ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η κουλούρα της πρόκρισης

Τα ματς με την Μάντσεστερ Γ. πλησιάζουν και ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει σε διαδικασία διαρκούς βελτίωσης, έχοντας ένα μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει από αυτό της απώλειας του Μήτρογλου στην επίθεση.

Η πώληση του Κώστα Μήτρογλου στην Φούλαμ ήταν φυσικό να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Τύπο.
Ακόμη και αν το deal με τους Λονδρέζους μοιάζει εξαιρετικό για τους "ερυθρόλευκους", υπάρχει αυτή η ανησυχία σχετικά με το πως θα παρουσιαστεί επιθετικά το σύνολο του Μίτσελ στο υπόλοιπο της σεζόν εν τη απουσία του Έλληνα διεθνή επιθετικού.
Αν και η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σκοραρίσματος στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς οι Σαβιόλα και Ολαϊτάν σε πρώτη φάση δείχνουν ικανοί να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης του γκολ, ενώ υπάρχουν ακόμη και οι Στσέποβιτς - Βαλντές, με τον Παραγουανό να αποτελεί τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου τουλάχιστον έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Οπότε ο προβληματισμός μάλλον συγκεντρώνεται απόλυτα στα δύο παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των "16" του Champions League. Αναμετρήσεις που ο Μήτρογλου θα παρακολουθήσει ως θεατής και παίκτης της Φούλαμ, ο Βαλντές μόλις θα έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του και ο Στσέποβιτς δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Με μια ψύχραιμη και ποδοσφαιρική -καθαρά- προσέγγιση, η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να εξαρτάται αποκλειστικά από την παρουσία ή μη του 25χρονου φορ στην ενδεκάδα των Πειραιωτών.
Μέχρι τα ματς με τους "κόκκινους διαβόλους" ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ σημαντικότερο αγωνιστικό πονοκέφαλο να λύσει και αφορά στοιχεία του παιχνιδιού του και όχι πρόσωπα. Η πιο χτυπητή αδυναμία που παρουσίασαν οι Πειραιώτες -παρά την πρόκριση τους- στους ομίλους του Champions League, είχε να κάνει με τον πλέον νευραλγικό χώρο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτόν του άξονα της μεσαίας γραμμής.
Ας πάρουμε τα ματς ένα-ένα, ξεκινώντας από αυτό με την Παρί ΣΖ στο Φάληρο.

  • Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός "πατάει στο λαιμό" τους φημισμένους αντιπάλους του γιατί τα χαφ του είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Στην επανάληψη οι Παριζιάνοι συνέρχονται, κυριαρχούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και παίρνουν την νίκη. Μπορεί τα γκολ να ήρθαν από στημένες φάσεις, ωστόσο αυτές ήταν απόρροια δύο πραγμάτων: 1ον) ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και 2ον) αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και την υπεραριθμία που εμφάνιζαν οι Γάλλοι στο κέντρο.
  • Στις Βρυξέλλες η εικόνα του ματς είναι ανάλογη. Η Άντερλεχτ επικρατεί ολοκληρωτικά στον άξονα, βγάζει και χάνει συνεχώς ευκαιρίες, με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει χατ-τρικ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού.
  • Με την Μπενφίκα στην Λισσαβώνα, είναι ο Ολυμπιακός που παίρνει τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, πριν το "Estadio da Luz" μετατραπεί σε λίμνη στερώντας του ένα μεγάλο "διπλό".
  • Με τους Πορτογάλους στο Φάληρο, ο Ρομπέρτο γράφει την δική του ιστορία. Η Μπενφίκα κάνει κτήμα της την μεσαία γραμμή, πολιορκεί τον Ολυμπιακό, αλλά πέφτει πάνω στο κεφάλι του Μανωλά και έναν γκολκίπερ που δεν θα έτρωγε γκολ ακόμη κι αν το παιχνίδι διαρκούσε... 3 μέρες.
  • Στην Γαλλία κόντρα στην Παρί ΣΖ, οι "ερυθρόλευκοι" το παλεύουν αλλά μια στιγμή αδράνειας που ξεκινά από την μεσαία γραμμή και ολοκληρώνεται στην άμυνα τους, δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους.
  • Με την Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (όπου ο Μήτρογλου ήταν εκτός λόγο του τραυματισμού του), ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο κέντρο και έφτασε στη νίκη.
Στα ματς που οι Πειραιώτες είχαν σωστή κυκλοφορία μπάλας και καλή ανασταλτική λειτουργία στην μεσαία γραμμή, πήραν αποτέλεσμα. Όταν παρουσίασαν προβλήματα στον συγκεκριμένο χώρο, έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.
Οι αναμετρήσεις με την Γιουνάιτεντ δεν θα ήταν θέμα Μήτρογλου, ακόμη κι αν υπήρχε στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Μα αν η μπάλα δεν φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, πως μπορεί να γίνει απειλητικός ένας φορ; Ακόμη όμως και να συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι καθαρά θέμα ημέρας, όπως συνέβη στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου ο Μήτρογλου πέτυχε 2 από τα 3 του γκολ χάρη και μόνο στην εκτελεστική του δεινότητα.
Με την Παρί ΣΖ και στα δύο ματς, όταν έπαψε να τροφοδοτείται δεν είχε ενεργό ρόλο στο παιχνίδι (δίχως να είναι ευθύνη του βέβαια). Το ίδιο και στην αναμέτρηση του Φαλήρου με την Μπενφίκα. Όταν "έπεφταν οι διακόπτες" στα χαφ, είτε έπαιζε φορ ο Μήτρογλου, είτε ο οποιοσδήποτε, λίγη σημασία είχε.
Και προφανώς δεν θα μιλάγαμε για πλάνο ομάδας το να περιμένει από τον επιθετικό της να περάσει όλη την άμυνα της Γιουνάιτεντ και να βάλει γκολ ή να το προσπαθήσει σουτάροντας μονίμως από τα 25 μέτρα.
Το ανησυχητικό για την ομάδα του Μίτσελ είναι πως προβλήματα στην δημιουργία (κυρίως) αλλά και ανασταλτικά (δευτερευόντως), εμφανίζει εσχάτως και στα παιχνίδια εντός συνόρων. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της συνολικής του λειτουργίας που πρέπει απαραιτήτως να βελτιώσει ο Ολυμπιακός όσο πλησιάζουν οι αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Και αν στο Φάληρο υπάρχει η δύναμη που δίνει η έδρα και ο κόσμος, στο "Old Trafford" τα πράγματα θα είναι ζόρικα. Οι αγγλικές ομάδες δίνουν φοβερό ρυθμό στα παιχνίδια τους στο Νησί και αν ο Ολυμπιακός δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος θα έχει πρόβλημα.
Δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσεις να περιορίσεις τον Φαν Πέρσι ή τον Ρούνεϊ, τον Ερνάντες ή τον Γουέλμπεκ. Με καλή ανασταλτική λειτουργία στην μεσαία γραμμή, κόβεις την τροφοδοσία τους.
Αντίστοιχα και στην επίθεση, δεν γίνεται να περιμένεις τον επιθετικό σου να "ντυθεί" Μέσι για να σκοράρει. Χωρίς εύκολα πουλήματα της μπάλας και με σωστή κυκλοφορία πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις στον φορ σου για να απειλήσει.
Ο Ολυμπιακός από την αρχή της περιόδου εμφανίζει δυσκολίες στην "κουλούρα". Εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθεί ενόψει Champions League. Διαφορετικά όχι ένα, αλλά εικοσιένα Μήτρογλου να έχει, δεν αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης του στους "8" της διοργάνωσης. 

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παραλίγο «μπαμ» με Εντουάρντο ο ΠΑΟΚ!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ποιο είναι το νέο ρήγμα που φοβίζει τους σεισμολόγους

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τουρέ: «Παίρνω την ευθύνη για το λάθος»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΓΙΑΝΝΗ ΤΕΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ,Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ?.ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....ΤΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ???.ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ,ΑΛΛΟΥ ΙΣΩΣ...

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γιουβέντους για (να σπάει) ρεκόρ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα βρήκε με ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός


LIVE STREAMING.22:00 Manchester City vs Chelsea 0-1(VIDEO) Premier League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.