ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

2η αγ.: Πρώτη νίκη για τη... μισή Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Πρώτη, Ντόρτμουντ VIDEOS,proti, ntortmount VIDEOSΗ ελλιπέστατη Ντόρτμουντ όχι μόνο συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει όταν αγωνίζεται ημέρα Παρασκευή, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Άουγκσμπουργκ στην "SGL Arena" με 3-2 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Σκόραρε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0,aek - fokikos 4-0Με ένα δεύτερο ημίχρονο που θύμισε... Ρόμα, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Φωκικό νικώντας με 4-0 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στο Κύπελλο. Πανέμορφα γκολ Ανάκογλου και Πλατέλλας

Live Streaming. 23:00 Valencia CF vs Malaga CF 3-0(VIDEO) Primera Division

Μίλησαν,milisanΒαλένθια και Χετάφε εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έδρα τους απέναντι σε Μάλαγα και Αλμερία αντίστοιχα, και πανηγύρισαν τα πρώτα τρίποντά τους στη φετινή σεζόν της Πριμέρα Ντιβισιόν. (VIDEO)

Live Streaming. 21:30 FC Augsburg vs Borussia Dortmund 2-3(VIDEOS)

Πρώτη, Ντόρτμουντ VIDEOS,proti, ntortmount VIDEOSΗ ελλιπέστατη Ντόρτμουντ όχι μόνο συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει όταν αγωνίζεται ημέρα Παρασκευή, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Άουγκσμπουργκ στην "SGL Arena" με 3-2 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Σκόραρε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Χωρίς τρεις αλλά με τον κόσμο της

Η Καλλονή θα υποδεχτεί το Σάββατο τον Εργοτέλη χωρίς τους Καμαρά, Στεφάνοβιτς και Μπαρέρα αλλά οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη θα έχουν στο πλευρό τους τους οπαδούς της ομάδας.
Η Καλλονή και ο κόσμος της μετρούν αντίστροφα για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους στην Super League, στην φυσική τους έδρα, μετά από μια χρονιά ως περιπλανώμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη και θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά το φιλικό με την Ουντινέζε.
Ο κόσμος της Καλλονής αλλά και οι κάτοικοι της Μυτιλήνης αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών και να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας ενώ ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία των Καμαρά, Στεφάνοβιτς και Μπαρέρα.
Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:
"Από 19 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή της ομάδας μας για τον εντός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 19.15 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής Superleague ΟΠΑΠ 2014-2015.
Εκτός αποστολής οι Ανρί Καμαρά και Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς λόγω τραυματισμού καθώς και ο Μάρκος Μπαρέρα λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Γιάννης Ματζουράκης είναι οι Χογκ, Δαύκος, Χουάνμα, Γιορέντε, Μανούσος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Βλαστέλλης, Λεοζίνιο, Ναβάρο, Μίνγκας, Πιπίνης, Κειτά, Αντέτζο, Καλτσάς, Κύπρου, Μπουρούς, Γιώργου".
Από νωρίς στο γήπεδο
Σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο στο στάδιο της Μυτιλήνης οι ιθύνοντες της Καλλονής ζήτησαν από τον κόσμο να πάει νωρίς στο γήπεδο:
"Γνωστοποιείται στους φιλάθλους ότι στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας μας με τον Εργοτέλη το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 19.15 το απόγευμα η είσοδος τους θα πραγματοποιείται από την κεντρική πύλη του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης κρίνεται προτιμότερο η άφιξη τους να γίνει μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα"

Πηγή: Sport 24

Στην έξοδο ο Χολέμπας και στο βάθος... Μήτρογλου

Χολέμπας, Μήτρογλου,cholebas, mitroglouΟ Χολέμπας ετοιμάζεται να ξανασμίξει με τον Μανωλά, καθώς βρίσκεται κοντά στην μεταγραφή του στην Ρόμα. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βάλει και πάλι στην μηχανή του τον Μήτρογλου!
Live Streaming.21:30 FC Augsburg vs Borussia Dortmund Eastern European Time

Αλλαγή της τελευταία στιγμή στους "τρικολόρ"


Άτυχος στάθηκε ο Ιάν Μαϊνμί, αφού δεν παίξει με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.


