ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-2

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-2,panathinaikos - stantar liegis 1-2Ο Παναθηναϊκός πληρώνοντας την αδράνεια που έδειξε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ηττήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League.

Φιλική νίκη με Σαλπιγγίδη

Μπορεί να έχει προσθήκες στο ρόστερ, αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, όμως άλλον... Σαλπιγγίδη δεν έχει. Ο 32χρονος έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, 1-0,στο φιλικό με την Ξάνθη.

Νίκη, 1-0, πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη, στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό του. Ο Σαλπιγγίδης το γκολ της ομάδας του Αναστασιάδη, που έδειξε και πάλι πως χρειάζεται προσθήκες μεσοεπιθετικά.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και έδειξε καλά στοιχεία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στην κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες παρά την ανωτερότητά του. Προβλήματα στην δημιουργικότητα και για τους Ακρίτες, οι οποίοι, ωστόσο, ήταν καλοί ανασταλτικά.
Πιο ορεξάτος έδειξε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς οι Ακρίτες έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους προς την περιοχή. Έτσι, η μεγαλύτερη φάση ήταν από ένα σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Κυριακίδης. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τσιώλη έδειχνε πιο επικίνδυνη στην κόντρα, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο.
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, που εξουδετέρωνε με άνεση τις προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του. Πάντως, ούτε η Ξάνθη έδειξε διαφορετικό πρόσωπο μεσοεπιθετικά καθώς αδυνατούσε να αξιοποιήσει τους χώρους και να απειλήσει ουσιαστικά. Τελικά η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν ο Ποζατζίδης είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ζαρόπουλου στο 71'. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο φινάλε και τελικά στο 82' με τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει εύστοχα έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος (46' Γιακουμής), Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Ρατς (56' Πολύζος), Κατσικάς (46' Τζαβέλλας), Σκόνδρας (56' Βίτορ), Κάτσε (56' Παναγιωτούδης), Πόζογλου (46' Ποζατζίδης), Σαββίδης (46' Μαντούρο), Κουλούρης (56' Σαλπιγγίδης), Περέιρα (56' Πόποβιτς), Μάρτενς (46' Τζανδάρης).
Ξάνθη (Tσιώλης): Κυριακίδης (62' Ζαρόπουλος), Μπέρτος (62΄ Περέιρα), Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας (57' Πασχαλάκης), Φλίσκας (46' Καπετάνος), Παπαστεριανός (72' Μπαρέτας), Ράνος (57' Ράνος), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κάλβο (57' Μπαξεβανίδης).

Πηγή: AEK365

Πρώτη για Ιμπαγάσα


Η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται για τον Πανιώνιο, αφού ο Τάσος Μπακασέτας ντύνεται στα "κυανέρυθρα", τα οποία φόρεσε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Πανιώνιο την Τρίτη. Ο Αργεντινός έτσι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόσο το τεχνικό τιμ όσο και τους νέους του συμπαίκτες.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό νέο, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου δουλεύουν σκληρά για να γίνουν και οι υπόλοιπες προσθήκες που χρειάζονται. Μία εξ αυτών αφορά τον περιφερειακό επιθετικό, ο οποίος θα είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ο παίκτης θα είναι κανονικά στη διάθεση των Αρκάδων για την αναμέτρηση με τη Μάιντς, αλλά στη συνέχεια θα γίνει πιθανότατα κάτοικος πλατείας.
Ο Αστέρας έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Πανιώνιο και το μόνο που απομένει είναι να αποδεχτεί την πρόταση και ο παίκτης. Ο τελευταίος επιθυμεί να έχει πρώτα μία συνάντηση με τους διοικούντες του Αστέρα, η οποία θα γίνει μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:00 Panathinaikos Athens vs Standard de Liege 1-2 UEFA Champions League

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-2

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-2,panathinaikos - stantar liegis 1-2Ο Παναθηναϊκός πληρώνοντας την αδράνεια που έδειξε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ηττήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League.

Μοναδικός στόχος της Ισπανίας το χρυσό


Οι Αμερικανοί δεν τρομάζουν τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, ο οποίος μίλησε για τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής της "φούρια ρόχα" προτίμησε να βάλει ψηλά τον πήχη παρά να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. "Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πιο ήπιες λέξεις, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής", τόνισε ο Ορένγκα, ο οποίος παραδέχθηκε πάντως ότι δεν θα είναι εύκολο.
Ο Ισπανός εκλέκτορας έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί από τη στιγμή που η εφετινή Ισπανία είναι ίσως η πιο πλήρης όλων των εποχών. Πάου Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Σερζ Ιμπάκα και Φελίπε Ρέγες επέστρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ οι Μαρκ Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεθ είναι πάντα διαθέσιμοι.

