ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1,panionios - ergotelis 2-1 Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Super League o Πανιώνιος, ο οποίος έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Απόστολο Γιάννου, επιβλήθηκε του Εργοτέλη με 2-1.

Με Μπενζεμά & Ρονάλντο η Ρεάλ(videos)

Μπενζεμά, Ρονάλντο, Ρεάλ,benzema, ronalnto, realΜε γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ νίκησε την Κόρδοβα στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος (videos)

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο Ερασιτέχνης Αρης «σφράγισε» την Γ’ Εθνική

Ο Ερασιτέχνης Αρης «σφράγισε» την Γ’ Εθνική
Πλέον είναι οριστικό, επίσημο και… επικυρωμένο από όλες τις πλευρές. Ο Αρης θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ' Εθνικής και ήδη έστειλε στην ΕΠΟ με φαξ τη σχετική αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρωτάθλημα.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Αρη, το απόγευμα της Δευτέρας (25/8), η οποία επικύρωσε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί (και από την ΚΜΑ) ως τώρα και δρομολόγησε τις διαδικασίες.
Εκτός από το φαξ, που έχει την υπογραφή του προέδρου του ΑΣ, Χάρη Παπαγεωργίου, θα σταλεί την Τρίτη (25/8) στην ΕΠΟ και τα πρωτότυπα της αίτησης, μαζί με το αποδεικτικό της τράπεζας στην οποία πληρώθηκε το σχετικό παράβολο συμμετοχής των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Γ' Εθνικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική ψηφοφορία που έγινε, όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν υπέρ της πρότασης για Γ' Εθνική, ενώ ένα μέλος ψήφισε λευκό.
Παράλληλα, η Γ.Σ. επικύρωσε την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για τον ορισμό νέας διοίκησης στην ΠΑΕ Αρης, αποτελούμενη από τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη και Τηλέμαχο Κλεώπα η οποία θα «τρέξει» τις διαδικασίες.
Μάλιστα, η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Στεφανίδη, Κωνσταντίνο Ελευθεριάδη, Βασίλη Φουρλίγκα και Γιάννη Κουζούνια υπέβαλλε σήμερα εγγράφως την παραίτησή του».
Επιπλέον, η Γ.Σ. εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο του ΑΣ Αρη, Όμηρο Φωτιάδη, να υπογράφει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσης συμμετοχής στην Γ' Εθνική. Τέλος, αποφασίστηκε να προταθεί στην επόμενη ΓΣ της ΠΑΕ Αρης η διαδικασία εκκαθάρισης.

Πηγή: Goal

Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid 0-0 Primera Division.

«Κόλλησε» στο «μηδέν» με Ράγιο η Ατλέτικο!

Με το… αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η κάτοχος του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού έμεινε στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.
Με τον Σιμεόνε να είναι στον πάγκο κανονικά,αφού η τιμωρία του θα ισχύσει από τα επόμενα παιχνίδια, η Ατλέτικο Μαδρίτης αρκέστηκε στο να πάρει έναν βαθμό από την αναμέτρηση με τη Ράγιο στο «Βαγιέκας». Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχασαν αρκετές ευκαιρίες(?), δεν μπόρεσαν όμως να παραβιάσουν την εστία του Κριστιάν Αλβάρεζ κι έτσι το 0-0 ήρθε μοιραία στην πρεμιέρα τους στη φετινή Primera Division, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ στο Σούπερ Καπ Ισπανίας!
Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χιμένεθ): Αλβάρεζ, Τίτο, Μπα, Κουίνι, Ζε Κάστρο, Μπαένα, Τρασόρας, Κακουτά, Ακίνιο, Μπουένο, Περέιρα (55’ Μανούτσο)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Σουάρεζ, Κόκε, Γκριζμάν (84’ Ροντρίγκεζ), Φερνάντεζ, Μάντζουκιτς (75’ Ερνάντεζ), Χιμένεζ (62’ Νίγκεζ)

