ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Live Streaming.22:45 Williams vs Makarova (6-1)(6-3), Arthur Ashe Stadium.Tennis

Σερένα-Βοζνιάκι για την κούπα

Ισοπέδωσε την Εκατερίνα Μακάροβα η Σερένα Γουίλιαμς και μόνο με θαύμα θα χάσει τον 18ο major τίτλο της!
Σερένα-Βοζνιάκι για την κούπα
Η 33χρονη Αμερικανίδα έκοψε τη φόρα της 26χρονης Ρωσίδας και επικράτησε 6-1, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του US Open. Θα προσπαθήσει να σηκώσει τον έκτο τίτλο της στη Νέα Υόρκη (τρίτο σερί) και συνολικά 63ο στην απίστευτη καριέρα της. Τα λόγια είναι περιττά για την εμφάνιση της Σερένα και ελπίζουμε η καλή της φίλη Κάρολιν Βοζνιάκι, αντίπαλός της στον τελικό την Κυριακή (7/9), να μην είδε το ματς! 
ADVERTISEMENT
Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τη Δανέζα, αλλά δεν βλέπουμε τρόπο να ξεφύγει η κούπα από την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο! Η Σερένα προηγείται στο head to head με 8-1, έχοντας χάσει μόνο στο Μαϊάμι το 2012. Την έχει κερδίσει και δύο φορές τον περασμένο Αύγουστο, καθώς τη βρήκε μπροστά της στα προημιτελικά του Μόντρεαλ και τα ημιτελικά του Σινσινάτι. Η κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων έφτασε στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ, ενώ καμία αντίπαλός της δεν έχει πάρει πάνω από τρία γκέιμ!
Όσο για τη Μακάροβα; Με την πρώτη συμμετοχή της σε ημιτελικό major θα ανεβεί στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας τέσσερις θέσεις. Και μπορεί να διατηρήσει το ρόλο της πρωταγωνίστριας στη συνέχεια... Απλά είχε σήμερα την ατυχία να πέσει στη Σερένα!
Η διοργάνωση συνεχίζεται αύριο με τη διεξαγωγή των ημιτελικών στους άνδρες. Στις 7 το βράδυ θα παίξει ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κέι Νισικόρι και θα ακολουθήσει το ματς του Ρότζερ Φέντερερ με τον Μάριν Τσίλιτς.

Πηγή: Gazzetta

ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ «Με κάθε καλάθι παθιάζομαι ακόμη περισσότερο»

«Με κάθε καλάθι παθιάζομαι ακόμη περισσότερο»
Παθιασμένος με την εθνική δηλώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μετά το 5/5 στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο βενιαμίν της «γαλανόλευκης» βάζει στόχο το 6/6, που θα σημαίνει και πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ μιλά για την εμπειρία του στην ομάδα.
«Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε για το 6/6... Αυτός είναι ο επόμενος στόχος», δηλώνει αρχικά ο άσος των Μπακς που στάθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Αργεντινή και το γεγονός πως παρότι η μεγάλη διαφορά «εξανεμίστηκε», η εθνική έφτασε άνετα στην νίκη-πρωτιά.
«Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού», λέει με τον πιο φυσικό τρόπο για να προσθέσει: «Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ότι κι αν συμβαίνει είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν».
Ερωτηθείς αν έχει άγχος όταν ο Φώτης Κατσικάρης γυρνά προς τον πάγκο για να φωνάξει το όνομά του να πατήσει παρκέ, απαντά: «Δεν αγχώνομαι πάντως... Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ότι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ότι έχω».
Συγκρίνοντας στη συνέχεια το μπάσκετ που παίζει εδώ και έναν χρόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με αυτό στην Ευρώπη, σχολιάζει: «Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός... Έχει πιο πολύ... Πώς να το πω; Έχει πιο πολύ "ζουμί"... (γελάει)»
Αναφέρεται επίσης και στο πάθος που ξεχειλίζει, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους συμπαίκτες του... «Δεν θα πω ψέματα... Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω... Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο».
Μιλώντας για την Σερβία και το «χιαστί» παιχνίδι στους «16» λέει: «Έχουμε παίξει στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε. Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα».
Τέλος, για τον... χαμό που προκαλεί στα social media, επισημαίνει: «Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα... Δεν γίνεται... Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο».

Πηγή: Goal

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Το μήνυμα του Φαλκάο στην Γιουβέντους

Το μήνυμα του Φαλκάο στην Γιουβέντους
Η Γιουβέντους ήταν μια από τις ομάδες που «κυνηγούσαν» τον Ραδαμέλ Φαλκάο και σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ο Κολομβιανός επιθετικός έστειλε ένα μήνυμα στον εκτελεστικό διευθυντή των «μπιανκονέρι», Μπέπε Μαρότα, για να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον του συλλόγου.
«Ευχαριστώ για όλα. Θα ήταν τιμή για εμένα να παίξω στην Γιουβέντους, ίσως γίνει στο μέλλον», ήταν το μήνυμα του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εκτός από τους Ιταλούς τον Φαλκάο «κυνηγούσαν» επίσης η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του παίκτη.

