ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Πεδουλάκης εν όψει Αναντολού Εφές

Ο Πεδουλάκης εν όψει Αναντολού ΕφέςΟ Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε σε χρονολογική σειρά τη σημασία των προσεχών αναμετρήσεων απέναντι σε Εφές & Ολυμπιακό, αν και θα ήθελε το ντέρμπι «αιωνίων» να ήταν ακόμη αργότερα.

Ο 49χρονος προπονητής μίλησε για την 3η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας στο Ο.Α.Κ.Α. (17/1, 21:45/Δ.Τ.) και για...
...τη μέχρι τώρα θέση των δύο ομάδων στην κατάταξη του ε' ομίλου: «Δεν παίζει κανένα ρόλο το 2/2 το δικό μας ή το 0/2 της Εφές. Είναι ένας "Μαραθώνιος", ένα ολόκληρο... Πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες».
...την παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της τουρκικής ομάδος: «Η παρουσία του Βαγγέλη (σ.σ. Αγγέλου) στον πάγκο της Εφές είναι εξαιρετικό για το ελληνικό μπάσκετ. Η εκτίμηση που έχουν ο Έλληνες προπονητές είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό μας κάνει ευχαριστημένους κι αναμένουμε την ίδια αγάπη κι αναγνώριση στην Ελλάδα».
...την Αναντολού Εφές: «Πρέπει να εισπράξουμε την κατάθεση που κάναμε στη Λαμποράλ. Αν θέλουμε αυτή η νίκη να έχει κέρδος για εμάς, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, με πολλή ενέργεια, δε θα πρέπει να αποπροσανατολιστούμε, γιατί διαβάζω κι ακούω πολλά για το παιχνίδι της Δευτέρας (20/1, vs. Ολυμπιακός). Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Τη Δευτέρα δεν είναι τελικός, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που οι ομάδες το θέλουν, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε συγκέντρωση κι ενέργεια αύριο. Σ' αυτό δουλεύουμε μέσα στην ομάδα, έχουμε όλη τη συγκέντρωσή μας πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Η Εφές είναι μία ομάδα με καλά ονόματα και καλούς παίκτες. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί με τον Ερντέν να ποστάρει πολύ τη μπάλα και γενικά παίζει αρκετά σε ατομικό επίπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το δικό μας όπλο, που είναι η ομάδα».

