ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ναπολεόνι :«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Ναπολεόνι :«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Ο Στέφανο Ναπολεόνι μίλησε για τους στόχους της ομάδας του Περιστερίου, την αλλαγή προπονητή, για τον Ρεκόμπα αλλά και για το μέλλον του.

Στην επίσημη σελίδα της Σούπερ Λιγκ μίλησε ο Στέφανο Ναπολεόνι, για το μέλλον του Ατρόμητου , την πρόσφατη αλλαγή προπονητή, για το πόσο στοίχισε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα όνειρα του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο Καμπιονάτο.
ADVERTISEMENT
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ναπολεόνι:
Πόσα γκολ πιστεύεις ότι μπορείς να σημειώσεις στη φετινή Super League;
«Είναι αλήθεια ότι φέτος δεν άρχισα καλά, είχα τρία δοκάρια, έχασα ευκαιρίες και γενικά είμαι πολύ άτυχος. Ελπίζω αυτό να αλλάξει γρήγορα αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάει η ομάδα καλά και θα χαρώ διπλά άμα τα δικά μου γκολ την βοηθήσουν. Γιατί δεν έχει καμία σημασία και δεν λέει τίποτα να βάζεις γκολ και η ομάδα σου να μην παίρνει βαθμούς».
Τι μπορεί να πετύχει ο Ατρόμητος τη φετινή αγωνιστική περίοδο; Μέχρι που μπορεί να φτάσει;
«Ο Ατρόμητος έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να παλέψει με τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Πρόπερσι παραλίγο δεν μπήκε στο Champions League, πέρυσι πάλι με λίγη ατυχία δεν μπήκε στους ομίλους του Europa League αλλά και πάλι είναι στις κορυφαίες της Ελλάδας. Φέτος πρέπει να κρατηθούμε εκεί ψηλά, να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, όλοι μας ξέρουμε τις δυνατότητες μας και τι μπορούμε να κάνουμε».
Πιστεύεις ότι η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει την ομάδα να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο;
«Κάθε αλλαγή που γίνεται σε μια ομάδα είναι κάτι δύσκολο αλλά είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».
Σας έχει επηρεάσει ο αποκλεισμός από το Europa League;
«Θα είναι ψέματα αν πω ότι δεν μας πείραξε. Δουλέψαμε πέρυσι όλη τη χρονιά για να παίξουμε στην Ευρώπη και δυστυχώς με ένα παιχνίδι τα χάσαμε όλα. Έτσι μετά τον αποκλεισμό ήταν δύσκολο να το ξεπεράσουμε αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό πέρασε και πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να βρεθούμε εκεί που θέλουμε και μπορούμε, δηλαδή πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια».
Από τους παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιόν έχεις ξεχωρίσει και γιατί;
«Μόλις είχα έρθει στην Ελλάδα, αγωνιζόταν στον Πανιώνιο ο Ρεκόμπα. Επειδή τον παρακολουθούσα σαν πιο μικρός όταν έπαιζε στην Ίντερ χάρηκα πολύ όταν ήρθε η στιγμή και παίξαμε αντίπαλοι σε παιχνίδι Λεβαδειακός – Πανιώνιος. Βάλαμε μάλιστα γκολ και οι δύο και στο τέλος του αγώνα ήρθε και μου έδωσε τη φανέλα του. Αυτό το περιστατικό μου έχει μείνει και θα το κρατήσω για πάντα μέσα μου ως μια καλή ανάμνηση».
Το γεγονός ότι χρονιά με τη χρονιά οι απαιτήσεις της ομάδας ολοένα και αυξάνονται, σας γεμίζει με άγχος;
«Δεν θα το έλεγα ότι έχουμε άγχος, απλά θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι να δείξουμε ότι δεν έχουμε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε χρονιά είναι ένα κίνητρο για την ομάδα μας ώστε να ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια».
Επόμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό στην έδρα σας. Πως προετοιμάζεστε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Όλοι ξέρουμε είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θέλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και να δείξουμε σε όλους ποιος είναι ο Ατρόμητος αφού το παιχνίδι αυτό θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας».
Βρίσκεσαι οκτώ χρόνια μακριά από την πατρίδα σου. Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις και να αγωνιστείς εκεί;
«Αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι, φυσικά θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στην πατρίδα μου αλλά επειδή είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και νιώθω πολύ καλά, δεν το σκέφτομαι τόσο συχνά. Απλά κάποια στιγμή θα είναι καλό για εμένα αν αγωνιστώ στο Καμπιονάτο».
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ατρόμητου;
«Οι φίλαθλοι μας έχουν στηρίξει και μας στηρίζουν ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν και πίκρες όχι μόνο χαρές αλλά αυτό που εισπράττουμε είναι ότι ο κόσμος του Ατρόμητος αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να μεγαλώσουμε τον σύλλογο. Περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε και περνάει από τα πόδια μας για να τους δικαιώσουμε».

Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.