Πηγή: OnSports

Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC 3-1 (videos)England Premier League

Γιόβετιτς, Λίβερπουλ,giovetits, liverpoulΗ Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-1 την Λίβερπουλ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιόβετιτς με δύο γκολ, ενώ το τρίτο ήρθε από τον Αγκουέρο 5'' μετά την είσοδό του (videos)

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF 2-0(videos)

Μπενζεμά, Ρονάλντο, Ρεάλ,benzema, ronalnto, realΜε γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ νίκησε την Κόρδοβα στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος (videos)

«Μπαμ» με Ετό η Έβερτον!

«Μπαμ» με Ετό η Έβερτον!Παίκτης της Έβερτον θα πρέπει να θεωρείται ο Σαμουέλ Ετό! Σύμφωνα με έγκυρο Ιταλό δημοσιογράφο, ο Καμερουνέζος επιθετικός τα βρήκε σε όλα με τα «ζαχαρωτά» και την Τρίτη τελειώνει η μεταγραφή.

Συνεχίζει στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ ο Σαμουέλ Ετό! Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα και Καμερουνέζος φορ θα φορά ξανά μπλε. Όχι αυτά της Τσέλσι όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρσι, αλλά αυτά της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.
Εδώ και καιρό το όνομα του πολύπειρου επιθετικού έπαιξε για αρκετές ομάδες, ωστόσο φαίνεται πως ο σύλλογος του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον… κέρδισε! Η υπόθεση παρουσιάζεται τελειωμένη και την Τρίτη ο Ετό αναμένεται να περάσει απ’ τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο (μάλλον διετές).
Εφόσον ολοκληρωθεί το deal (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη), ο 33χρονος επιθετικός αναμένεται να κάνει... δυνατό δίδυμο με Λουκάκου, ενώ η Έβερτον θα αποτελέσει την όγδοη ομάδα της καριέρας του. Πέρσι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είχε 9 γκολ σε 21 συμμετοχές με τους Λονδρέζους.

Πηγή: Σπορ FM 

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF,Live Streaming.21:30 Panionios Athens vs Ergotelis Heraklion(?) 


Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time


Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Primera Division.Eastern European Time

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ «Όλοι μαζί στον αγώνα για ασφαλή γήπεδα»

«Όλοι μαζί στον αγώνα για ασφαλή γήπεδα»
Ο θάνατος του Καμερουνέζου ποδοσφαιριστή Αλμπερτ Εμποσσέ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης στην Αλγερία, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη διακοπή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην αφρικανική χώρα, προκάλεσε την αντίδραση και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΠΣΑΠ επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Η τυφλή οπαδική βία οδήγησε στο θάνατο του Καμερουνέζου συναδέλφου Αλμπερτ Εμποσσέ, στην Αλγερία, μετά από τη ρίψη πέτρας απο οπαδό της ίδιας της ομάδας του, της οποίας ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο καλύτερος και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει, επανειλημμένως, χτυπήσει το καμπανάκι, έχει προειδοποιήσει για τις συνέπειες της γηπεδικής βίας, για την άμεση απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά, δέχονται κάθε λογής αντικείμενα από την εξέδρα, στη «νέα μόδα» που κυριαρχεί, όπως φαίνεται, παντού.
Ηταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύμα, να κλάψουμε για έναν αδικοχαμένο συνάδελφο μας. Καμία σημασία δεν έχει η προέλευση του, ο τόπος όπου αγωνιζόταν. Ευτυχώς, στην Ελλάδα η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σε αυτόν τον τομέα, τα τελευταία χρόνια, αλλά, πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ειδικά τώρα, όλοι όσοι αγαπούμε το ποδόσφαιρο ας εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας ώστε να το προστατέψουμε. Ολοι μαζί, πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε τα γήπεδα μας να είναι ασφαλή για τους πρωταγωνιστές τους και όχι μόνον.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: Goal 

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF,Live Streaming.21:30 Panionios Athens vs Ergotelis Heraklion(?) 


Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time


Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Primera Division.Eastern European Time

«Υπάρχει ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Σαντόμ»

Υπάρχει, Σαντόμ,yparchei, santomΟ εκπρόσωπος του Κλεμάν Σαντόμ υπογράμμισε πως υπάρχει προσφορά στο... τραπέζι για τον παίκτη δίχως να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας.

Πηγή: Gazzetta 

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF,Live Streaming.21:30 Panionios Athens vs Ergotelis Heraklion(?) 


Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time


Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Primera Division.Eastern European Time

Σκόραραν Μόρας και Λάζαρος

Πρόκριση... αλά ελληνικά. Με τους Βαγγέλη Μόρα (61') και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (67') να βρίσκουν δίχτυα, η Ελλάς Βερόνα νίκησε με 3-0 την Κρεμονέζε και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Το τρίτο γκολ των νικητών πέτυχε ο Λούκα Τόνι στο 50'.

Πηγή: E-Soccer 

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF,Live Streaming.21:30 Panionios Athens vs Ergotelis Heraklion(?) 


Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time


Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Primera Division.Eastern European Time

Έσπασε… κατάρες ο ΠΑΣ!


Έσπασε… κατάρες ο ΠΑΣ!Ανατροπές γίνονται συχνά-πυκνά στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως είχε 5,5 χρόνια να γευτεί αυτή τη χαρά, έως ότου τα κατάφερε με τον Αστέρα Τρίπολης. Μια τριετία είχε να βάλει τρία γκολ εντός έδρας.

Η ανατροπή του σκορ σε αγώνα πρωταθλήματος που συνέβη χθες, δεν ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν η «κυανόλευκη» ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ το πολύ-πολύ να αποσπούσε κάποια ισοπαλία βάσει της παράδοσης που είχε «χτιστεί» τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο τα τέρματα των Τσάβες, Ίλιτς και Τζημόπουλου, έφεραν τα πάνω-κάτω στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (που είχε προηγηθεί με τον Μπαράλες) και μέσα σε 11 λεπτά έσπασαν «κατάρα» 5,5 ετών!
Η τελευταία φορά -μέχρι χθες- που ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη, ήταν στις 27 Απριλίου του 2009, όταν για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είχε κερδίσει 2-1 τον Εθνικό Μάνης. Τότε οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Φερέιρα στο 5’, αλλά οι Μπουχάν στο 27' και Σολάκης στο 74' έδωσαν τελικά τη νίκη στον «Άγιαξ της Ηπείρου»! Αξίζει να σημειωθεί πως σε εκείνο το ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πανηγυρίσει την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα!
Στο μεταξύ ούτε τα μεγάλα σκορ είναι το «φόρτε» του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν και εκτός έδρας πετυχαίνει πιο συχνά τρία γκολ (πέρυσι σε Τρίπολη και Ξάνθη και πρόπερσι στην Κομοτηνή), εντός έδρας σταματάει στα δύο στους αγώνες του πρωταθλήματος. Τελευταία νίκη στην οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε… τρίμπαλο -όπως με τον Αστέρα- ήταν πριν από μια τριετία (18/9/2011), όταν και τότε είχε επικρατήσει των Αρκάδων με το ίδιο σκορ (3-1).
 

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:00 Real Madrid vs Cordoba CF,Live Streaming.21:30 Panionios Athens vs Ergotelis Heraklion(?) 


Live Streaming.22:00 Manchester City - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time


Live Streaming.23:00 Rayo Vallecano vs Atletico Madrid Primera Division.Eastern European Time

"3άρα" με 10 η Μπαρτσελόνα(videos)

3άρα, Μπαρτσελόνα,3ara, bartselonaΠαρά την αποβολή του Μαστσεράνο η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Έλτσε, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι και ένα του Μουνίρ Ελ Χανταντί στο ντεμπούτο του (videos)