Πηγή: Goal

Πιλότος άλλαξε πορεία για να δείξει στους επιβάτες μια απίστευτη εικόνα



Πιλότος άλλαξε πορεία για να δείξει στους επιβάτες μια απίστευτη εικόνα (VIDEO+ΦΩΤΟ)Καμία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο δεν πρόκειται να κομπάσει ποτέ επειδή μία πτήση της καθυστέρησε. Η Icelandair όμως το έκανε και ουδείς θα την κατηγορήσει γι αυτό. Και αυτό γιατίο ένας πιλότος της αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να καθυστερήσει την προσγείωση προκειμένου να δείξει στους επιβάτες ένα μοναδικό θέαμα: τη λάβα που έρρεε από το ηφαίστειο της Ισλανδίας Bardarbunga.
Ο πιλότος είδε ότι οι συνθήκες γύρω από το ηφαίστειο ήταν ιδανικές ώστε να μπορέσει να περάσει με ασφάλεια και έτσι τόλμησε να αλλάξει πορεία και να κάνει ένα δώρο στους επιβάτες της Icelandair. Ολοι έσπευσαν στα παράθυρα προκειμένου να απαθανατίσουν το φαινόμενο και στη συνέχεια τα social media πήραν «φωτιά» με τις μοναδικές φωτογραφίες.


Πηγή: protothema.gr

Ποιος Γκαγιάρ; Ο Νάτχο! (VIDEO)

Ποιος Γκαγιάρ, Νάτχο VIDEO,poios gkagiar, natcho VIDEOΤη δόξα του... Ρεμί Γκαγιάρ ζήλεψε ο Μπίμπρας Νάτχο ή ο "Air" Bibras Natkho, όπως τον χαρακτηρίζει ο ατζέντης του, Λεονίντ Ιστράτι.

Ο ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ- ΠΟΙΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Η ΧΩΡΑ Αντιμέτωπος με τον τρόμο ο Μάνος Ελευθερίου

Αντιμέτωπος με τον τρόμο ο Μάνος ΕλευθερίουΟ γνωστός ποιητής και στιχουργός περιγράφει στο protothema.gr πώς κατάφερε να ξεφύγει.

Ένα φρικτό εφιάλτη που λίγο έλειψε να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή περιγράφει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ο ποιητής και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου.
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης ήρθε αντιμέτωπος με ληστές...
Περισσότερα στο: protothema.gr

Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.12:30 England vs Greece 5-3 FIFA Beach Soccer


Αργεντινή - Ελλάδα 71-79,Σερβία-Ισπανία 73-89,Τουρκία - Δομινικανή Δημοκρατία 77-64,Λιθουανία-Σλοβενία 67-64

Αργεντινή - Ελλάδα 71-79

Αργεντινή - Ελλάδα 71-79,argentini - ellada 71-79Η Εθνική απέδειξε πως είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα, αντιδρώντας με τον ιδανικό τρόπο όταν η Αργεντινή γύρισε από το -19 στο -2, με τον Μπουρούση να αρπάζει το ριμπάουντ της βραδιάς, καθ' οδόν για το 71-79.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Η Ισπανία στο 5-0 κι η Σερβία... στην Ελλάδα 

Ισπανία, 5-0, Σερβία, Ελλάδα,ispania, 5-0, servia, elladaΗ Ισπανία δε δυσκολεύτηκε ούτε απέναντι στη Σερβία (73-89) στη Γρανάδα για το 5-0 έναντι 2-3 της αντιπάλου της στον α' όμιλο του Mundobasket 2014.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Gazzetta

Αργεντινή - Ελλάδα 71-79

Αργεντινή - Ελλάδα 71-79,argentini - ellada 71-79Η Εθνική απέδειξε πως είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα, αντιδρώντας με τον ιδανικό τρόπο όταν η Αργεντινή γύρισε από το -19 στο -2, με τον Μπουρούση να αρπάζει το ριμπάουντ της βραδιάς, καθ' οδόν για το 71-79.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Η Ισπανία στο 5-0 κι η Σερβία... στην Ελλάδα 

Ισπανία, 5-0, Σερβία, Ελλάδα,ispania, 5-0, servia, elladaΗ Ισπανία δε δυσκολεύτηκε ούτε απέναντι στη Σερβία (73-89) στη Γρανάδα για το 5-0 έναντι 2-3 της αντιπάλου της στον α' όμιλο του Mundobasket 2014.

