρε από το χέρι τη Βραζιλία οδηγώντας την στην πρόκριση. Ο λόγος για τον Νέτο, που τέλειωσε το ματς με 21 πόντους, έχοντας 8/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3 ασίστ παίζοντας συνολικά 24 λεπτά.
Ο αριθμός του αγώνα
9 και 2/10. Αυτός ήταν ο απολογισμός του Λουίς Σκόλα ο οποίος τέλειωσε το ματς με 7 πόντους (2/10 δίποντα, 5/10 βολές) πραγματοποιώντας σε αυτό το παιχνίδι μια από τις χειρότερες εμφανισεις του με τη φανέλα της Αργεντινής.
Ο αγώνας
Η Αργεντινή ήταν αυτή που αιφνιδίασε τους Βραζιλιάνους και πήρε αρχικά ένα μικρό προβάδισμα, χάρις στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πάμπλο Πριχιόνι. Έχοντας πολύ καλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια (σ.σ είναι άλλωστε η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο τουρνουά), οι παίκτες του Λάμας κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +8 (21-13).
Στη δεύτερη περίοδο οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να κλείσουν την ψαλίδα, αρχικά χάρις στον Λεάντρο Μπαρμπόσα που βρήκε το δρόμος προς το αντίπαλο καλάθι, αλλά κυρίως τον Γκιγιέρμε Τζιοβανόνι που ήρθε από τον πάγκο για να λύσει την εκτελεστική δυστοκία από το τρίποντο. Με 7 πόντους και 2 τρίποντα (ενώ η υπόλοιπη ομάδα είχε 0/8) άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση (33-36 στο 20'), που διακρινόταν σε αυτο το διάστημα στην πολύ καλή άμυνα της φροντ-λάιν της "σελεσάο" στον Λουίς Σκόλα.
Οι παίκτες του Ρούμπεν Μανιάνο ισοφάρισαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα. Πως το κατάφεραν; Με τον Άντερσον Βαρεζάο να κυριαρχεί στις διεκδικούμενες μπάλες (μεταξύ των οποίων και τα ριμπάουντ), τον Σπλίτερ να μετατρέπει τα άστοχα σουτ σε δύο πόντους, τον Νέτο να παίρνει τη θέση του Χουέρτας (3 φάουλ) και να προσφέρει λύσεις, κάτι που έκανε και ο Μαρκίνιος. Ο τελευταίος με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (57-47), πριν μειώσει σε 57-49 η Αργεντινή για να κλείσει έτσι την τρίτη περίοδο.
Στην τελευταία περίοδο οι "γκαούτσος" προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων. Ο Σαφάρ ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα, ωστόσο, οι Βραζιλιάνοι δεν ήταν αποφασισμένοι να χαραμίσουν το προβάδισμα τους. Έτσι παρά την πίεση που δέχτηκαν, κράτησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, χάρις σε δύο στοιχεία: α) την αποτελεσματικότητα τους μες στο καλάθι (με πρωταγωνιστή τον Νένε) και β) την παρουσία του Ραουλζίνιο Νέτο, που εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή στο 2ο ημίχρονο.
Τα τελευταία τέσσερα λεπτά (73-55) εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία με τη Βραζιλία να επικρατεί με 85-65 και να παίρνει το εισιτήριο για τους "8", όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 33-36, 57-49, 85-65.
Βραζιλία (Μανιάνο): Νέτο 21 (1), Τέιλορ 4, Γκαρσία 5 (1), Χουέρτας, Μπαρμπόσα 10, Βαρεζάο 8, Τζιοβανόνι 7 (2), Νένε 7, Βιέιρα 13 (1), Σπλίτερ 10.
Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 9, Μάτα, Καμπάσο 11 (2), Πριχιόνι 18 (3/3 τρίπ.), Λαπροβίτολα, Γκουτιέρεζ 6 (2), Ντέλια 2, Χέρμαν 5 (1), Νοτσιόνι 4, Σάφαρ 10.

