ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στην Τούμπα τα έμαθαν τα νέα;


Διαβάσατε την ανακοίνωση της ΕΠΟ με την οποία απαντά στον Αλαφούζο για τα όσα είπε; Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι θα έρθει και η ώρα της ΕΠΟ αρκεί ο Εισαγγελέας να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Αλλά προσέξτε στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, πώς απαντά στον Αλαφούζο:
«Προφανέστατα η μνήμη του κυρίου Αλαφούζου είναι ασθενική!!Γιατί αν δεν ήταν, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα θυμόταν με ποιον τρόπο η ομάδα του αγωνίστηκε στη διοργάνωση του τελευταίου πρωταθλήματος. Να του φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη τονίζοντας ότι τόσο η UEFA όσο και η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν είχαν δώσει στον Παναθηναϊκό άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέρος στο πρωτάθλημα μετά από την απόφαση που έλαβε Επιτροπή Δικαστών της ΕΠΟ. Αυτών των δικαστών τους οποίους ο κ. Αλαφούζος και οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοί του τώρα μειώνουν και λοιδωρούν. Εκείνη η απόφαση λοιπόν έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στον Παναθηναϊκό ο οποίος έπαιξε στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας μέσω αυτού το δικαίωμα ν αγωνιστεί στην προκριματική φάση του Champions League !!! Αυτά για να βοηθήσουμε τον κύριο Αλαφούζο θα θυμηθεί καλύτερα...»
Αυτά αναφέρει η ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν που πήρε στα χαρτιά το εισιτήριο για το CL, ναι αυτή η ομάδα έπαιξε με τις πλάτες της ΕΠΟ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή η ομάδα που ο πρόεδρος της είχε πει «και στα χαρτιά να κερδίσω την πρώτη θέση στα πλέι οφ δεν με ενοχλεί». Πόσο περήφανος νιώθει ο Ιβάν Σαββίδης για τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον Αλαφούζο; Για το ότι τον ήθελε σύμμαχο κατά του κατεστημένου και του παρασκηνίου;
Από paokrevolution.net

Πηγή: PaokMania

Στα αστέρια για 3η φορά το ΑΠΟΕΛ (videos)

ΑΠΟΕΛ,apoelΤο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 4-0 την Όλμποργκ στην Κύπρο, έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 της Δανίας προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία του (videos)

Live Streaming.21:45 FC Porto vs Lille OSC 2-0,Celtic vs Maribor 0-1,FC BATE Borisov vs Slovan Bratislava 3-0 Champions League.


«Θεία δίκη» στη Γλασκώβη...
Εκτός των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Σέλτικ! Οι Πρωταθλητές Σκωτίας αποκλείστηκαν για… δεύτερη φορά φέτος στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει να αρκεστούν στη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!
Η Σέλτικ είχε αποκλειστεί στην προηγούμενη φάση από την Πολωνική Λέγκια, όμως πήρε την πρόκριση στα χαρτιά, καθώς οι Πολωνοί είχαν προχωρήσει σε αντικανονική χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή τους.
Μέχρι το 75' του παιχνιδιού με τη Μάριμπορ οι «πράσινοι» της Γλασκώβης κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα. Όμως το γκολ του Ταβάρες έκανε τους παίκτες της Σέλτικ να… τρέχουν και να μην φτάνουν. Κι όντως, δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση, απογοητεύοντας τους φιλάθλους τους που είχαν κατακλύσει το «Σέλτικ Παρκ».
Στην Πορτογαλία η Πόρτο είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λιλ και με γκολ του Μπραχίμι στο 49' και του Τζάκσον Μπαρτίνες στο 69' πήρε το εισιτήρια για τους ομίλους. Συνάμα, η πρόκριση των Πορτογάλων αλλά και της Ζενίτ περιόρισε αισθητά τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να ανέβει από το τρίτο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης της Πέμπτης.
Στη Λευκορωσία, εξάλλου, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επικράτησε 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας με γκολ των Γκόρντεϊτσουκ στο 41', Κρίβετς στο 84' και Ροντιόνοφ στο 85') και θα είναι παρούσα για ακόμα μία χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα αποψινά αποτελέσματα
Ζενίτ – Σταντάρ Λιέγης 3-0
ΑΠΟΕΛ – Άαλμποργκ 4-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
Πόρτο – Λιλ 2-0
Σέλτικ – Μάριμπορ 0-1
Το πρόγραμμα της Τετάρτης
Λουντογκόρετς – Στεάουα Βουκουρεστίου
Μάλμε – Ζάλτσμπουργκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νάπολι
Άρσεναλ - Μπεσίκτας
Λεβερκούζεν – Κοπεγχάγη
Πηγή: Goal