Στην τελευταία προπόνηση πριν από το ταξίδι στην Ισπανία ο σέντερ των Πέισερς τραυματίστηκε στον ώμο και τέθηκε νοκ άουτ από τη διοργάνωση. "Ήθελα να βοηθήσω, αλλά αυτά συμβαίνουν στην επαγγελματική ζωή", δήλωσε ο 27χρονος άσος προσπαθώντας να καταπιεί τη λύπη του.
Τη θέση του στη 12άδα των "τρικολόρ" πήρε ο Κιμ Τιλί, ο οποίος είχε "κοπεί" αρχικά.

 Πηγή: Contra

Live Streaming. 21:30 FC Augsburg vs Borussia Dortmund Eastern European Time

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

Μοντέλα: «Φαβορί, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο»

Μοντέλα: «Φαβορί, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο» Ο Βιντσέντσο Μοντέλα αποδέχθηκε το ρόλο του φαβορί για την Φιορεντίνα, αλλά τόνισε οι παίκτες του θα πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο.

Η Φιορεντίνα είναι μια από τις ομάδες που θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο τεχνικός των «βιόλα», Βιντσέντσο Μοντέλα εμφανίστηκε συγκρατημένος μετά την σημερινή κλήρωση.
«Θεωρητικά είμαστε το φαβορί του ομίλου αλλά πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Πρέπει να εμφανιστούμε βελτιωμένοι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ», σχολίασε μετά το τέλος της διαδικασίας.
«Στα δύο τελευταία φιλικά φάνηκε πως είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να τον δούμε και στην συνέχεια», ανέφερε για τον Μάριο Γκόμεζ ο οποίος την περσινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό. «Στο γήπεδο θα φανεί αν είναι πιο δυνατή από πέρσι η ομάδα», κατέληξε ο Ιταλός.
 

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

Σαν… ήρωες στην Τρίπολη


Σαν… ήρωες στην ΤρίποληΤην αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης κατά την επιστροφή τους μετά την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League απ’ τους φίλους της ομάδας που περίμεναν στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Σαν ήρωες υποδέχτηκαν την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης οι φίλοι της ομάδας, μετά την επιστροφή τους απ’ την Κύπρο.
Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση του συλλόγου της Τρίπολης περίμεναν την ομάδα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα, για την ιστορική πρόκριση της ομάδας στο Europa League.
Αυτός μάλιστα που ξεχώρισε στα συνθήματα του κόσμου ήταν ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, ο οποίος αποθεώθηκε ιδιαίτερα.


Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos 4-0.Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0,aek - fokikos 4-0Με ένα δεύτερο ημίχρονο που θύμισε... Ρόμα, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Φωκικό νικώντας με 4-0 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στο Κύπελλο. Πανέμορφα γκολ Ανάκογλου και Πλατέλλας

«Σοκ» για τον ελληνικό αθλητισμό!

«Σοκ» για τον ελληνικό αθλητισμό!Από την 1η Σεπτεμβρίου… καταρρέει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού αθλητισμού, μια και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κολυμβητήρια, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια κ.α.

