ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Διαμαντίδης είναι ο Τζόρνταν της Ευρώπης»

Ο Ντάριλ Μίντλετον επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά ως προπονητής, και μίλησε για τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Διαμαντίδη.
Ο Αμερικανός μίλησε στο onsports.gr τόσο για την πρώτη του θητεία ως προπονητής, για τα χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό και για πολλά ακόμα.
Η συνέντευξη:
- Ντάριλ καλώς ήρθες και πάλι στην Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες σε ένα από τα αγαπημένα σου μέρη;
«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα του να είμαι πίσω στην Ελλάδα. Και σημαντικό ρόλο σε αυτό, εκτός των αναμνήσεων, παίζει και ο καιρός. Εδώ έχει εκπληκτικό καιρό πάρα πολύ ήλιο. Ξέρω ότι θα γυρίσω πίσω στη Ρωσία και θα έχουμε υπό του μηδενός».

- Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαμε πως ο Μίντλετον δεν θα σταματήσει ποτέ να παίζει. Πως κατάφερες να πάρεις μια τόσο δύσκολη απόφαση;
«Ήταν όντως μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Ακόμα και τώρα ήθελα να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, αλλά ξέρω καλά πως δεν θα μπορούσα να το κάνω για πάντα. Έλεγα ότι θα σταματήσω να παίζω όταν κάποιος καταφέρει να με κερδίσει στο ένας εναντίο ενός. Αλλά κανένας δεν κατάφερε να το κάνει. Οπότε έπρεπε να σταματήσω. Μετά έπαιξε ρόλο και το τηλεφώνημα του Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδης), που μου πρότεινε να έρθω στην ΤΣΣΚΑ ως βοηθός του. Μεγάλη απόφαση για εμένα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλος σύλλογος».

- Είσαι σίγουρος γι αυτήν σου την απόφαση; Ήξερες από πριν πως όταν σταματούσες το μπάσκετ, το επόμενο βήμα σου θα ήταν η προπονητική;
«Ήξερα πως αυτή ήταν η στιγμή για να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και μια τέτοια ευκαιρία μπορεί να μη ξαναβρεθεί στην καριέρα μου. Δε λες όχι σε τέτοιες προτάσεις. Έτσι, είπα το ναι».

- Πως είναι το πρώτο διάστημα στην ομάδα που ακούς να σε φωνάζουν… coach;
«Οι πρώτες ημέρες σαν μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι κάπως περίεργες. Μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα. Ο Δημήτρης είναι εκπληκτικός προπονητής και μαθαίνω πολλά από αυτόν. Οι παίκτες η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον καιρό… υποφέρουν και θα ήθελα και εγώ να… υποφέρω, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον είμαι προπονητής. Κάνω άλλα πράγματα. Πλέον μαθαίνω πράγματα τους παίκτες. Στην άμυνα, στην επίθεση. Αυτή είναι η δουλειά μου πλέον. Όλα είναι καλά. Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Δεν είμαστε απλά συνεργάτες, είμαστε και φίλοι. Ακόμα και όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό συνεχίσαμε να έχουμε επαφή. Πέρσι τον επισκέφτηκα στην Τουρκία. Με βοηθάει πολύ. Ξέρει ότι είναι η πρώτη μου φοράς ως προπονητής».

- Κάθε σεζόν οι στόχοι της ΤΣΣΚΑ είναι γνωστοί. Ο δικός σου προσωπικός στόχος την πρώτη σου χρονιά στους πάγκους ποιος είναι;
«Ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα. Η Euroleague φέτος νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Πρέπει να πάμε… βήμα-βήμα. Πρώτα να δουλέψουμε για την πρόκρισή μας στο top-16 και μετά θα δούμε τι θα γίνει εφόσον περάσουμε στους «8». Και ανάλογα θα είναι και στη συνέχεια».

- Όταν ακούς Παναθηναϊκός τι σου έρχεται στο μυαλό;
«Στον Παναθηναϊκό πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια. Πραγματικά ήταν καταπληκτικά. Κερδίσαμε τα πάντα. Και φυσικά δε θα ξεχάσω ποτέ το ευρωπαϊκό στην Μπολόνια. Πολύ μεγάλη στιγμή. Τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Μου λείπει ο Παναθηναϊκός. Μου λείπει ο κόσμος, μου λείπει το γήπεδο. Στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

- Ο Παναθηναϊκός φέτος πήρε μια απόφαση για να «χτίσει» μια νέα ομάδα που θα στηρίζεται σε Έλληνες, ανερχόμενους, παίκτες. Πως σου φαίνεται αυτή η απόφαση;
«Από τη στιγμή που έχουν τον Διαμαντίδη θα είναι ΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα το είπα. Είναι ο καλύτερος παίκτης. Είναι ηγέτης. Κάνει τα πάντα. Παίρνει ριμπάουντ, σωστές αποφάσεις, παίζει εκπληκτική άμυνα. 10 χρόνια τώρα είναι ηγέτης και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ότι αλλαγές και να κάνει η ομάδα, όπως η προσπάθειά της να στηριχθεί στους νέους από την στιγμή που είναι και ο Διαμαντίδης μαζί όλα θα είναι πιο εύκολα. Ο Διαμαντίδης, για να το πω απλά, είναι ο Τζόρνταν της Ευρώπης.  Είναι απίστευτος».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε τα βίντεο στο Onsports.gr

Πηγή: Leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.