ADVERTISEMENT
Κοντά σε αυτούς ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Χοσέ Καλδερόν, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Σέρχιο Γιουγ, ο Άλεξ Αμπρίνες και ο Βίκτορ Κλαβέρ. Όχι κι άσχημα...

Πηγή: Contra

RTL εναντίον Σόιμπλε για την Ελλάδα

RTL εναντίον Σόιμπλε για την ΕλλάδαΑνάλυση του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL αμφισβητεί ευθέως την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα.

Την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας αλλά και το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα αμφισβητεί ανάλυση στην ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL. Όπως σχολιάζει ο αρθογράφος:
«Η Ελλάδα θεωρείται ευρωπαίος ασθενής, ο γερμανικός λαϊκός Tύπος αρέσκεται στο να σκιαγραφεί την εικόνα του τεμπέλη Έλληνα που αφήνεται να διασωθεί με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων κι ενώ ο ίδιος δεν πληρώνει φόρους και αγοράζει ακίνητα στο Βερολίνο. Βεβαίως: Οι ελληνικές ελίτ συνέβαλαν με τη νοοτροπία τους στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Ωστόσο, μια ματιά στα τρέχοντα στοιχεία της οικονομίας και στην κατάσταση των 'κανονικών' Ελλήνων δείχνει ότι η επιβαλλόμενη από την τρόικα λιτότητα αποτελεί καταστροφή για τους πολίτες».
Ο αρθρογράφος ασκεί δριμεία κριτική με αφορμή παλαιότερη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι δεν επιτρέπεται καμία πρόφαση για «να μη ληφθούν οι δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν». Όπως επισημαίνει το σχόλιο: «Ένα είναι σαφές: Στην Ελλάδα πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έχουν πλέον χρήματα για την επίσκεψη στο γιατρό. Και, ειρήσθω εν παρόδω, το κόμμα του Σόιμπλε αυτοαποκαλείται 'χριστιανικό'».
Ο αρθρογράφος εκφράζει την απορία του για την ικανοποίηση που εξέφρασε η τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος κατά την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα και επισημαίνει: «Η τρόικα είναι απλά ένα εργαλείο για την πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας. Δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, για τους ανθρώπους».
Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι ενδεχόμενη συνέχιση των σκληρών μέτρων λιτότητας θα είναι μοιραία για τη χώρα και υπογραμμίζει: «Όπως η Γερμανία επέβαλε κατά τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ 2008 και 2010 ένα πρόγραμμα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, έτσι χρειάζεται τώρα η Ελλάδα ένα πρόγραμμα επενδύσεων προκειμένου να διατηρήσει και να εκσυγχρονίσει τις δημόσιες υποδομές».

Πηγή: ethnos.gr

Live Streaming.20:00 PAOK Salonika v Xanthi 1-0

Μπορεί να έχει προσθήκες στο ρόστερ, αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, όμως άλλον... Σαλπιγγίδη δεν έχει. Ο 32χρονος έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, 1-0, στο φιλικό με την Ξάνθη.

Νίκη, 1-0, πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη, στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό του. Ο Σαλπιγγίδης το γκολ της ομάδας του Αναστασιάδη, που έδειξε και πάλι πως χρειάζεται προσθήκες μεσοεπιθετικά.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και έδειξε καλά στοιχεία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στην κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες παρά την ανωτερότητά του. Προβλήματα στην δημιουργικότητα και για τους Ακρίτες, οι οποίοι, ωστόσο, ήταν καλοί ανασταλτικά.
Πιο ορεξάτος έδειξε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς οι Ακρίτες έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους προς την περιοχή. Έτσι, η μεγαλύτερη φάση ήταν από ένα σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Κυριακίδης. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τσιώλη έδειχνε πιο επικίνδυνη στην κόντρα, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο.
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, που εξουδετέρωνε με άνεση τις προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του. Πάντως, ούτε η Ξάνθη έδειξε διαφορετικό πρόσωπο μεσοεπιθετικά καθώς αδυνατούσε να αξιοποιήσει τους χώρους και να απειλήσει ουσιαστικά. Τελικά η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν ο Ποζατζίδης είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ζαρόπουλου στο 71'. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο φινάλε και τελικά στο 82' με τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει εύστοχα έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος (46' Γιακουμής), Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Ρατς (56' Πολύζος), Κατσικάς (46' Τζαβέλλας), Σκόνδρας (56' Βίτορ), Κάτσε (56' Παναγιωτούδης), Πόζογλου (46' Ποζατζίδης), Σαββίδης (46' Μαντούρο), Κουλούρης (56' Σαλπιγγίδης), Περέιρα (56' Πόποβιτς), Μάρτενς (46' Τζανδάρης).
Ξάνθη (Tσιώλης): Κυριακίδης (62' Ζαρόπουλος), Μπέρτος (62΄ Περέιρα), Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας (57' Πασχαλάκης), Φλίσκας (46' Καπετάνος), Παπαστεριανός (72' Μπαρέτας), Ράνος (57' Ράνος), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κάλβο (57' Μπαξεβανίδης).

