ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Εκτός από τον Μπέργκ έχασε και... το αντίδοτο

Τέσσερις νίκες και τρεις ήττες (και 8-8 τέρματα) μετράει φέτος ο ΠΑΟ στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Πέρυσι, οι πράσινοι στερήθηκαν 8 φορές τον Σουηδό, όμως ο απολογισμός ήτανΤέσσερις νίκες και τρεις ήττες (και 8-8 τέρματα) μετράει φέτος ο ΠΑΟ στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Πέρυσι, οι πράσινοι στερήθηκαν 8 φορές τον Σουηδό, όμως ο απολογισμός ήταν 6 νίκες και δύο ήττες με γκολ 18 - 5.

Η ζωή του Παναθηναϊκού δεν «τραβάει» στον ευρωπαϊκό ανήφορο όπου βρέθηκε ξανά ύστερα από σχεδόν 20 μήνες απουσίας και τείνει να γίνει ακόμα πιο μαρτυρική από τις δοκιμασίες των προηγούμενων χρόνων.
Η πρόκληση της παρουσίας στα ευρωπαϊκά σαλόνια ναι μεν προσδίδει κίνητρα και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ανοικοδόμησης του συλλόγου, όμως οι εμφανίσεις και κατά δεύτερο λόγο τα αποτελέσματα των αγώνων με την Ντινάμο Μόσχας και με την άσημη Εστορίλ αποδεικνύουν ότι το επιπλέον «βάρος» είναι «ασήκωτο» για τον σημερινό ΠΑΟ και τον «απειλεί» με μεγαλύτερες ταπεινώσεις από αυτήν που βίωσε την περασμένη Πέμπτη στην Πορτογαλία. Πόσο μάλλον όταν απουσιάζει ο βασικός πυλώνας της ομάδας, η κύρια πηγή τροφοδοσίας ενέργειας, ο Μάρκους Μπεργκ.
Χωρίς τον Σουηδό του, τον παίχτη που τον «πήρε από το χέρι» και τον έφθασε πέρυσι με τα 22 γκολ συνολικά μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη 2η θέση στα πλέι οφ την περασμένη περίοδο, τα 90λεπτα του Παναθηναϊκού είναι μαρτυρικά!
Η τελευταία, και μοναδική τη φετινή σεζόν, βραδιά που κύλησε άνετα και ευχάριστα είχε αποκλειστικά τη σφραγίδα του 28χρονου διεθνούς επιθετικού: Τέσσερις μέρες μετά την επέτειο των γενεθλίων του «σκόρπισε» τη Μίντιλαντ στη Λεωφόρο σημειώνοντας τέσσερα γκολ (4-1) κι έστειλε, πριν καν γίνει ρεβάνς, τον ΠΑΟ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, πριν από το σόου του Μπεργκ αλλά και σε όσα ακολούθησαν του τραυματισμού του (στις 24 Αυγούστου, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Λεβαδειακό), οι «πράσινοι» ισορρόπησαν σε τεντωμένο σχοινί! Σε τέσσερα απ' αυτά (με Σταντάρ, Ντινάμο Μόσχας, Εστορίλ και Καλλονή) έπεσαν στο κενό σημειώνοντας μόλις δύο τέρματα (το ένα από τα οποία ήταν αυτογκόλ...), σε άλλα πέντε παιχνίδια (με Μίντιλαντ εκτός, με Πανιώνιο, Πλατανιά, Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα και Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο) επικράτησαν με διαφορά ενός γκολ, και σε δύο (με Σταντάρ εκτός έδρας, και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ) σκόραραν μία φορά, με πέναλτι, και «κόλλησαν» στην ισοπαλία...
Νίκες με την ψυχή στο στόμα
Οτι η ομάδα του Αναστασίου έχει περάσει «διά πυρός και σιδήρου» σε όλες τις νίκες της και μάλιστα με υποδεέστερους αντιπάλους φανερώνει το πόσο απροετοίμαστη ήταν και είναι να στέκεται στα πόδια της χωρίς τον αρχισκόρερ της στην κορυφή της επίθεσης.

