ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η δίκαιη τιμωρία μιας κακής ομάδας

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ, που δεν άξιζε επιβράβευση με μια κούπα και για την κακή αύρα του κόσμου του "Δικεφάλου".

Η φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ, από το καλοκαίρι μέχρι και τον τελικό του ΟΑΚΑ, δεν άξιζε  επιβράβευση με μια κούπα. Οι κούπες, στους τελικούς κρίνονται σε στιγμές. Ακόμα και μια δίκαιη ήττα 4-1 στην πλάτη, ο ΠΑΟΚ είχε στιγμές για να αλλάξει τη  μοίρα του, με κυριότερη φυσικά το δοκάρι του Σαλπιγγίδη . Αλλά η ουσία δεν θα άλλαζε. Δεν το άξιζε το κύπελλο o "Δικέφαλος". Δεν το άξιζε επειδή άπαντες, από τους οπαδούς μέχρι φυσικά τον Ιβάν Σαββίδη, βαδίζουν εδώ και καιρό σε λάθος δρόμο. Και η κατάκτηση του κυπέλλου θα ήταν απολύτως αποπροσανατολιστική. Όπως αποπροσανατολιστικοί ήταν οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, που κόστισαν στον ΠΑΟΚ ενέργεια, παίκτες, κατά πάσα πιθανότητα την Τούμπα για τα πλέι-οφ, ενδεχομένως και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μέτριος ΠΑΟΚ

Για το θέσω απλά, ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρα βελτιωμένος. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υποθέσουμε ότι του χρόνου θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος. Αυτό σημαίνει "δουλεύω σωστά". Χρειάζεται ασφαλώς και τύχη (ο Μάρκους Μπεργκ ήταν πάντα καλός παίκτης αλλά ούτε ο Νταμπίζας δεν θα πόνταρε τα λεφτά του ότι θα πραγματοποιούσε  χρονιά εφάμιλλη του Τζιμπρίλ Σισέ και του Κριστόφ Βαζέχα), ωστόσο κυρίως χρειάζεται ηρεμία, ξεκάθαρος προσανατολισμός και ένα δεμένο τιμ που να μπορεί  να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές
Ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι μέχρι τώρα είναι σταθερά μέτριος με κάποια καλά ξεσπάσματα, στα οποία λόγω της κλάσης των μεσοεπιθετικών του κάνει τρελά πράγματα (αυτά με οδήγησαν να γράψω στο προηγούμενο κείμενο μου την ανοησία ότι ο τελικός εξαρτώταν από τον "Δικέφαλο", mea culpa). Για να πάμε πιο πίσω, ο ΠΑΟΚ είναι  σταθερά μέτριος από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τώρα. Και ενώ έχει περάσει τρεις μεταγραφικές περιόδους όπου διέθετε λεφτά να ξοδέψει. Κι ωστόσο δεν βελτιώνεται με τίποτα. Ούτε με Δώνη, ούτε με Στέφενς, ούτε με Γ.Χ,.  Ακόμη χειρότερα δεν δίνει σε κανέναν την εντύπωση ότι θα βελτιωθεί του χρόνου. Γιατί; Διότι δεν υπάρχει ηρεμία (ο Σαββίδης έχει φορτώσει στονΠΑΟΚ την πίεση του πρωταθλητισμού δίχως κανέναν λόγο), δεν υπάρχει κανένας προσανατολισμός (κάτι πήγε να γίνει με Στέφενς, αλλά οι γκρίνιες στα αποδυτήρια και τα κακά αποτελέσματα έστειλαν τη στήριξη στον Ολλανδό στο ταμείο ανεργίας) και κυρίως δεν υπάρχει δεμένο τιμ για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ούτε στις καθαρίστριες. 