Live Streaming.21:45 APOEL Nicosia FC vs AaB Aalborg 4-0 (videos)FC Champions League.

ΑΠΟΕΛ,apoelΤο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 4-0 την Όλμποργκ στην Κύπρο, έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 της Δανίας προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία του (videos)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΛεΜπρόν καλεί Κουφό στο Κλίβελαντ

ΛεΜπρόν καλεί Κουφό στο Κλίβελαντ
Η αποχή του Κώστα Κουφού από την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να του βγει σε καλό, διότι άνθρωποι των Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν έρθει σε προχωρημένες επαφές μαζί του, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι Καβαλίερς, οι οποίοι φέτος μπαίνουν και πάλι πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου του ΝΒΑ, καθότι έφεραν πίσω τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά απέκτησαν και τον Κέβιν Λοβ, ψάχνουν και για έναν ικανό αναπληρωματικό σέντερ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, αυτός θα ήταν ο Τιμοφέι Μοζγκόφ των Ντένβερ Νάγκετς, άλλοτε συμπαίκτης του Κουφού, ωστόσο οι επαφές με τον Ρώσο δεν είναι σε καλό δρόμο και η υπόθεση δεν προχωρά.
Για τον λόγο αυτό ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι συνεργάτες του έχουν στραφεί στην περίπτωση του Κώστα Κουφού, με τον Έλληνα σέντερ να προέρχεται από ικανοποιητική σεζόν με τους Μέμφις Γκρίζλις (περίπου 6,5 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα ερχόμενος από τον πάγκο)
Εκτός από την λύση του Κουφού, οι ιθύνοντες των Καβαλίερς έχουν προσεγγίσει τον Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, ο οποίος μέχρι και πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα, με την οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ωστόσο δεν είναι εύκολο να τον πείσουν να επιστρέψει στην ενεργό δράση.
Πηγή: Goal 

Live Streaming.21:45 APOEL Nicosia FC vs AaB Aalborg FC Champions League.Eastern European Time 


Live Streaming.21:45 FC Porto vs Lille OSC, Live Streaming.21:45 Celtic vs Maribor,Live Streaming.21:45 FC BATE Borisov vs Slovan Bratislava Champions League.Eastern European Time

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗΣ Παπαστεριανός: «"Κόσμημα" η Ξάνθη»