 

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Greece vs Romania 1-0 Uefa Euro 2016 Qualifying,21:45 Serbia vs France,Portugal vs Albania 0-1,Germany vs Scotland 2-1 (videos)Uefa Euro 2016 Qualifying,

Ελλάδα - Ρουμανία 0-1,ellada - roumania 0-1Με το... αριστερό ξεκίνησε η θητεία του Κλάουντιο Ρανιέρι στον ελληνικό πάγκο. Στο άδειο Καραϊσκάκη, δε μας "ζέστανε" η εμφάνιση της Εθνικής, που ηττήθηκε 0-1 από τη Ρουμανία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Αλβανική, Πορτογαλία,alvaniki, portogaliaΜε το φοβερό γκολ του Μπαλάι η Αλβανία νίκησε με 1-0 μέσα στην Πορτογαλία, ενώ η Γερμανία επικράτησε της Σκωτίας με τέρματα του Τόμας Μίλερ. Πρεμιέρα με 7άρα από Πολωνία το Γιβραλτάρ (videos)

Σερβία - Ελλάδα 90-72

Σερβία - Ελλάδα 90-72,servia - ellada 90-72Η Σερβία έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πήρε σπουδαία νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στην Εθνική μας 90-72. Πέντε παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων για τους Σέρβους.

Live Streaming.21:00 Turkey vs Australia 65-64 FIBA Basketball World Cup 2014.

Τουρκία - Αυστραλία 65-64,tourkia - afstralia 65-64Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι η Τουρκία με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πρέλτζιτς κατάφερε να κερδίσει με 65-64 την Αυστραλία και να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βασικός ο Μάνταλος με Ρουμανία

Με τον Πέτρο Μάνταλο βασικό στην πρώτη του παρουσία στην Εθνική, θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Κλάουντιο Ρανιέρι στον αγώνα με τη Ρουμανία.
Ο Κλάουντιο Ρανιέρι πήρε τις αποφάσεις του σχετικά με την 11άδα της Εθνικής μας ομάδας στον αγώνα με τη Ρουμανία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.
Ο Ιταλός προπονητής θα παρατάξει την Εθνική με διάταξη 4-3-3 και με τον Πέτρο Μάνταλο στο αρχικό σχήμα στην πρώτη του παρουσία με την "γαλανόλευκη".
Ο Καρνέζης θα βρίσκεται στο τέρμα, δίδυμο στόπερ θα είναι οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς, ενώ στα άκρα της άμυνας θα παίξουν οι Χολέμπας (αριστερά) και Τοροσίδης (δεξιά).
Αμυντικό χαφ θα είναι ο Ταχτσίδης και μπροστά του οι Σάμαρης και Μάνταλος. Δεξιός εξτρέμ θα είναι ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς θα βρεθεί αριστερά και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Πηγή: Sport 24

Νέα Ζηλανδία - Λιθουανία 71-76

Ζηλανδία - Λιθουανία 71-76,zilandia - lithouania 71-76Η Νέα Ζηλανδία ζόρισε τη Λιθουανία όμως η ''Λιέτουβα'' επικράτησε με 76-71 και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Τουρκία - Αυστραλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (09/09, 21:00).

Απειλές Πλατινί κατά Ριμπερί


Η ανακοίνωση του Φρανκ Ριμπερί, πως αποσύρεται από την Εθνική Γαλλίας, φαίνεται πως δεν σήμαινε τίποτα για τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος δήλωσε ότι αν ο παίκτης της Μπάγερν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας πρέπει να εμφανιστεί, αλλιώς θα τιμωρηθεί με ποινή τριών αγωνιστικών.

Ο Ριμπερί τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική Γαλλίας, διότι ένιωσε ότι είναι η ώρα νεότεροι παίκτες να πάρουν ρόλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και ο ίδιος ήθελε να αφοσιωθεί περισσότερο στη Μπάγερν.
Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία για τον Πλατινί, ο οποίος είπε πως ουσιαστικά δεν είναι απόφαση ενός παίκτη το πότε θα αποχωρήσει από την Εθνική του, αλλά απόφαση του προπονητή, λέγοντας παράλληλα ότι δεν καταλαβαίνει την στάση του Ριμπερί.
«Δεν είναι απόφαση των παικτών το αν θα έρθουν στην Εθνική ομάδα. Είναι απόφαση του προπονητή. Αν υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ τον Λαμ και του Γιόακιμ Λεβ και ο προπονητής της Γερμανίας δεν τον καλεί πια αυτό είναι ένα θέμα. Αλλά βασικά δεν είναι απόφαση του Λαμ, είναι του Λεβ.
Με τον Ριμπερί είναι μια διαφορετική κατάσταση. Ο Φρανκ Ριμπερί δεν μπορεί απλά να αποφασίσει αν θα παίζει με την Γαλλία ή όχι. Αν ο προπονητής, Ντινιέ Ντεσάν, τον καλέσει, πρέπει να έρθει στην Εθνική ομάδα.
Αυτό ορίζεται από το καταστατικό της FIFA. Αν δεν έρθει, θα τιμωρηθεί για τρία παιχνίδια με τη Μπάγερν. Πάντως, δεν το καταλαβαίνω. Είναι Γάλλος και το Euro του 2016 θα γίνει στην Γαλλία», δήλωσε στην «Bild» ο πρόεδρος της UEFA.