Πηγή: AEK365

Απίστευτος μεταγραφικός σχεδιασμός!


Και ενώ η κλειψύδρα του χρόνου αδειάζει επικίνδυνα, καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες έχουμε το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύεται σε θέσεις που πονάει ...



Μέχρι σήμερα πίστευα πως οι υπεύθυνοι του φετεινού μεταγραφικού σχεδιασμού έψαχναν για να αποκτήσουν παίκτες που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην ομάδα σε θέσεις κλειδιά. Διάβαζα για Νάτχο, Ινσαουράλδε και ξαφνικά μάς προέκυψε από το πουθενά ο  ... Αλιέου Νταρμπό. Ένας 22χρονος Αφρικανός που αν τελικά αποκτηθεί θα ... καλύψει το κενό του Μίροσλαβ Στοχ (;)
Από τον πανάκριβο Σλοβάκο στον "φτηνό" Γκαμπονέζο! Από τις εκατοντάδες χιλιάδες € που δαπανήθηκαν πέρσι, στις μόλις 50.000 φέτος. Μακάρι ο Νταρμπό να αποδειχτεί λαυράκι -αν βέβαια αποκτηθεί- αλλά αυτό δεν αλλάζει με τίποτε τις σκέψεις μου για το πού πηγαίνει ο φετινός ΠΑΟΚ!
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι περάσαμε στο άλλο άκρο. Οι περσινές ακριβές μεταγραφές που δεν πρόσφεραν και πολλά είναι η αλήθεια, δείχνουν να "κούμπωσαν" τον Σαββίδη που είδε τα εκατομμύριά του να γίνονται καπνός εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας και παροιμιώδους ανικανότητας αυτών που την τελευταία διετία έφεραν στην Τούμπα υπερτιμημένους και μετριότατους παίκτες.
Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα διαβάζαμε για παίκτες για τους οποίους ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται ίσως ακόμη, αλλά δεν κλείνουν. Και ο λόγος που δεν κλείνουν για μένα είναι ξεκάθαρα οικονομικός. Και δεν είναι μόνο η "οικονομία" στις μεταγραφές. Παρόμοιο το σκηνικό και με το προπονητικό τιμ. Από τους ακριβοπληρωμένους και με ΜΗΔΕΝΙΚΗ προσφορά προπονητές που κάθισαν στον ασπρόμαυρο πάγκο τα τελευταία δύο χρόνια, ήρθε ο Άγγελος Αναστασιάδης με ... ελάχιστα -σε σχέση με τις αμοιβές εκείνων- να βγάλει πάλι τα κάστανα από τη φωτιά! Είναι στη μοίρα του φαίνεται να βρίσκει μπροστά του τέτοιες καταστάσεις. Το παλεύει όμως και αυτό είναι το μόνο ελπιδοφόρο σε αυτήν την ιστορία, είναι κάτι που προσωπικά του το αναγνωρίζω!
Ο ΠΑΟΚ δεν αλλάζει επίπεδο φέρνοντας στην Τούμπα παγκοσμίως άγνωστους παίκτες. Ας κάνει λοιπόν τον κόπο η απερχόμενη διοίκηση να μάς πει πού βαδίζει η ομάδα φέτος, γιατί αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν... 
Γράφτηκε από τον Daimon4

Πηγή: PaokMania

Live Streaming.20:00 PAOK Salonika v Xanthi (Link?)Φιλικός Αγώνας Eastern European Time

Χέρτα Βερολίνου: Θέλει Μήτρογλου


Την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου εξετάζει η Χέρτα Βερολίνου, θεωρώντας πως θα δώσει λύσεις στην επίθεσή της.
Μετά την πώληση του Άντριαν Ράμος στη Ντόρτμουντ, η ομάδα του Βερολίνου αναζητά παίκτη για την γραμμή κρούσης και ο 25χρονος Έλληνας διεθνής βρίσκεται ψηλά στη λίστα, όπως αναφέρον δημοσιεύματα στη Γερμανία. Κι αυτό επειδή δεν υπολογίζεται από τη Φούλαμ, ενώ είναι δεδομένη η εκτελεστική του δεινότητα, όπως έχει αποδείξει τόσα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και σε Ατρόμητο και Πανιώνιο. Βέβαια, στα εμπόδια μιας τέτοιας μεταγραφής είναι οι απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας για να τον παραχωρήσει, μιας και δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά και οι δικές του αποδοχές.
Ωστόσο, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα προσαρμογής, με δεδομένο ότι ο Μήτρογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, έχει και την υπηκοότητα, ενώ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Γκλάντμπαχ. Από τη Χέρτα δεν επιβεβαιώνεται επίσημα το ενδιαφέρον για τον Έλληνα στράικερ, ωστόσο τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα γίνει κίνηση.