Παπαστεριανός: « Κόσμημα  η Ξάνθη»
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην SKODA ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη Βέροια και μιλάει για την επιστροφή του στην Superleague και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μανώλης Παπαστεριανός αναφέρει τις εντυπώσεις του από την πρώτη του συμμετοχή με την ξανθιώτικη ομάδα καθώς και τις φιλοδοξίες για τη συνέχεια.
Η πρεμιέρα στην Βέροια δεν ήταν ικανοποιητική για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;
Ενώ ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο της πρεμιέρας στη συνέχεια μείναμε πίσω. Η Βέροια μας απείλησε από στημένες φάσεις αλλά και σε άλλες στιγμές. Στο β' μέρος και μετά το 60' θεωρώ πως ήμασταν πιο αποφασιστικοί, μπαίναμε πιο δυνατά στις μονομαχίες και καταφέραμε μέσα σε τρία λεπτά να ισοφαρίσουμε το σκορ. Όμως μετά από μία αδράνεια, το 2-2 άλλαξε, δεχθήκαμε το τρίτο γκολ και χάσαμε το παιχνίδι.
Θεωρείς δίκαιο το αποτέλεσμα;
Βάση της εικόνας του αγώνα η Βέροια ήταν καλύτερη στα πρώτα 60 λεπτά και θα έλεγα ότι κέρδισε δίκαια. Εμάς μας αφήνει πικρία το γεγονός ότι «γυρίσαμε» από το 2-0, κάναμε μία καλή προσπάθεια αλλά στο τέλος δεν κερδίσαμε κάτι από την πρεμιέρα.
Στο τέλος εκτός από την ομάδα και οι φίλαθλοι έμειναν με την πικρία από την ήττα. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους 200 φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Βέροια;
Η παρουσία τους στη Βέροια μας βοήθησε πολύ και μας ικανοποίησε. Βέβαια τους πικράναμε. Το δικό μου μήνυμα είναι να μην απογοητευτούν, είμαστε μια νέα ομάδα και σύντομα θα βρούμε τα πατήματά μας. Τους θέλουμε κοντά μας σε κάθε παιχνίδι και ιδιαίτερα στο παιχνίδι με Κέρκυρα για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.
Οι πρώτες εντυπώσεις από την επιστροφή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το πέρασμά σου από την Ρουμανία και την Κονκόρντια;
Στη Ρουμανία κάθισα ένα χρόνο. Ήμουν ευχαριστημένος από την συμπεριφορά κι όλα όσα συνάντησα εκεί και μπορώ να πω πως λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να σου παρέχουν τα ίδια και στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι με είχε υποδεχθεί ζεστά κι ένιωθα οικεία. Έμειναν ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας και γι' αυτό μου πρότειναν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Κάπου εκεί όμως ήρθε η πρόταση της SKODA ΞΑΝΘΗ και πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα σε μία ομάδα οργανωμένη, πραγματικό «κόσμημα» για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναφορικά με την Superleague, δεν είδα κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο όμως είμαστε πίσω σε θέματα οργάνωσης συγκριτικά με τη Ρουμανία.
Πως σου φάνηκε η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος;
Σε κάθε πρεμιέρα τα παιχνίδια κάπως περίεργα καθώς η πρώτη εικόνα των ομάδων δεν ξέρεις πως θα είναι. Είναι ένα «στοίχημα» οι πρώτες εμφανίσεις μετά την προετοιμασία όπου τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά. Το θέμα είναι να εμείς να αποκτήσουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό και στη συνέχεια πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ομάδα.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει την Κέρκυρα στην εντός έδρας πρεμιέρα της. Πώς περιμένεις το παιχνίδι αυτό και τι περιμένεις;
Το ματς αυτό πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μέσα στην έδρα μας. Όπως προετοιμαζόμαστε για όλα τα παιχνίδια έτσι θα προετοιμαστούμε κι γι' αυτό. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χαμηλά το κεφάλι και προσήλωση για την επίτευξη του στόχου μας.
Στο χώρο του άξονα του κέντρου, εκεί όπου αγωνίζεσαι υπάρχει ο Ομπόντο, ο Φλίσκας, ο Βασιλακάκης κι άλλοι παίκτες όπου μπορούν να καλύψουν την θέση. Πως αντιμετωπίζεις τον ανταγωνισμό;
Η ύπαρξη ανταγωνισμού βοηθά και την ομάδα και κάθε παίκτη να γίνει καλύτερος. Όλα τα παιδιά είναι καλοί παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και παλεύουμε για το καλό της ομάδας.
Συμπληρώνεις δύο μήνες στην ξανθιώτικη ομάδα. Οι εντυπώσεις σου ποιες είναι;
Η SKODA ΞΑΝΘΗ και η πόλη είναι ότι περίμενα. Μία ομάδα πολύ οργανωμένη με πολύ καλές εγκαταστάσεις. Η πόλη και γενικά ο κόσμος είναι πολύ ζεστός απέναντι στους ποδοσφαιριστές και γενικά θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την επιλογή μου.