Πηγή: AEK365

Live Streaming.19:00 Serbia vs Greece 90-72 FIBA Basketball World Cup 2014.

Σερβία - Ελλάδα 90-72,servia - ellada 90-72Η Σερβία έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πήρε σπουδαία νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στην Εθνική μας 90-72. Πέντε παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων για τους Σέρβους.

Live Streaming.17:00 New Zealand vs Lithuania 71-76 FIBA Basketball World Cup 2014.

Ζηλανδία - Λιθουανία 71-76,zilandia - lithouania 71-76Η Νέα Ζηλανδία ζόρισε τη Λιθουανία όμως η ''Λιέτουβα'' επικράτησε με 76-71 και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Τουρκία - Αυστραλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (09/09, 21:00).

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ FIBA Οι διαιτητές του Ελλάδα-Σερβία

Οι διαιτητές του Ελλάδα-Σερβία Η FIBA έκανε γνωστούς το πρωί της Κυριακής τους τρεις διαιτητές που όρισε για να σφυρίξουν στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σερβία για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ισπανία.

Πρόκειται για τους Μάικλ Εϊλεν, Στίβεν Σέιμπελ και Ρόμπερτ Λότερμοζερ. Ο Αυστραλός ρέφερι ήταν και στις νίκες της «γαλανόλευκης» στον όμιλο με Κροατία και Αργεντινή, ενώ ο Καναδός ήταν διαιτητής στις νίκες με Σενεγάλη και Φιλιππίνες.
Οσον αφορά στον Γερμανό, στην πρώτη φάση «σφύριζε» στον όμιλο του Λας Πάλμας (Δ') και χθες ήταν στην τριάδα του αγώνα της Ισπανίας με τη Σενεγάλη.

Πηγή: Goal

Live Streaming.17:00 New Zealand vs Lithuania FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.19:00 Serbia vs Greece FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:00 Turkey vs Australia FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:30 S. Williams vs Wozniacki, Arthur Ashe Stadium Tennis,Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:45 Greece vs Romania Uefa Euro 2016 Qualifying,Serbia vs France,Portugal vs Albania,Germany vs Scotland Uefa Euro 2016 Qualifying, Eastern European Summer Time 

 

Live Streaming.23:00 Brazil vs Argentina.FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

ΔΩΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΑΡ! Ενας Superman στον Θρύλο!