Δυστυχώς τα δυσάρεστα στην Ελλάδα της… παρακμής, της Τρόικας και των απίστευτων καταστάσεων, συνεχίζονται… Από την 1η Σεπτεμβρίου… καταρρέει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού αθλητισμού, μια κι εξαιτίας έλλειψης της Άδειας Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων που βγαίνει από την Αποκεντρωμένη διοίκηση της εκάστοτε περιοχής, δεν μπορούν να λειτουργήσουν κολυμβητήρια, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια κ.α.
Κι αν κάποιος από τους υπευθύνους τολμήσει να παρανομήσει, τιμωρείται με 50.000 πρόστιμο ο υπεύθυνος της εγκατάστασης αλλά κι εκείνος που την χρησιμοποιεί, ενώ διώκεται και με ποινικές ευθύνες!
Καλό, πάντως, είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι κλείνουν τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (τα μεγάλα Ποσειδώνιο, Εθνικό αλλά και πολλά ακόμη) διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι αρμόδια δεν έστειλε τους υπαλλήλους της να κάνουν αυτοψία και μετά να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Αποκεντρωμένης για να βγάλει νέα άδεια. Θυμίζουμε ότι αυτή η άδεια ήταν μέχρι τις 31/06/2014 (προσωρινή από τον αρμόδιο υφυπουργό) και πήρε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014.
Ακόμα λύσεις δεν έχουν δοθεί, ούτε με κάποια άλλη παράταση από την πλευρά του Γιάννη Ανδριανού, ούτε από τις αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Για παράδειγμα ο Σάκης Παπαγεωργίου, υπεύθυνος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης έστειλε στην Αποκεντρωμένη και στον κ. Καρούντζο έγγραφο για το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο στις 23 Ιουνίου (κοντά πριν 70 μέρες!) κι όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρει Αδεια Λειτουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης και δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση ούτε δέχθηκε επίσκεψη από τους αρμοδίους υπαλλήλους για αυτοψία.
Ποια ήταν η δικαιολογία που του μετέφεραν; «Το τελευταίο μέλος του Δ.Σ. της Αποκεντρωμένης επιστρέφει στις 9 Σεπτεμβρίου και τότε θα συενδριάσουμε!», ανέφεραν. Ημαρτον…


Πηγή: Waterpololive.gr

Live Streaming.16:35 Azerbaijan vs Greece 3-4 FIFA Beach Soccer


ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Δεν την λες κι εύκολη...

Δεν την λες κι εύκολη...
Με Αϊντχόφεν, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός. Με Φιορεντίνα, Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ ο ΠΑΟΚ. Με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν ο Αστέρας Τρίπολης.
Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα μεγαθήρια από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (κληρώθηκε με την Αϊντχόφεν), από το τρίτο «τράβηξε» μια βατή πορτογαλική ομάδα (Εστορίλ), αλλά στο φινάλε στάθηκε άτυχος «πέφτοντας» με την υπολογίσιμη και δύσκολη Ντιναμό Μόσχας.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον δρόμο της Φιορεντίνα, που είναι το μεγάλο φαβορί στον όμιλο. Μαζί τους οι άγνωστες Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ που φαντάζουν εύκολες, αλλά ίσως να μην είναι τόσο...
Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε καμία τύχη... Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν συνθέτουν έναν όμιλο-φωτιά για τους Αρκάδες, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη γιορτή του Europa League.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
1ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, Ζυρίχη, Απόλλων Λεμεσού
2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Κλαμπ Μπριζ, Τορίνο, Ελσίνκι
3ος όμιλος: Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
4ος όμιλος: Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άστρα Γκιούργκιου
5ος όμιλος: Αϊντχόφεν, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας
6ος όμιλος: Ίντερ, Ντνίπρο, Σεντ Ετιέν, Καραμπάγκ
7ος όμιλος: Σεβίλλη, Σταντάρ Λιέγης, Φέγενορντ, Ριέκα
8ος όμιλος: Λιλ, Βόλφσμπουργκ, Έβερτον, Κράσνονταρ
9ος όμιλος: Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας
10ος όμιλος: Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ρίο Αβε, Άαλμποργκ
11ος όμιλος: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Γκενκάν, Ντιναμό Μινσκ
12ος όμιλος: Μέταλιστ Χάρκιβ, Τράμπζονσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Λόκερεν

Πηγή: Goal

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

H νέα Ισπανία του Ντελ Μπόσκε

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ανακοίνωσε την αποστολή της εθνικής Ισπανίας για τα ματς με Γαλλία και Σκόπια, από την οποία απουσιάζουν 8 παίκτες που πήραν μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

Και τώρα... Πλατανιάς

Την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Πλατανιά έχουν στρέψει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που επιθυμούν να πάρουν την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από το στραβοπάτημα κόντρα στην Καλλονή.