Κακή η αύρα του κόσμου

Προσθέστε στην εξίσωση και την κακή αύρα του κόσμου. Εκτιμώ τον λαό του ΠΑΟΚ διότι είναι ο πολυπληθέστερος στην Ελλάδα , για σύλλογο που δεν τρέφεται με κούπες. Έχοντας απειροελάχιστους τίτλους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, οι Ασπρόμαυροι διαθέτουν δυναμική σπουδαίου κλαμπ. Ταυτόχρονα όμως είμαι και απογοητευμένος με τη νεοπλουτίστικη νοοτροπία που δείχνουν να αναπτύσσουν επί εποχής Σαββίδη.  Επειδή ξαφνικά ο ΠΑΟΚ βρήκε χρήματα, οι οπαδοί προσδοκούν να γίνει μέσα σε ένα – δυο χρόνια μεγαθήριο. Και αντί να στηρίξουν ένα αργό και σταθερό χτίσιμο αποδοκιμάζουν και απαξιώνουν πρόσωπα και καταστάσεις, δίχως ίχνος υπομονής. 
Στο ΟΑΚΑ, οι ΠΑΟΚτσήδες έφτιαξαν μια εκπληκτική κερκίδα, από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ, πριν την σέντρα και μέχρι το 1-0. Μετά φώναζαν σποραδικά. Από το 2-0 και το 3-0 καθόλου. Για ποιο λόγο κάνεις μια τόσο μεγάλη εκδρομή; Μόνο για να πανηγυρίσεις αν έρθει η νίκη και για να  αυτοθαυμαστείς ; Για να την πεις στους Αρειανούς μήπως; Όχι για να τραγουδήσεις για την καψούρα σου, την ιδέα που σε παρακινεί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος;  Στην Κωνσταντινούπολη, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν, όταν έληξε το πρώτο ημίχρονο με τους Ιταλούς 3-0 μπροστά στο σκορ, ακουγόταν μονάχα οι οπαδοί των "Κόκκινων" να τραγουδούν. "You’llnever walk alone". Αυτό σημαίνει οπαδός.  Επειδή γενικώς πέφτει πολύ γλύψιμο στους "υπέροχους" λαούς των ελληνικών ομάδων, θέλω να πω ευθαρσώς ότι  οι περισσότεροι είναι απλώς πανηγυρτζίδες. Οπαδοί της επιτυχίας. Οι ΠΑΟΚτσήδες-  παραμένοντας δίπλα στην καψούρα τους, παρά το γεγονός ότι έχουν εισπράξει περισσότερες λύπες από χαρές - όχι και τόσο. Πίστευα ότι μπορούσαν να τρελάνουν το Ολυμπιακό Στάδιο γλεντώντας την πίκρα τους με συνθήματα και τραγούδια μέχρι τέλους. Έκανα λάθος. Τους κατέβαλε η απογοήτευση.

Μαθήματα από τις... τεσσάρες

Σε κανέναν λοιπόν δεν άξιζε το κύπελλο. Και μόνο αν οι τεσσάρες (οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν φέτος στην Αθήνα για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, όταν ήταν μόλις τρεις πόντους πίσω και έφαγαν τέσσερα καθαρά και δίκαια, κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και έφαγαν τέσσερα καθαρά και δίκαια) υποχρεώσουν τον Σαββίδη να κοιταχτεί στον καθρέφτη, ίσως έχει κάποια ελπίδα ο ΠΑΟΚ να προοδεύσει ουσιαστικά.

Πηγή: Contra

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ...ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ)ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!!!!

 

Live Streaming.22:30 Los Angeles Clippers vs Golden State Warriors 97-118 NBA..

 

Live Streaming.22:00 Villarreal CF vs FC Barcelona 2-3(videos) Primera Division

 

Live Streaming.22:30 Los Angeles Clippers vs Golden State Warriors 97-118 NBA..

 

Live Streaming.22:00 Villarreal CF vs FC Barcelona 2-3(videos) Primera Division

 

Ρότζερς: «Πάρκαρε δυο πούλμαν ο Μουρίνιο»

 

Live Streaming.20:00 Chicago Bulls vs Washington Wizards 89-98 NBA..

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΗΝ «AFTONBLADET» Θέλουν 11άδατο... Μπεργκ στην Εθνική οι Σουηδοί

 

Live Streaming.18:00 Valencia CF vs Atletico Madrid 0-1 (videos)Primera Division

 

Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2

 

Live Streaming.18:10 Crystal Palace vs Manchester City 0-2 ( videos αγωνων)Premier League

 

Το σήκωσε αήττητος ο Ολυμπιακός!

 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ Σε κίνδυνο η θέση του Μπαλοτέλι στην Εθνική!

 

Live Streaming.16:05 Liverpool FC vs Chelsea 0-2(video) Premier League

 

Live Streaming.15:00 Sharapova vs Ivanovic 2-1 set(3-6,6-4.6-1),WTA Stuttgart(Tennis)

 

Το ευρωπαϊκό όφελος για τον Παναθηναϊκό


Live Streaming.21:45 Inter Milan vs Napoli 0-0 Serie A,

 

Το κύπελλο στα μπουζούκια (videos)

 

Φουλ για υπεράσπιση

 

Στις 200.000 το πριμ

 

Παίκτης της χρονιάς ο Σουάρες - απούσα από την εκδήλωση η Τσέλσι


Άργησε και αποκλείστηκε ο Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.