Ενας Superman στον Θρύλο!
Οσοι τον έχουν δει να παίζει τον παρομοιάζουν με τον Αντρέα Σαρτορέτι για τον τρόπο που καρφώνει και κυρίως για το ιδιαίτερο σερβίς του με το αριστερό χέρι. Δεν έχει την ποιότητα του θρυλικού Ιταλού ούτε τα ντελικάτα χτυπήματα του Μπόγιαν Γιορντάνοφ τον οποίο θα αντικαταστήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά είναι ακόμα πιο δυνατός.
Ο λόγος για τον Αμερικανό Κάρσον Κλαρκ, ο οποίος είναι ο νέος διαγώνιος των νταμπλούχων και θα σηκώσει το βάρος της «ερυθρόλευκης» επίθεσης εντός και εκτός των τειχών. Κι αν η λάμψη της μεταγραφής του Αμερικανού που αγωνίζεται αυτές τις ημέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών στην Πολωνία φωτίζει τον δρόμο της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη, το δράμα που βιώνει ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μετριάζει τη χαρά στο λιμάνι.
Ο Βούλγαρος εκτός τους 15 ομαδικούς και ατομικούς τίτλους που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό του απονέμεται άτυπα και ο τίτλος του «MVP της ατυχίας». Μετά από τετράμηνη προσπάθεια με ειδικές και επίπονες θεραπείες για να αποφύγει την εγχείρηση στον ώμο του, δεν τα κατάφερε. Μία ενόχληση στην προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η χαριστική βολή. Η «βελούδινη» αποκατάσταση δεν έφερε αποτέλεσμα και δυστυχώς για τον συμπαθή «Μπόμπι» θα πρέπει να περάσει άμεσα το κατώφλι του χειρουργείου. Η επιστροφή του στα γήπεδα αναμένεται να γίνει έξι μήνες μετά την επέμβαση οπότε η σεζόν 2014-15 χάνεται για τον Γιορντάνοφ.
«Δεν είναι κρεατομηχανή ο Ολυμπιακός»
Προς τιμήν της η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν σπάει τους δεσμούς της με τον Γιορντάνοφ, καθώς θα αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης αλλά και διαμονής του στην Ελλάδα, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ και πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν πετάει τους αθλητές που τον τίμησαν. Ο Γιορντάνοφ είχε μια μεγάλη ατυχία, αλλά θα είναι κοντά μας κι όταν είναι έτοιμος θα είναι πάλι κοντά στην ομάδα». Ο προπονητής Δημήτρης Καζάζης είπε στον Sentra 103,3: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι κρεατομηχανή παικτών, τιμάει και σέβεται τους αθλητές και αυτό είναι το πιο σημαντικό».
«Δώρο» Μαρινάκη
Με το που βγήκε νοκ άουτ ο Γιορντάνοφ στον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμός για τον αντικαταστάτη του. Μετά από πολύωρες παρακολουθήσεις, video και ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών πάρθηκε η μεγάλη απόφαση. Χρειάστηκε φυσικά και η προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη που ανέλαβε το κόστος της μεταγραφής και όλα έκλεισαν μέσα σε λίγα λεπτά...
Αντίπαλος του Προύσαλη
Ο Κάρσον Κλαρκ είναι γεννημένος 20 Ιανουαρίου 1898 στην Καλιφόρνια. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Σάντα Μπάρμπαρα, αγωνίστηκε ένα φεγγάρι στην πολωνική Μπιτγκόζ, αλλά τη στάμπα του την άφησε στο γαλλικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2012-13 με τη Μοντπελιέ. Μάλιστα αγωνίστηκε και αντίπαλος του συμπαίκτη του πλέον στον Ολυμπιακό Κώστα Προύσαλη που ήταν στη Ναρμπόν.
Εχει ύψος 2,05 μ., διακρίνεται για το δυνατό του σερβίς και τις «μονοκόματες» επιθέσεις και επειδή είναι αριστερόχειρας δυσκολεύει το αντίπαλο μπλοκ. Η άφιξή του στο λιμάνι θα γίνει μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Πολωνία. Είναι δεύτερος διαγώνιος των ΗΠΑ. Πριν από ενάμιση μήνα κατέκτησε με την ομάδα των ΗΠΑ τον τίτλο στο Παγκόσμιο Λιγκ και ήταν φιναλίστ το 2012. Εχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κεντρικής και Βόρειας Αμερικακής, δύο Παναμερικανικά Κύπελλα και δύο κολεγιακά πρωταθλήματα (2009-2012).

Πηγή: Goal

Live Streaming.17:00 New Zealand vs Lithuania FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.19:00 Serbia vs Greece FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:00 Turkey vs Australia FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:30 S. Williams vs Wozniacki, Arthur Ashe Stadium Tennis,Eastern European Summer Time

 

Live Streaming.21:45 Greece vs Romania Uefa Euro 2016 Qualifying,Serbia vs France,Portugal vs Albania,Germany vs Scotland Uefa Euro 2016 Qualifying, Eastern European Summer Time 

 

Live Streaming.23:00 Brazil vs Argentina.FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

Με νέο καπετάνιο για τη Γαλλία η Εθνική

Με νέο καπετάνιο για τη Γαλλία η ΕθνικήΟ Κλαούντιο Ρανιέρι κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής ομάδας στο εναρκτήριο παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2016 κόντρα στη Ρουμανία (21:45) 

