ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μουρίνιο: Μας θέλουν κλόουν στο τσίρκο

Μουρίνιο: Μας θέλουν κλόουν στο τσίρκο«Χείμαρρος» ο Πορτογάλος μιλά για το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν

Ο Ζοσέ Μουρίνιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γκάρι Νέβιλ μίλησε για την αποτυχημένη προσπάθεια της Τσέλσι να πάρει το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και επιτέθηκε στη Λίβερπουλ.
Συγκεκριμένα, είπε στην εφημερίδα Telegraph τα εξής: "Κατά την περσινή σεζόν, ένιωσα ότι η χώρα ήθελε να δει τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια. Τα μίντια, ο Τύπος γενικότερα. Κανείς, μα κανείς δεν είπε ότι η Λίβερπουλ βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση επειδή δεν έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανείς δεν σχολίασε τις πολλές, μα πολλές αποφάσεις που τη βοήθησαν να πάρει κρίσιμους βαθμούς. Και νόμιζα ότι όταν ήρθε η ώρα να παίξουμε, ήταν η ώρα της γιορτής τους.
Θυμάμαι τι είπα στους παίκτες μου. Θα είμαστε οι κλόουν, μας θέλουν κλόουν για το τσίρκο. Το τσίρκο είναι εκεί έξω και η Λίβερπουλ θέλει να γίνει πρωταθλήτρια. Αν θυμάστε, θέλαμε να παίξουμε Σάββατο γιατί είχαμε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη. Ο τίτλος για εμάς ήταν χαμένος αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πως μια αγγλική ομάδα που εκπροσωπεί την Αγγλία στην Ευρώπη δεν είχε το δικαίωμα να παίξει μια ημέρα νωρίτερα.
Το ψάξαμε πολύ. Ήταν απόφαση του Sky; Πήγαμε στο Sky. Μετά μας είπαν ότι ήταν απόφαση της Premier League. Μα πήγαμε και εκεί. Τέλος πάντων παίξαμε Κυριακή. Αν παίζαμε Σάββατο μετά από όλα όσα είχαν γίνει, δεν θα είχαμε το πνεύμα που δείξαμε εκείνη τη Κυριακή".
Στο ενδεχόμενο η Τσέλσι να του προσφέρει εξαετές συμβόλαιο, ο Μουρίνιο δήλωσε: "Θα υπέγραφα αύριο. Θέλω να μείνω στη Τσέλσι και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Η γυναίκα μου λέει πολλές φορές ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να σταματήσω όποτε θέλω. Λέει ότι έκανα πολλά, κέρδισα πολλά, δημιούργησα καλές καταστάσεις για την οικογένεια μου. Λέει ότι έχω το δικαίωμα να κάνω αυτό που θέλω. Εξαρτώμαι από τη Τσέλσι και τα αποτελέσματα".
Για το περίφημο πανηγυρισμό του στο "Ολντ Τράφορντ" το 2004 όταν ήταν προπονητής της Πόρτο: "Όταν θυμάμαι τον πανηγυρισμό στο Ολντ Τράφορντ, θυμάμαι ότι δεν ήταν η τελευταία φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Πέρυσι, αν θυμάστε, έκανα το ίδιο στο παιχνίδι με τη Παρί Σεν Ζερμέν. Και φέτος ίσως το ξανακάνω. Είναι μέρος του εαυτού μου. Υπάρχουν στιγμές που δεν ελέγχω το συναίσθημα μου, την ευτυχία μου".
Ο Μουρίνιο μίλησε και για την περσινή απώλεια του πρωταθλήματος: "Πέρσι αισθανόμουν πως δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν ήμασταν έτοιμοι να αντέξουμε στη πίεση. Και αυτό γιατί είχαμε συγκεκριμένους περιορισμούς στην ομάδα σε θέματα τακτικής ποιότητας, τεχνικής ποιότητας και το ξέραμε. Το στιλ της ηγεσίας μου δεν είναι στιλ. Προσπαθώ να ηγούμαι με έναν τρόπο που προσαρμόζεται στη πραγματικότητα. Και πέρσι αισθανόμουν πως δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό που αποκαλώ πιεστική ηγεσία ή ηγεσία αντιπαραθέσεων. Η ομάδα ήταν ψυχολογικά, αλλά και τακτικά, ασταθής.
Δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε συγκεκριμένες στιγμές των αγώνων. Και φέτος θα χάσουμε αγώνες, αλλά δεν θα τους χάσουμε επειδή δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε συγκεκριμένες στιγμές ή διαστήματα αγώνων.
Πέρσι είχαμε προβλήματα όταν ο αντίπαλος αμυνόταν πολύ χαμηλά ή όταν μας πίεζε με κάθετο ποδόσφαιρο. Είχαμε προβλήματα όταν είχαμε 2-3-4 συνεχόμενα ματς και έπρεπε σε όλα να έχουμε υψηλή συγκέντρωση. Όταν τρέχαμε ένα καλό σερί, αισθανόμουν πως έρχεται το τέλος του. Ξέρεις τι εννοώ Γκάρι, γιατί το έζησες σε όλη την καριέρα σου. Κερδίζεις σήμερα, και αύριο, και αύριο. Από τη μία, είναι συνήθεια. Από την άλλη, κουράζεσαι, γιατί η ευθύνη είναι καθημερινή. Πέρσι, η ομάδα μου και αρκετοί παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Οπότε ήμασταν ασταθείς. Φέτος έχουμε βελτιωθεί ποδοσφαιρικά, με τον Κόστα και τον Φάμπρεγας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αντιπροσωπεύουν τον τύπο του παίκτη που θέλαμε, το δεύτερο μέσο και τον ποιοτικό φορ. Ήμασταν τυχεροί που η αγορά είχε ακριβώς αυτά που θέλαμε. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι πως άλλαξαν πολύ η ωριμότητα και η προσωπικότητα της ομάδας μας".
Σε ερώτηση αν το πρωτάθλημα μπορεί να κερδηθεί χωρίς δύναμη, ισχύ, αντοχή, ο Μουρίνιο απάντησε: "Προφανώς το ταλέντο είναι πολύ σημαντικό. Και πόσους βαθμούς μπορείς να πάρεις με το ταλέντο; Πολλούς. Αλλά πόσους βαθμούς μπορείς να χάσεις εξαιτίας των στοιχείων που με ρωτάς; Μπορείς να χάσεις πολλούς. Οπότε η ισορροπία είναι ανάμεσα στο ταλέντο που χρειάζεσαι και αυτές τις ψυχολογικές αρετές, τις ομαδικές αρετές".

