ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Live Streamnig.19:00 Omonia Nicosia vs FK Dinamo Moscow 1-2, PAOK Saloniki vs Zimbru Chisinau 4-0 Europa League


wf

Ψυχρολουσία Στο Φινάλε

Ομόνοια-Ντιναμό Μόσχας 1-2

Στο 90+3 οι ελπίδες της Ομόνοιας για πρόκρισης έσβησαν καθώς ο Σαμπά με κοντινή κεφαλιά χάρισε την νίκη στην Ντιναμό των 10 παικτώνκαι παράλληλα την πρόκριση στους ομίλους του Europa. Έντονες οι διαμαρτυρίες του κόσμου της Ομόνοιας για τα 2 ακυρωθέν γκολ και το γκολ του Σάμπα. Εξαιρετικοί οι πράσινοι άγγιξαν το όνειρο αλλά για λίγα λεπτά το έχασαν.
Έτσι ξεκίνησαν
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει όπως φαίνεται για τον Κωστάκη Καϊάφα καθώς ο Κύπριος τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους ίδιους 11 που αγωνίστηκαν και στην Μόσχα.

Κάτω από τα δοκάρια βασικός και αναντικατάστατος ο Μορέιρα, στα άκρα της άμυνας Λομπιανίτζε και Μαργκάσα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Στεπάνοφ και Ακουισταπάτσε.
Αμυντικά χαφ οι Σερτζίνιο και Ρόντρι και πιο μπροστά τους ο Νούνο Ασίς. Στα φτερά της επίθεσης Ράμος και Φοφανά ενώ στην κορυφή προτιμήθηκε και πάλι ο Ποτέ.
Στον αντίποδα ο Τσερτσέσοφ άφησε εκτός αποστολής τον Κοκορίν και την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Βέγκνερ ενώ και ο Μπούτνερ πήρε φανέλα βασικού. Τα αστέρια της Ντιναμό Βαλμπουενά, Κούρανι και Σαμπά πήραν και πάλι φανέλα βασικού.
Α' Ημίχρονο
Οι ιαχές των 20000 και πλέον φίλων της Ομόνοιας επισκίασαν τα πάντα στα πρώτα λεπτά και οι παίκτες του τριφυλλιού πίεσαν ψηλά όμως οι Ρώσοι είχαν την κατοχή. Στο 3ο λεπτό ο Νούνο Ασίς έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ντιναμό και σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, κάτι το οποίο δεν φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από το γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και οι παίκτες του Καϊάφα περίμεναν στο δικά τους μισό κάτι το οποίο τους στοίχισε στο 10ο λεπτό. Η Ντιναμό κέρδισε κόρνερ από αριστερά, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε με τον Μορέιρα να αποκρούει το γυριστό του Κούρανι σε πρώτο χρόνο όμως στην επαναφορά ο Στεπάνοφ με αυτογκόλ, άνοιξε το σκορ και πάγωσε το ΓΣΠ.
Ο κόσμος του τριφυλλιού δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ όχι όμως και οι παίκτες της Ομόνοιας που έδειχναν εκτός παιχνιδιού και στο 12' ο Κούρανι έφτασε πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ για την ομάδα του.
Ένα λεπτό αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής και απείλησαν με τον Ακουισταπάτσε όμως το πλασέ του κόντραρε και έφυγε εκτός εστίας.
Οι συνεχείς κινήσεις του Βαλμπουενά με την μπάλα στα πόδια δυσκόλευαν αρκετά την ομάδα του Καιάφα όμως και πάλι στο 18ο λεπτό οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ όμως ο Ποτέ υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών. Ο τηλεοπτικός φακός "συμφώνησε" με τα παράπονα των φίλων της Ομόνοιας...
Ότι δεν πέτυχε στο 18' όμως το πέτυχε στο 23' ο Μίκαελ Ποτέ με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα ακριβείας του Ράμος από αριστερά, ισοφαρίζοντας για την Ομόνοια και το ΓΣΠ πήρε κυριολεκτικά φωτιά.
Τα επόμενα λεπτά και με την ώθηση του κόσμου τους οι πράσινοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ όμως η κεφαλιά του Ακουισταπάτσε και του Ποτέ δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία της Ντιναμό.
Το γκολ του Ποτέ άλλαξε τις ισορροπίες και το τριφύλλι κράτησε περισσότερο μπάλα χωρίς όμως να γίνει πιο απειλητικό ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε κάποιες ατομικές ενέργειες του Βαλμπουενά και ένα επικίνδυνο σουτ που πέρασε μόλις έξω στο 43’. Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Τσερτσέσοφ έφυγε και πάλι στην κόντρα όμως ο Μανόλεφ από εξαιρετική θέση δεν βρήκε στόχο και το πρώτο μέρος οδηγήθηκε στο τέλος του.
Β’ Ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη οι δύο τεχνικοί με το τριφύλλι να εξασκεί πίεση από ψηλά και να κλέβει συνεχώς την μπάλα πριν οι Ρώσοι γίνουν επικίνδυνοι.

Μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντζούτζακ από αριστερά πέρασε μόλις έξω στο 47’ ενώ στο 56’ το δυνατό σουτ του Μπούτνερ αποκρούστηκε από σώματα αμυντικών σε κόρνερ ενώ η κεφαλιά του Ντάγκλας στην εξέλιξη της φάσης πέρασε λίγο έξω.
Η πίεση αυξανόταν συνεχώς όμως στο 58’ η Ομόνοια προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα όμως το σουτ του Ράμος έφυγε αρκετά μέτρα έξω.
Στο 61’ οι Ρώσοι απείλησαν και πάλι με ένα μακρινό σουτ του Ντζούτζακ που δεν βρήκε στόχο ενώ στην συνέχεια κάποιες αποφάσεις του διαιτητή εκνεύρισαν τους παίκτες αλλά και τον κόσμο όμως παράλληλα κέρδισαν πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης για τους παίκτες του τριφυλλιού.
Ο Ντζούτζακ συνέχισε να απειλεί από μακρινή απόσταση και στο 67’ ανάγκασε τον Μορέιρα σε εξαιρετική επέμβαση ενώ στην κόντρα ο Ράμος απείλησε από πλάγια θέση όμως ο Μπερεζόσκι σε ετοιμότητα έδιωξε.
Στο 73’ ένα σκληρό φάουλ του Βανκέρ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού καθώς ο αμυντικός των φιλοξενούμενων δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Ντιναμό με 10 παίκτες.

Η αντίδραση της Ομόνοιας ήταν άμεση όμως τα σουτ των Ρόντρι και του νεοεισελθόντα Γκαρσία δεν βρήκαν στόχο.
Παρά την αποβολή οι Μοσχοβίτες βρήκαν και πάλι τα πόδια τους και στο 80’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μορέιρα ενώ στην συνέχεια ο Ακουισταπάτσε έδιωξε σε κόρνερ.
Η είσοδος του Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης έδωσε κάποιες ανάσες και με την βοήθεια του κόσμου οι πράσινοι αμύνονταν με αποτελεσματικότητα. Σε κάθε φάση ο κόσμος του τριφυλλιού χειροκροτούσε και κρατούσε την ομάδα του στα πόδια της καθώς οι παίκτες του Καιάφα έδειχναν εξουθενωμένοι.
Στο 88’ ένα λεπτό μετά την είσοδο του ο Χάρης Κυριάκου έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να σκοτώσει τους Ρώσους και στο 90+2 ο Σαμπά έσβησε τα όνειρα 20000 φίλων της Ομόνοιας με κοντινή κεφαλιά με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα για φάουλ στον Μορέιρα.
MVP: Σάμπα. Με το γκολ που πέτυχε έδωσε τέλος στα όνειρα της Ομόνοιας για είσοδο στους ομίλους,
UP: Μαργκάσα. Συγκινητικός ο Πορτογάλος διέπρεψε ως αριστερό μπακ ενώ έδινε βοήθειες και στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Πορτογάλος μάσησε κυριολεκτικά το γήπεδο αλλά η ομάδα του δεν τα κατάφερε.
DOWN: Η διαιτησία του Ρουμάνου Νταν εκνεύρισε τον κόσμο του τριφυλλιού. Δύθο ακυρωθέν γκολ για την Ομόνοια και ένα αμφισβητούμενο υπερ της Ντιναμό, που της έδωσε και πρόκριση…
Που κρίθηκε: Στο 90+2 και το γκολ του Σάμπα.

Πηγή: balla.com.cy

ΠΑΟΚ-Ζίμπρου 4-0 

ΠΑΟΚ-Ζίμπρου 4-0,paok-zibrou 4-0Η τάξη αποκαταστάθηκε στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-0 της Ζίμπρου που έπαιζε από το 42΄ με δέκα παίκτες. Κορυφαίος και πάλι ο Περέιρα. "Κάντε καμιά μεταγραφή" τραγουδούσε ο κόσμος παρά τη νίκη

Live: ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 

Live, ΠΑΟΚ - Ζίμπρου,Live, paok - zibrouΜπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά ναι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ζίμπρου (19:15) είναι αγώνας της χρονιάς. Το gazzetta.gr βρίσκεται στη Τούμπα και σας μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.