ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πουρσανίδης: «Ξεχωρίζουν ματς οι ξένοι του Ολυμπιακού»


Πουρσανίδης: «Ξεχωρίζουν ματς οι ξένοι του Ολυμπιακού»Την απορία του για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ανάλογες εμφανίσεις στην Ελλάδα με εκείνες στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ξεχωρίζουν παιχνίδια οι ξένοι κυρίως παίκτες του Ολυμπιακού, αφού δεν ξέρουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τι ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης», τόνισε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσον αφορά την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην έδρα της Γιουβέντους, ο παλαίμαχος χαφ υποστήριξε: «Η γενική εικόνα, όμως, ήταν πολύ καλή και δεν θέλω να ισοφαρίσω τη γκέλα που είχε γίνει στο Μάλμε, όπου έγινε η ζημιά και αν ο Ολυμπιακός δεν περάσει στην επόμενη φάση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην έδρα της Γιουβέντους:

«Η αίσθηση που μου έμεινε ότι αν και οι βαθμοί μετρούν, όταν αγωνίζεσαι έτσι, και παλεύεις με αυτό τον τρόπο σε μία τόσο δυνατή έδρα, σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια. Όταν κερδίζεις και δεν είσαι τόσο καλό, λες ότι μου έκατσε το ματς. Ο Ολυμπιακούς ήταν σα να νίκησε, αλλά έχει προσθέσεις μία αξιόλογη εμφάνιση στην ιστορία του. Όταν έγινε η κλήρωση θεωρήσαμε ότι θα είναι έκπληξη αν ο Ολυμπιακός έκανε το κάτι παραπάνω. Τα παιχνίδια δεν μας έχουν δείξει κάτι τέτοιο».

Για τις επιλογές του Μίτσελ:

«Είχε καλή αγωνιστική συμπεριφορά σε όλο το παιχνίδι. Έπαιξε επί 90 λεπτά με τον ίδιο ρυθμό και αποφασιστικότητα. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, τα οποία γίνονται από την αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν κενά που δείχνουν ότι κάτι πάει λάθος. Σημαίνει ότι δεν είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο ή δεν προσέχουμε τον αντίπαλό μας. Όλα τα γκολ μπήκαν από αμυντικούς, αλλά οι επιθετικοί δεν δημιούργησαν φάσεις. Ο Κώστας (Μήτρογλου) δεν είναι σε κατάσταση για να προσφέρει. Η γενική εικόνα, όμως, ήταν πολύ καλή και δεν θέλω να ισοφαρίσω τη γκέλα που είχε γίνει στο Μάλμε, όπου έγινε η ζημιά και αν ο Ολυμπιακός δεν περάσει στην επόμενη φάση, αυτό θα φταίει. Η παρουσία του είναι πάρα πολύ καλή στην Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα παρουσιάζεται ένας άλλος Ολυμπιακός».

Για τη διαφορά στον Ολυμπιακό της Ευρώπης και της Ελλάδας:

«Από την οπτική γωνία που το βλέπω εγώ, ξεχωρίζουν τα ματς οι ξένοι, αφού δεν ξέρουν τι σημαίνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τι ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ίσως κάποιοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός θα τους δώσει κάποια ευκαιρία για καλύτερη μεταγραφή. Το άλλο κομμάτι είναι πως όταν παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να τους πείσεις για να δείξουν την αξία τους. Πρέπει να πείσει τους ξένους ότι πρέπει να έχουν την ίδια εικόνα σε όλους τους αγώνες. Πάντως, το Champions League είναι το κάτι άλλο. Από την άλλη, δεν είναι κακό να είναι -5 βαθμούς από την κορυφή. Ξεχωρίζουν παιχνίδια και είναι εμφανές αυτό».
 

Για το αν αυτό οφείλεται σε κάποιο κενό που υπάρχει στο ρόστερ:
«Μπορούμε να πούμε πολλά. Γίνεται μία κουβέντα και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις – πέντε βαθμούς παραπάνω, θα λέγαμε ότι είναι πλήρης. Δεν νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε περισσότερους επιθετικούς που έδιναν λύσεις στο γκολ. Απλά πέρσι ο Μήτρογλου είχε ρέντα και ήταν περισσότερο στο γκολ. Δεν μπορώ να πω ότι ο Αφελάι δεν σκοράρει, ακόμα και οι αμυντικοί μπορούν να σκοράρουν. Για εμένα δεν υπάρχει δικαιολογία στην Ελλάδα, η ποιότητά του είναι τέτοια που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν γίνεται να μην μπορεί να βάλει γκολ.

Ίσως να είναι η κακιά στιγμή, να μην έχει ρέντα. Δεν θέλω να το αναλύσω περισσότερο. Περισσότερο θέμα αμυντικό έχει και όχι στην επίθεση, αφού έφυγαν ο Μανωλάς και ο Αβραάμ. Ο Αμπιντάλ είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά είναι λίγο δύσκολο να “μονομαχήσει” με έναν αντίπαλό του. Υπάρχουν γενικότερα κενά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε όλα τα ματς. Δεν εμπνέει σιγουριά. Πριν από δύο αγωνιστικές λέγαμε ποιος είναι αυτό ο Μποτία και προσπαθεί να κλείσει τρύπες. Μετά τον Καραταίδη και τον Μανωλά, φάνηκε πρόβλημα στην ταχύτητα στην άμυνα του Ολυμπιακό. Το DNA του Ολυμπιακού είναι πάντα να παίζει επιθετικά».

Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.