Και η διαφορά των πέντε βαθμούς με τη Σίτι; "Πέντε βαθμοί δεν είναι τίποτα. Αλλά νομίζω πως η Σίτι έχει τα πάντα. Έχουν πολύ ταλέντο, έχουν φυσικά προσόντα και τις περισσότερες λύσεις απ'όλους. Όταν μιλάς για μπακ-απ, έχουν μπακ-απ σε κάθε θέση. Μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τραυματισμούς, τιμωρίες, και η ομάδα τους είναι πολύ σταθερή.
Απ'την εποχή του Μαντσίνι έχουν την ίδια ομάδα, με παίκτες στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Δεν έχουν νέους παίκτες που ακόμα βελτιώνονται, δεν έχουν παίκτες που μπορούν να παρουσιαστούν καλύτεροι του χρόνου. Οπότε, αν εμείς κρατήσουμε την ομάδα μας και εκείνοι τη δική τους, ποιος θα είναι καλύτερος σε πέντε χρόνια;
Λέω αμέσως πως θα είμαστε εμείς. Γιατί σε πέντε χρόνια θα έχω τον Αζάρ, τον Όσκαρ, τον Γουϊλιαν, τον Αθπλικουέτα, τον Ζουμά στην καλύτερη φάση της καριέρας τους και οι φανταστικοί παίκτες.

Πηγή: AEK365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.