Πηγή: Goal 

Live Streaming.21:45 APOEL Nicosia FC vs AaB Aalborg FC Champions League.Eastern European Time 


Live Streaming.21:45 FC Porto vs Lille OSC, Live Streaming.21:45 Celtic vs Maribor,Live Streaming.21:45 FC BATE Borisov vs Slovan Bratislava Champions League.Eastern European Time

Μπουρούσης στο Contra.gr για Ολυμπιακό και ντόπινγκ

- Πηγή: Contra

Στο περιθώριο της συνέντευξης του ιδίου και του Νίκου Ζήση στο Contra.gr ενόψει του Mundobasket της Ισπανίας, ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα καυτά ζητήματα του Ολυμπιακού και της υπόθεσης ντόπινγκ. Διαβάστε τις χαρακτηριστικές ατάκες του.


Ερωτηθείς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ντόπινγκ, ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε: "Αυτή η καραμέλα έχει κρατήσει πολύ καιρό. Ποτέ δεν πιάστηκα ντοπέ δεν έχω πάρει τίποτα τα λένε όλα τα χαρτιά μου, δεν ξέρω γιατί δεν τα βγάλανε. Από εκεί και πέρα δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Χίλιες φορές να με έπιαναν παρά αυτό που έγινε".

ADVERTISEMENT
  Όσον αφορά τη συμπεριφορά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο διεθνής σέντερ υποστήριξε:  "Δεν συμπεριφέρθηκα ποτέ άσχημα. Οι οργανωμένοι της θύρας 7 ξέρουν τι σχέση έχω. Πάντα έμπαινα μπροστινός για όλους και το πλήρωσα".

 
Πηγή: Contra 

Live Streaming.21:45 APOEL Nicosia FC vs AaB Aalborg FC Champions League.Eastern European Time 

Live Streaming.21:45 FC Porto vs Lille OSC, Live Streaming.21:45 Celtic vs Maribor,Live Streaming.21:45 FC BATE Borisov vs Slovan Bratislava Champions League.Eastern European Time

Live Streaming.19:00 FK Zenit St. Petersburg vs Standard de Liege 3-0 (videos)Champions League.

Στους ομίλους η Ζενίτ

Ζενίτ,zenitΗ Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε με 3-0 την Σταντάρ Λιέγης και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League 2014-2015 (videos)

