ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο Κάρολ για Εθνική, Μήτρογλου και Ολυμπιακό!

Ο Κάρολ για Εθνική, Μήτρογλου και Ολυμπιακό!Ήρθε στην Ελλάδα να γράψει ιστορία η Β. Ιρλανδία και ο ηγέτης της είναι σα να παίζει... εντός έδρας! Ο Ρόι Κάρολ μιλά στο gazzetta.gr για την ομάδα-έκπληξη, τον Μήτρογλου, το γκολ της... νίκης, αλλά και την Αγγλία που δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό.

H Bορειοιρλανδοί... τρελαίνουν τον όμιλο της Εθνικής μας, πέτυχαν δυο διαδοχικές νίκες έπειτα από 48 χρόνια και έρχονται στην Ελλάδα για ρεκόρ. Πρωταγωνιστής ο Ρόι Κάρολ, που στα 37 του ξέρει καλά να... τρομάζει αντιπαλους. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μιλά στο Gazzetta.gr  για το πως η ομάδα θα του θα... κερδίσει την Ελλάδα. Τι λέει για Μήτρογλου, Ρανιέρι, πρόκριση και... Γιουβέντους! 
ADVERTISEMENT
Εγινε κι αυτό! Η Β. Ιρλανδία στην κορυφή του ομίλου με δυο διαδοχικές νίκες. Περιμένατε κάτι ανάλογο ή είστε ξαφνιασμένοι;
«Είμαστε μια ομάδα με αρκετούς έμπειρους και νέους παίκτες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και το δείξαμε στα πρώτα ματς. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο προπονητής μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έπειτα από 48 χρόνια πετύχαμε δυο διαδοχικές νίκες. Απίστευτο»
Έρχεστε στην Ελλάδα για το ρεκόρ;
Νομίζω πως θα η πρώτη φορά που θα έχει συμβεί. Βέβαια, είναι το πιο δύσκολο ματς του Ομίλου. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ο κόσμος θα είναι δίπλα της, οπότε για μας το να νικήσουμε είναι κάτι πολύ δύσκολο. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και μεις τη δεδομένη στιγμή είμαστε στην καλύτερή μας φάση. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι έχουμε σκληρή ομάδα,θα παλέψουμε»
Φαντάζομαι πως κάνεις τον... προπονητή για το ματς με την Ελλάδα. Ξέρεις πολύ καλά την ομάδα και μπορείς να την αναλύσεις στους συμπαίκτες σου...
Πίστεψέ με δεν χρειάστηκε... Ο Ο' Νιλ έχει διαβάσει πολύ καλά τους Ελληνες. Ηξερε πολλές λεπτομέρειες, περισσότερες κι από μένα. Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε διαβάσει την Ελλάδα και ξέρουμε πως να παίξουμε
Πως θα ήθελες να παραταχθεί η ομάδα σου;
Στόχος μας να σκοράρουμε πρώτοι. Αν το κάνουμε θα φέρουμε σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, αλλά και τους φιλάθλους. Η Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένοι να δέχεται πρώτη το γκολ. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε το πάνω χέρι. Βέβαια, ξέρουν όλοι πόσο δύσκολα είναι να σκοράρεις εκτός έδρας με την Ελλάδα. 
Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή. Νέο αίμα με τη Φινλανδία και θετικές εντυπώσεις
Πράγματι, ένας νέος προπονητής, παίκτες ηγέτες που αποσύρθηκαν. Η Ελλάδα όμως έχει βαριά φανέλα, έχει ταλέντο και απομένει πλέον να δεθεί. Ο Ρανιέρι είναι πολύ καλός κόουτς και πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Εχει ταχύτητα, δύναμη η Ελλάδα, αλλά και τεράστια εμπειρία. 
Παραξενεύτηκες για το άσχημο ξεκίνημα της Ελλάδας;
Ημουν σίγουρος πως θα άρχιζε με νίκες, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Βέβαια, το να παίζεις με κόσμο εντός έδρας είναι άσχημο. Αλλά, ακόμα και όταν οι Ρουμάνοι έπαιξαν με δέκα παίκτες, πάλι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό. Και με την Φινλανδία, όταν πιέστηκε έχασε τη συγκέντρωσή της. Είναι όμως ομάδα με νέο προπονητή και πρόσωπα. Σίγουρα θα βελτιωθεί;
Επιστρέφεις σε γνωστά μέρη, φοβάσαι για τους πρώην συμπαίκτες σου;
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τους ξαναδώ. Ελπίζω να δω και τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα. Θα είναι δύσκολα για μένα, αφού είναι εξαιρετικός παίκτης. Επιθετικός που μπορεί να πετύχει γκολ από το πουθενά. Είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο του ξανά. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρίσκει τον εαυτό του. Χρειάζεται πολύ προσοχή και αν παίξει θα είναι πρόβλημα για μας. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά γενικά η Ελλάδα έχει εξαιρετική ομάδα. Πολύ δυνατή άμυνα, έμπειροι παίκτες , όπως ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης. 
Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα προκριθούν στα τελικά;
Δεν είμαι αντικειμενικός. Θα έλεγα Ελλάδα και Β. Ιρλανδία, αλλά... Εκτός από την Ελλάδα που πιστεύω πως βρει τον δρόμο της δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Για μας είναι ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν έχουμε άγχος, δεν φοβόμαστε κανέναν και έχουμε έξι βαθμούς. Γιατί να μην προκριθούμε...
Κάνεις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Νοτς Κάουντι. Πότε λες να σταματήσεις;
Δεν ξέρω, είμαι ακόμα... νέος! Το κορμί μου δεν μου έχει πει κάτι... Αντέχει! Οσο το διασκεδάζω δεν πρόκειται να σταματήσω. Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από την Ελλάδα, αλλά ήθελα να ήμουν κάπου που θα έπαιζα βασικός. Η Ελλάδα είναι τεράστιο κεφάλαιο για μένα και πήρα πολλά πράγματα. 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;
Ηταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα του Ολυμπιακού. Μου φέρθηκαν εξαιρετικά και όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είμαι μέλος της οικογένειάς του. Οι άνθρωποι του, οι συμπαίκτες μου, όλοι ήταν εξαιρετικοί και γι αυτό δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ! Οπως και στον ΟΦΗ τα πέρασα εξαιρετικά και δεν τους ξεχνώ.
Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό;
Φυσικά και τον παρακολουθώ και είναι τιμή μου να μιλώ γι αυτόν στο εξωτερικό. Η ομάδα έκανε εξαιρετική πρεμιέρα, αλλά με τη Μάλμε έγιναν λάθη και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Με τη Γιουβέντους είναι τελικοί. Μου θυμίζουν τα ματς με τη Μπενφίκα. Οπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός πέρσι μπορεί και φέτος. Πρέπει να κερδίσει τη Γιουβέντους. Υπάρχει η εμπειρία, όλοι στην Αγγλία μιλούν για τον Ολυμπιακό. Πέρσι χάθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση με τη Γιουνάιτεντ. 
Επιστρέφεις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μήπως παίζεις και συ εντός έδρας;
Είμαι τυχερός που γυρίζω κι ελπίζω ο κόσμος να μην με ξέχασε... Πέρσι, μου έλειψαν ματς στο «Καραϊσκάκης», οπότε δεν παίζω εντός έδρας!

Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.