ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ..ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...


Δεν ειναι ασχημη η ιδεα για την δημοπρασια της Κυανης Ακτης Ελους...μετα το τοπογραφικο που δεν ειχε ολα ειναι μια χαρα(πηρε και την αδεια το 2007...ενω ηταν κΛειστο και χωρις τοπογραφικο...η βγαζουν καθε χρονο ενα ετσι για να υπαρχει?.Παντως την εποχη εκεινη ηταν επι δημου Ελους...)...εχει και αρχαιολογικους χωρους,αφου δεν ενοχλουν τις ανασκαφες και τους αρχαιολογους,τα σκουπιδια στην παραλια θα φυγουν μεσω της Σπαρτης(στανταρ ασσο δεν το παιζω,για τριπλη κατι μπορει να γινει!).

-Εχω αρχισει να ψαχνω και το τοπογραφικο της παραγκας του Παππου μου και του Πατερα μου,που την χαλασε με μεγα παθος και οργη,για εναν λογο που δεν μου τον ειπε ποτε,γιατι το εκανε με εναν τροπο βιαιο,πραγμα που γνωριζοντας τον πολυ καλα κατι πρεπει να ειχε συμβει...ξερω στο περιπου(ορος των εισηγητων του δημου σας),που ακριβως βρισκοταν,η μαλλον ακριβως...και εχει αλλα τοσα τοπογραφικα οσα εχουν τα γυρω (οικοπεδα)δεξια,αριστερα και πισω του ακινητου σας.
-Οταν ημουν μικρος με επαιρνε απο το χερι ο Παππους μου για την καθιερωμενη κλασσικη απογευματινη πορτοκαλαδα και δεν ηταν απο φρεσκοστυμενο χυμο πορτοκαλιου(λιγο αγνωστη την εποχη εκεινη...),ειμαι σιγουρος οτι αυτος πρεπει να ηξερε περισσοτερα για την γυρω περιοχη...απο τους σημερινους τοπογραφους...κατι ολιγα κατα μεγαλο ποσοστο και ενα μικρο κακο παιδακι θυμαται...
-ΟΧΙ βεβαια στο Τουριστικο Καταστημα που δεν υπηρχε ακομα,αλλα σε αυτο που ηταν σε λιγα μετρα αποσταση απο την παραγκα μας!!!.
-Μια απλη παραγκα ηταν και αυτη χωρις τοπογραγικο διαγραμμα...ειχε μερικα τραπεζια παλαιας τεχνολογιας...για χημικες τουαλετες,...μαλλον δεν ειχαν ερθει ακομα εν Ελλαδι...αφου υπαρχει τετοια σοφια στο δημο σας...γιατι οχι και 2-3 πλωτες...
-Τωρα αυτα τα λιγα τ.μ που δινει για να τις εγκαταστησουν...θα ειναι μια προσφορα του δημου σας,του πλειοδοτη(αν υπαρξει),η σαν αυτες που υπαρχουν σε 3-4(?)γηπεδα και ειναι στο ενοικιο,κατι που ασφαλως δεν το γνωριζω και δεν υπαρχει και στην συμβαση και στο τοπογραφικο σημειωμα...μαλλον απο καποια μικρη παρατυπια η αβλεψια,,,πιθανοτατα θα ειναι δαπανη του πλειοδοτη(αν υπαρξει εθελοντης)...σιγουρα γνωριζω οτι υπηρχαν και πριν 43 τοσα χρονια σε καποια μερη πισω απο την παραλια και στον υπαρχον αρχαιολογικο χωρο!!!.(γιατι ειναι αρχαιολογικος χωρος?.Ρωτηστε τους αρμοδιους παραγοντες..)
-Αυτες που ηταν σταθερες και εγινε γενικως και ειδικα σε ολο το ακινητο ανακαινιση του μαζι με αυτες απο το φιλοπτωχο ταμειο του δημου Ελους,εχουν καποιο στατικο προβλημα?.Αν ειναι το προβλημα οτι εχουν μερικα σκαλοπατακια δεν μπορουμε να παμε τοσο πισω για την λυση αυτου του προβληματος(παντως καποιος ηταν παρον και θυμαται τα παντα...αλλοι ισως να ξεχασαν)...ας βαλουν ανελκυστηρες(ανσασερ,αυτα που πανε πανω-κατω,χωρις την βοηθεια Η.Υ)...αυτα που ελεγαν στο Δ.Σ τους δεν ηταν αληθεια,η μηπως τα πληρωσε ενας αλλος δημος?
-Αυτο πιθανον να το εχουν ξεχασει μερικοι και αλλοι να μην τις προλαβαν τις πρωτες τουαλετες...υπηρχαν και μερικες βρυσες της Κοινοτητας Ελους...τοτε που ο δρομος δεν ειχε ασφαλτο..αλλα ειχε παρα πολυ κοσμο..στο λεωφορειο δεν χωρουσε και εκανε και διπλα δρομολογια,εγινε και ενα μικρο ατυχηματακι με την πορτα στην προσπαθεια να ανεβει μια γυναικα,μερικες φορες δεν εκανε καν σταση στο Ελος..καροτσα αγροτικου,τρακτερ,και ενος αλογου με η χωρις να σερνει πισω του κατι,γαιδαρου,μουλαριου και διτροχα με πεταλ για οσους ειχαν,κλασσικα μηχανακια,ακομα και με τα ποδια,με ενα Ελληνικοτατο τραγουδι  σε γνωστο διαγωνισμο,που μαλλον ειναι να γινει τωρα τον Μαιο!!! 