Σαν σήμερα, 26 Αυγούστου

Σαν σήμερα, 26 Αυγούστου 1071
οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τους Βυζαντινούς στη Μάχη του Ματζικέρτ.
1346
κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου ανάμεσα στους Γάλλους και τους Άγγλους γίνεται η Μάχη του Κρεσί
1429
η Ζαν ντ Αρκ μπαίνει στο Παρίσι.
1498
ο πάπας Αλέξανδρος ΣΤ παραγγέλλει στον Μιχαήλ Άγγελο να κατασκευάσει το γλυπτό "Πιετά" (Η Μαρία θρηνούσα το νεκρό Ιησού). Το περίφημο έργο ολοκληρώθηκε 3 χρόνια αργότερα.
1740
γεννιέται ο Γάλλος έμπορος Ζοζέφ Μονγκολφιέ, που εφηύρε το αερόστατο.
1743
γεννιέται ο Γάλλος χημικός Αντουάν Λαβουαζιέ.
1789
εγκρίνεται από την Εθνοσυνέλευση στις Βερσαλλίες, η Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.
1839
οι Αφρικανοί σκλάβοι του δουλεμπορικού Amistad που είχαν πραγματοποιήσει εξέγερση εν πλω και είχαν πάρει στα χέρια τους τον έλεγχο του πλοίου, συλλαμβάνονται από τις αμερικανικές αρχές κοντά στο Λονγκ Άιλαντ.
1847
η Λιβερία αποκτά την ανεξαρτησία της.
1858
αποστέλλονται οι πρώτες ειδήσεις με τηλέγραφο.
1880
γεννιέται ο Γάλλος ποιητής και κριτικός τέχνης Γκιγιόμ Απολινέρ.
1883
εκρήγνυται στο νησί Ρακάτα της Ινδονησίας το ηφαίστειο Κρακατόα.
1898
γεννιέται η Αμερικανίδα συλλέκτρια έργων τέχνης Πέγκι Γκούκενχαιμ.
1901
ο αυστροουγγρικός Τύπος προειδοποιεί για ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια στα Βαλκάνια.
1906
γεννιέται ο Άλμπερτ Σέιμπιν, ο Αμερικανός ιατρικός ερευνητής, ο οποίος ανακάλυψε ένα εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας (βατσίνα), φθηνότερο κι εξίσου αποτελεσματικό με αυτό του πρωτοπόρου Τζόνας Σαλκ.
1910
ανακοινώνεται η χρησιμότητα των Ακτίνων Χ στη διερεύνηση των ασθενειών του λάρυγγα.
1910
γεννιέται η Άγκνες Γκόντσα Μπογιατζίου, αλβανικής καταγωγής καθολική μοναχή, που έγινε γνωστή ως Μητέρα Τερέζα και άφησε εποχή με το φιλανθρωπικό έργο της στην Ινδία.
1911
στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, λαθεμένος συναγερμός πυρκαγιάς στο Κάνονσμπουργκ, προκαλεί πανικό. Είκοσι πέντε άτομα χάνουν τη ζωή τους κι άλλα 50 τραυματίζονται.
1914
οι Γερμανοί κατατροπώνουν τους Ρώσους στη μάχη του Τάνενμπεργκ.
1920
οι Αμερικανίδες εξασφαλίζουν το δικαίωμα της ψήφου με τη 19η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος.
1921
γεννιέται ο δημοσιογράφος Μπέντζαμιν Μπράντλεϊ, υπήρξε διευθυντής της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του σκανδάλου Γουοτεργκέιτ
1922
εκδίδεται από τη Διοίκηση της Στρατιάς η επίσημη διαταγή εκκενώσεως της Μικράς Ασίας. Ο αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης εγκαταλείπει από τους πρώτους την πόλη με το βρετανικό θωρηκτό «Iron Duke».
1923
η Ελλάδα επικυρώνει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης με νομοθετικό διάταγμα.
1935
γεννιέται η Geraldine Anne Ferraro, η πρώτη γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (υποψήφια των Δημοκρατικών)
1939
το Ράιχ απαιτεί από τη Βρετανία να σταματήσει τη συμμαχία με την Πολωνία.
1940
αεροπλάνα της ΡΑΦ επιτίθενται εναντίον του Βερολίνου. "Βαρύτατο πλήγμα" καταγράφουν οι Γερμανοί.
1942
στη Γερμανία, οι Σοβιετικοί εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στο Ντάντσιχ, το Βερολίνο και το Στέτιν.
1943
οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναγνωρίζουν την Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης του Ντε Γκολ στο Αλγέρι.
1943
γεννιέται ο τραγουδιστής Δάκης, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βρασίδα Χαραλαπίδη,
1944
ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκολ κάνει την είσοδο του στο Παρίσι.
1945
πεθαίνει ο Γερμανός συγγραφέας και ποιητής Franz Werfel.
1949
η 9η Μεραρχία Πεζικού υπερκεράζει τη γραμμή άμυνας των ανταρτών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και εισχωρεί στο μετόπισθεν κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.
1957
η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).
1959
η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγκόνις.
1960
γεννιέται ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Μπράνφορντ Μαρσάλις.
1961
η Βιρμανία γίνεται η πρώτη βουδιστική Δημοκρατία.
1962
οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το ερευνητικό διαστημόπλοιο Μάρινερ ΙΙ, για να εξερευνήσει την Αφροδίτη.
1967
ο Τζίμι Χέντριξ κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «Purple Haze».
1968
οι Beatles κυκλοφορούν το τραγούδι τους Hey Jude.
1969
οι ΗΠΑ καταδικάζουν το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή στο Λίβανο.
1971
γεννιέται η Μεξικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός Ταλία, γνωστή από σειρές όπως η «Μαρία της γειτονιάς»
1972
αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου
1974
πεθαίνει ο Αμερικανός αεροπόρος Τσαρς Λιντμπεργκ, ο πρώτος που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό Ωκεανό.
1975
πεθαίνει ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, Χαϊλέ Σελασιέ.
1977
πεθαίνει ο Γερμανός συγγραφέας Χανς Αουγούστου Ρέι. Αυτός και η σύζυγος του, Μάργκρετ, υπήρξαν συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγιναν γνωστοί για τη σειρά παιδικών βιβλίων "Ο περίεργος Γιώργος"
