ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Στους ομίλους Άρσεναλ και Μπιλμπάο(videos)

Άρσεναλ, Μπιλμπάο,arsenal, bilbaoΗ Νάπολι προηγήθηκε στο "Σαν Μαμές" αλλά η Μπιλμπάο νίκησε 3-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του CL, όπως και οι Άρσεναλ, Λεβερκούζεν και Μάλμε (στην παράταση Λουντογκόρετς & Στεάουα) (videos)

Live Streaming.21:45 Athletic Bilbao vs Napoli 3-1,Bayer 04 Leverkusen vs FC Kobenhavn 4-0,21:45 Arsenal vs Besiktas 1-0,Malmo FF vs Red Bull Salzburg 3-0,FC Ludogoretz vs Steaua Bucharest 1-0(6-5 pen.).Champions League

Άρσεναλ, Μπιλμπάο,arsenal, bilbaoΗ Νάπολι προηγήθηκε στο "Σαν Μαμές" αλλά η Μπιλμπάο νίκησε 3-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του CL, όπως και οι Άρσεναλ, Λεβερκούζεν και Μάλμε (στην παράταση Λουντογκόρετς & Στεάουα) (videos)



Το Αir Jordan του Φέντερερ

Ενα παπούτσι διαφορετικό από τα άλλα θα φορέσει ο Ρότζερ Φέντερερ στο US Open.

O Eλβετός σταρ του τένις ένωσε τις δυνάμεις του με το θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και από την προσπάθεια αυτή προέκυψε το Nike Zoom Vapour 9, παπούτσι που θυμίζει ιδιαίτερα τα Air-Jordan.
Για να επισφραγιστούν οι αγαστές σχέσεις συνεργασίες μάλιστα οι δύο μεγάλοι αθλητές φωτογραφήθηκαν μαζί και ο Τζόρνταν δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδι του Φέντερερ.

Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 Athletic Bilbao vs Napoli,Live Streaming.21:45 Bayer 04 Leverkusen vs FC Kobenhavn,Live Streaming.21:45 Arsenal vs Besiktas,Live Streaming.21:45 Malmo FF vs Red Bull Salzburg.Live Streaming.21:45 FC Ludogoretz vs Steaua Bucharest.Champions League,Eastern European Time

Ο άρχοντας των "στημένων"

Ο άρχοντας των "στημένων",Ο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, ο... άρχοντας των στημένων αγώνων δηλαδή, αποκάλυψε στο CNN πως καθόταν στον πάγκο και έδινε οδηγίες σε προπονητή και παίκτες! (videos)

Αμπέντ… τέλος!

Αμπέντ… τέλος!Οριστικά τέλος στην υπόθεση Αμπέντ για τον Παναθηναϊκό, καθώς όπως δήλωσε ο Άλαν Πάρντιου στο BBC, ο παίκτης έχει μέλλον στη Νιούκαστλ και η πρόταση του «τριφυλλιού» απορρίφθηκε.

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί φέτος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Μεντί Αμπέντ, καθώς ο προπονητής της Νιούκαστλ αποκάλυψε στο BBC πως η πρόταση για την παραχώρησή του απορρίφθηκε.
Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας πρόσθεσε πως ο Αλγερινός έχει μέλλον στο σύνολο και ότι πιστεύει πως θα είναι από εκείνους που θα παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα.
Πλέον, μένει να φανεί αν οι "πράσινοι" που περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή της Νιούκαστλ, θα κινηθούν για άλλον παίκτη για τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Μπερίσα από τη Ρόμα, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού.
Η δήλωση του Πάρντιου:
«Είχαμε μια πρόταση για εκείνον, από τους ελάχιστους παίκτες για τους οποίους είχαμε προτάσεις και την απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό που μπορώ να πω για τον Μεντί είναι ότι στην θέση που αγωνίζεται έχει περισσότερη φαντασία από άλλους παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση με εκείνον. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους Ανίτα και Τιοτέ, είναι διαφορετικοί παίκτες και τους χρειαζόμαστε στην Premier League.
Αυτό που με απογοητεύει με τον Αμπέντ είναι ότι κάνει λάθη, δίνει στον αντίπαλο φάουλ στο ύψος της περιοχής μας και μερικές φορές είναι αφελής στο παιχνίδι του. Πίστευα στον Παναθηναϊκό ότι θα βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα.
Όμως σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από εκείνον και είναι στο γκρουπ των παικτών που προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην ομάδα και την ενδεκάδα».

Πηγή: Σπορ FM

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΕΡ Στην Πόλη Γκάντλοκ και Χίκμαν

Στην Πόλη Γκάντλοκ και Χίκμαν
Άντριου Γκάντλοκ και Ρίκι Χίκμαν παρουσιάστηκαν και επίσημα από την διοίκηση της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Οι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι είναι νέα αποκτήματα των πρωταθλητών Τουρκίας, φωτογραφήθηκαν με τις εμφανίσεις της νέας τους ομάδας και αναμένεται να μπουν στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα, από την οποία αποκλείστηκε άδοξα πέρσι.

