ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «Τελικός με Πλατανιά»

«Τελικός με Πλατανιά»
Ο Αρης παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά κι άπαντες στο στρατόπεδο των «κίτρινων» έχουν αναλογιστεί την κρισιμότητα του «τελικού» με τους Κρητικούς. Ο Σούλης Παπαδόπουλος μιλώντας στη Nova είπε ότι το ματς με την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη είναι τελικός, καθώς και τα επόμενα που ακολουθούν ως το φινάλε του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:
-Κόουτς, το ματς στα Χανιά είναι πραγματικός «τελικός», υπό την έννοια, πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν υπάρχει γυρισμός;
«Όλα τα παιχνίδια για τον Αρη, είναι τελικοί! Δεν θυμάμαι και πέρυσι, αλλά και φέτος, παιχνίδι για το οποίο να μην είπαμε ότι είναι τελικός. Εγώ πιστεύω ότι και το προηγούμενο ήταν τελικός και αυτό που έρχεται είναι και το επόμενο με τον ΟΦΗ, πάλι είναι. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, έτσι θα πάει. Μπορούμε να πούμε όμως και το άλλο. Πως αν κερδίσουμε θα είμαστε μόνο έναν βαθμό πίσω. Ας μη λέμε συνέχεια τα αρνητικά. Όταν πήγαμε να παίξουμε στον Παναιτωλικό, η διαφορά με τον Πλατανιά ήταν στους 9 βαθμούς, τώρα είναι στους 4, ενώ απ΄ τη Βέροια ήταν στους 7 και τώρα είναι στους 2. Σίγουρα, θα μπορούσαν τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχοντας μειώσει αισθητά τη διαφορά. Επομένως και για εμάς είναι τελικός, αλλά και γι αυτούς».
-Είναι διαφορετική η προετοιμασία για ένα τέτοιο παιχνίδι, υπό την έννοια, πως πρόκειται για ματς δίχως αύριο;
« Όπως είπα, όλα τα παιχνίδια που παίζω εγώ στον Αρη, είναι δίχως αύριο. Εμείς όπως δουλεύουμε για όλα τα παιχνίδια, έτσι δουλεύουμε και γι αυτό. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και δείχνουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Σ΄ αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε και που ήμουν εγώ, εμείς τα χάσαμε και κάποιοι άλλοι παράγοντες, χωρίς να είναι οι άλλοι καλύτεροι από εμάς, αν εξαιρέσεις ένα ημίχρονο στην Καλλονή. Θα είναι, λοιπόν, ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, όπως πιστεύω θα είναι και τα επόμενα».
-Το γεγονός ότι ο Πουλίδο δεν θα ταξιδεύσει στα Χανιά, διαφοροποιεί τα σχέδιά σας;
« Ο Πουλίδο, είναι ένας έμπειρος παίκτης, μπορεί σε τέτοια παιχνίδια να μας βοηθήσει, το είδαμε και στον Παναιτωλικό, αλλά ούτε στα δύο προηγούμενα τον είχαμε και με τον Πανιώνιο και με τη Βέροια. Οπότε, εμείς δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες, αν λείπει κάποιο παιδί ή όχι. Προσπαθούμε με τα παιδιά που έχουμε να παίζουμε το καλύτερο. Θα παίξουν κάποια άλλα παιδιά, όπως σε κάποια άλλα παιχνίδια τα καταφέρανε και πιστεύω και εκεί που πάμε να γίνει το ίδιο».
-Να περιμένουμε έναν διαφορετικό Αρη, τακτικά, σε σχέση με το προηγούμενο ματς;
« Αν μια ομάδα θέλει να έχει στόχους, πρέπει και αγωνιστικά και τακτικά, να έχει ταυτότητα. Ο Αρης, τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να βρει αυτή την ταυτότητα, να γίνει ομάδα με κορμό, με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει ακόμα καλύτερα, αλλά δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα».
-Τι γνώμη έχετε για τον Πλατανιά και τι λέτε στους παίκτες γι αυτή την ομάδα;
« Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει τρεις προπονητές. Αυτή τη στιγμή είναι εκεί ένας προπονητής ο οποίος κατάφερε και έσωσε πέρυσι την ομάδα. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον Αρη σε σχέση με την περυσινή και τη φετινή χρονιά. Ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας έμπειρος προπονητής, με καλούς παίκτες και καλό υλικό. Βλέπω όμως πως κι αυτοί τον τελευταίο καιρό έχουν κολλήσει στη βαθμολογία και ελπίζω, μετά το παιχνίδι, να συνεχίσουν να είναι στην ίδια θέση! Θέλει προσοχή, διότι έχει πολλούς ξένους, αλλά έχει προβλήματα, μακάρι να τα εκμεταλλευτούμε και να φύγουμε με το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Η αποστολή για τον Πλατανιά
Ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά στα Περιβόλια (17:15) και ο προπονητής, Σούλης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Διούδης, Γουναρίδης, Αγκάνθο, Κύργιας, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Τάτος, Αγγελούδης, Παπαδόπουλος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Νταμαρλής, Βανγκέλι, Βλάχος, Κουσίδης, Μανιάς, Ηρακλής και Τσιάρας.
Η αυριανή, τελευταία προπόνηση των «κίτρινων», θα γίνει στις 10:00 στο Νέο Ρύσιο. Στις 14:00, η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για τα Χανιά. 

Πηγή: Goal

Live Streaming.21:15 Bayern Munchen - PBC Lokomotiv Kuban,Live Streaming.21:45 Real Madrid - Zalgiris Euroleague Eastern European Time

 

Καλαφατάκης: Μόνο κέρδη κόντρα στον Ολυμπιακό


Live Streaming.21:30 FC Schalke 04 vs FSV Mainz 05 Eastern European Time

 

Κραυγή αγωνίας στον αθλητισμό της Ουκρανίας

 

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ Επίσημα στο... σκαμνί της UEFA ο Πελεγκρίνι

 

Live Streaming.20:15 Anadolu Efes vs Fenerbahce EuroLeague Eastern European Time

 

Καλά νέα για... Παναθηναϊκό!

 

Η Κορνέ χάλασε τον «εμφύλιο»

 

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Maccabi Tel Aviv 100-65 Euroleague

 

Τη τελευταία στιγμή η 18αδα του ΟΦΗ

 

Δύσκολα ο Πουγιόλ στο Μουντιάλ

 

Μάγκατ: Κανείς δεν πέθανε από τις μεθόδους μου

 

Ισά: Όλοι περιμένουν το ματς με την Μάντσεστερ

 

Φούλαμ: «Πρέπει να μπει άμεσα ο Μήτρογλου» (video)

 

Μαντούρο: «Θα παλέψουμε ξανά στην Πορτογαλία»

 

Live Streaming.21:45 Panathinaikos - Olympiakos 66-62 Euroleague

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.