1978
πεθαίνει ο Γάλλος ηθοποιός Σάρλ Μπουαγιέ.
1978
ο καρδινάλιος Αλμπίνο Λουτσιάνι εκλέγεται Πάπας με το όνομα Ιωάννης-Παύλος Α'. Θα παραμείνει στο «τιμόνι» του Βατικανού μόνο 33 μέρες, καθώς θα πεθάνει από καρδιακή προσβολή στης 28 Σεπτεμβρίου.
1979
μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων στη Ροδεσία έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο 49 ατόμων.
1980
γεννιέται ο ηθοποιός Μακόλεϊ Κάλκιν, γνωστός από την ταινία «Μόνος στο σπίτι»
1981
γεννιέται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μώρας
1983
ψηφίζεται στο τμήμα διακοπών της ελληνικής Βουλής το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.
1986
μία πρωτοφανής τραγωδία συγκλονίζει το Καμερούν. Χίλια επτακόσια άτομα χάνουν τη ζωή τους από τα τοξικά αέρια που εκλύονται από την ηφαιστειακή λίμνη του Νίος.
1987
ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν, ανακηρύσσει την 11η Σεπτεμβρίου του 1987 ως την ημέρα του αριθμού της Άμεσης Βοήθειας (9-1-1) . Μία τραγική χρονική συγκυρία, μιας και δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου (9-11, όπως που θέτουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη την χώρα
1988
ο Ιρανός πρόσφυγας Μερχάν Καρίμι Νασέρι, φθάνει στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της Γαλλίας
1989
η Εθνική ομάδα παίδων κατακτά το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ νικώντας στην Κουένκα της Ισπανίας την Γιουγκοσλαβία με 81-79.
1990
εκλογές με ενισχυμένη αναλογική ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.
1991
ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Νορβηγία, αρχίζουν να αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία των χωρών της Βαλτικής.
1992
επιβάλλεται Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στο Ιράκ (No Fly Zone), σε μία προσπάθεια να προστατευτούν οι σιίτες μουσουλμάνοι.
1992
πεθαίνει ο Άρθουρ Λέι Άλεν, ο οποίος ήταν ο βασικός ύποπτος πίσω από τον δολοφόνο κατά συρροή Zodiac
1993
ο Ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν υπογράφει συμφωνία φιλίας με τη Τσεχική Δημοκρατία και καταδικάζει τη σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία το 1968.
1994
η ελληνική Κυβέρνηση καταστά σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε στην Αλβανία, εφόσον συνεχίζεται η δίκη των στελεχών της "Ομόνοιας" και η παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας.
1995
στο Σουδάν, αφήνεται ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός Σαντέκ αλ Μαχντί, ο οποίος ανετράπη με πραξικόπημα το 1989, από τον αντιστράτηγο Αλ Μπασίρ.
1996
στην Αλβανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (πρώην Κομμουνιστές) αποκηρύσσει το Μαρξισμό και εγκρίνει την παραμονή του φυλακισμένου ηγέτη Φάτος Νάνο στην προεδρία του κόμματος.
1997
την οργή της ελληνικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκαλεί η δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο.
1999
ο Μάικλ Τζόνσον καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του Butch Reynolds (43.29 από τις 17/8/99 στη Ζυρίχη) στα 400μ με 43.18. Είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ που σπάει ο Τζόνσον μετά απ'αυτό των 200μ με 19.32 στην Ατλάντα.
2001
ο Νίκος Κακλαμανάκης τερματίζει πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mistral που διεξάγεται στη Βάρκιζα κατακτώντας για 3η φορά τον τίτλο.
2003
η αμερικανική επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος του διαστημικού λεωφορείου Columbia κλείνει το φάκελο ανακοινώνοντας τα τελευταία της συμπεράσματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
2003
το περιοδικό Rolling Stone ανακηρύσσει τον Τζίμι Χέντριξ ως τον καλύτερο κιθαρίστα στην ιστορία της ροκ μουσικής. Ακολουθούν: Έρικ Κλάπτον, Τζίμι Πέιτζ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσακ Μπέρι, Στίβι Ρέι Βον και Ράι Κούντερ.
2004
στο πάνθεον του ελληνικού στίβου περνά η Φανή Χαλκιά, καθώς στέφεται Χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 400μ. μετ εμποδίων κόβοντας πρώτη το νήμα με επίδοση 52.82 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποιεί μια εκπληκτική κούρσα σ ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο που κυριολεκτικά παραληρεί από ενθουσιασμό. Την ίδια μέρα μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, (κ.α.6-6), τα κορίτσια μας του Πόλο κατακτούν το αργυρό μετάλλιο, το 4ο για τα ελληνικά χρώματα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. και το 13ο συνολικά. Οι αργυρές Ολυμπιονίκες του Κούλη Ιωσηφίδη "πέφτουν ηρωικά μαχόμενες" απέναντι σε μία υπερδύναμη του γυναικείου Πόλο, τις Ιταλίδες, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες του 2003, χάνοντας με ένα γκολ διαφορά, 9-10.
2008
η Ρωσία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των χωρών Απχαζία και Νότια Οσετία
2012
στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν αποκεφαλίζουν 17 άτομα στο χωριό Καζάκι.
2013
αποτυγχάνουν και τα 25.000 άτομα που έδωσαν εξετάσεις για να μπουν στο Πανεπιστήμιο της Λιβερίας.
Πηγή: AEK365