Πηγή: Goal

Μανωλάς: «Με ήθελε και η Γιουβέντους!»

 
Παρουσίαση, υπογραφή συμβολαίων και προπόνηση περιλάμβανε η χθεσινή μέρα του Κώστα Μανωλά στην Αιώνια Πόλη. Στις πρώτες δηλώσεις του ο διεθνής αμυντικός κατάφερε να σκοράρει στον... κόσμο της Ρόμα: «Είχα προτάσεις από μεγάλες ομάδες, όπως η Γιουβέντους. Όμως η πρώτη μου επιλογή ήταν να έρθω εδώ, στη Ρόμα». Όσο για την επιλογή του 44 στη φανέλα του; Ήθελε ένα νούμερο με το 4, αλλά το 24 (που είχε στον Ολυμπιακό) και το 4 (που είχε στην Εθνική) δεν ήταν διαθέσιμα.

Πηγή: E-Soccer

«Πόρτα» σε Γιουβέντους ο Πάτο

«Πόρτα» σε Γιουβέντους ο ΠάτοΔεν έχει κάποια πρόθεση να επιστρέψει στην Ιταλία ο Αλεσάντρε Πάτο, καθώς σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, ο 24χρονος επιθετικός απέρριψε προτάσεις με τη μορφή δανεισμού από Τορίνο και Γιουβέντους.

Πιθανότατα η Ιταλία να αποτελέσει ξανά την επόμενη ποδοσφαιρική «στέγη» του Αλεσάντρε Πάτο, αυτό όμως μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί αυτό το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «Calciomercato.it» αναφέρει πως ο 24χρονος επιθετικός της Σάο Πάουλο (δανεικός από την Κορίνθιανς), έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις από Γιουβέντους και Τορίνο, αμφότερες με τη μορφή δανεισμού.
Μάλιστα το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Τανκρέντι Παλμέρι υποστηρίζει πως προηγήθηκε η επίσημη πρόταση των «ταύρων» το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο δύο ημέρες αργότερα ο Βραζιλιάνος άσος απάντησε αρνητικά.
Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα υπήρξε επίσημη «κρούση» και από την «γηραιά κυρία», με την κατάληξη να είναι ακριβώς ίδια με την άλλη.
Να θυμίσουμε πως ο… ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Πάτο, έχει σημαντική πορεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, όντας στο ρόστερ της Μίλαν για έξι σεζόν.
Κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν δόθηκε δανεικός από την Κορίνθιανς στην Σάο Πάουλο, όπου σε 22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πέτυχε 8 γκολ.

Πηγή: Σπορ FM

Ιδρύθηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά…

Ιδρύθηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά…

Εγκρίθηκε η δημιουργία της… νέας ΚΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα για την Ένωση.

Σήμερα το πρωί (27/08) εγκρίθηκε η ίδρυση της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ και υπογράφτηκε η σχετική πράξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό που ακολουθεί είναι η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί και το νέο ΑΦΜ της «εταιρείας».
ADVERTISEMENT
Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να βρεθεί ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ για το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, την εξασφάλιση πιστοποιητικού και τη δημιουργία ρόστερ.
Συνεπώς ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο για το μέλλον της Ένωσης, αν δεν βρεθούν τα συγκεκριμένα χρήματα…

Πηγή: Gazzetta

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» Ο Γκατούζο θέλει τον Ντελ Πιέρο στον ΟΦΗ!

Ποιος ξέρει, μετά τα ασπρόμαυρα της Γιουβέντους ο Ντελ Πιέρο μπορεί να φορέσει τα ασπρόμαυρα του ΟΦΗ
Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στον ΟΦΗ; Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό μια και πρόκειται για έναν από τους παίχτες «θρύλους» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως κανείς δεν μπορεί να απορρίψει, ούτε να αποκλείσει τίποτα από τη στιγμή που προπονητής στον ΟΦΗ είναι ο Τζενάρο Γκατούζο.
Ο Ιταλός τεχνικός είναι αυτός που έριξε πρόσφατα στο... τραπέζι του κρητικού συλλόγου το όνομα του επιστήθιου φίλου του και έλαβε από τη διοίκηση την εξουσιοδότηση να εξετάσει διεξοδικά την περίπτωση του Ντελ Πιέρο αφήνοντάς του ελευθερία κινήσεων. Αλλά γι' αυτές ακόμη δεν έχει ενημερώσει επίσημα τους διοικούντες τον σύλλογο.
Η προσωπική σχέση του Γκατούζο με τον Ντελ Πιέρο και τον μεγάλο αδελφό του, Στέφανο, που είναι και ο μάνατζέρ του (σ.σ.: αυτός πρώτος ήταν που έπεισε τους γονείς τους να αφήσουν τον Αλεσάντρο να παίξει μπροστά και όχι τερματοφύλακας που τον ήθελαν για να μην ιδρώνει πολύ και πίστευαν πως θα είχε λιγότερους κινδύνους να τραυματιστεί), αποτελεί ένα «ισχυρό χαρτί» θα έλεγε κανείς.
Διαβάστε περισσότερα στο .ethnosport.gr
Πηγή: Goal

