ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σε ποια Εθνική θα παίξει ο Αντετοκούνμπο;

Σε ποια Εθνική θα παίξει ο Αντετοκούνμπο;Αυτός είναι ο ευχάριστος “πονοκέφαλος” της ΕΟΚ, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της στις Η.Π.Α., Κώστα Μίσσα, ο οποίος μετέφερε στο gazzetta.gr τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες με τους τρεις Έλληνες ΝΒΑers.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του 60χρονου προπονητή της Εθνικής νέων ανδρών, που μαζί με το νομικό σύμβουλο της ΕΟΚ, Γιώργο Κόνιαρη, επιστρέφουν σήμερα (26/02) στην Ελλάδα, ήταν το Μέμφις και φυσικά η συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς διεθνείς, που αγωνίζονται στους Γκρίζλις. Οι δύο απεσταλμένοι της ελληνικής ομοσπονδίας, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους παράγοντες και τον προπονητή των “αρκούδων”,Ντέϊβιντ Τζέργκερ και να συζητήσουν με τον Κώστα Κουφό και το Νικ Καλάθη, τις λεπτομέρειες της “επιστροφής” τους στην Εθνική ομάδα, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Τόσο ο 25χρονος σέντερ (μ.ο. 6,8π., 5,7ρ., 1,0κοψ.) που τα δύο τελευταία καλοκαίρια απουσίασε από την Εθνική ομάδα, όσο και ο συνομήλικός του“rookie” πλέϊ-μέϊκερ (μ.ο. 5,0π. & 2,7ασ.), που ήταν απών από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (2013), δήλωσαν κάτι περισσότερο από πρόθυμοι να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Κώστας Μίσσας συζήτησε μαζί τους λεπτομέρειες γύρω από την προετοιμασία και παρακολούθησε δύο προπονήσεις της ομάδας τους, καθώς και το νικηφόρο αγώνα (102-96) κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς! Όπως μας είπε και οι δύο, θα τεθούν στην διάθεση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού στα μέσα Ιουλίου.
«Πολύ σημαντικό που παίζουν στους Γκρίζλις!»
«Και τα δύο παιδιά μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την “πρόσκληση” της Εθνική ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και την επιθυμία τους να παίξουν ξανά με τα ελληνικά χρώματα. Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και οι παράγοντες και οι προπονητές τους, μας είπαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την έως τώρα προσφορά τους! Το καλό με τον Κουφό και τον Καλάθη, είναι ότι αγωνίζονται σε μία ομάδα με πολλούς και καλούς παίκτες, έχουν σκληρό ανταγωνισμό και το κάθε λεπτό συμμετοχής που κερδίζουν, προκύπτει μέσα από μεγάλη προσπάθεια και τους βελτιώνει σημαντικά ως παίκτες. Οι Γκρίζλις είναι μία ομάδα που δίνει μεγάλη βάση στην άμυνα και μάχεται για να μπει στα πλέϊοφ της δυτικής περιφέρειας, χωρίς να παίζει το κλασσικό “run & gun” μπάσκετ... Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον προπονητή τους και μου αποκάλυψε ότι θα ταξιδέψει ο ίδιος στην Ισπανία, για να παρακολουθήσει το τουρνουά αλλά και τους παίκτες της ομάδας του (σ.σ.: στο Μέμφις αγωνίζεται και ο Μάρκ Γκαζόλ)», σχολίασε ο έμπειρος προπονητής, που προορίζεται για τεχνικός σύμβουλος όλων των τμημάτων της Εθνικής ομάδας.
Μικρός “πονοκέφαλος” το συμβόλαιο του Καλάθη!
Κι αν το μοναδικό πρόβλημα, όσον αφορά στο Νικ Καλάθη (το συμβόλαιό του είναι πολύ χαμηλό και μονοετούς διάρκειας), έχει να κάνει με την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Γκρίζλις με καλύτερους οικονομικούς όρους (κάτι που οι Γκρίζλις δηλώνουν ότι θα αποτελέσει τυπική διαδικασία), ο ευχάριστος “πονοκέφαλος” που περιμένει το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, είναι η περίπτωση του θαυματουργού πιτσιρικά των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Η “wild card” του “άνοιξε την όρεξη”!
Ο 19χρονος “rookie” των “ελαφιών”, που έχει εντυπωσιάσει με την πορεία του παρθενική του σεζόν στο ΝΒΑ (μ.ο. 7,2π., 4,6ρ., 1,8ασ.), πριν η Ελλάδα πάρει την wild card για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/08-14/09), είχε στο μυαλό του την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην Κρήτη (8-20/07). Το είχε δηλώσει άλλωστε και στην μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr, όταν τον επισκεφτήκαμε στο Χιούστον του Τέξας. Η συνεχιζόμενη άνοδος των “μετοχών” του στους κόλπους του “μαγικού κόσμου”, σε συνδυασμό με τη αναμενόμενη συμμετοχή πολλών παικτών του ΝΒΑ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, τον έχουν κάνει να δίνει, αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα στην Εθνική ανδρών!
Πως “είδε” και τι πιστεύει ο Μίσσας για τον Αντετοκούνμπο
Ο Κώστας Μίσσας, που τον είχε πέρυσι στην Εθνική νέων ανδρών (5η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας), τον συνάντησε στη Φιλαντέλφια, συνομίλησε μαζί του και κόντρα στους 76ers (οι Μπακς νίκησαν 130-110), τον είδε να πραγματοποιεί μίας από τις καλύτερες εφετινές του εμφανίσεις (13π., 6ρ., 4ασ., 4κοψ.). Εκτός από τα όσα συζήτησε μαζί του, κατέθεσε στο gazzetta.gr την άποψή του για την αγωνιστική εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στη μετά ΝΒΑ εποχή. «Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι η διαφορά του μπάσκετ που παίζει η ομάδα του, σε σχέση τον τρόπο παιχνιδιού ενός οργανωμένου ευρωπαϊκού συνόλου, είναι χαώδης! Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και βγάζει πολύ ενέργεια στο γήπεδο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χρόνος συμμετοχής που έχει πάρει στο ΝΒΑ, του έχει κάνει πολύ καλό. Αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και η επιθυμία του να προσφέρει στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι άξια θαυμασμού. Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην Εθνική ανδρών, πρώτον θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής σε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, απ' αυτό το ελεύθερο μπάσκετ που έχει συνηθίσει στο Μιλγουόκι και δεύτερον δεν θα είναι από την αρχή πρωταγωνιστής! Με δεδομένο ότι είναι λίγο δύσκολο να παίξει και στις δύο διοργανώσεις (σ.σ.: Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών και Μουντομπάσκετ), γιατί θα αναγκαστεί να κάνει δύο προετοιμασίες και να παίζει ασταμάτητα για 3 μήνες, πρέπει σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή, να αποφασίσει σε ποια ομάδα ταιριάζει περισσότερο!», σχολίασε ο παλαίμαχος παίκτης του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο παίκτης πρέπει να διαλέξει.