Η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει απόψε τη προσπάθεια της για πρόκριση στα τελικά του EURO 2016 που θα γίνουν στην Γαλλία έχοντας στον πάγκο νέο ομοσπονδιακό τεχνικό τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός θα κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Ρουμανία στο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας, "Γ. Καραϊσκάκης".
Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η νίκη προκειμένου να ξεκινήσει με το... δεξί και θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση που είχε κάνει τον Νοέμβριο όταν είχε κερδίσει 3-1 τους Ρουμάνους για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι, τώρα η Εθνική δεν έχει στη διάθεση της τους Καραγκούνη και Κατσουράνη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική θα παραταχθεί με 4-3-3 και ο Καρνέζης θα είναι τερματοφύλακας, δεξί μπακ ο Τοροσίδης, στόπερ οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος ενώ αριστερό μπακ θα παίξει ο Χολέβας. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Ταχτσίδης, αριστερά στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Κονέ και δεξιά ο Σάμαρης. Ο Χριστοδουλόπουλος θα παίξει αριστερό εξτρέμ, ο Σαλπιγγίδης δεξί εξτρέμ και στη κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.
Οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να πάρουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βίτορ Πιτούρκα να ξεκινάει με τους Ταταρουσάνου, Τάμας, Γκργκόρε, Κίρικες, Ρατς, Πιντίλι, Χόμπαν, Στάνκου, Κίπτσιου, Μαξίμ και Μαρικά.

Διαιτητής ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Πηγή: AEK365

O "δίμετρος" Φινλανδός που τρέλανε τον Ζιντάν (VIDEO)


Ένα δικό του προσωπικό στοίχημα έχει βάλει ο Ζινεντίν Ζιντάν στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης της οποίας έχει την τεχνική καθοδήγηση από την εφετινή σεζόν. Το στοίχημα αυτό ακούει στο όνομα Έερο Μάρκανεν.

Έχετε δίκιο αν δεν σας λέει κάτι το όνομα ακόμα και αν ο 22χρονος Φινλανδός είναι γιος του παλιού Φινλανδού μπασκετμπολίστα Πέκα Μάρκανεν, ο οποίος έχει καταγράψει 129 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας. Τον ύψους 1.97μ σέντερ φορ ο Ζιντάν είδε αγωνιζόμενο με τα χρώματα της ΑΪΚ Στοκχόλμης.
Ο "Ζιζού" εκτίμησε ιδιαίτερα τα πλούσια σωματικά προσόντα του Φινλανδού στράικερ, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περίπου έφτασε κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού δεν έβρισκε ομάδα. Η Ελσίνκι, στην οποία ανήκε, αντιμετώπιζε οξυμένα οικονομικά προβλήματα και ο μικρός έμεινε στα αζήτητα για αρκετούς μήνες.
Ζήτησε τότε να τον δοκιμάσει η ΑΪΚ κι αφού πείστηκε για τις δυνατότητες του παίκτη, του πρόσφερε συμβόλαιο. Ο Μάρκανεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη πετυχαίνοντας έξι γκολ σε δεκατέσσερις αναμετρήσεις αλλά κυρίως φέρνοντας μία χρυσή πρόταση στην ομάδα της σουηδικής πρωτεύουσας.
Παρακολουθώντας ένα dvd ο Ζιντάν εντυπωσιάστηκε τόσο που αξίωσε άμεσα τη μεταγραφή του παίκτη. Η Ρεάλ κινήθηκε γρήγορα και αφού έβγαλε από τα ταμεία της 2.200.000 ευρώ τον ενέταξε στο δυναμικό της Ρεάλ Β' για να περάσει πρώτα από το μικροσκόπιο του Γάλλου τεχνικού. Ουδέποτε είχε δαπανήσει τέτοιο ποσό για παίκτη που θα αγωνιζόταν στη Β' ομάδα η Ρεάλ!
Ο Μάρκανεν θα ντεμπουτάρει σύντομα στο Champions League των Νέων και την πρόοδό του θα παρακολουθεί συχνά ο Κάρλο Αντσελότι. Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν έχει παίξει σε καμία "μικρή" εθνική ομάδα της χώρας του!