Ντι Μαρία: Δεν ήθελα να φύγω από τη Ρεάλ

Ντι Μαρία: Δεν ήθελα να φύγω από τη ΡεάλΑίσθηση προκαλεί το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ντι Μαρία στους οπαδούς της Ρεάλ, με το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα.«Δυστυχώς πρέπει να φύγω, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό ποτέ δεν ήταν η επιθυμία μου. Οπως ο καθένας που δουλεύει, ήθελα να προοδεύσω. Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την ελπίδα ότι θα μου προταθεί ανανέωση συμβολαίου, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Πολλά πράγματα και πολλά ψέμματα, ακούστηκαν. Ηθελαν να ρίξουν επάνω μου, το γεγονός ότι φεύγω από την ομάδα, αλλά δεν το ήθελα ποτέ. Το μόνο που ζήτησα, ήταν κάτι που θα είναι δίκαιο για μένα».

Επίσης ο Ντι Μαρία ανέφερε: «Ελπίζω να προοδεύσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, όπου θέλω να γράψω ιστορία. Ημουν τυχερός που μοιράστηκα τα ίδια αποδυτήρια με φανταστικούς παίκτες που ήταν ακόμα καλύτεροι σύντροφοι. Αυτό ήταν και το κλειδί για την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος Ευρώπης, κόντρα στην Ατλέτικο. Θέλω να απολογηθώ για τις φορές που έκανα λάθη, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν. Ιδρωνα για τη φανέλα, σα να ήταν το κάθε παιχνίδι, το τελευταίο μου. Κάποιες φορές πήγαν καλά τα πράγματα, κάποιες άλλες όχι, αλλά θέλω να πω ότι πάντα έδινα τα πάντα».
Και τ αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ντι Μαρία κλείνει ως εξής: Hala Madrid! Για πάντα...

Πηγη:AEK365

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΤΙΚ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΜΠΟΡ «Θεία δίκη» στη Γλασκώβη...

«Θεία δίκη» στη Γλασκώβη...
Εκτός των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Σέλτικ! Οι Πρωταθλητές Σκωτίας αποκλείστηκαν για… δεύτερη φορά φέτος στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει να αρκεστούν στη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!
Η Σέλτικ είχε αποκλειστεί στην προηγούμενη φάση από την Πολωνική Λέγκια, όμως πήρε την πρόκριση στα χαρτιά, καθώς οι Πολωνοί είχαν προχωρήσει σε αντικανονική χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή τους.
Μέχρι το 75' του παιχνιδιού με τη Μάριμπορ οι «πράσινοι» της Γλασκώβης κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα. Όμως το γκολ του Ταβάρες έκανε τους παίκτες της Σέλτικ να… τρέχουν και να μην φτάνουν. Κι όντως, δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση, απογοητεύοντας τους φιλάθλους τους που είχαν κατακλύσει το «Σέλτικ Παρκ».
Στην Πορτογαλία η Πόρτο είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λιλ και με γκολ του Μπραχίμι στο 49' και του Τζάκσον Μπαρτίνες στο 69' πήρε το εισιτήρια για τους ομίλους. Συνάμα, η πρόκριση των Πορτογάλων αλλά και της Ζενίτ περιόρισε αισθητά τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να ανέβει από το τρίτο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης της Πέμπτης.
Στη Λευκορωσία, εξάλλου, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επικράτησε 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας με γκολ των Γκόρντεϊτσουκ στο 41', Κρίβετς στο 84' και Ροντιόνοφ στο 85') και θα είναι παρούσα για ακόμα μία χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα αποψινά αποτελέσματα
Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0
ΑΠΟΕΛ – Άαλμποργκ 4-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
Πόρτο – Λιλ 2-0
Σέλτικ – Μάριμπορ 0-1
Το πρόγραμμα της Τετάρτης
Λουντογκόρετς – Στεάουα Βουκουρεστίου
Μάλμε – Ζάλτσμπουργκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νάπολι
Άρσεναλ - Μπεσίκτας
Λεβερκούζεν – Κοπεγχάγη
Πηγή: Goal

Αποκλεισμός με "4άρα" για ManUtd(video)

Αποκλεισμός, 4άρα, ManUtd,apokleismos, 4ara, ManUtdΟ πρώτος στόχος ήδη χάθηκε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αποκλείστηκε από το League Cup και μάλιστα με βαριά ήττα... 0-4 από την Μίλτον Κέινς Ντονς!