-Αυτοι οι διαδρομοι για τα Α.Μ.Ε.Α..μηπως εχει γινει καποια συμβαση,που εχει δει ενας που δεν ειναι και τοσο καλο παιδι...ας πουμε μια συμβαση προμηθειας..απο το καλοκαιρι του 2012,2013 για την κατασκευη ειδικων μπαρων για την προσβαση τους στις παραλιες του δημου σας...με ενα ευτελες ποσον,παλι συμπτωματικα πλησιον της Σπαρτης(καθαρισμος ακτων του δημου σας απο τα φυκια π.χ) για αυτη την συμβαση γνωριζει κανεις κατι σχετικο,η ειναι εντελως ασχετο με το θεμα?.
-Στην δικη μας παραλια δεν εχει κανει την εμφανιση του κατι σχετικο με προσβαση των Α.Μ.Ε.Α...υπαρχουν στις αλλες παραλιες του δημου σας?. 
-Μονο 10 ευρω το τ.μ τα ιδια κολπα εκανε και ο δημος Ελους....το αποτελεσμα ηταν για οσα αστεια λεγονταν στο Δ.Σ σας,που δεν ηταν και τοσο αστειο σε τελικη αναλυση,αφου ολα εγιναν καλα την σημερον για ποιον λογο χαλουσατε της φωνητικες χορδες,ειναι ακατανοητο και τις διαφορες κορωνες που πεταγαν αυτοι που γνωριζουν απο χρονια τα τι και τα πως της Ατοπικης Αυτοδιοιηκησης,ειναι κατι παραξενο....εκτος απο την ημερομηνια Παρασκευη και 13,που δεν ειναι καλο σημαδι!!!
-Παλι θα τα ακουσω,αλλα εχω ιερη υποχρεωση για τον τοπο που εζησαν ο Παππους μου(που θα μπορουσα να μην φερω το ονομα του,απο τα πρωτα μου δευτερολεπτα) και για του Πατερας μου,μονο και μονο για τα κοκκαλα τους και τα κοκκαλα πολλων αλλλων που εζησαν σε αυτα τα μερη με υπερηφανια,ακομα και για αυτους που αγαπησαν το χωριο μας και εγινε και δικο τους χωριο,αξιζει τον κοπο δεν εχω κανενα κερδος δεν θελω και κανενας να μην μου πει μπραβο,που αλλωστε δεν το αξιζω,αφου κανενας αλλος δεν κανει τιποτα σε αυτο το χωριο,σε αυτον τον δικο μας τοπο...αυτοι ειναι απλοι ιδιοκτητες σε κατι που δεν τους ανηκει....αποφασιζουν καποιοι που δεν γνωριζουν απολυτως τιποτα για το Ελος μας!!!.Εκτος κι αν δεν το θελουν να υπαρχει στον δημο τους και εχω πολλες ενδειξεις,μαζι με αποδειξεις...οχι αυτες που εγιναν για προεκλογικους και μονο λογους και να παρθουν καποιοι ψηφοι παραπανω..αυτο δεν με ενδιαφερει...εγραψα για αυτα που δεν εγιναν και με το παραπανω,αλλα.........
-Οσο αφορα το μηνυμα που μου εστειλαν στις αρχες του προηγουμενου μηνα και το καταλαβα μετα τις εκλογες οτι ειχε για στοχο εμενα...δεν θα παρουν σημερα την απαντηση μου...παντως δεν εχω φοβο απο κανεναν και για τιποτα...ουτε κραταω κακια σε κανεναν δεν ειμαι απο αυτους τους ας πουμε ανθρωπους...την αδικια εις βαρος την αποδεχομαι,αλλα οχι σε οτι αφορα τον Ευρωτα και το Ελος μας...ξεχναω ευκολα τα παντα...στα σκουπιδια εκανα μπανιο,εκει θα παω και φετος...ισως να εχουμε καποια αμοιβαια σχεση!!!.Δεν με πειραζει το γεγονος...το εχω γραψει και αλλη φορα...Ευρωτας και Ελος ειναι ενα και μοναδικο κι ας με πουν για μια ακομα φορα τοπικιστη  κι ας μου βαλουν οποια ετικετα επιθυμουν...το βραδυ των εκλογων μπορουσα να κανω και στους δυο συνδυασμους μεγαλο κακο ημουν ετοιμος...δεν το εκανα,γιατι ο Πατερας μου με την Μανα μου,ηταν μονο αγροτες και δεν μου εδωσαν την αναλογη καλη ανατροφη.
-ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ(ΣΑΣ)ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΝΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΕΛΟΥΣ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ.
-ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΟΣΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΟΣ.
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.