ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασίου: "Σημασία έχει η ομάδα, όχι οι παίκτες"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης αποδίδοντας τα εύσημα στην δουλειά του Στάικου Βεργέτη και τονίζοντας ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.


Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, ο Γιάννης Αναστασίου επισημαίνει:

"Πάντα όταν κερδίζεις, υπάρχει θετική ψυχολογία, όμως είναι τελείως διαφορετικά ματς. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα αρκετά δυνατή στην έδρα της, ποιοτική, φέτος έκανε και την υπέρβαση στην Ευρώπη. Δείχνει αυτή τη στιγμή ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως και εμείς και πιστεύω να γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και να είναι και οι δυο ομάδες αυτές που πρέπει για να γίνει ένα ωραίο ματς με βάση την ποιότητα των δυο ομάδων".

Ο Αστέρας έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία στο Europa League αλλά και στο πρωτάθλημα σας εξέπληξε και εσάς η παρουσία του;

"Σίγουρα είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από πολύ νωρίς την προετοιμασία, καταφέρανε περάσανε τρεις γύρους στο Europa League και μπήκαν στους ομίλους και είχαν και εκεί καλή παρουσία. Θα έλεγα αυτό είναι και ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται εκεί και το ότι αυτή η ομάδα δουλεύει τα τελευταία χρόνια συστηματικά και παραμένει στην πρώτη πεντάδα των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.  Είναι μια δικαίωση για τον προπονητή του και τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τον προπονητή να οδηγήσει αυτή την ομάδα στην Ευρώπη".

Το επιθετικό στυλ του Αστέρα Τρίπολης μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε το στυλ παιχνιδιού σας;

"Θα έλεγα πως όχι. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε με ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο γιατί και εμείς παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι γιατί και οι δυο ομάδες έχουν ποιότητα. Είναι μια έδρα αρκετά δύσκολη θα έλεγα και ένα γήπεδο λίγο μικρό στο βλέμμα έτσι όπως φαίνεται αλλά είναι η εικόνα μας εκεί στα παιχνίδια όσο είμαι εγώ αρκετά καλή και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή εικόνα και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Αν περάσει ο Παναθηναϊκός με διπλό από την Τρίπολη θα μπορεί να μιλάει ακόμα και για διεκδίκηση του τίτλου;

"Με το αν θα ήταν εύκολο να συζητήσουμε και να πούμε πολλά πράγματα. Το σημαντικό είναι για εμάς το ματς της Κυριακής, να δούμε πως θα τελειώσει πρώτα ο Θεός και μετά έχουμε όλο τον καιρό μπροστά για να συζητήσουμε και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι".

Μειώνοντας την απόσταση από τον Ολυμπιακό στον έναν βαθμό βάζετε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο;  "Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας. Να είναι ανταγωνιστική και να κοιτάει να κερδίζει τα παιχνίδια και ισχύει αυτό που είχα πει ότι ο στόχος μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος της σεζόν θα δούμε και θα κάνουμε ταμείο. Το τι κάνουν οι άλλες ομάδες δεν μας ενδιαφέρει τόσο. Μας ενδιαφέρει το τι κάνει η δική μας ομάδα να είναι αυτή που πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος τι έχει γίνει".

Η μη παρουσία του Μπεργκ στην ενδεκάδα με τον Παναιτωλικό εξέπληξε πολλούς. Η παρουσία του Πέτριτς όμως σας δικαίωσε θεωρείτε πως μπορεί να αποδειχθεί και αυτός σε ένα κερδισμένο στοίχημα για εσάς και την ομάδα;

"Σας είχα πει ότι ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να μην στηρίζεται σε έναν παίκτη αλλά να έχει βάθος. Και ο στόχος ο δικός μου και των συνεργατών μου σαν προπονητής είναι να παίρνουμε το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες που αγωνίζονται είτε είναι ο τερματοφύλακας, είτε το σέντερ φορ.

Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει ένα ρόστερ όπου είναι ανταγωνιστικό που μπορεί η ομάδα να έχει αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι της, σε πρόσωπα εννοώ, αλλά το παιχνίδι μας, η ουσία παραμένει η ίδια και αυτός είναι ο στόχος. Να το διατηρήσουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι όλοι και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίζουμε τα παιχνίδια με οποιονδήποτε μέσα στην ενδεκάδα γιατί σημασία έχει η ομάδα".
Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.