Ο ΠΑΟΚ χθες έκανε το καθήκον του, κέρδισε με 4-0 την Ζίμπρου και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Πλέον όλοι συγκεντρώνονται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Η χθεσινή νίκη αλλά και το σκορ έδωσαν στην ομάδα μεγάλη αυτοπεποίθηση έπειτα από τις δύο συνεχόμενες γκέλες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Περέιρα αλλά και στον τραυματία Κωνσταντινίδη. Επίσης, αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Γκολάσα που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.
Η ομάδα του Δικεφάλου θα πετάξει αύριο το μεσημέρι για τα Χανιά και την Κυριακή θα αγωνιστεί κόντρα στον Πλατανιά, έχοντας στο πλευρό του περίπου 300 οπαδούς.
Από paokweb.gr
Πηγή: PaokMania  
Live Streaming.20:00 AEK Athens vs Fokikos (?)Κύπελλο Ελλάδας..Eastern European Time

Live Streaming.14:00 Uefa Europa League Draw Eastern European Time ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Δεν την λες κι εύκολη...

Δεν την λες κι εύκολη...
Με Αϊντχόφεν, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός. Με Φιορεντίνα, Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ ο ΠΑΟΚ. Με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν ο Αστέρας Τρίπολης.
Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα μεγαθήρια από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (κληρώθηκε με την Αϊντχόφεν), από το τρίτο «τράβηξε» μια βατή πορτογαλική ομάδα (Εστορίλ), αλλά στο φινάλε στάθηκε άτυχος «πέφτοντας» με την υπολογίσιμη και δύσκολη Ντιναμό Μόσχας.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον δρόμο της Φιορεντίνα, που είναι το μεγάλο φαβορί στον όμιλο. Μαζί τους οι άγνωστες Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ που φαντάζουν εύκολες, αλλά ίσως να μην είναι τόσο...
Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε καμία τύχη... Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν συνθέτουν έναν όμιλο-φωτιά για τους Αρκάδες, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη γιορτή του Europa League.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
1ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, Ζυρίχη, Απόλλων Λεμεσού
2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Κλαμπ Μπριζ, Τορίνο, Ελσίνκι
3ος όμιλος: Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
4ος όμιλος: Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άστρα Γκιούργκιου
5ος όμιλος: Αϊντχόφεν, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας
6ος όμιλος: Ίντερ, Ντνίπρο, Σεντ Ετιέν, Καραμπάγκ
7ος όμιλος: Σεβίλλη, Σταντάρ Λιέγης, Φέγενορντ, Ριέκα
8ος όμιλος: Λιλ, Βόλφσμπουργκ, Έβερτον, Κράσνονταρ
9ος όμιλος: Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας
10ος όμιλος: Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ρίο Αβε, Άαλμποργκ
11ος όμιλος: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Γκενκάν, Ντιναμό Μινσκ
12ος όμιλος: Μέταλιστ Χάρκιβ, Τράμπζονσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Λόκερεν

Πηγή: Goal

Ήττα – αποκλεισμός για ΑΕ Λεμεσού

Την ήττα με 3-0 από την Τότεναμ γνώρισε η ΑΕ Λεμεσού εκτός έδρας για να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League.
Δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό στο Λονδίνο η ΑΕ Λεμεσού η οποία γνώρισε την ήττα με 3-0 για να αποκλειστεί μετά την εντός έδρας ήττα της με 2-1 στην Κύπρο.
Οι γηπεδουχοι, άνοιξαν το σκορ στο 45’ με γκολ του Κέιν για να ξεσπάσουν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και να φτάσουν στη νίκη με 3-0. Στο 49΄ ο Παουλίνιο, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάουνσεντ στο 65’.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Κίρικες (86’ Βελίκοβιτς), Ντέιβις, Καμπούλ, Νόουτον, Τάουνσεντ, Παουλίνιο, Λένον, Ντεμπελέ, Σάντρο (78’ Χόλτμπι), Κέιν.
ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ: Φεγκρούς (13’ Ρομέρο), Ντε Σόουζα, Ντα Σίλβηα, Σιέλις, Ταβάρες, Μπαρσέλος, Σαρδινέρο (80’ Ταγκμπανζούμι), Γκουντιλέγιε, Νικολάου (46’ Ντουάρτε), Λίμα, Γκίκιεβιτς.

Πηγή: OnSports