ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ....
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΟΥΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓEΙΟΣ SOS...ΛΑΜΠIKO MPOΡΕΙ NA MHN THN EKANAN...ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ..ΑΥΤΟ...............................................................................................................................ΕΔΩ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ... ΕΔΩ

-Οι μαθητές έκαναν λαμπίκο τις παραλίες Λέημονα και Πλύτρας!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας και το Δημοτικό Παπαδιανίκων συμμετείχαν σε εκστρατεία καθαρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΣΚΑΛΑ. Tην παραλία «Πούγγα» του Λεήμονα καθάρισε την Τετάρτη, 4 Ιουνίου, η Δ΄και η Ε΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων τους, τα παιδιά φόρεσαν γάντια, πήραν μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, χωρίστηκαν σε ομάδες και με πολύ κέφι
άρχισαν δουλειά. Καθάρισαν την παραλία από κάθε είδος σκουπιδιών και κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά 10 σακούλες. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν και μάλιστα οι ομάδες συναγωνίζονταν ποια θα γεμίσει πρώτη τη σακούλα της και ποια ομάδα θα γεμίσει τις περισσότερες.
Μέσα από αυτή τους τη δράση, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο απέναντι στο περιβάλλον, συνειδητοποίησαν για ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα του προβλήματος των σκουπιδιών και εκφράστηκαν έντονα αρνητικά εναντίον των υπευθύνων γι’ αυτή την εικόνα της παραλίας.
Μετά τον καθαρισμό τα παιδιά ξεκουράστηκαν και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια μέχρι που ήρθε η ώρα της επιστροφής τους στο σχολείο.
«Ήταν μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην προστασία του και η ανταπόκριση των παιδιών μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη διαμόρφωση μελλοντικών πολιτών με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, οι οποίοι και με πολλή χαρά έδωσαν ραντεβού στην επόμενη δράση για το περιβάλλον», αναφέρει ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Νικόλαος Α. Βαθάκος.
Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, η Δ΄και η Ε΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας,  καθάρισαν την παραλία Πούγγα του Λεήμονα.O καθαρισμός ξεκίνησε στις 9 π.μ.Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων τους, τα παιδιά φόρεσαν γάντια, πήραν μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, χωρίστηκαν σε ομάδες και με πολύ κέφι άρχισαν δουλειά.
Καθάρισαν την παραλία από κάθε είδος σκουπιδιών και κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά 10 σακούλες.Όλα τα παιδιά συμμετείχαν και μάλιστα οι ομάδες συναγωνίζονταν ποια θα γεμίσει πρώτη τη σακούλα της και ποια ομάδα θα γεμίσει τις περισσότερες.
Μέσα από αυτή τους τη δράση, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο απέναντι στο περιβάλλον, συνειδητοποίησαν για ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα του προβλήματος των σκουπιδιών και εκφράστηκαν έντονα αρνητικά εναντίον των υπευθύνων γι’ αυτή την εικόνα της παραλίας.
Μετά τον καθαρισμό τα παιδιά ξεκουράστηκαν και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια μέχρι που ήρθε η ώρα της επιστροφής τους στο σχολείο.
Ήταν μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην προστασία του και η ανταπόκριση των παιδιών μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη διαμόρφωση μελλοντικών πολιτών με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, οι οποίοι και με πολλή χαρά έδωσαν ραντεβού στην επόμενη δράση για το περιβάλλον.
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ 11η ΣΑΚΟΥΛΑ?.ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΑΝΑΝ...ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩΤΕΙΑ Π.Χ...
-ΠΟΣΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ....ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΟΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?.ΓΟΠΕΣ(ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ),ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ...
-ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ...ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΠΟΥΓΓΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΜΠΑΡΚΑ ΞΥΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ...
-ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΤΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?
-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ,ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!.
-Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΟΥΣ(ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ) ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!!.ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΙΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ....ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 27/08/2011,ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝ ΜΕΡΙ..ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100Χ7 ΜΕΤΡΑ...Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΗΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1970 ΠΗΓΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ...ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ!!!.
-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ 8δυμο...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ..ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΣΙ!!!.
-Δελτίο Τύπου: Εκστρατεία Καθαρισμού στην Κυανή Ακτή Έλους

                                                                                                       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                           Σκάλα, 22/08/2011
ΝΟΜΟΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΥΡΩΤΑ
Γραφείο Τύπου
Ταχ. Κώδικας:  23 051                                                                              Προς: ΜΜΕ
Τηλέφωνο: (27353) – 60022
FAX: (27350) - 24 032, 24 035
E – mail: press@eurota.gr
Πληροφορίες: Λυμπέρη Νεκταρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εκστρατεία καθαρισμού στην Κυανή Ακτή Έλους»
Με γνώμονα την ενημέρωση και δη την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με ζητήματα που προάγουν τη διαφύλαξη – προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο Δήμος Ευρώτα συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις.
Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2011, ο δήμος μας πραγματοποιεί, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το ραδιοφωνικό σταθμό FLY FM,«εκστρατεία» καθαρισμού,στην παραλία της Κυανής Ακτής Έλους.
Καλούνται μικροί και μεγάλοι,φορείς, σύλλογοι,μαθητές και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι, σε θέματα περιβάλλοντος, πολίτες του Δήμου Ευρώτα,να συνδράμουν την εν λόγω προσπάθεια,διαδίδοντας με το δικό τους τρόπο,μηνύματα αγάπης και σεβασμού προς το διαρκώς «βαλλόμενο» περιβάλλον.
Η συμμετοχή σας και στήριξη της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι απαραίτητη, καθώς θα συντελέσει στο να γίνουν οι παραλίες μας πιο καθαρές και όμορφες, οι οποίες συνιστούν, άλλωστε, σημαντικό χώρο αναψυχής των πολιτών και πόλο έλξης των επισκεπτών.
Ώρα συγκέντρωσης: 10:00 π.μ. – ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΕΛΟΥΣ




Ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα
Παναγιώτης Παυλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.