ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο ΕΡΑΖΕΜ ΛΟΡΜΠΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΕΦ «Δεν μας ξεγελάει το αποτέλεσμα στο Μιλάνο»

«Δεν μας ξεγελάει το αποτέλεσμα στο Μιλάνο»Ο Σλοβένος άσος της Μπάρτσα μιλάει στον ανταποκριτή του Gazzetta.gr στην Βαρκελώνη Μιχάλη Στεφάνου, για το ματς με τον Ολυμπιακό που... «θα έχει την πίεση».

Στην καλύτερή της κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει να βρίσκεται η Μπαρτσελόνα λίγο πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Οι μπλαουγκράνα έχουν ξεκινήσει ιδανικά το ΤΟΡ 16 με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η μία εκ των οποίων στην Πόλη επί της Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ενδεχόμενο νέο μεγάλο διπλό, μέσα στο ΣΕΦ αυτή τη φορά, δεν θα βάλει απλώς ισχυρότατες βάσεις πρόκρισης για την Μπάρτσα, αλλά θα την καταστήσει από νωρίς φαβορί για μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που χαρίζουν πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Για όλα αυτά, βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς, όμως πέρα από κάθε αμφιβολία η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βαδίζει σε ανοδική πορεία, βρίσκει ισορροπία και βελτιώνει συνεχώς πτυχές του παιχνιδιού της.
Ένας από τους παίκτες που έχουν συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας της Μπάρτσα είναι ο Έραζεμ Λόρμπεκ. Ο Σλοβένος, όπως και ο Όλεσον ταλαιπωρήθηκαν από μακροχρόνιους τραυματισμούς, αλλά η επιστροφή τους έχει αρχίσει να δίνει στους Καταλανούς την χημεία τους έλειπε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πασκουάλ τους εμπιστεύεται όλο και περισσότερη ώρα στο παρκέ, την ώρα που ο ατομιστής Λάμπε και ο άτεχνος Σάδα έχουν αρχίσει να αποκτούν στενή σχέση με τον... πάγκο.
Αμέσως μετά τον «προπόνηση» με την Μούρθια στο Παλάου Μπλαουγκράνα, ο Λόρμπεκ μίλησε μέσα από τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα στο gazzetta.gr, για την προσεχή μάχη του ΣΕΦ για τον πολύ δύσκολο όμιλο του ΤΟΡ 16, αλλά και για την συνεχή προσωπική του πρόοδο από τη στιγμή της επιστροφής του.
«Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα αποχής και έπρεπε να επανέλθω σταδιακά και με μικρά αλλά σίγουρα βήματα», τόνισε αρχικά ο διεθνής άσος και συνέχισε: «Όσο περνούν οι αγώνες νιώθω καλύτερα, βρίσκω ρυθμό και τα πατήματά μου στο παρκέ και ανακτώ την φυσική μου κατάσταση. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, παρ' όλα αυτά χρειάζεται αδιάκοπη προσπάθεια καθώς μόλις τώρα μπήκαμε στο σημαντικό κομμάτι της σεζόν».
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με δύο νίκες στο ΤΟΡ 16 και μαζί με τον Παναθηναϊκό πήραν πρώτοι το τιμόνι σ' αυτόν τον μίνι μαραθώνιο. Για τον Λόρμπεκ σημασία έχει η διάρκεια στο σύνολο των 14 παιχνιδιών. «Είναι σημαντικό να ξεκινάς καλά, παίρνεις αυτοπεποίθηση και φτιάχνεις ψυχολογία. Εμείς και ο Παναθηναϊκός κάναμε το 2 στα 2, αλλά αυτό δεν αρκεί. Αν  πιστέψεις ότι επειδή έκανες δύο τρεις θετικές εμφανίσεις, όλα θα πάνε καλά μέχρι τέλους κινδυνεύεις να εκπλαγείς δυσάρεστα. Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι τρομερά δύσκολος και θα κριθεί από την διάρκεια. Όταν υπάρχουν τρεις ισπανικές ομάδες, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ο πάντα ισχυρός Παναθηναϊκός, δύο εκπρόσωποι της ανερχόμενης Τουρκία, αλλά και η ομάδα, στο γήπεδο της οποίας θα γίνει το φάιναλ φορ, καταλαβαίνεις ότι δεν υφίσταται εύκολο παιχνίδι. Όλοι έχουν τεράστιο κίνητρο να προκριθούν στην επόμενη φάση». 
Ο προσεχής αντίπαλος της Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός, γνώρισε την πρώτη του ήττα με συντριβή στο Μιλάνο, όμως αυτό δεν καθησυχάζει τον Λόρμπεκ. «Σίγουρα το τελικό σκορ του τελευταίου αγώνα του Ολυμπιακού προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλους. Αυτό, πάντως, που έγινε στο Μιλάνο δεν πρόκειται να μας... ξεγελάσει. Κάθε ομάδα μπορεί να βρεθεί σε μια κακή βραδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι για δύο χρόνια κάτοχος της ευρωλίγκας, διαθέτει ένα πολύ ισχυρό σύνολο και το παιχνίδι στην Ελλάδα θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα όλης της σεζόν».
Σύμφωνα με τον 30χρονο Σλοβένο, το κίνητρο για κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι πολύ μεγάλο κάτι που οπωσδήποτε προσθέτει επιπλέον πίεση στην ομάδα του Μπαρτζώκα. «Σίγουρα όταν υπερασπίζεσαι τα σκήπτρα και μάλιστα για δεύτερη χρονιά σερί, η πίεση είναι πάνω σου. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την πίεση του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός θέλει να αντιδράσει ως πρωταθλητής μετά την βαριά ήττα στο Μιλάνο. Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, που κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει».
Κατά την άποψη του Λόρμπεκ Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έχουν αρκετά κοινά στον τρόπο που αγωνίζονται. Πού θα κριθεί το ματς και τι υπολογίζει ο ίδιος περισσότερο στην ελληνική ομάδα; «Ο Σπανούλης αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Διαθέτει τεράστια ποιότητα και εμπειρία, αλλά δεν είναι ο μόνος που πρέπει να προσέξουμε. Τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός, είμαστε ομάδες με ενέργεια στην επίθεση, ψάχνουμε το παιχνίδι στο τρανζίσιον, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως από την άμυνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστέυω ότι θα γίνει μια μεγάλη μάχη, δύσκολη και για τις δύο ομάδες».

Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.22:00 Aston Villa - Arsenal England Premier League,Live Streaming.22:00 Inter Milan vs AC Chievo Verona Serie A Eastern European Time,

 

Live Streaming.20:00 Sampdoria - Udinese 3-0 Italy Serie A

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ταξιδεύει για τις ΗΠΑ ο Λο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στέφενς: Ετσι δεν προχωράμε

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η κορυφαία ενδεκάδα του 2013


 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εργοτέλης: Τέλος ο Πετράκης!

 

LIVE η απονομή της Χρυσής Μπάλας ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

LIVE: Καλλονή - Άρης 3-1

 

ΓΗΠΕΔΟ Χ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 3-2 ημιχρ.2-2


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τέλος και επίσημα από τη Μίλαν ο Αλέγκρι!


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Χρυσή Μπάλα


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Τελικός" στο ΟΑΚΑ για Καλλονή και Αρη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΞΑΝΘΗ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ «Πόσες ομάδες υποβιβάζονται κ. Σαρρή;»


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι Ελληνίδες του εξωτερικού

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:19η αγ.: "Ψαλίδισε" τη διαφορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.