Πηγή: OnSports

Εφεδρείες και ψηλοί


Ο Τζέιμς Άντερσον ήταν μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη για την Ευρώπη γι αυτό και ο Ντούσαν Ιβάνοβιτς τον κρατούσε στην λίστα του και ας έχει ένα στοιχείο που δεν του αρέσει: έρχεται απευθείας από το ΝΒΑ.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής του Παναθηναϊκού όμως κρίνει πως αν υπάρχει περιθώριο για μία κίνηση τώρα, θα προτιμούσε έναν παίκτη στα 4-5 ή στο 3-4. Προτιμά οι συνεργάτες του να χτενίσουν την αγορά για διαθέσιμους σε αυτές τις θέσεις κρατώντας τον Άντερσον(αν δεν καταλήξει κάπου αλλού όπως η Ζαλγκίρις για παράδειγμα) σαν μία εφεδρεία επιλογών για μία θέση που αυτή την στιγμή δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον προπονητή.
Γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν αθλητές μόνο με προϋπηρεσία στην Ευρώπη, άναψε το πράσινο φως η αναζήτηση να φτάσει στο ΝΒΑ.
Ονόματα υπάρχουν όπως για παράδειγμα Ντεσόν Τόμας της Ναντέρ ή ο Ντάμιον Τζόουνς με τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας στο ΝΒΑ. Αυτοί οι παίκτες καλύπτουν περισσότερο το 3-4 αλλά κι εκεί ο Ιβάνοβιτς έχει κάποιες ενστάσεις θέλοντας να αξιοποιήσει περισσότερο τους νεαρούς Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλο.
Το δέον είναι ένας παίκτης στο 4-5 με πολύ διαφορετικά στοιχεία από τους υπάρχοντες. Περισσότερο αθλητικός, καλύτερος στο πικ εν ρολ.  Προς τα εκεί θα στραφούν οι πράσινοι τις επόμενες ημέρες θέλοντας περισσότερο να γνωρίζουν τις επιλογές τους ώστε ο Ιβάνοβιτς να μπορεί να επιλέξει είτε άμεσα είτε μετά την επιστροφή του στα τέλη Αυγούστου.
Παίκτες από το ΝΒΑ υπάρχουν διαθέσιμοι, ο Ιβάνοβιτς όμως θέλει εξονυχιστικό έλεγχο κυρίως δε για στοιχεία χαρακτήρα καθώς είναι δεδομένο πως όποιος έρθει πρέπει να μπορεί να σηκώσει το βάρος των προπονήσεων και της αυστηρής πειθαρχίας που επιβάλει ο κόουτς.
Ο νέος προπονητής των πρωταθλητών έχει συμφωνήσει με το σκεπτικό να μην γίνει καμία βιαστική κίνηση αλλά για τις δύο εναπομείνασες θέσεις ξένων να αποκτηθεί ένας παίκτης και μόνο αν ταιριάζει απολύτως στο πλάνο. Η τελευταία μπορεί να πληρωθεί όσο προχωράει η σεζόν.

Πηγή: Contra

Live Streaming.21:00 Panathinaikos Athens vs Standard de Liege UEFA Champions League


Από τον Ολυμπιακό στη Νοτς Κάουντι

Από τον Ολυμπιακό στη Νοτς ΚάουντιΟ Ρόι Κάρολ επιστρέφει στο Νησί

Μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νοτς Κάουντι υπέγραψε ο Ρόι Κάρολ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.
Τις προηγούμενες μέρες, ο 36χρονος Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας έκανε προπονήσεις με τη Ροτς Κάουντι και οι άνθρωποι της ομάδας έμειναν ικανοποιημένοι με αποτέλεσμα να του προσφέρουν συμβόλαιο ενός έτους.
Έτσι, ο Ρόι Κάρολ επιστρέφει στην Αγγλία μετά από πέντε χρόνια όταν είχε φύγει από την Ντέρμπι για την Οντένσε το 2009.

Πηγή: AEK365