«Κόλλησε» στο «μηδέν» με Ράγιο η Ατλέτικο!

Με το… αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η κάτοχος του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού έμεινε στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.
Με τον Σιμεόνε να είναι στον πάγκο κανονικά,αφού η τιμωρία του θα ισχύσει από τα επόμενα παιχνίδια, η Ατλέτικο Μαδρίτης αρκέστηκε στο να πάρει έναν βαθμό από την αναμέτρηση με τη Ράγιο στο «Βαγιέκας». Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχασαν αρκετές ευκαιρίες(?), δεν μπόρεσαν όμως να παραβιάσουν την εστία του Κριστιάν Αλβάρεζ κι έτσι το 0-0 ήρθε μοιραία στην πρεμιέρα τους στη φετινή Primera Division, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ στο Σούπερ Καπ Ισπανίας!
Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χιμένεθ): Αλβάρεζ, Τίτο, Μπα, Κουίνι, Ζε Κάστρο, Μπαένα, Τρασόρας, Κακουτά, Ακίνιο, Μπουένο, Περέιρα (55’ Μανούτσο)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Σουάρεζ, Κόκε, Γκριζμάν (84’ Ροντρίγκεζ), Φερνάντεζ, Μάντζουκιτς (75’ Ερνάντεζ), Χιμένεζ (62’ Νίγκεζ)

Πηγή: OnSports

Ο Γιόβετιτς "εκτέλεσε" την Λίβερπουλ(videos)

Γιόβετιτς, Λίβερπουλ,giovetits, liverpoulΗ Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-1 την Λίβερπουλ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιόβετιτς με δύο γκολ, ενώ το τρίτο ήρθε από τον Αγκουέρο 5'' μετά την είσοδό του (videos)