Τουρκία - Δομινικανή Δημοκρατία 77-64

Τουρκία - Δομινικανή Δημοκρατία 77-64,tourkia - dominikani dimokratia 77-64Η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Φινλανδίας έκανε απλούστερα τα πράγματα για την Τουρκία που εξασφάλισε την πρόκριση στους ''16'' πριν από το ματς με την Δομινικανή Δημοκρατία. Κατόπιν τούτου, οι ''γείτονες'' επικράτησαν με 77-64.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Δύσκολα η Λιθουανία


Δύσκολα η ΛιθουανίαΗ Λιθουανία κράτησε με... νύχια και με δόντια τη νίκη επί της Σλοβενίας, με 67-64, και παρέμεινε αήττητη στο Μουντομπάσκετ.
Η «Λιέτουβα» βύθισε στο απόλυτο σκοτάδι τους αντιπάλους της για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο και παρά την αντίδραση των Σλοβένων στο φινάλε έφθασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα και «σφράγισε» την πρώτη θέση του Δ' Ομίλου, που σημαίνει ότι στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς έμειναν άποντοι για εννέα λεπτά στην τελευταία περίοδο κι έτσι έμειναν στη δεύτερη θέση και θα διασταυρωθούν με την Δομινικανή Δημοκρατία.


Δεκάλεπτα: 22-24, 36-44, 55-62, 67-64.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 7 (1), Γιουσκεβίτσιους 6 (1), Ντ. Λαβρίνοβιτς 11 (1), Ματσιούλις 4, Σεϊμπούτις 6, Γιασάιτις 3 (1), Μοτεγιούνας 5 (1), Κ. Λαβρίνοβιτς 5 (1), Γιανκούνας 6, Βαλαντσιούνας 12, Βασιλιάουσκας 2.
Σλοβενία (Ζντοβτς): Μπάλαζιτς 3 (1), Σλόκαρ 5, Μούριτς, Ζούπαν 13 (1), Γκ. Ντράγκιτς 12, Ζ. Ντράγκιτς 10 (2), Λόρμπεκ 14 (2), Κλόμπουτσαρ, Όμιτς 7.

Πηγή: AEK365

Σενεγάλη - Φιλιππίνες 79-81 (64-64κ.α.),Αυστραλία-Αγκόλα: 83-91,Φινλανδία - Νέα Ζηλανδία 65-67,Βραζιλία-Αίγυπτος 128-65

 

Live Streaming.18:30 Ukraine vs USA 71-95,South Korea vs Mexico 71-87,Iran vs France 76-81,Croatia vs Puerto Rico 103-82 FIBA Basketball World Cup 2014.Eastern European Summer Time

Κροατία-Κύπρος 2-0,Ιταλία - Ολλανδία 2-0(videos), Γαλλία - Ισπανία 1-0(videos)

Δεν άντεξε η ΚύπροςΔεν τα κατάφερε στο φιλικό κόντρα στην Κροατία η Κύπρος, αφού έχασε 0-2 από την αντίπαλό της στην Κούλα, ενόψει της έναρξης των προκριματικών του EURO 2016.

Η Κροατία νίκησε 2-0 την Κύπρο σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε πως βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων για τα προκριματικά του ΕURO 2016, με τους δύο τεχνικούς, Πάμπο Χριστοδούλου και Νίκο Κόβατς, να χρησιμοποιούν αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές.
Ο Μάντζουκιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού άνοιξε το σκορ στο 18’, ύστερα από ασίστ του Κράματιτς, για να κάνει το 2-0 στο 58΄.
Κύπρος (Π. Χριστοδούλου): Γιωργαλλίδης (46' Κίσσας), Μέρτακκας (46' Χ. Κυριάκου), Σιέλης, Αγγελή, Η. Χαραλάμπους, Αρέστη (50' Νικολάου), Αρτυματάς, Χαραλαμπίδης (60' Μακρίδης), Ν. Αλεξάνδρου (69' Αλωνεύτης), Εφραίμ (53' Χριστοφή), Μακρής
Στον πάγκο: Γιώργος Κολοκούδιας, Μάριος Αντωνιάδης, Γιώργος Μερκής, Γιώργος Λοΐζου, Βίνσεντ Λαμπάν Ντόσσα Τζούνιορ
Κροατία (Ν. Κόβατς): Σούμπασιτς, Τσόρλουκα (69' Βίντα), Λόβρεν, Χαλίλοβιτς (69' Όλιτς), Μόντριτς (60' Τσοπ), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Στρίνιτς, Μάντζουκιτς (60' Πάσαλιτς), Κόβατσιτς (78' Πιάτσα), Κράμαριτς

Πηγή: Σπορ FM 

Ιταλία - Ολλανδία 2-0 

Ιταλία - Ολλανδία 2-0,italia - ollandia 2-0Η Ιταλία νίκησε 2-0 την Ολλανδία σε διεθνές φιλικό στο Μπάρι με γκολ των Ιμόμπιλε και Ντε Ρόσι, ενώ οι "Oranje" έπαιξαν σχεδόν όλο το ματς με 10 παίκτες (videos)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλλία - Ισπανία 1-0

Γαλλία - Ισπανία 1-0,gallia - ispania 1-0Με εξαιρετικό γκολ του Λοΐκ Ρεμί η Γαλλία νίκησε με 1-0 την Ισπανία στο φιλικό του Παρισιού (videos)

Πηγή: Sport 24