Πηγή: Contra

Ισπανία - Σενεγάλη 89-56

Η Ισπανία επικράτησε της Σενεγάλης με 89-56, έφτασε τις 14 σερί νίκες σε φιλικούς/επίσημους αγώνες και θα παίξει με τη Γαλλία στους ''8'' του Παγκοσμίου Κυπέλλου (10/09, 21:00), στο ριμέικ του ημιτελικού του Eurobasket 2013!
Στις 17/08, η Ισπανία διέσυρε τη Σενεγάλη (88-49) σε φιλικό προετοιμασίας. Σήμερα (06/09) η ''φούρια ρόχα'' πανηγύρισε νέα νίκη επί των Αφρικανών με 89-56 στο Palacio de los Deportes της Μαδρίτης κι εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ''8'' του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η ''φούρια ρόχα'' ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έφτασε αισίως τις 14 σερί νίκες (σ.σ. 8/8 στα φιλικά προετοιμασίας, 6/6 στο World Cup) και φουλάρει για την πρόκριση στα ημιτελικά.
Το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η Γαλλία, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων μετά τον ημιτελικό του Eurobasket 2013 της Σλοβενίας, εκεί όπου οι ''τρικολόρ'' επικράτησαν με 75-72 στην παράταση. Ο Πάου Γκασόλ ήταν εντυπωσιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι ενώ το ''παρών'' στο γήπεδο έδωσε και ο Βασιλιάς Φελίπε, ο οποίος ανέφερε πως ''έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο!''.

Ο αριθμός του αγώνα

Το 50% των Ισπανών πίσω από τα 6μ.75 στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ίβηρες έκλεισαν το πρώτο μέρος έχοντας μόλις 1/11 τρίποντα (9%) ενώ βελτίωσαν κατακόρυφα τα ποσοστά τους στο δεύτερο ημίχρονο, (6/12 τρίπ.).

Ο πρωταγωνιστής

Ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Πάου Γκασόλ. Ο Καταλανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Το επιβεβαίωσε κόντρα στη Σενεγάλη, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους (1/2 βολές, 8/8 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κοψίματα σε 24'44'' συμμετοχής.

Ο αγώνας

Ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα ξεκίνησε με βασικούς τους Ρούμπιο, Ναβάρο, Ρούντι και τα αδέλφια Γκασόλ για τη ''φούρια ρόχα'' που προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με +7 (17-10, στο 6'48'') έπειτα από συνεργασία του Ρίκι με τον Πάου. Οι Σέρχιο Γιούλ, Σερζ Ιμπάκα πέρασαν στο παρκέ για το τελευταίο 1'30'' της περιόδου και οι Ίβηρες διαμόρφωσαν το 21-12. Οι Αφρικανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν, αντίθετα βρήκαν λύσεις στην επίθεση από τον Φαγιέ και μείωσαν στο 23-17 της πρώτης περιόδου.
Εν συνεχεία, ο Γιούλ σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για την Ισπανία (33-24, στο 14'34'') ενώ ο κόσμος που βρέθηκε στο Palacio de los Deportes της Μαδρίτης φώναξε ρυθμικά του όνομα του Σερζ Ιμπάκα όταν ο πάουερ φόργουορντ της Oklahoma μοίρασε δυο συνεχόμενες τάπες στους Νταλμέιδα και Τόμας! Η ''φούρια ρόχα''  έκλεισε το ημίχρονο στο υπέρ της 41-28, έχοντας 15/16 δίποντα (94%) και μόλις 1/11 τρίποντα (9%) σε αυτό το διάστημα! Αντίθετα, ο έλεγχος των ριμπαουντ (23-16) κράτησε τους Σενεγαλέζους στο παιχνίδι.
Από 'κει και πέρα, οι Ίβηρες φρόντισαν να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης στους Αφρικανούς. Προηγήθηκαν 53-31 στο 25', έκλεισαν τη γ' περίοδο στο υπέρ τους 60-43 ενώ το τρίποντο του Καλδερόν διαμόρφωσε το 70-46, στο 32'42''. Οι προσπάθεις των Φαγιέ, Μπάτζι δεν ήταν αρκετές για τη Σενεγάλη κόντρα στην Ισπανία που επικράτησε με 89-56, έπειτα από ανάποδο alley-oop κάρφωμα του Αμπρίνες!
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-28, 60-43, 89-56.
Ισπανία (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 17, Φερνάντεθ 5 (1), Ροντρίγκεθ 5 (1), Ναβάρο 4, Καλδερόν 11 (3), Ρέγιες 11, Κλαβέρ, Ρούμπιο 7, Γιούλ 7 (1), Μ. Γκασόλ 9 (1), Ιμπάκα 11, Αμπρίνες 2.
Σενεγάλη (Σαρ): Νιάνγκ 4, Νταλμέιδα 5 (1), Τόμας 2, Εντογιέ Μα. 1, Ντιόπ 2, Εντογιέ Μου. 2, Φαγιέ 12 (1), Εντούρ 4, Εντιαγιέ Χ. 6, Ντιένγκ 6, Μπάτζι 12.


ADVERTISEMENT
 

Πηγή: Sport 24