Ο νέος ομοσπονδιακός αποφασίζει...
Ο 19χρονος point-forward των Μπακς, θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στις 16 Απριλίου κι έκτοτε θα έχει μπροστά του 4,5 μήνες, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της νέας σεζόν. Άγνωστο παραμένει ακόμη, αν το Μιλγουόκι θα “κατεβάσει” ομάδα και αν θα επιδιώξει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο από τα summer-leagues που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου (σε Λας Βέγκας και Ορλάντο). Αυτό το θέμα, δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τα τέλη Ιουνίου, όταν και τα “ελάφια” θα ξέρουν ποιον παίκτη θα έχουν επιλέξει από το άκρως ελπιδοφόρο ντραφτ του εφετινού καλοκαιριού, οπότε η απάντηση στο δίλημμα, θα αρχίσει να διαφαίνεται μόλις ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αποφασίσει ποιος θα είναι ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.  

Πηγή: Gazzetta
Πηγή: Σπορ FM

Live Strreaming.21:45 FC Schalke 04 vs Real Madrid 1-6(video) Champions

 

Live Strreaming.21:45 Galatasaray vs Chelsea 1-1(video) Champions League

 

Το "πάρτι" με Μόγιες σε ένα video!

 

Στέφενς: «Πρέπει να ρισκάρουμε»

 

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ.... «Πόλεμος, αν συνεχίσεις...»

 

Eκλεισε ο Σερμαντίνι

 

Τέλος ο Σάντος από την Εθνική Ελλάδος

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Βροχή» τα ανέκδοτα για Μόγιες! (photos)


ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ABOLA 12 εκατ. ευρώ για Κοεντράο η Γιουβέντους









 

Live Streaming.21:45 Olympiakos - Manchester United 2-0.Champions League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.