Πέρυσι βρέθηκε «αντίβαρο», γιατί η ομάδα είχε ρυθμό και ανέβαζε «στροφές» όταν ο Μπεργκ έλειψε για πρώτη φορά (16η αγωνιστική)! Παράλληλα, οι άλλοι δύο επιθετικοί, Κλωναρίδης, Καρέλης, φλέρταραν με το γκολ σε κάθε αγώνα και, το κυριότερο, οι μέσοι πατούσαν περιοχή και συμμετείχαν στο σκοράρισμα!
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι», με τον Σουηδό στο «αναρρωτήριο» ή στο ποινολόγιο λόγω καρτών, έκαναν περίπατο στη Λιβαδειά (4-0) με δύο γκολ του Λαγού, ανέτρεψαν το 0-1 με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο (2-1) με δύο γκολ του Αμπέντ, ο οποίος συνολικά πέρυσι είχε πετύχει 10 γκολ, νίκησαν άνετα στην Κομοτηνή (2-0 τον Πανθρακικό) και την Καλλονή στην έδρα τους (3-0) και έχασαν, ελέω και του Σπάθα, μόνο στα Πηγάδια (3-1), την τελευταία αγωνιστική!
Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Αναστασίου δικαιώνεται για την προτίμησή του, ίσως και επιμονή του (πριν από τον τραυματισμό του Μπεργκ) να αποκτηθεί έτοιμος κυνηγός περιοχής, προφανώς γιατί διέβλεπε ότι ο Πέτριτς αδυνατούσε να πλησιάσει τα στάνταρ του Σουηδού και χωρίς τον Μπεργκ η ομάδα θα κινδύνευε με κατάρρευση... Αντί για έναν έμπειρο επιθετικό ήρθε ο νεαρός Μπερίσα, συμπατριώτης του Μπεργκ, ως «νέος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς», αλλά προς το παρόν ο πιτσιρικάς ενισχύει την Κ20... Αν και πότε θα είναι σε θέση να φορέσει φανέλα βασικού στην πρώτη ομάδα, θα το δείξει ο χρόνος.
Επίσης, βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια να εντοπιστούν μέσοι που θα δώσουν στον ΠΑΟ και φέτος τα γκολ (10) και τις ασίστ (6) του Μεχντί Αμπέντ συνοδεύτηκε από παταγώδη αποτυχία, γιατί οι «πράσινοι» έμειναν... κολλημένοι στον Αλγερινό, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα έπειθαν τη Νιουκάστλ να τον ξαναστείλει στο Απήλιον και αγνόησαν ή αμέλησαν άλλες περιπτώσεις.
Η μοναδική προσθήκη στην αναιμική μεσαία γραμμή ήταν αυτή του 21χρονου Ολλανδού Ουασίμ Μπούι που... διαφημίστηκε ως «μπαλαδόρος με σπουδαία τεχνικά χαρίσματα» (αλλά με μόλις τρεις παρουσίες στην Μπουντεσλίγκα με το Αμβούργο και... καμία στο Καμπιονάτο με τη Γιουβέντους την περσινή σεζόν). Ωστόσο, το πρώτο του διάστημα στον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει περισσότερο για την... γκρίνια του, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής του και πολύ λιγότερο για τις συστάσεις που έπεισαν τον Νταμπίζα να τον φέρει (δανεικό) στην Αθήνα...
Ακόμα ψάχνει γκολ από τους επιθετικούς
Φέτος, στα 12 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, οι επιθετικοί Καρέλης, Κλωναρίδης, Πέτριτς έχουν πετύχει από ένα γκολ (!), δείχνοντας αισθητή αδυναμία να καλύψουν το κενό του Σουηδού και έχει χρειαστεί η συμβολή του Ατζαγκούν (3), του Ντίνα (2), του Ζέκα (1), του Πράνιτς (1) του Νάνο (1) και ένα αυτογκόλ για να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός μεγαλύτερα δεινά...
Πηγή: Εθνοσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.