ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

.Ενοχλήθηκε για τα περί «αδειάσματος» ο Σα Πίντο

Ενοχλήθηκε για τα περί «αδειάσματος» ο Σα Πίντο «Τρελαμένος» ήταν χθες ο Ρικάρντο Σα Πίντο και σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, θεωρώντας ότι έχει παρερμηνευτεί μία συγκεκριμένη τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Λεβαδειακό. Δεν μπορούσε να χωνέψει ότι εκλήφθηκε από ορισμένους ως «άδειασμα» προς τη διοίκηση...

Ποια ήταν η επίμαχη δήλωση; Σε ερώτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση και τις συζητήσεις με τον πρόεδρο για το θέμα, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε απαντήσει την Τετάρτη: «Εχω μιλήσει με τους κυρίους Αγγελόπουλο και Σπανό. Εχω ζητήσει κάποια πράγματα. Εχω πει σε ποιες θέσεις χρειάζεται να ενισχυθεί η ομάδα. Δεν θέλω να αναφέρω κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Μέχρι στιγμής, που μιλάμε, δεν έχω ούτε θετική ούτε αρνητική απάντηση για την εξέλιξη των υποθέσεων. Περιμένω τον πρόεδρο».
Κατόπιν αυτών, κάποιοι θεώρησαν ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση και όταν ενημερώθηκε ο Πορτογάλος για τη διάσταση που έλαβε το θέμα, εκνευρίστηκε και συζήτησε με τους ανθρώπους του Ατρόμητου το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, δίχως ωστόσο να προκριθεί αυτή η λύση. Από την ΠΑΕ άλλωστε υποβάθμιζαν το συγκεκριμένα ζήτημα. Γενικότερα, πάντως, στο Περιστέρι (αν και δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ) υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, βάσει της οποίας ο Σα Πίντο θα δώσει καθοριστικότατο... διαγώνισμα στην προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Γιατί η ομάδα -παρότι επικράτησε εν τέλει του Λεβαδειακού- δείχνει να προχωράει στο πρωτάθλημα της Super League ασθμαίνοντας. Και ο Σα Πίντο δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Η ατάκα «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή» φαίνεται να ταιριάζει στην περίπτωση του Ιγκόρ Λόλο... Ο 32χρονος διεθνής Ιβοριανός έμεινε ελεύθερος από τη ρωσική Ροστόβ και ο ατζέντης του με δηλώσεις του σε αφρικανική ιστοσελίδα συμπεριέλαβε στους μνηστήρες του παίκτη και τον Ατρόμητο (μεταξύ άλλων και Παρτιζάν, Ερυθρό Αστέρα, Κάλμαρ). Η αντίδραση από το Περιστέρι; Μία λέξη: «παραμύθια». Και εδώ που τα λέμε ο Λόλο καλύπτει θέσεις στις οποίες η ομάδα είναι κομπλέ. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο Νάστος και ο Κιβρακίδης που έκανε το ξεπέταγμά του και στα στόπερ οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης.
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Ο ΡΟΥΝΤΙ
Ο Κάρλος Σόσα Ρούντι επιστρατεύτηκε ως αλλαγή στο χθεσινό ματς της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον ακριτικό σύλλογο. Ο διεθνής Αγκολέζος ποδοσφαιριστής (με πορτογαλικό διαβατήριο) έχει αγωνιστεί σε επτά ματς στη Super League δίχως να πείσει και με τις επικείμενες προσθήκες των μεσοεπιθετικών Νίκολα Μπέλιτς και Βάλτερ Φερνάντες Μπαλούφο φαίνεται να μη χωράει στο ρόστερ.
ΓΚΟΛ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ ΤΣΟΡΙ... ΚΙΟΥΣΗ!
Μία ακόμη νίκη της φιλανθρωπίας ήταν ο 3ος ετήσιος αγώνας αγάπης που φιλοξενήθηκε χθες το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη, με τα έσοδα να διατίθενται για το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο αγώνες με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζουν τόσο τους υπαλλήλους της ΠΑΕ όσο και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας με όλους βέβαια τους συμμετέχοντες να στέλνουν για ακόμη μία χρονιά ένα κοινωνικό μήνυμα. Προέκυψαν πάντως και... αγωνιστικά μηνύματα. Αρχοντικός ήταν ο σύμβουλος στρατηγικής των Πειραιωτών Κριστιάν Καρεμπέ -που σημείωσε δύο γκολ στο 4-2 επί των δημοσιογράφων- με πολλούς να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να παίζει και τώρα στα 44 του!
Τα άλλα δύο τέρματα των παλαίμαχων τα πέτυχαν οι Γεωργάτος και Κακλαμάνος, ενώ από την πλευρά των ρεπόρτερ «έλαμψε» ο δικός μας Τάσος Κιούσης (στη φωτό με τον συνάδελφο Σταύρο Γεωργακόπουλο), έστω κι αν δεν είχε... δελτίο (υπό την έννοια ότι δεν είναι επιφορτισμένος με τα θέματα του Ολυμπιακού στο «Goal»).
Οταν πάντως σκόραρε με «φωτοβολίδα» στο γάμα της εστίας (στο 26') ο Μπάμπης Σταυρόπουλος του είπε αυθόρμητα «αυτά τα βάζεις εσύ και ο Τσόρι!». Στο τέλος δε του αγώνα τον αναζήτησε ο Ηλίας Υφαντής για να τον συγχαρεί. «Ηταν καταπληκτικό το γκολ σου. Κι εγώ τέτοια έβαζα» θύμηθηκε ο παλαίμαχος άσος. Σκόρερ για τους δημοσιογράφους χρίστηκε και ο Γιάννης Μαντινιώτης.

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.