ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ιβάν ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά

Βούκιτς Κάτσε ΣκόνδραςΟ Κώστας Πετρωτός προσπερνά το, αναμενόμενα, θερμό χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ στον Κάτσε και την αγαπημένη συνήθεια του Βούκιτς να έρχεται «ζεστός» από τον πάγκο και εστιάζει στο «θόρυβο» που έχει σηκωθεί στη Σούπερ Λίγκα και πρέπει να ευαισθητοποιήσει τον μεγαλομέτοχο του «Δικεφάλου».




Ο Στέφενς ρίχνει το βάρος στην άμυνα εδώ και λίγες μέρες και φάνηκε αυτό και χθες. Πρώτα τον ένοιαζε να μην απειληθεί η ομάδα του στο ματς με τον Πανθρακικό και μετά να δει αν προκύψει και πρόβλημα στην επίθεση. Και όπως αποδείχθηκε, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, είτε παίζει μέτρια, είτε παίζει καλά, ένα γκολ μίνιμουμ σχεδόν πάντα το έχει.
Όταν, μάλιστα, ο Βούκιτς κάνει πράξη την αγαπημένη του συνήθεια να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει, τότε μπορεί εύκολα το κοντέρ να φθάνει στο 3-0 και ας μην προϊδέαζε η εικόνα του αγώνα για κάτι τέτοιο.

Αν υπάρχει κάτι «δυνατό» για να κρατήσει κανείς από το χθεσινό ματς με την ομάδα της Κομοτηνής, αυτό είναι η εικόνα της Τούμπας αμέσως μετά τη φωτοβολίδα Κάτσε (δεν εξέπληξε γιατί ο νεαρός Αλβανός έδειξε από πέρυσι ότι διαθέτει αυτή την ικανότητα).
Εκείνος φιλούσε και ξαναφιλούσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα και ο κόσμος, στη μεγάλη πλειοψηφία του, φώναζε το όνομά του, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να συγχωρεί νεανικά λάθη-όπως ήταν η φωτογράφηση με μπλουζάκι του UCK-αρκεί να εισπράττει προσπάθεια και σεβασμό για την ομάδα μέσα στο γήπεδο.
Κι ο Κάτσε απέδειξε πώς πέρα από αυτά, διαθέτει και ποιότητα που την είχε πολύ μεγάλη ανάγκη ο ΠΑΟΚ.
Καλοί οι Ολυμπιακοί, αλλά πρέπει να ασχοληθεί με τη γειτονιά του
Θεωρώ υπερβολικό να μείνω περισσότερο στο χθεσινό ματς, τη στιγμή που υπάρχουν άλλα ζητήματα, πολύ «καυτά», που αναδείχθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα οποία δεν μπορούν να αφήνουν ασυγκίνητο τον επίσημο ΠΑΟΚ και ειδικά τον Ιβάν Σαββίδη. Πόσω μάλλον όταν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» έχει δηλώσει αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη στην ομιλία του στην γιορτή της ομάδας τον περασμένο Γενάρη: 
«Μπορώ να πω ότι σε αυτή την σύντομη περίοδο, έχω ζήσει μερικές απαράδεκτες καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ ο Θεός δείχνει και ορίζει τον ρόλο του καθενός μας. Και αυτός ο ρόλος για τον ΠΑΟΚ είναι να φέρει κάποιες σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Αυτή η ώρα κε Σαββίδη έχει έρθει. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά στο τι δήλωσε ο Σταμάτης Βελλής το βράδυ του Σαββάτου για «ανεξάρτητες και οικονομικά αυτάρκεις ομάδες» που « "δεν βολεύουν" το σύστημα που έχει στηθεί» και «πρέπει να εξαφανιστούν». Κι ακόμη ότι : «χρειάζονται ομάδες με μεγάλα προβλήματα που προκειμένου να μείνουν ζωντανές δε θα "κουνηθούν" ποτέ και σε κανέναν».
Ας κάνετε τον κόπο να πληροφορηθείτε και τις τοποθετήσεις του Λάμπρου Σκόρδα περί «ομαδοποίησης» συλλόγων προκειμένου να σωθούν. Και σ’ όλες αυτές τις καταγγελίες να δίνεται κομβικός ρόλος στην ΚΕΔ.
Προφανώς, λοιπόν, για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ έχει έρθει η ώρα να βγει μπροστά, προκειμένου η ομάδα του να αναλάβει και στην πράξη το ρόλο του δεύτερου ισχυρού πόλου στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για να το κάνει, όμως, πρέπει να πάψει να ασχολείται σπασμωδικά με τα… κακώς κείμενα. Πρέπει να χαράξει μία ξεκάθαρη πολιτική, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα φέρουν και σοβαρές αλλαγές στον τρόπο που είναι διαρθρωμένο το ποδόσφαιρο μας.

Σκόνδρας: "Θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια"  
Δεν γίνεται την ώρα που το πρωτάθλημα κλυδωνίζεται απ’ όλα αυτά που καταγγέλλονται ακόμη και για το «πηγαινέλα» προπονητών σε ομάδες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να έχει την ευαισθησία μόνο να δώσει συγχαρητήρια μέσωfacebook στη Ρωσία για την πρώτη θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες». Αυτό μόνο… ως τρολάρισμα απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν μπορεί να εκληφθεί.
Ας κάνει, λοιπόν, το πρώτο βήμα προς μία δυναμική ενεργοποίηση του συλλόγου στα κέντρα αποφάσεων αναλαμβάνοντας ο ίδιος την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Πηγή: Sport 24

Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

 

Live Streaming.22:00 Napoli vs Genoa Serie A Eastern European Time

 

Αντσελότι: «Εμμονή το δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ»

 

Αστέρας Τρίπολης: «Λαβωμένος» ενόψει Πανθρακικού

 

Live Streaming.20:00 Parma - AC Fiorentina 2-2 (video) Italy Serie A


ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Πεσέιρο: «Στην Ελλάδα το παίρνει μόνο ο Ολυμπιακός»

 

Live Streaming.19:00 Nea Salamis - Ermis Aradippou

 

Mε αυτούς πάει στην Πορτογαλία...

 

Φετφατζίδης: "Το σώμα μου δεν αποτελεί εμπόδιο"

 

Ομπράντοβιτς: «Βελτίωση με Ολυμπιακό»

 

Ολαϊτάν και Κάρολ μιλούν για τον 12ο παίκτη (vds)

 

Μουρίνιο: "Ούτε Ίμπρα ούτε Καβάνι στην Τσέλσι"

 

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «99» Ανακλήθηκε η προσωρινή διαταγή!

 

Ιβάν ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά

 

Πλατανιάς - Άρης 2-1(video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.