ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μάντζιος: «Χαιρόμαστε για την ομάδα που έχουμε φτιάξει»

Μάντζιος: «Χαιρόμαστε για την ομάδα που έχουμε φτιάξει»Ο Πανθρακικός αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και ο αρχιτέκτονας της ομάδας της Κομοτηνής, Άκης Μάντζιος, μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Πανιωνίου, την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και το μέλλον του.

Ο Πανθρακικός επικράτησε και του Πανιωνίου και πλέον βλέπει ακόμα και πλέι-οφ. Ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής, Άκης Μάντζιος, μίλησε στο gazzetta.gr, για την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, για τους στόχους, αλλά και για το μέλλον του.
Ο Πανθρακικός πήρε μία σπουδαία κι επιβλητική νίκη που συνδυάστηκε με ωραίο ποδόσφαιρο.
«Θεωρώ ότι ο χθεσινός αγώνας ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας όσον αφορά την παραγωγικότητα όσο και την δημιουργία φάσεων. Πριν το ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε ένα ερωτηματικό αφού θα απουσίαζε ο Κάσες ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για μας. Παρόλα αυτά η ομάδα μπήκε αποφασισμένη σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, πίεσε από την αρχή,  έβαλε την μπάλα κάτω και δημιούργησε πολλές φάσεις και θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμα περισσότερα γκολ αν ήταν πιο εύστοχη».
Ποια ήταν τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση;
«Νομίζω στην θέληση που έδειξαν τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι από τον Πανιώνιο από το ξεκίνημα του αγώνα, και μετά το 1-0 είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλο γκολ. Κόντρα στην ροή του αγώνα έγινε το 1-1 με ένα ωραίο γκολ. Δεν το βάλαμε κάτω πιέσαμε δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε άλλα τρία γκολ και ειδικά τα δύο τελευταία ήταν πραγματικά υπέροχα». 

Είδαμε έναν Πανθρακικό να αγωνίζεται χωρίς τον Κάσες αλλά παρόλα αυτά να πετυχαίνει μία ευρεία νίκη.
«Η απουσία του Κάσες μας ανάγκασε να διαφοροποιήσουμε τον σχηματισμό. Ο Κάσες έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που δεν τα έχει κάποιος άλλος στην ομάδα. Σίγουρα η απουσία του είναι και θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε με έναν ποδοσφαιριστή στην θέση του, αλλιώς το κενό του θα καλυφθεί εκ των έσω».
Εντός έδρας η ομάδα δείχνει άτρωτη, αφού συμπλήρωσε πέντε σερί νίκες.
«Έχουμε εκμεταλλευτεί καλά την έδρα μας και νομίζω ότι ίσως αδικούμε τους εαυτούς μας εκτός έδρας, αφού προηγούμαστε παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δεν καταφέρνουμε να κρατήσουμε τους βαθμούς που πρέπει. Σίγουρα η έδρα σου δίνει δύναμη και είναι ένα από τα όπλα μας φέτος».  

Η ομάδα έχει φτάσει τους 30 βαθμούς και βλέπει ακόμα και τα πλέι-οφ. Η παραμονή παραμένει ακόμα πρωταρχικός στόχος.  
«Από την πρώτη ημέρα έχω πει ότι στόχος του Πανθρακικού είναι να εξασφαλίσει όσο γίνεται νωρίτερα την παραμονή στην κατηγορία. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα δείχνει απίστευτη σταθερότητα από τα πρώτες αγωνιστικές παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο. Ο αρχικός στόχος είναι η παραμονή και από κει και πέρα αν έρθει κάτι άλλο θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος».

Η ομάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος κι εσύ έχεις συμβάλει σημαντικά αν σκεφτεί κανείς ότι έπρεπε να φτιάξεις μία ομάδα ξανά από την αρχή.
«Ναι είναι δύσκολο γιατί είχε φύγει η ραχοκοκαλιά της ομάδας και θα έπρεπε να φτιάξουμε την ομάδα από την αρχή κάτι που θέλει χρόνο ώστε να αφομοιώσει η ομάδα τα στοιχεία που θέλουμε, αλλά και οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν ομοιογένεια. Δουλέψαμε πολύ και από την αρχή η ομάδα έδειξε σταθερότητα και καλή εικόνα. Με το πέρας κάθε παιχνιδιού η εικόνα του Πανθρακικού είναι όλο και καλύτερη και όλοι εδώ χαιρόμαστε για την ομάδα για την λειτουργία της.

Είσαι σημαία του Πανιωνίου. Πως τον είδες χθες αν σκεφτεί κανείς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει;
«Σίγουρα είναι λυπηρό για την ομάδα να έχει αυτά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Αγωνιστικά τα παιδιά είναι απλήρωτοι και παρά τα τόσα προβλήματα οι παίκτες είναι ήρωες και νομίζω στο τέλος ο Πανιώνιος θα σωθεί. Είναι λυπηρό για την ομάδα γιατί βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τον σύλλογο και όλες αυτές οι φήμες που θέλουν τόσους παίκτες να αποχωρούν μόνο καλό δεν κάνει για την μετέπειτα συνέχεια».

Εκτός από τον Πανιώνιο και ο Άρης είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
«Στο χθεσινό ματς ο Άρης έκανε χαρακίρι αφού κρατούσε μια μεγάλη νίκη που θα του έδινε ώθηση για την συνέχεια. Θα πρέπει στην ομάδα να δείξουν υπομονή και να δώσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος, άλλωστε όσο ζεις ελπίζεις. Δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν αρμόζει στον Άρη να βρίσκεται σε αυτή την θέση».

Κόουτς το συμβόλαιό σου με τον Πανθρακικό λήγει το καλοκαίρι και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον άλλων ομάδων. 
«Εγώ προσωπικά θέλω πρώτα ο Θεός να εκπληρώσουμε τον στόχο που έχουμε βάλει και να βγει η χρονιά με επιτυχία. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου οπότε πρώτη ομάδα που θα μιλήσω είναι ο Πανθρακικός με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Από κει και πέρα-γιατί το μέλλον κανείς δεν γνωρίζει-αν δεν υπάρξει συμφωνία θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου».  


Πηγή: Gazzetta 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠ Χ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Α.Σ ΜΑΝΗΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 2-3 ημιχρ. 0-3


Live Streaming.22:30 New York Knicks vs Los Angeles Lakers 110-103 NBA


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επτακόσιες και δεν σταματάει ο Τσάβι (vid)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Χωρίς Κάλογουεϊ στο ΣΕΦ η Ουνικάχα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήγαν για κόλπο και μπερδεύτηκαν

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αλήθειες για τον Βάις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κύπελλο Ελλάδας: Παππάς στο Φάληρο, Κουκουλάκης στη Λεωφόρο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα καρφώματα της εβδομάδας στο NBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.