...την αλλαγή προπονητή στην τουρκική ομάδα: «Είναι σαν την... Πυθεία. Κάθε πράγμα έχει και θετικά κι αρνητικά. Το θετικό ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπάρχει ευφορία κι όλοι προσπαθούν ξανά απ' την αρχή να αποδείξουν ότι ό,τι έχει συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ισχύει, επειδή είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί 10 μληνες. Εδώ με την οικογένειά σου μπορείς να τσακωθείς... Αλλά απ' την άλλη δε μπορεί να υπάρχει τέτοια αυτοματοποίηση, όπως με τον παλιό προπονητή»
...τις αμυντικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού: «Δεν κάνουμε θέματα βελτίωσης στην άμυνα, απλώς έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε τα απλά πράγματα και να ψάχνουμε τα σύνθετα, να κάνουμε αναλύσεις περίπλοκες για τόσο απλά πράγματα. Μας λείπουν παιδιά, ιδιαίτερα τα παιδιά τα οποία είναι στον άξονα της αμυντικής γραμμής. Ο Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς, που ακόμα βασανίζεται, κάνει μία προπόνηση την εβδομάδα κι επανήλθε ο Λάσμε και τα άλλα παιδιά. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι το αυτονόητο, είναι το απλό. Παιδιά που συγκροτούσαν το βασικό όπλο μας, που είναι η άμυνα, ήταν εκτός. Όσο αφορά το πρόσφατο παιχνίδι με τη Λαμποράλ, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν ξέρεις πώς θα σου βγει. Είδατε και με τον Απόλλωνα Πατρών θέλαμε να παίξουν τα νέα μας παιδιά περισσότερο, το είχαμε προαναφέρει στο μίτινγκ, κι έκανε ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) σε 1 λεπτό 2 φάουλ. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Κάθε αντίπαλο με τον ίδιο αντίπαλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται κι έτσι πρέπε να το προσεγγίζεις».
...το αν η σημασία του προσεχούς ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό (20/1, 19:30/Δ.Τ.) βοηθάει στη συγκέντρωση εν όψει Εφές απ' τη στιγμή που δεν είναι τελικός ή σαν τελικός: «Στη συγκέντρωση βοηθάει, στη δουλειά δε βοηθάει. Είναι συνεχόμενα ματς, τα οποία είναι πολύ μεγάλα. Δε βοηθάει στην ενέργεια. Θεωρούμε ότι αυτό θα αφαιρέσει, γιατί η ομάδα συγκεντρώνεται περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικό το προπονητικό πρόγραμμα ξεκινάει με κορύφωση το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Υπήρχε μία εβδομάδα για εμάς που παίζαμε με τη Μακάμπι και μετά είχαμε τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι κάναμε και την προηγούμενη και την προπροηγούμενη ημέρα πολύ δυνατή προπόνηση και γι' αυτό στο δεύτερο ημίχρονο καταρρεύσαμε. Γιατί είχαμε στόχο το παιχνίδι του Κυπέλλου. Τώρα το προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Είναι 3 παιχνίδι στη σειρά (σ.σ. Εφές, Ολυμπιακός & Φενέρ), που θα είναι πολύ σημαντική η ενέργεια. Δε βοηθάει καμία απ' τις δύο ομάδες ότι παίζουν τώρα στο ΤΟΡ 16. Πρώτα τις αποπροσανατολίζει και το σημαντικότερο είναι ότι τους αφαιρεί ενέργεια. Δε θέλω να κρύβομαι. Με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερο κι όπως προσεγγίζουμε τα πράγματα στη χώρα μας με τα μεγάλα άκρα και τους έντονους συναισθηματισμούς νομίζω πως δε μπορεί να βγει η ομάδα έξω απ' το κλίμα. Προσπαθούμε, αλλά νομίζω υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική. Αλλά αυτό, όμως, θεωρώ πως και στις δύο ομάδες αφαιρεί ενέργεια. Μακάρι να παίζαμε αργότερα, θα ήταν καλύτερο και για τις δύο ομάδες. Κι ο Ολυμπιακός σήμερα (16/1) έχει ένα δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. vs. Μπαρτσελόνα), θα έχει και τη Δευτέρα. Κι εμείς το ίδιο. Όσο αργότερα τόσο καλύτερα για όλους. Νομίζω ότι κι οι ομάδες έχουν αλλάξει». 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο πλευρό του Μόγες ο Φαν Πέρσι

 

Live Streaming.22:00 Atlanta Hawks vs Brooklyn Nets NBA


 

Live Streaming.21:00 Villarreal CF - Real Sociedad Spain Copa del Rey

 

Live Streaming.21:00 Olympiakos - Barcelona Euroleague

 

Live Streaming.20:00 Niki Volou - Apollon Smirnis

 

Live Streaming.19:45 Zalgiris - Maccabi Tel Aviv Euroleague


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΟΚ: «Κόκκινο» στη μετακίνηση οπαδών στη Νέα Σμύρνη

 

Live Streaming.17:00 Kalloni Lekanopedio - OFI Crete


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Περιμένουμε την έγκριση της Τρόικας"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός...»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ούντο Λάτεκ: O αναμορφωτής του Γερμανικού ποδοσφαίρου

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανησυχία για Σουμάχερ


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ομογενής δημοσιογράφος έψαλε τον Εθνικό ύμνο (VIDEO)

 

Live Streaming.22:00 Napoli vs Atalanta Bergamo 3-1 Italy Coppa,Manchester City - Blackburn 5-0.England Capital One Cup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.